Stalk3r Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Asta e cam BS.edit: A nu se intelege gresit. Si cei vechi care s-au dovedit a fi oameni maturi merita in cazul in care isi doresc asta, dar nu cred ca ar trebui ca experienta pe ACEST forum sa fie definitiva in a alege un moderator. Poti sa-ti dai seama de un om care e moderator bun in 2-3 saptamani, nu iti trebuie experienta de 5 ani.sunt de acord dar eu ce vroiam sa subliniez e ca nu-mi dau seama de pe ce criterii sunt selectati
bookmarks Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Pe langa moderatorul logs (mult mai putin important din punctul meu de vedere) exista si userul logs.Atitudinea de moderator nu are legatura cu ceea ce posteaza userul logs. Sa nu amestecam lucrurile...Am crezut si cred tot timpul ca pot sa ajut efectiv comunitatea sa devina mai valoroasa si mai stabila. nu mai exista sau asa ar fi normal. nu sunt amestecate. ai alte responsabilitati ca moderator si cred ca trebuie sa primeze in fata oricarei alte activitati ce implica doar cativa useri. pentru ce vrei moderator daca nu te dedici 100% ? ca moderator sau ca user? fa si topicuri pentru 1% dar si fa si pentru ceilalti 99%. daca erai un simplu user nu avea importanta. vrei sa ridici nivelul? atunci te dedici acestui scop si lasi moderatul altcuiva. le poti face pe ambele, dar nu la fel de bine - doar opinia mea
The Wizard Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 de ce s-a transformat topicul asta intr-unul despre "cum se aleg moderatorii" si "de ce e logs moderator"? e adevarat ca e un + ca moderatorul sa fie cat de cat cunoscut.eu unu n-am vazut-o decat de cand a devenit mod, are topicuri/posturi destul de interesante deci e bine sa ramana. n-am stat sa analizez calitatea ei de moderator ca nu ma intereseaza.pentru astia care vor functii: sa stiti ca mare lucru cu un rang de mod nu faci.aveti satisfactii cand dati close la un topic? cand dati warn/suspend? e vreo placere sa stai dupa fiecare nab sa ii citesti posturile din secitunea ta ca sa vezi pe care a injurat? e pierdere de timp cel putin din punctul meu de vedere.ps: rene ar fi bun de mod :X
2dor Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 In caz de nu ai observat pitikule , aici nu se discuta motivele pentru care nu ai primit tu admin la MTADintre toti care si-au discutat de ce nu a luat X sau Y mod / admin, de ce tocmai pe pitik l-ai luat drept exemplu negativ.Asta e un minus din punctul meu de vedere. Fiecare se ia de cine este mai "mic". Iar cine se ia (uneori fara motiv si cu total alte metode morale, adica imorale) de cineva mai mare este redus la tacere. Partea proasta este ca nu prea am ce exemple sa dau pentr ufiecare situatie. :((nu uita sa adaugi citatul la semnatura, ca la altceva nu prea te duce capul)Acest lucru m-a speriat. Sa adaugi citate la semnatura mi se pare o chestie de popularitate, cu cat mai multe cu cat mai bine :D Inteleg ca mai avem scapari insa eu mi-as fi dat warn singur pentru asta :P
andix3x Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 un moderator bun mi se par cei ca mayhem,lucian,k1ll etc...De ce? Pentru ca sunt cunoscuti si cei care ii cunosc nu ajung acolo sa le faca probleme si in plus asculta de ei. Scuze , dar trebuie sa zic : )))))))))))))))))))))))))))) Ce conteaza daca e cunoscut? Cunoscut nu inseamna si respectat . Sunt destule exemple de useri cunoscuti , dar nu si respectati . Daca ar fi sa se aleaga un moderator la o sectiune oarecare eu as merge pe cel care e cel mai respectat dintre useri de la acea sectiune . Nu prea conteaza sa fie cunoscut sau nu , ci sa fie respectat de cei pe care ii cunoaste iar pe restul sa ii poata face sa il respecte . Totusi moderatorii sunt cea mai mare problema a linkmaniei ? Nu cred . Mie mi se par useri cei noi care nu pot lega 2 vorbe si nu-si pot exprima o parere fara a folosi 23423 de emoticons . Ca un exemplu , Softpedia nu accepta limbajul de mIrc ....Si mie personal mi se pare mai grav limbajul de mIrc decat ca a scris 2 cuvinte intrun topic la stiri ( pentru asta se ia word mai nou ) . O testare a userilor noi > moderatori noi . Si chiar nu inteleg ce are toata lumea cu Logs ? Ce conteaza ca se exprima mai academic ? Intradevar , nu multi vor intelege si vor comenta ,dar cu ce va incurca pe voi asta ? Nu va obliga nimeni sa`i cititi topicele . 