Jump to content
ive

Ce-i determina sa priveasca usor moartea?

Recommended Posts

Posted

Ma uit stupefiat la TV. O gramada de tineri isi iau viata, pe motive banale. Note proaste la scoala, absente, primul esec amoros. Gata. Viata nu mai merita traita.

De ce? De ce ajunge sa li se para mai usoara moartea decit viata? Ce-i determina sa gindesca asa? De ce e nevoie de asa putin ,ca sa renunte?

Sunt de toate felurile. Copiii de bani gata, care nu suporta sa nu aiba ceva, sa nu le iasa totul usor, cind dau de greu prima data, parca renunta la viata din orgoliu. Din mindria de a nu-si recunoaste un esec. Copii singuri, prea singuri si care se simt neintelesi, nedoriti, mai labili. Orice e prea mult pentru ei. Copii prea mult incercati de familii dezbinate, violente, care nu mai spera nimic.

Si totusi, de ce suporta asa greu un esec minor ? De ce moartea li se pare la indemina? Parca e prea mult.

Posted

Inseamna ca nu sunt normali.Nu sunt obisnuiti cu esecurile.Probabil nu au mai trecut prin asa ceva.Se asteapta sa fie totul roz pentru ei.Nu au fost invatati de mici sau , atat le poate cap'sorul.

Posted

Persoane emo atat fara creier cat si fara caracter. Poate pentru majoritatea dintre noi este clar ca intre viata si moarte alegi viata, da cum sunt fel si fel de caractere, pentru ei poate nu este destul de clara alegerea. Probabil asa considera ei ca vii nu valoreaza mai mult decat morti, cine stie ... e greu sa te pui in locul unei astfel de persoane si sa incerci sa gandesti ca ei.

Sa zic casa, dintre Dinamo si Steaua normal ca alegi Dinamo, dintre Xbox360 si Playstation 3 normal alegi Xbox360, totusi multi fac alte alegeri :))

Posted

Pai se gandesc ca ajung intr-o lume mai buna.Isi dau un reset.Se gandesc ca e lasa ca ma iarta pe mine dumnezeu,deoarece eu pe lumea asta sunt o victima.

Posted

Persoane emo atat fara creier cat si fara caracter. Poate pentru majoritatea dintre noi este clar ca intre viata si moarte alegi viata, da cum sunt fel si fel de caractere, pentru ei poate nu este destul de clara alegerea. Probabil asa considera ei ca vii nu valoreaza mai mult decat morti, cine stie ... e greu sa te pui in locul unei astfel de persoane si sa incerci sa gandesti ca ei.

Sa zic casa, dintre Dinamo si Steaua normal ca alegi Dinamo, dintre Xbox360 si Playstation 3 normal alegi Xbox360, totusi multi fac alte alegeri :))

Nu prea sunt bune acele comparatii -_- Multi aleg Steaua , inseamna ca acei "multi" se vor sinucide curand deoarece nu gandesc limpede ? :banghead:

Posted

Si totusi, de ce suporta asa greu un esec minor ? De ce moartea li se pare la indemina? Parca e prea mult.

Ce e pentru tine minor, pentru altul e foarte important. Ce pentru tine important, pentru altul e trivial. Nu poti sa judeci asa oamenii. Sau ma rog, poti dar ajungi la concluzii absurde.

Moartea este la indemana pentru ca:

1. Ei sufera.

2. Murind nu mai sufera.

Faptul ca tu nu vezi sirul lor de gandire este ingrijorator. Singurul lucru pe care ei il neglijeaza este POSIBILITATEA ca in viitor sa nu mai sufere. Si nu numai atat, posibilitatea ca in viitor sa fie atat de fericiti incat sa anuleze suferinta din copilarie / tinerete.

Prea mult? Moartea este nimic. Moartea inseamna ca ei renunta si ca ei nu cred ca restul vietii poate sa compenseze ceea ce traiesc ei acum. Nu inteleg de ce ar vrea cineva sa ii opreasca, este in totalitate alegerea lor (sau ar trebui sa fie).

Posted

Ar fi mult de discutat...

Sunt chestiuni care tin de varsta si de stadiile maturizarii emotionale in principal. In ciuda maturizarii fizice si cognitive (informationale) accelerate, ultimele generatii de tineri sufera realmente de un soi de intarziere in dezvoltarea stabilitatii emotionale... de ce? Uof, mi-ar trebui cateva pagini sa pot sa explic in detaliu ipotezele mele.

