Jump to content
Tybork

Românii ar vota, într-o majoritate covârşitoare, pentru pedeapsa cu moartea.

Recommended Posts

Posted

Românii ar vota, într-o majoritate covârşitoare, pentru pedeapsa cu moartea, pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă sau pentru retragerea cetăţeniei romilor infractori şi a cetăţenilor care cer autonomia ţinutului secuiesc, relevă un studiu al Asociaţiei ProDemocraţia (APD).

Conform cercetării, în cazul în care ar fi consultaţi printr-un referendum, 94 la sută dintre români ar opta pentru retragerea cetăţeniei romilor care comit infracţiuni în străinătate.

Un procent aproape similar ar alege şi reintroducerea pedepsei cu moartea - 91 la sută.

Pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă ar vota 88 la sută dintre români, în vreme ce 89 la sută dintre cetăţeni ar opta pentru retragerea cetăţeniei celor care cer autonomia ţinutului secuiesc.

Studiul APD a avut drept scop aflarea modului în care votul la un referendum ar putea fi influenţat de o retorică justiţiară şi ar putea genera, în final, efecte nedemocratice în societate, prin luarea unor decizii care să încalce drepturile omului.

"Propunerea de teme ce contravin valorilor majorităţii - români, ortodocşi - stârneşte patimi justiţiare în rândul acestora şi predispune la luarea de decizii ce pot încălca drepturi ale omului, precum acela la liberă exprimare, de exemplu", a spus liderul APD, Cristian Pârvulescu, în deschiderea unei dezbateri pe tema reformei sistemului constituţional prin mijloace precum referendumurile la nivel naţional.

Studiul prezentat luni a fost realizat de CCSB, la cererea APD. Metoda de sondare folosită a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-au desfăşurat în perioada 24-27 martie 2010.

Eşantionul folosit, cuprinzând 1.060 de persoane, a fost unul reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Studiul are un grad maxim de eroare de plus sau minus 3,1 la sută.

Sursa: mediafax

Posted

Cred ca prejudecatile stau la baza rezultatelor acestui sondaj. Dreptul la viata este un drept al fiecarui om, chiar daca el a ucis pe altcineva. Cum as putea sa decid eu in locul lui Dumnezeu si sa votez pentru pedeapsa cu moartea in dreptul lui?

Posted

Cred ca prejudecatile stau la baza rezultatelor acestui sondaj. Dreptul la viata este un drept al fiecarui om, chiar daca el a ucis pe altcineva. Cum as putea sa decid eu in locul lui Dumnezeu si sa votez pentru pedeapsa cu moartea in dreptul lui?

Vezi Vechiul Testament si apoi intreaba-te.

Ideea cu retragerea cetateniei celor care comit infractiuni in strainatate nu e rea deloc.

Posted

:-j Cam cu majoritatea sunt perfect de accord.Terminati cu cretinitatile astea gen "D-zeu ii pedepseste pe cei rai"...NU nu ii pedepseste am 99xyz exemple..dar in fine nu are rost....

Guest LoLz0o0r
Posted

mulexi nu poti ca nu ii pedepseste.Dumnezeu ii pedepseste pei cei dragi celor rai :D.

Posted

Da asa credeam si eu :)).Chiar era un caz in care un profesor de religia avea cancer si se milogea prin scoli si el de bani....era pacatos cred...facuse el ceva gresit ce naiba ca doar nu il lasa d-zeu sa moara...si ghiciti ce?a murit.....

Posted

dreptul in sine inseamna ca esti liber sa faci acel lucru atata timp cat nu incalci dreptul altcuiva in acest proces.

dupa parerea mea daca ucizi pe cineva ii incalci dreptul la viata si inseamna ca din start renunti la dreptul tau la viata

sunt de acord cu mare parte din ele. nu sunt de acord cu chestia aia cu biserica ortodoxa. pentru mine biserica ortodoxa ca si insitutie este o rusine si imi provoaca doar scarba

Posted

dreptul in sine inseamna ca esti liber sa faci acel lucru atata timp cat nu incalci dreptul altcuiva in acest proces.

dupa parerea mea daca ucizi pe cineva ii incalci dreptul la viata si inseamna ca din start renunti la dreptul tau la viata

sunt de acord cu mare parte din ele. nu sunt de acord cu chestia aia cu biserica ortodoxa. pentru mine biserica ortodoxa ca si insitutie este o rusine si imi provoaca doar scarba

Uite un om care gandeste mai profund.

Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face.E proverb vechi.

Nimeni nu poate impune cuiva,oricui,in ce sa creada.Liberul arbitru.Prezentarea de argumente bazate pe dovezi.

Cat despre pedeapsa cu moartea - sa fim cinstiti,n-or sa o aprobe astia niciodata,primii pe care i-am condamna sunt ei.Si bine am face,plus sechestru pe toata averea,asta incluzand si conturile secrete de prin elvetia samd.

Iar aia care vor autonomie in tara noastra,ar trebui sa fie aruncati peste granita prin metoda "sut-in-rect".Tara asta e a noastra de mai bine de 2000 de ani.Desi,dealungul timpului,turcii,austro-ungarii si alte imperii au impartit-o intre ele,am rezistat aici si am reusit sa ramanem impreuna chiar daca am fost despartiti de Moldova.

Posted

Furtuna intr-un pahar cu apa.

Un exemplu de tara din UE care aplica pedeapsa cu moartea?... cam nu.

... Sper ca nu ati uitat ca suntem sub stapanire UE, nu facem ce vrem noi.

Pe de alta parte, la halul in care arata justitia in Romania, ar fi o imprudenta majora sa se introduca pedeapsa cu moartea... sau vreti sa platim tot noi, aia de muncim, sume compensatorii pentru toti amaratii condamnati de pomana? ...

Posted

Un procent aproape similar ar alege şi reintroducerea pedepsei cu moartea - 91 la sută.

am ajuns pana in secolul 21 degeaba?

as putea sa spun ca din moment ce atat de multi ar alege introducerea pedepsei cu moartea, la fel de multi au o incredere oarba in justitia romana. si chiar daca ar fi sa avem un sistem perfect, pana la urma judecatorii tot oameni sunt, deci supusi greselilor. ma intreb cu ce gandesc cei 91% dintre cei intervievati si de unde i-au cules.

Posted

Pedepasa cu moartea - doar daca justitia ar merge perfect, cea ce nu cred ca o sa se intample deocamdata.

Retragerea cetateniei pentru romi infractori si pentru cei care cer autonomia tinutului secuiesc - n-ar avea nici un efect benefic, si din cate stiam suntem in Romania secolului 21, nu in era lui neanderthal.

Iar chestie cu biserica este cea mai mare tampenie posibila, biserica ortodoxa nu este o institutie a statului, este doar o organizatie, nonguvernamentala. Nimeni nu ar trebui sa fie inchis pentru ca nu este de acord cu o religie, mai ales daca se afla intr-un asa zis stat "democratic".

Posted

daca se dovedeste clar ca ai omorat cu premeditare si eu as fi de acord cu pedeapsa capitala insa vorbim cam degeaba , mai mult ca sigur UE nu va permite asa ceva.

Cu toate astea mai mult ma enerveaza cand aud de fel si fel de omoruri si criminalul ia in jur de 20 - 30 ani de inchisoare .Pai credeti ca dupa 30 ani de inchisoare fiinta aia o sa mai fie om ? avand in vedere ca la noi nu se pune deloc accentul pe reabilitarea lor atat in timpul detentiei cat si dupa ce este eliberat . Ce credeti ca va face ala care doar ce a iesit dupa 30 ani petrecuti intr-un loc asemanator cu iadul ? cu siguranta nu va ajuta nici o batrana sa treaca strada ,doar in cazul in care ulterior ii da in cap sa ii ia pensia...