2 la mana , nu numai logs are dreptul de a face topice .Sunteti liberi sa postati unde vreti si ce vreti , nu-mi amintesc sa fie vreo regula " trebuie sa dai neaparat reply in topicele facute de logs " . Atat am avut de zis , numai bine :tiphat:
eleodor Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Adica doar cei "cunoscuti" (adica spammeri pe la flmc) pot fi buni moderatori ? Foarte gresit. Iar ati inteles ce ati vrut
andix3x Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Iar ati inteles ce ati vrut Din postul tau cam asta se intelegea :D . Am cam inteles ce vrei sa zici , ca cei cunoscuti ar fi buni de moderatori . Degeaba pui unul cunoscut in tot forumul moderator la mmo unde aia nu au auzit de el , cunoscut la acea sectiunea ar mai merge...dar 'faima ' nu e chiar asa buna pentru un moderator ...daca i se urca la cap e grav .
blk Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 "Faima" asta e dubioasa. In perioada in care activam la MU, gexy era faimos. bryanfuri era faimos. Asta nu inseamna ca sunt buni de moderatori. Poate o alta denumire ar fi mai bun, gen: user activ si respectat.Mie unul mi-ar placea sa se faca un poll orientativ sa se vada ce vrea populatia (pe forumul nou de exemplu se poate vedea fiecare user cum a postat deci no cheaters). Ori un poll, ori sa se trimita niste sondaje de opinie unor membri activi / vechi sa se vada parerea oamenilor. Ceva similar se aplica la mine la serviciu cand se promoveaza cineva, se cere parerea oamenilor.Desigur, este total orientativ si ultimul cuvant il are sefu dar uneori e o idee buna sa iei in calcul si parerea oamenilor.Cat despre:de ce s-a transformat topicul asta intr-unul despre "cum se aleg moderatorii"Parerea mea este urmatoarea: calitatea oamenilor care stau pe forum este legata de echipa de moderare. Daca ar fi truckerfan moderator (exemplu aleator) eu unul as pleca si probabil si altii. Daca as fi eu moderator, ar pleca altii. In felul asta, alegand moderatorii iti alegi si oamenii. De aceea, din punctul meu de vedere, moderatorii sunt foarte importanti pentru a mentine o comunitate.
eleodor Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Deci sa mor eu,ati auzit de prietenii?Stiti ce-s alea? Automat ce esti prieten cu un moderator nu iti permiti sa ii deranjezi sectiunea si cum cei care sunt cunoscuti (nu faimosi) au multi prieteni...faceti singuri legatura.
blk Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Deci sa mor eu,ati auzit de prietenii?Stiti ce-s alea? Automat ce esti prieten cu un moderator nu iti permiti sa ii deranjezi sectiunea si cum cei care sunt cunoscuti (nu faimosi) au multi prieteni...faceti singuri legatura.Sunt destul de sigur ca mare parte din populatie mai degraba ar gandi "pot sa fac ce vreau ca nu-mi da mie warn / suspend".
andix3x Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Gandesti asta doar daca esti prost.Auzi da` voi cum gande(a)ti pe la funmania ? Ma refer la ' garda ' . Normal ca atunci cand ma luam la tzandarit cu Deea sarea si vreun fan de-al ei sa o apere si ca de obicei , eu luam warn + suspend ( sau chiar 2 warn`uri si suspend , thx equi ) , ea un warn up eventual si fanul nimic , de ce ? Pentru ca il cunostea pe Equi . Hai ca l-am barfit destul pe Equi si nu vreau sa-i stric imaginea , in fond modereaza ok , dar era cam 'naiv' acum ceva vreme :) .
