Jump to content
Random Hero

A fost descoperita “veriga lipsa” dintre om si maimuta

Recommended Posts

Posted

Este vorba despre o noua specie de hominid, ale carui resturi vor fi prezentate pentru prima oara pe 8 aprilie de catre cercetatorul sud-african Lee Berger, de la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg.

Cercetatorul Lee Berger a descoperit scheletul fosilizat al unui copil in Sterkfontein, un ansamblu de grote cunoscut sub numele de "Leaganul umanitatii", inclus in Patrimoniul UNESCO.

Scheletul este aproape complet, in pofida varstei de 2 milioane de ani, si apartine unui hominid care, potrivit expertilor, seamana cu Homo Habilis.

Noua specie nu are deocamdata un nume: pe linie evolutiva si temporala, se plaseaza intre australopitec, considerat inca o maimuta (prezent in Africa acum 3,9 milioane de ani) si primul hominid recunoscut, Homo Habilis, stramosul nostru care a trait in urma cu 2,5 milioane de ani.

In 1994, tot la Sterkfontein a fost gasita fosila aproape completa a unui australopitec datand de acum 3,3 milioane de ani.

sursa: descopera

No creationism stories, please. :)

Posted

aceste fosile sunt puse de Dumnezeu , care ne testeaza credinta

Sper ca ai glumit. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tocmai, omul nu se trage din maimuta asa cum cred unii, ci dintr-un stramos comun. Probabil asta si este.

Posted

In 1994, tot la Sterkfontein a fost gasita fosila aproape completa a unui australopitec datand de acum 3,3 milioane de ani.

si totusi de unde stiu astia ce varsta au fosilele gasite?

Posted

Ma rog lui "House" sa fi fost o ironie ...

p.s E clar ca e mult mai plauzibila teoria lui Darwin, decat hartia numita Biblie. Ma bucur ca apar tot mai multe dovezi.

Posted

Ma rog lui "House" sa fi fost o ironie ...

p.s E clar ca e mult mai plauzibila teoria lui Darwin, decat hartia numita Biblie. Ma bucur ca apar tot mai multe dovezi.

sa intelegem k esti ateu?

Guest SherkaN
Posted

sa intelegem k esti ateu?

E doar politeist. ( House e zeu' serialelor cu spitale de bolnavi )

Buna descoperirea, poate asa o sa se mai termine cu Eva si Adam care au facut dragoste ei 2 nebuni care sunt pana au iesit 6 miliarde de oameni , ca sa nu mai zic ca Eva e facuta dintr-o coasta ... :))

Nu ca ar fi fost nevoie si de dovada asta ....dupa parerea mea sunt destule care sa infirme teoria cu Adam si Eva insa tot aparand si tot "reimprospatand atmosfera" ma gandesc ca o sa inteleaga si ultimii ... mohicani cum sta treaba cu OMUL!

Posted

Da.. si tu te uiti la "Saw" dar crezi in "God" :coffee:

ON: Mai era o chestie pe Discovery , stra , stra , stra ... etc bunica omului . Aia ce mai e? :) Descopera zi de zi cate 1 os si care ii mai sexy ala e stra stra stra stra 999999999 bunicul / bunica omului :clap:

Posted

ON: Mai era o chestie pe Discovery , stra , stra , stra ... etc bunica omului . Aia ce mai e? :) Descopera zi de zi cate 1 os si care ii mai sexy ala e stra stra stra stra 999999999 bunicul / bunica omului :clap:

Era ironic ma.Iar in legatura cu ce ai aberat tu pe aici ,total gresit.Dar crezi ce vrei.

Guest SherkaN
Posted

De acord si cu asta oarecum , daca stau bine sa ma gandesc il ultimii 20 de ani au ajuns "savantii" astia cu omu` de la vreo 50.000 de ani ( daca era atat dar cred ca era MULT mai putin ) la vreo 4 milioane , pai in ritmu` asta in 5 ani o sa aflam ca suntem un fel de Chuck Norris , adica ne-am nascut in casele construite de noi .... o sa ajunga astia sa demonstreze ca oamenii sunt dinaintea Universului dupa care isi dau seama de tampenie si mai baga una d`aia ... ca Universul e cu mult prea mult dinaintea omului, desfiinteaza teoria Big Bangului , apare unu` ca Einstein care da totu` peste cap si gata, treaba`i rezolvata , NAIS!