Sunt chestiuni care tin de calitatea vietii sociale (sau mai degraba de decaderea ei) si de nivelul extrem de superficial la care am ajuns sa vietuim. Tinerii sunt neglijati. Valoric. Dincolo de traiul de zi cu zi nu exista un set de valori care sa functioneze ca reper pentru ei. Si nici asa-zisele grupuri de suport nu prea mai exista. In goana dupa bani si dupa succes, notiunile de prietenie si apropiere sociala au suferit niste mutatii. Tinerii sunt singuri, din ce in ce mai singuri...

Sunt chestiuni care tin de contextual macrosocial - romanii sunt un popor depresat, asta se reflecta si la nivel individual fie ca ne dam seama sau nu.

In esenta ai dreptate, sunt probleme minore care obiectiv vorbind si-ar putea gasi rezolvarea fara abandonul total al luptei. Tocmai aici e tragismul - nu numarul celor tineri care se sinucid, ci motivele pentru care ajung sa o faca. Contrar opiniei lui blk, am mari indoieli ca alegerea mortii de catre tineri este un gest pe deplin asumat si constientizat. Daca ar fi asa, atunci da, fiecare are libertarea alegerii. Dar cum nu este asa, atunci faptul ca noi, cei din jurul lor, suntem inerti sau dezinteresati nu face decat sa mentina toate cele enumerate mai sus...

Adaug un comment de mai demult in care am povestit si cate ceva despre cum 'functioneaza' fenomenul sinuciderii...

Nu toti suntem eroi - unii dintre noi au nevoie de mai multe resurse din jur pentru a putea supravietui pe lumea asta.

Despre sinucidere:

Rareori gestul sinucigas apare ca impuls spontan. In marea majoritate a cazurilor, exista fazele intermediare clasice (inaintea traumatizarii propriu zise) care il inconjoara pe suicidar intr-o aura specifica (intai apare suicidatia in care apare problema mortii la nivel mental si luarea deciziei. Apoi apare suicidactia care presupune alcatuirea planului de sinucidere si 'aranjarea' detaliilor). In ultima faza, cea de suicidactie, exista o vreme inainte de comiterea actului propriu zis in care sinucigasul cere ajutor celor din jur.

Nu explicit, dar prin comportamentul sau. Cine are ochi si atentie, observa si poate face ceva.

Pentru noi, astfel de drame nu pot fi decat invitatii de a fi mai atenti si mai apropiati de cei pe care ii iubim. De cei care conteaza pentru noi. Prietenia nu e doar un context de distractie sau interese comune ci si o resursa pentru suflet si psihic.

Guest SherkaN
Posted

Pt. astia moartea e cea mai tare fita. Nu mai incercati sa`i intelegeti ca nu consider ca e ceva de inteles ... e doar un ultim fason. Din partea mea ar fi bine daca ar lua toti cei care merita decizia asta ... doar 1-2 e cam putin.

Posted

Am citit un articol cum ca cei care urmeaza stilul emo sunt persoane foarte inchise . Ei nu se cred sinucigasi sau nebuni ci sensibili ! Nu doar cei emo se sinucid :)

Posted

Pai simplu, vad moartea ca pe ceva inevitabil + orice tel atingi in viata e lipsit de sens dupa.

Partea mai nasoala e ca doare si ei sunt sensibili :))=))

Guest iPwn00bs
Posted

Nu te sinucizi ca nu ai minte sau ca vrei atentie,te sinucizi fiindca taote lumea asta ti se pare infecta,ca putrezeste si tu cu ea.Cand nu tine nimeni la tn ,parintii nu s-au ocupat de tn ,sau sunt divortati,la sc toata lumea te insulta oricat ai fii de prietenos,nu gasesti pe nimeni cu personalitate cat de cat asemanatoare cu tn...

Dupa toate astea sincer iti e greu sa mai vb despre prob tale sau sa mai ai puterea sa indrepti lucrurile,iti vine sa le dai dracu pe toate ,mai ales ca asta se intampla de-a lungul mai multor ani....

Mai ales daca esti mai sensibil si vezi ca toata lumea nu da 2 bani pe tn ,mai rau se ia de tn.