Luci Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Nu vad care e problema cu logs ?Eu propun sa fie pus mod un tip de la flmc .. activitatea sa-i fie urmarita de iceman, iar daca cumva face favoritise sa fie banat permanent , si el si cei care l-au propus .@eleodor : te pune cineva sa postezi ? esti vreo vedeta si nu stim noi ? exact aceiasi mentalitate o au toti de la flmc ( a luat userii la misto ) , de aceea nu e plin de moderatori pe acolo .
eleodor Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Auzi da` voi cum gande(a)ti pe la funmania ? Ma refer la ' garda ' . Normal ca atunci cand ma luam la tzandarit cu Deea sarea si vreun fan de-al ei sa o apere si ca de obicei , eu luam warn + suspend ( sau chiar 2 warn`uri si suspend , thx equi ) , ea un warn up eventual si fanul nimic , de ce ? Pentru ca il cunostea pe Equi . Hai ca l-am barfit destul pe Equi si nu vreau sa-i stric imaginea , in fond modereaza ok , dar era cam 'naiv' acum ceva vreme :) . Asta pt ca tu o atacai primu pe deea? Denis face diferente? Vezi ca te inseli...avem toti warn box-ul plin de la el. Le : acum iti citesc si eu nick-ul si vad cine esti , pfff... :( m-am consumat degeaba sa postez.
Mayhem Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Sensini ai inteles exact ce am vrut sa nu se inteleaga.Chiar daca face ea posturi foarte interesante (recunosc asta),le face degeaba intr-un fel...e putin cunoscuta si in plus de asta un moderator bun mi se par cei ca mayhem,lucian,k1ll etc...De ce? Pentru ca sunt cunoscuti si cei care ii cunosc nu ajung acolo sa le faca probleme si in plus asculta de ei. Logs,nu vreau sa te simti atacata de mine sau sa incepi sa spui ca renunti,e doar o parere.(a cel putin 20 de persoane :P) )))))))) Adica doar cei "cunoscuti" (adica spammeri pe la flmc) pot fi buni moderatori ? Foarte gresit. Da normal ca pot fi un moderator bun , acorda-mi acea putere si promit ca o sa fac totu pentru aceasta comunitate , imi voi dedica intreaga viata. Glumesc , stau pe forumu asta pentru amuzament , posibil un nou joc vechi de 10 ani , o sectiune noua , niste moderatori noi. Daca vreodata o sa vindeti sigle cu moderator pe forumul asta mai intai apelati la mine , nu de alta da mai sunt niste secrete si vreau sa le aflu
Heini Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Nu vad care e problema cu logs ? Eu propun sa fie pus mod un tip de la flmc .. activitatea sa-i fie urmarita de iceman, iar daca cumva face favoritise sa fie banat permanent , si el si cei care l-au propus . "logs" - e o ea din cate stiu . Linkmania hm am 2 ani si, de cand sunt prin zona , + si - sunt oriunde, pe orice forum. Cel mai mare + care poate sa fie prezent este: Linkmania este in picioare , forumul il folosim zi de zi , nu cade , nu are probleme etc . Al 2 lea + e ordinea , mie unu imi place cum sunt aranjate lucrurile pe aici ma refer la colturile LinkMania etc. Moderatorii, isi fac treaba desi unii din ei mai dau pe langa :D , nu vor sa accepte asta . - este romanul de rand , care vine si face batjocura . Ca na , asa e romanul (scuzati expresia) "PROST" . Am vazute multe Comm-uri , unele din ele duc la dorinte deja lumea abereaza . PS:Infine cam asta e parerea mea .
