logs Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Se intampla sa colaborez destul de aproape prin institutia la care lucrez cu una din scolile speciale din oras. Adica scoala ajutatoare. Unde sunt o gramada de copii uitati de parinti (sau care nu i-au avut niciodata aproape). Acum o luna am ajuns acolo impreuna cu un grup de elevi mari de liceu care s-au jucat si s-au lipit de copiii aceia intr-un fel in care a surprins pe toata lumea. E drept, nu erau elevi de la "liceu de elita" ci de la un liceu obisnuit, tehnic...Acum o saptamana, elevii mari au propus sa aduca fiecare de acasa jucarii pentru copiii de la scoala aceea. Pentru ca vin iarasi sarbatori. Pentru ca uneori simtim nevoia sa fim buni. In cateva zile au reusit sa stranga aproape o furgoneta de jucarii de toate neamurile. Si e vorba de un liceu cu copiii care au multe probleme materiale.Pe langa elevi s-au mobilizat si profii. Unii dintre ei.Sunt in tara asta destui copii saraci. Saraci cu adevarat. Material dar mai ales afectiv.Voi v-ati gandit sa faceti ceva bun pentru copiii sau batranii saraci, asa, ca tot vine Pastele? Sau 1 iunie? Sau orice alta zi care poate deveni sarbatoare pentru cei cu adevarat nevoiasi...Daca cineva v-ar propune sa participati la asemenea activitati, care ar fi reactia voastra?V-ati implica? De ce?Ar fi posibil sa ne organizam si pe-aici - ca tot pretindem ca suntem o comunitate?
DaNu7zZz Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 m-as implica, de ce nu ? As incerca sa ajut, deoarece uneori e bine sa mai faci si chestii d`astea.
Denisutz Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Foarte adevarat , sa stiti ca faceti un gest deosebit de frumos ajutandu-i , nu uita ca Dumnezeu e sus , si te va ajuta si pe tine cum si tu i-ai ajutat pe ei .
Guest LoLz0o0r Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Elevii de la liceu au dreptate dekt sa ii dai unui "amarat" dupa strada o paine mai bine le dai copiilor aia + ca "amaratii" aia dupa strada primesc doar banii(nu toti).
Shadow * ClimaCool Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 De cate ori ma duc in Carefour cumpar si eu produse de 10-20 de lei pe care le las in cutia pusa de Crucea Rosie. In rest nu am fost implicat in nici un altfel de eveniment mai spectaculos. Insa am acasa o cutie imensa plina cu jucarii pe care nu am deschis-o de multi-multi ani, dar nici nu o sa le arunc ca au o valoare semnificativa (nu neaparat valoare materiala), insa daca s-ar organiza ceva strangeri, as dona toata cutia :)Sau poate nu am inteles eu bine topicul asta ... poate despre altceva e vorba :-?
Ioana Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Sunt multe haine/lucruri ce le avem prin casa si nu avem ce sa facem cu ele..eu una as dona cat pot,pana la urma gestu' conteaza..cred,sper. M-as implica pentru ca si mie mi-ar placea sa primesc ceva de la alte persoane,si daca pot sa fac o mica bucurie cuiva,de ce nu?
Mamut Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 si eu as da oamenilor fara ajutor(un lucru ceva, ca banii nu au asa o valoare sentimentala, daca ii dai o jucarie ii ramane in suflet cumva), dar sa nu ajunga la vreun pui de cersetor/rrom(ca sa nu fiu rau/nesimtit) ca dau degeaba...
m4x Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Am participat si eu la cateva activitati de genul asta. Prima a fost acu 2 ani, de Craciun cand am fost si am colindat la cateva scoli/spital si alte insitutitii si banii au fost folositi pentru a cumpara diverse lucruri pentru o scoala din unul din satele vecine Vasluiului unde erau elevi fara posibilitati materiale. Anul trecut am fost la o gradinita dintr-un sat de langa Vaslui, la aprox. 20 km unde am dus dulciuri/haine/jucarii, tot ce s-a putut strange. Mai ca ti se rupea inima cand vedeai cum invatau/stateau cei mici, ce conditii aveau dar totusi erau in numar mare, erau relativ fericiti. De-abia am ajuns cu masina acolo dar clipele au fost de neuitat, sper sa gasesc pozele si revin maine cu ele. Ma implic cand vine vorba de copii fara posibilitati materiale, mi se pare ceva normal si omenesc sa ajuti o persoana doar daca stii ca acea persoana are nevoie.