Posted

sunt si pro si contra...in unele cazuri chiar ar trebui folosita pedeapsa cu moartea...si sincer in Romania ar fi si un pic necesara ... in fine , suntem prea evoluati sa mai recurgem la astfel de metode de pedeapsa...poate technologia ne v-a oferi in viitorul apropiat o metoda de ai face pe criminali sa dispara fara sa ii curentam .. :>

Posted

Sondajul asta mi se pare o aberatie , dar nu ma mira rezultatul avand in vedere ca a fost aplicat pe un esantion de populatie neinstitutionalizata . Din pacate astia reprezinta Romania...niste inculti care isi dau cu parerea in tot si in toate dorind moartea caprei vecinului

"pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă ar vota 88 la sută dintre români"

Cea mai mare tampenie pe care am putut sa o citesc ...numai niste oameni bolnavi ar putea sa fie deacord cu asa ceva

Intoleranta fata de convingerile altcuiva implica fanatism si ignoranta.

Guest spanky
Posted

Un om care violeaza/omoara un copil nu merita puscarie,ci executie.

pai da , in cazurile astea ar trebui aplicata , lasati'ma cu porcariile cu "Dumnezeu" si altele :-j eu i'as executa si pe aia care chinuie animalele (dementii aia care apar la TV gen aia care au impuscat un caine cu pusca de vanatoare) :(

Guest stefteo21
Posted

De ce sa mint ? Si eu as fi de acord cu pedeapsa cu moartea :) dar dintre toate astea mai ales cu retragerea cetateniei tiganilor si ungurilor care vor autonomie...

Posted

De ce sa mint ? Si eu as fi de acord cu pedeapsa cu moartea :) dar dintre toate astea mai ales cu retragerea cetateniei tiganilor si ungurilor care vor autonomie...

Asa cum tu ai dreptul sa spui ce vrei asa si tiganul sau ungurul are dreptul sa-si manifeste dorintele.Asta se chiama DEMOCRATIE,multi dintre voi traiti intro tara democrata si nu cunoasteti sensul cuvantului,,democratie"

Si eu as fi deacord cu pedeapsa cu moarte,Dumnezeu judeca in ceruri noi oameni pe pamant.

Posted

daca stau bine sa ma gandesc.. nu..

nu as fi de acord cu pedeapsa capitala. este o putere care nu poate fi lasata in mana oamenilor pentru ca sunt prea subiectivi.

cat despre autonomie.. este un atentat la integritatea teritoriala a tarii lucru care contravine direct constitutiei.

in concluzie e ilegal. daca vor sa vorbeasca maghiara sa se duca in ungaria.

"democratie" inseamna ca poti sa faci ce vrei atata timp cat o faci fara a incalca legea sau drepturile celorlalti.

Guest stefteo21
Posted

Asa cum tu ai dreptul sa spui ce vrei asa si tiganul sau ungurul are dreptul sa-si manifeste dorintele.Asta se chiama DEMOCRATIE,multi dintre voi traiti intro tara democrata si nu cunoasteti sensul cuvantului,,democratie"

Si eu as fi deacord cu pedeapsa cu moarte,Dumnezeu judeca in ceruri noi oameni pe pamant.

Sunt perfect de acord, dar e democratie in tara lor cum e democratie si la noi, deci daca noi nu vrem nu le dam nimic, fiindca e tara noastra ... sa mearga in Ungaria sa ceara la Budapesta tot ce vor. Romania e un stat si daca traiesc aici se supun legilor si vointei majoritatii si cu asta am incheiat.

Posted

Eu pedeapsa cu moartea le-as aplica-o la aia care a furat tot din Romania,nu la aia care omoara ptr o rata ca sa dea la copii de mancare(excluzand criminalii in serie,recidivisti,etc.) pentru ca din cauza lor s-a ajuns la atatea crime in tara asta.

Privind retragerea cetateniilor tiganilor care comit infractiuni prin afara,sunt perfect de acord,dar,sa retraga cetatenia si romanilor ca nu numai tiganii comit infractiuni ci si romanii si alte nationalitati.

In privinta ungurilor care cer autonomia si vorbesc numai in ungureste,care nu te serveste cu o paine la magazin daca nu vorbesti maghiara, ar trebui si sunt sigur ca se vor lua masuri ca la Targu Mures in 1990 daca vor continua tot asa.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...