andix3x Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Asta pt ca tu o atacai primu pe deea? Denis face diferente? Vezi ca te inseli...avem toti warn box-ul plin de la el.Si ? Daca ea comenta inapoi nu era normal sa primeasca si ea warn / suspend ?:) Sa iti reamintesc cand ai luat permanent , ai pus botic si imediat ti-a fost scos ban`ul ? Dar hai ca o dau in off-topic . Cea mai buna varianta pe care o poate face iceman = numirea de catre un moderatori globali a unor asistenti care sa fie ' atenti ' la limbajul noilor useri si modificarea lor unde e cazul / warn sau suspend .Ar indeparta ' specimenele nedorite ' si poate s-ar rezolva ceva :D .
kuumba2 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dar nici cei ce vin si ei de cateva zile\saptamani\luni .. fie. ., nu cred ca au experienta si cunostintele unuia care e aici de mai mult timp. Eu spre exemplu sunt aici din 2004 - aprilie/mai. Am cerut acu-s 2 ani sau un an jumate un post de moderator la o sectiune anume (care imi placea si activam\activez) si mii s-a raspuns sa demonstrez ca activez acolo, sa se vada ca "muncesc" pe acolo etc, foarte corect.. , zis a fost .. am trecut la treaba .. and still doing it .. si nu se vede vre-o luminita la capatu tunelului. Sunt in schimb moderatori care activeaza pe acolo pe unde activez si eu .. si inchid topicuri alela saracii crezand ca tipul .. nou venit .. posteaza gresit, dar de altfel el posteaza unde trebuie. Cred ca stii despre cine vorbesc Ice. Anyways, eu cand am cerut acel post am vrut sa ajut, nu sa cer un statut cu care sa ma dau "shaf" p'aici .. , cred ca asta era factorul cel mai important pentru o aplicare, urmat de timpul petrecut pe aici .. la care sigur nu as\am fii avut probleme Deci pe scurt eu tot nu inteleg dupa ce criterii selectati voi moderatorii :tiphat: Eu acest lucru nu il pricep: care este rostul "alergatului" dupa functii? Credeti ca a fi moderator va face automat mai...intelept? Totusi as dori sa se faca mai cu atentie alegerea a unor oamenii in posturi de moderatori, pentru ca au fost cateva interventii ciudate.
Tybork Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Care sunt, in opinia dvs., plusurile si minusurile comunitatii LinkMania ? Din ce cauza ati ajuns la aceasta concluzie ?Plusurile comunitatii:- Exceptand cativa oameni, imi place foarte mult ceea ce vad la echipa de moderatori. Am ajuns sa fim o echipa in care (aproape)toti membrii sunt respectati.- Un plus extraordinar de mare in aceasta comunitate e ca IceMan si Mehico inca mai fac parte din echipa de globali. Ii respect pe acesti 2 oameni, si n-am sa incep cu enumeratul...sunt destule lucruri prin care m-au convins ca sunt oameni potriviti pentru functia de moderator global.- In ultimii 2 ani pe langa oceanul de oameni limitati, au aparut si cativa(nu foarte multi) oameni inteligenti care prin posturile lor dau dovada de maturitate...un lucru bucurator ca mai exista si astfel de persoane :) .Minusurile comunitatii:- Tendinta de scadere continua a mediei de varsta, care din pacate nu prezinta nimic pozitiv si promitator in privinta viitorului acestui forum. Va rog sa nu ma interpretati gresit...asta nu inseamna ca toti cei care sunt "liceeni" sunt prosti...dar din 10 oameni cu varste cuprinse intre 15-20 ani sunt aproximativ 3 oameni care prezinta lucruri pozitive, si urme de "cei 7 ani d-acasa".- Lipsa lui Beethoven si Sebi(Sp4wN`19) din echipa de globali :( . Nu stiu motivul pentru care ei nu mai fac parte din aceasta echipa, si mi-ar placea sa-i vad din nou ocupand acele functii. - Lipsa unui administrator activ...acum 2 ani am deschis acest subiect la mod section, atunci nu am primit un raspuns(nici pozitiv si nici negativ) din partea lui Razvan...acum iar, nu ma mai intereseaza.