Guest SherkaN Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Sunt multe haine/lucruri ce le avem prin casa si nu avem ce sa facem cu ele..eu una as dona cat pot,pana la urma gestu' conteaza..cred,sper. M-as implica pentru ca si mie mi-ar placea sa primesc ceva de la alte persoane,si daca pot sa fac o mica bucurie cuiva,de ce nu? Daca iti place sa primesti alatura-te copiilor alora , si sa vezi ce te umpli de daruri @logs superb gestul scolii, avand in vedere ca era profil tehnic daca am inteles bine + prbl. lor materiale nu pot decat sa spun ca sunt uimit oarecum, nu ma asteptam in Romania sa exista asemenea oameni/gesturi/mentalitate. Am putea sa donam si noi da, insa cine sta sa se ocupe de asa ceva , si cum o sa strangem ca as gasi ceva jucarii sa dau ( de la nepotii mei ) , sry ca repet ... dar superb gestu` scolii , astia ar trebui sa apara si la o stire, nu numai babe calcate de carute trase de magari. Edit: si la inrtebarea " De ce? " - pai foarte simplu, decat sa dau 1-2 leu la un cersetor pe strada care isi ia tigari si bautura, sau decat sa las bacsis la un barman care are adidasi D&G in picioare si lant de aur la gat mai gros ca mana mea , prefer sa ii dau la copii astia.
Tybork Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Nu o sa uit niciodata data de 11 august 2004. In dimineata zilei respective m-a sunat tata sa ma duc repede la urgenta, deoarece s-a intamplat ceva groaznic cu un prieten bun de familie. Ajungand la spital am aflat povestea teribila despre accidentul suferit de aceasta persoana, si ca are nevoie neaparat de 2 persoane care sa-i doneze sange. Avand aceeasi grupa sanguina ca si tatal meu (grupa 0 "donator universal") am donat amandoi cate 250 ml de sange. Dupa operatia reusita am inteles cu adevarat mesajul "Donand sange poti salva vieti", si de atunci in fiecare an, in data de 11 august ma duc sa donez. De obicei, la un centru de donare gasesti mai mult oameni saraci care se duc mai mult pentru acele pachete pe care le primesc dupa ce doneaza sange. Un astfel de pachet in mare parte contine alimente, si niste bonuri de masa(vreo 5 bucati) care in general ii dau primului om mai necajit...macar pentru cateva zile are si el saracul ce manca
The Fan Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 eu m-as implica dar nu prea dispun de timp.. de obicei lucrurile pe care nu prea le mai folosesc sau nu mai imi plac le donez, ca sa nu ma mai incurc degeaba in ele prin casa si fac si cativa oameni fericiti :) sange de mult vreau sa donez dar din pacate nu reusesc sa depasesc greutatea minima in schimb la cersetori nu dau nimic pentru ca cersetoria este o industrie.. si multi din ei castiga pe luna mai mult ca mine.
DenY Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 se pot aduna aceste chestii in fiecare oras din romania, la cati utilizatori are linkmania, s-ar putea face astfel de lucruri. Pot sa zic ca sunt dispus sa fac parte din asa ceva si sa ajut. 4-5 persoane mai capabile sa organizeze un gather in fiecare orash la care se pot aduna jucarii, haine, etc. si apoi sa mearga sa le doneze, nu e rea ideea, parerea mea.
logs Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Un raspuns exact asa de simplu asteptam :).Multumesc, DenY.