Unii zic ca nici nu mi-am inceput viata si vreu sa mor dar daca nici nu am inceput-o si e asa de kkt nu vreu sa vad cum e mai departe

Guest dnd, la munte cu doua minore
Posted

nu poti sa intelegi o persoana care intr-un final s-a sinucis tocmai pentru ca acea persoana a putut sa faca ceva ceea ce tu nu ai face niciodata. e ca si cum ai intreba de ce unuia ii place sa amestece cafeaua cu berea, insa la un nivel mult mai dramatic :D (presupunand ca ar fi f putini care fac asta). asa ca daca vrei sa intelegi, trebuie sa ajungi si tu in acel stadiu in care sa-ti placa sa amesteci cafeaua cu berea.

Posted

In primul rand : Wtf arround avatar! Am stat 2 min si m-am gandit cand am postat eu asta .

On-Topic: Sinuciderea a venit inca de pe vremuri ca o solutie la probleme . Oamenii fiind totusi fiinte destul de limitate . Aceasta dorinta poate aparea in urma multor factori cum ar fi : dezechilibrari si tulburari mentale sau sentimentale , o capacitatea prea mica de intelegere si toleranta sau ... ironia sortii o capacitatea prea mare de intelegere .

In urma tulburarilor mentale nu are rost sa vorbesc pentru ca deja stim cu totii ce inseamna si de ce si cum . Sau cel putin o aveti o idee mai mult decat suficienta . Cat despre cei cu o capacitate mica de intelegere , nu ma refer la oameni cu handicap mental . Nefiind capabili sa gaseasca o solutie la problemele prin care trec aleg sa se sinucida nu am de gand acum sa dau exemple desi poate ati intelege mai bine unde apare aceasta problema .

O capacitate prea mare de intelegere (nu ma refer ca intelegere in sensul de a intelege alte persoane , ci cei care cu adevarat inteleg ceea ce ii inconjoara) apare in mod automat nu dorinta ci gandul de a se sinucide . Probabil din cauza faptului (ca si Blk) ca moartea pentru ei este doar o alta etapa a vietii . Nu neaparat cred in viata de dupa . Pur si simplu este inevitabila . In concluzie le este indiferenta . In majoritatea cazurilor nu ajung sa se sinucida . Dar ... este o idee in capul lor . Foarte rar vor recurge la ea .

Ar mai fi si alte conditii si alte situatii si alte tipuri de persoane . Dar astea sunt in general cele mai frecvente in ziua de azi .

Posted

Exista si vor exista oameni ca ei ,oameni pe care nu o sa`i intelegem niciodata.Partea ciudata este,dupa cum spuneati si voi,ca unii dintre ei au tot ce isi poate dori un om pe pamant:bani,prieteni...A postat cineva mai sus ca ei vad moartea ca pe fita,ca sunt "smecheri" daca fac asta.Asa ceva nu poate sa fie adevarat,in primul rand iti trebuie putina minte ca sa te gandesti ca nu o sa primesti laudele "smecheriei" tale daca te sinucizi..Nu cred ca o sa`i putem intelege vreodata.

Posted

n-am timp sa citesc toate posturile.. versiunea mea: tu zici ca e un lucru semnificativ, insa poate pentru el, scoala, Lenuta sau faptul ca nu intra la academia militara (din cauza absentelor, notei la purtare) este totul; universul lui, cum probabil ca si tu ai anumite sensibilitati care mai tarziu o sa ti se pare niste "nimicuri".

in plus cand ajungi in momentul ala, nu te mai gandesti "cum o sa scap?" ci te gandesti sa fugi de rusinea celor din jur, de frica parintilor etc. Si mie mi-au trecut astfel de ganduri cand i-am bagat masina lu maicamea in siret si nici nu aveam 16 ani; adica iote, in momentul ala ma gandeam ca e sfarsitul lumii..

Guest adrian_mirea
Posted

Probabil unora o să li se pară ciudat, dar motivul pentru lucrurile astea, în general pentru depresie, dar și pentru forma ei extremă, sinuciderea, este lipsa de credință în Dumnezeu. Asta este o problemă generală în lume azi, și are consecințe în mai toate planurile vieții și la toate vârstele...