eleodor Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Si ? Daca ea comenta inapoi nu era normal sa primeasca si ea warn / suspend ?:) Sa iti reamintesc cand ai luat permanent , ai pus botic si imediat ti-a fost scos ban`ul ? Dar hai ca o dau in off-topic . Cea mai buna varianta pe care o poate face iceman = numirea de catre un moderatori globali a unor asistenti care sa fie ' atenti ' la limbajul noilor useri si modificarea lor unde e cazul / warn sau suspend .Ar indeparta ' specimenele nedorite ' si poate s-ar rezolva ceva :D .Am luat eu suspend permanent si mi la scos denis? :huh:Vezi ca faci acuzatii destul de grave.
Guest erifeek Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 de ce s-a transformat topicul asta intr-unul despre "cum se aleg moderatorii" si "de ce e logs moderator"? e adevarat ca e un + ca moderatorul sa fie cat de cat cunoscut.eu unu n-am vazut-o decat de cand a devenit mod, are topicuri/posturi destul de interesante deci e bine sa ramana. n-am stat sa analizez calitatea ei de moderator ca nu ma intereseaza.pentru astia care vor functii: sa stiti ca mare lucru cu un rang de mod nu faci.aveti satisfactii cand dati close la un topic? cand dati warn/suspend? e vreo placere sa stai dupa fiecare nab sa ii citesti posturile din secitunea ta ca sa vezi pe care a injurat? e pierdere de timp cel putin din punctul meu de vedere.ps: rene ar fi bun de mod :Xsustin ideea lu' Wiz =D
bunny Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Legat de acest aspectFara sa fiu rau sau sa ma bag cu musca-n lapte, insa pe cand era topicul 'poze cu tine' la discutii generale, persoane gen Ahilosu isi contoriza zilnic numarul de posturi pe-acolo, cu sau fara poze. In momentul cand s-a creat sectiunea comunitatea linkmania (which was my idea btw xD), n-a mai postat, de altfel am si mentionat mai demult acest lucru ca asa se va intampla. Daca s-ar lua primi 10 useri care au postat in topicul "poze cu tine" si s-ar face o medie intre posturi si poze, nu cred ca lucian i-ar depasi, plus ca acele posturi facute sunt necontorizabile pe cand cele de care va spun a face o medie, erau totusi contorizabile. Inainte chiar era deranjant sa-i vezi cum posteaza doar de dragul de a face +1, acum ca nu mai exista acest lucru, eu cred ca nu deranjeaza pe nimeni daca se comenteaza asupra unor poze, fiind chiar "ontopic". Oh well, poate sunt eu lovit la dibla.Un mare minus in legatura cu asta, ar trebui tinut cont de toate "antecedentele".
blk Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 O propunere ar fi sa fie topicul Poze cu tine sticky la discutii generale sau comunitate si alt topic "Comentarii despre poze" la comunitate sa poata lumea sa spameze cat vor. Asta nu trebuie sticky ca si-asa va fi doar spam acolo si mereu pe prima pagina.Avand in vedere mizeria care s-a adunat in topicul actual ar trebui inchis (si incinerat dar ma rog..) si deschis altul dupa modelul propus (de o mie de ori) mai sus.
THuG-Radu Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Daca s-ar lua primi 10 useri care au postat in topicul "poze cu tine" si s-ar face o medie intre posturi si poze Eu cu money conducem detasat
Dropkillerz Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Eu cu money conducem detasat Un nob mai mare ca altul -_- @Stateam pe 4tuning si citeam ceva,cand mi-au sarit in ochi reclemele care-s pe un spatiu relativ mai mare decat cea de pe linkmania,oare aici de ce nu se plang userii? http://i42.tinypic.com/34qu0m1.jpg