Phyxyon Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Sunt multe haine/lucruri ce le avem prin casa si nu avem ce sa facem cu ele..eu una as dona cat pot,pana la urma gestu' conteaza..cred,sper. M-as implica pentru ca si mie mi-ar placea sa primesc ceva de la alte persoane,si daca pot sa fac o mica bucurie cuiva,de ce nu? Same here ... chiar acum că tot a venit primăvara şi fac o curăţenie generală cred că voi găsi o tonă de lucruri inutile . De jucării am vreo sacosă de la Kinder şi vreun sac şi ceva de pluş ...
jim123 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 clar ca cei care au postat nu au nicio problema. chiar ar trebui sa incercati. popularitate topicului arata cati au o prob. sau nu vor, cand pentru voi este absolut normalIoana, crede ca nu are admiratori destui pe forum. saraci, acum vrei sa dea ochii cu tine(pe bune) ;p
Lancelot Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Ciudat :)azi vroiam sa deschid un topic cam pe aceeasi tema...Cititi aici daca aveti timp si chef...http://www.jurnalul.ro/stire-special/va-provoc-sa-fiti-oameni-540139.htmlsi spuneti-mi ...cand ati facut ultima fapta buna :)
operatorxxx Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 De obicei gesturile frumoase se nasc din nimic.Sa faci un bine,sa ajuti,sa intinzi o mana e destul de simplu sa o faci...mai ales daca esti sustinut!
DenY Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Ciudat :)azi vroiam sa deschid un topic cam pe aceeasi tema...Cititi aici daca aveti timp si chef...http://www.jurnalul.ro/stire-special/va-provoc-sa-fiti-oameni-540139.htmlsi spuneti-mi ...cand ati facut ultima fapta buna :)cand pot sa ajut si am cu ce, o fac cu placere :)
Denisutz Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Eu fac parte din consiuliul eleviilor in scoala mea , si suntem trimisi la un fel de spital sau azil de batrani sau orfelinate , si inveselim lumea , aducem mancare/haine in cazul copiilor , si ne jucam cu ei , ii facem fericiti , macar 1 zi din viata lor .. scoala mea se ocupa anual cu astfel de lucruri , suntem dintr-un clan care ajuta copiii , se numeste "Salvati Copiii" , nu cred ca este si prin judetele voastre , dar in Timisoara la scoala mea , asa e.
.Clark Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Inainte cand eram mai mic nu imi placea sa dau din ce-i a meu,nimanui.Acuma din contra imi place sa dau celor nevoiasii,desigur doar lor,nu si tiganilor care au 20 de ani si pot merge lejer la maturat de strada,da ce sa le zici ca nu le place lucru.Acuma nu de mult am mers cu scoala si le-am dat la niste copii din azil haine,mancare,jucarii etc. ce nu ne trebuiau noua.Si sincer,m-am simtit bine cand i-am vazut cat sau bucurat pentru o haina.
Dilut3D Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 A venit o femeie de la o organizatie strangea bani pentru un copil foarte bolnav, poze, certificate etcI-am dat 10 ron si ma intrebat daca vreau bon. De atunci ma gandesc de 2 ori daca chiar ajut un bolnav sau ajut pe unii sa se imbogateasca.Vreti bon? (sau ii bag eu in buzunar).La sate am inteles ca este din ce in ce mai greu, eu am fost pe la tzara la un prieten si era sa imi iau bataie ca eram din Bucuresti. Nu au educatie mai deloc, isi pun o freza daia cu ciuf galben in frunte si se duc la "discoteaca".Ca si pisicile sunt frumoase cand sunt mici.Parerea mea, educatie si pe urma jucarii si cadouri. Sunt fericiti cand le dai o jucarie, vor fii fericiti si cand iti vor rupe capu la maturitate.Acum nah, faceti ce vreti :D
Fstzor Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Eu unul , sunt o fire sensibila. Cand pot , si am ce , incerc sa daruiesc. A daruii nu inseamna neaparat a da ceva , poti sa daruiesti si informatii necunoscatorilor , sa le explici , sa ii inveti.Eu unul ma simt bine cand ajut pe cineva.
Guest Dunk[sm] Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Daca dai, o sa ai. Bine, hai sa nu exagerez acum, nu intotdeaua daca dai, o sa si ai. Daca tu faci faptele bune doar pentru a avea in viitor ce trebuie, nu iti iese. Si eu sunt o fire sensibila, ajut cu ce pot pe oameni, informatii, financiar etc. , ma implic cand e vorba de ajutor.
Heini Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Am fost implicat in asa ceva , cand eram in generala ... :) Acum nimic mai dau cate 1 leu 2 pe strada la aia saraci . In rest nimic :mellow: