Jump to content
Guest maddie

Rata somajului a urcat la 8,36%, cea mai ridicata din ultimii sapte ani

Recommended Posts

Guest maddie
Posted

ata somajului a urcat usor in luna martie la 8,36%, de la 8,3% in luna februarie, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). In perioada similara a anului trecut, rata somajului era de 5,6%.

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca era de 765.285 de persoane la finele lunii martie, cu 2.910 mai multi decat in luna anterioara. Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 462.289 sunt someri indemnizati iar 302.996 neindemnizati.

Un numar atat de mare de someri nu a mai fost inregistrat din martie 2003, cand 779.154 de persoane nu aveau un loc de munca.

Cele mai mari rate ale somajului s-au inregistrat in judetele Vaslui (15,31%), Mehedinti (14,41%) si Teleorman (13,13), in vreme ce cele mai scazute au fost in Bucuresti (2,53%), Ilfov (2,85%) si Timis (4,50%).

Sursa: Hotnews.ro

Posted

atata timp cat multi prefera sa traiasca pe spinarea statului decat sa se duca la munca e complet neinteresant..

meritam ceea ce ni se intampla.

Posted

Romanilor le convine sa stea acasa sau sa se duca prin carciume si sa bea decat sa puna osul la treaba. Suntem o tara de lenesi.

Gresit,marea majoritate a romanilor ar lucra dar nu au unde.Nu zic ca nu sunt si romani carora nu le place munca dar sa nu generalizam.

Posted

Romanilor le convine sa stea acasa sau sa se duca prin carciume si sa bea decat sa puna osul la treaba. Suntem o tara de lenesi.

eu zic ca e din cauza crizei :)

Posted

eu zic ca e din cauza crizei :)

S-a anuntat acum cateva zile ca toti oamenii care si-au pierdut locurile de munca in perdioada crizei nu si le vor mai recapata niciodata, ceea ce ma face sa cred ca toata povestea cu criza a fost inventata pentru a mai "aerisi" locurile de munca, ramanand doar oamenii cu capacitate mare de lucru (mai putini) si platiti corespunzator.

Daca tot era criza si eram destepti, puteam sa investim banii ramasi in diverse servicii inedite, care atrag clienti si, implicit, bani. Sa recuperam banii pierduti pe timpul crizei, deschizand afaceri de care nu s-a mai auzit pana acum in Romania. Chiar daca dupa o vreme clientii s-ar fi imputinat, macar la inceput am fi castigat banii necesari. Un exemplu ar fi institutiile gen "after school", care s-au infiintat relativ recent in Romania si care au avut un succes imens, la fel ca in alte tari. O astfel de idee ar fi binevenita.

Posted

Vaslui (15,31%)

Nu degeaba e printre cele mai sarace (daca nu cel mai sarac) judete din tara, pacat. :(

1. ceea ce ma face sa cred ca toata povestea cu criza a fost inventata pentru a mai "aerisi" locurile de munca,

2. ramanand doar oamenii cu capacitate mare de lucru (mai putini) si platiti corespunzator.

3. Sa recuperam banii pierduti pe timpul crizei, deschizand afaceri de care nu s-a mai auzit pana acum in Romania.

1. Nu cred. Criza mondiala este o realitate cruda. Un mic argument pentru a te contrazice este faptul ca multe companii uriase si nenumarate firme mici si-au inchis portile (asta da aerisire, mai ales in buzunarele patronilor).

2. Cel putin pe la noi, nici acestia de care vorbesti nu sunt platiti asa cum se cuvine.

3. Erau bune niste exemple, desi nu totul ar prinde la noi. Daca vedem ceva mai deosebit, il tratam ca pe un "moft" si /reject.

Singurul lucru pozitiv pe care il vad in articol este faptul ca de data asta, cresterea a fost mai usoara, poate ne apropiem de o stagnare si apoi un regres al procentului.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...