Posted

De acord si cu asta oarecum , daca stau bine sa ma gandesc il ultimii 20 de ani au ajuns "savantii" astia cu omu` de la vreo 50.000 de ani ( daca era atat dar cred ca era MULT mai putin ) la vreo 4 milioane , pai in ritmu` asta in 5 ani o sa aflam ca suntem un fel de Chuck Norris , adica ne-am nascut in casele construite de noi .... o sa ajunga astia sa demonstreze ca oamenii sunt dinaintea Universului dupa care isi dau seama de tampenie si mai baga una d`aia ... ca Universul e cu mult prea mult dinaintea omului, desfiinteaza teoria Big Bangului , apare unu` ca Einstein care da totu` peste cap si gata, treaba`i rezolvata , NAIS!

Acum 20-50.000 de ani a aparut Homo Sapiens Sapiens (omul de astazi). Acei 4 milioane de ani reprezinta "varsta" primilor stramosi (descoperiti) cu trasaturi umane. Deocamdata pe acolo se situeaza cei mai batrani hominizi. Acum ramane doar sa umplem spatiile libere ramase.

Posted

Acum 20-50.000 de ani a aparut Homo Sapiens Sapiens (omul de astazi). Acei 4 milioane de ani reprezinta "varsta" primilor stramosi (descoperiti) cu trasaturi umane. Deocamdata pe acolo se situeaza cei mai batrani hominizi. Acum ramane doar sa umplem spatiile libere ramase.

Sper sa nu te superi dar , omul de azi este eroare genetica :) .. O sa fie multe alte chestii de genu ... peste 30 de ani descopera primul mamut cu barba =)) si ala tot ruda cu omul il face . Infine .. :dooh: chestii de genu o sa vedem zi de zi , an de an .

Posted

spatiile libere fiind acele 3 950 000 - 3 980 000 ani?

Posted

Sper sa nu te superi dar , omul de azi este eroare genetica :) .. O sa fie multe alte chestii de genu ... peste 30 de ani descopera primul mamut cu barba =)) si ala tot ruda cu omul il face . Infine .. :dooh: chestii de genu o sa vedem zi de zi , an de an .

Nu vad un motiv pentru care m-as supara, din moment ce ai afirmat ceva universal. Eu sunt de parere ca o sa vedem astfel de descoperiri ani buni de-acum incolo, pana cand lantul evolutiv va fi complet (indraznesc sa spun ca inca de acum putem fi siguri ca va fi complet). Poate ca titlul topicului nu e atat de potrivit, suna ca si cum acest hominid ar fi fost singura veriga lipsa si in mod sigur nu este.

Din cauza ca inca avem aceste "spatii albe", lumea continua sa faca asta:

Imagine IPB

spatiile libere fiind acele 3 950 000 - 3 980 000 ani?

Intre Homo Habilis si Homo Sapiens Sapiens exista multe specii descoperite, care fac tranzitiile de la o perioada la alta.

Posted

am si uitat de avatarul asta , il am de vreo 2 ani ... am glumit normal in legatura cu fosilele

Posted

Era ironic ma.Iar in legatura cu ce ai aberat pe aici tu ,total gresit.Dar crezi ce vrei.

1. Nu am aberat lol #-o

2.Mi-am spus parerea

3. Daca lucrurile astea , te deranjeaza intr-un fel .. asta e si dc ` n-ai zis asta din prima ? Nu era nevoie de edit :(

ON: Stramosul omului nu este descoperit . Si chiar daca ar fi tot ar lipsi anumite parti . Dece , pai ca exemplu sa privim 1 simplu "LANT" asta are cercuri da ? Cam asa e chestia cu stramosul omului . De la primul "cerc de lant" pana la ultimul , mai lipsesc destule :crazy:

Posted

am si uitat de avatarul asta , il am de vreo 2 ani ... am glumit normal in legatura cu fosilele

Atunci dece postezi ? :| sa ai + 1 ? GOD ! #-o

Am zis eu ca e complet?Zici ca nu ai aberat?Nu stiam ca in functie de cat de sexy sunt oasele,ele completeaza acest lant.

Mda oase ca oase dar sarim de la subiect . Deja isi face simtita prezenta: "ZUFFERING" :|

Posted

Este clar ca pamantul are 6000 ani ma, nu stiu ce fumati voi de tot credeti ca aceste verigi lipsa nu sunt mana diavolului.

Stiu asta pentru ca scrie in biblie iar biblia este cuvantul lui dumnezeu (pentru ca asa scrie in biblie). Deci eu am dreptate kkthxbye.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...