Fiecare are povestea lui și motivele lui, dar toate au o cauză, și aceea este egoismul; i s-a întâmplat ceva, ceva n-a ieșit așa cum își dorea, dar din egoism nu vrea să accepte că nu el este centrul universului, nu toate ies așa cum își dorește el.

Cu toate astea, nu îmi place atitudinea unora de a-i blama, critica, ataca... e trist ceea ce au pățit, ceea ce le-a făcut lumea, răutatea din lume, sau ce și-au făcut ei înșiși.

De ce am zis că au legătura cu credința? Pai simplu, un om credincios realizează că nu el este cel mai important, ba dimpotrivă, că trebuie mai mult să trăiască pentru ceilalți decât pentru el însuși... asta este cheia cu care scapi de orice depresie.

Posted

Probabil unora o să li se pară ciudat, dar motivul pentru lucrurile astea, în general pentru depresie, dar și pentru forma ei extremă, sinuciderea, este lipsa de credință în Dumnezeu. Asta este o problemă generală în lume azi, și are consecințe în mai toate planurile vieții și la toate vârstele...

Fiecare are povestea lui și motivele lui, dar toate au o cauză, și aceea este egoismul; i s-a întâmplat ceva, ceva n-a ieșit așa cum își dorea, dar din egoism nu vrea să accepte că nu el este centrul universului, nu toate ies așa cum își dorește el.

Cu toate astea, nu îmi place atitudinea unora de a-i blama, critica, ataca... e trist ceea ce au pățit, ceea ce le-a făcut lumea, răutatea din lume, sau ce și-au făcut ei înșiși.

De ce am zis că au legătura cu credința? Pai simplu, un om credincios realizează că nu el este cel mai important, ba dimpotrivă, că trebuie mai mult să trăiască pentru ceilalți decât pentru el însuși... asta este cheia cu care scapi de orice depresie.

Sunt ateu si nu m-am sinucis O.o . WTF!?

Posted

Daca dumnezeu e singurul lucru pentru care merita sa traiesti atunci e o problema grava cu societatea in general.

Eu cred ca sunt doar oameni care nu se adapteaza la sistem, oameni diferiti, dezamagiti, alienati. Cand vezi ca n-ai cum sa intri in hora si nici nu ti-ai dori sa intri, atunci pleci de la petrecere.

Moartea nu o vad ca pe un lucru rau. Dupa moarte este nimic. Nu durere, nu tristete.. nimic.

Posted

Nu ai cum sa intelegi ce simte persoana care decide sa isi incheie socotelile cu viata. Poti deschide ipoteze, si nu putine :D

Din punctul meu de vedere:

-cei care aleg sa se sinucida sunt lasi

-cei care aleg sa se sinucida nu au un set de valori pe care sa le evidentieze, pe care sa le respecte

-ati adus vorba de EMO - faptul ca esti o persoana claustrata, inchisa poate creste posibilitatea suicidului dar nu cred ca s-a dovedit lucrul asta . Eu cred ca emo kids pot recurge in urmatoarea secunda la suicid dupa ce X timp a stat intr-un colt sa mediteze.

-din pacate am avut prieteni care s-au sinucis , ei nu au idee de repercursiunile faptelor lor, nu constientizeaza ca o mana mare de oameni vor suferi mult mai mult decat o face el in cateva secunde (secundele in care isi da ultima suflare)

-cei care se sinucid sunt inconstienti

Ce ii determina sa aleaga moartea ?

-lasitate

-inconstienta

-imaturitate

Cu stima,

Mort.

Posted

Cel mai bun motivant contra sinuciderii mi se pare un vers de-al lui Nimeni Altu' , 'Oricum mori , ce rost mai are sa te sinucizi" .

Prea multi ajung sa se sinucida din motive banale si singura explicatie logica mi s-ar parea a fi ca cei in cauza vad esecurile si problemele la o intensitate mai mare decat realitatea!.

Partea buna si pe care multi dintre ei nu o mai apuca este ca orice problema oricat de mare ar fi , odata cu trecerea timpului devine banala.. si nu neaaparat pt ca ai rezolvat-o ci pentru ca te-ai obisnuit cu ea!.

Oricum ar fi sinuciderea nu e o solutie si asa cum zicea cineva mai sus , trebuie as fi las sa apelezi la asa ceva.

Posted

Vorba lui Strike cum zice si Nimni Altu: "Oricum mori,ce rost mai are sa te sinucizi" bine dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai traim deoarece e mai usor sa ne omoram.

Daca vom continua asa specia umana v-a fi pe cale de disparitie cu toate porcariile astea si atunci v-om regreta tot ce-am facut si ne v-om dori sa se de-a timpu inapoi sa putem repara asta dar... nu se va mai putea.

Guest dnd, la munte cu doua minore
Posted

Daca a te sinucide cand duci o viata plina de agonie te face las... las-o dreacu'

Ii tot judecam pe oamenii astia si ne racim gurile degeaba...nu stim ce e dupa moarte si nu stim cum pot accepta usor masurile astea.

Las nu e ala care se sinucide atunci cand viata lui nu are rost.. pt ca odata ce s-a sinucis nu mai este cale de intoarcere. Las este ala care isi prelungeste viata in agonie doar ca sa mai prinda cateva clipe de viata - nicidecum fericire. putem intoarce foaia asta pe toate partile ei si tot degeaba. putem doar sa gasim niste explicatii care ne sunt rationale noua si care ne ofera comfort psihic, asta nu inseamna neaparat ca's explicatiile corecte.

Guest SherkaN
Posted

Nu ai cum sa intelegi ce simte persoana care decide sa isi incheie socotelile cu viata. Poti deschide ipoteze, si nu putine :D

Din punctul meu de vedere:

-cei care aleg sa se sinucida sunt lasi

-cei care aleg sa se sinucida nu au un set de valori pe care sa le evidentieze, pe care sa le respecte

Ce ii determina sa aleaga moartea ?

-lasitate

Cu stima,

Mort.

Eu sunt de parere ca daca te omori ... iti trebuie ceva tupeu , nu sunt chiar lasi ... un las ar alege sa fuga , asta e o decizie care o iei cu hotarare si repet ... MULT tupeu.

Despre valori ... permite-mi sa te contrazic , au din plin , asta e si motivul pt. care recurg la astfel de fapte, nu pot concepe actiunile altora conform mentatlitatii lor , li se pare ca ei sunt miezu` si nu pot accepta o infrangere/dezamagire/teama ... tocmai pt. ca au un set de valori pe care ei in mintea lor le respecta si le vad sfinte.

Cu restu` te-as fi contrazis cu draga inima dar sunt de acord :)) (scuze) mai ales cu inconstienta...

Posted

Ce e pentru tine minor, pentru altul e foarte important. Ce pentru tine important, pentru altul e trivial. Nu poti sa judeci asa oamenii. Sau ma rog, poti dar ajungi la concluzii absurde.

Moartea este la indemana pentru ca:

1. Ei sufera.

2. Murind nu mai sufera.

Faptul ca tu nu vezi sirul lor de gandire este ingrijorator. Singurul lucru pe care ei il neglijeaza este POSIBILITATEA ca in viitor sa nu mai sufere. Si nu numai atat, posibilitatea ca in viitor sa fie atat de fericiti incat sa anuleze suferinta din copilarie / tinerete.

Prea mult? Moartea este nimic. Moartea inseamna ca ei renunta si ca ei nu cred ca restul vietii poate sa compenseze ceea ce traiesc ei acum. Nu inteleg de ce ar vrea cineva sa ii opreasca, este in totalitate alegerea lor (sau ar trebui sa fie).

Daca pentru mine este minor, nu ma intereseaza cum este pt altul, daca pentru mine este important, trebuie sa-l conving pe "altul" ca este la fel de important.

moartea este la indemana pentru ca:

1.Ei sunt foarte, foarte, FOAAAAAAARTE prosti

2.Murind, scapam noi de prosti deci nu e neaparat un lucru rau.

Ei nu neglijeaza nimic, pentru ca viata = 70%deceptie iar asta nu e o POSIBILITATE ci un FACT. Nu poti anula ceva atat timp cat totul te schimba.

nici mie nu-mi place viata mea, duc o viata de cacat si o urasc, dar exista posibilitatea de a castiga la Loto si tot mai am o speranta...

Posted

se omoara pentru ca asculta melodiile tuturor deprimatilor si considera ca viitoru va fi sumbru si mai bine se sinucid in loc sa se ambitioneze sa lupte pentru ce-si doresc :D. astia sunt unii :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...