Jump to content
Tybork

Amenzi pentru absentele elevilor

Recommended Posts

Posted

@ blk, daca chiulesti de la muzica sau de la cine stie ce materie plictisitoare inseamna ca esti mai prost decat unul care a venit la absolut toate orele? si ce anume face diferenta intre unul care chiuleste la muzica si ajunge matematician si unul care chiuleste la matematica si ajunge cantaret?

nu intelegi ca nu poti fi obligat sa vii la scoala? daca parintii nu mai au bani si daca nici nu pot munci in folosul comunitatii pentru ca au cine stie ce dizabilitati, asta cum se mai cheama? spanzuratoare?

in teorie suna bine o astfel de lege, dar e complet anapoda. e la fel ca si taxa pe scaun din restaurante.

Posted

Ziceti voi ce ziceti dar invatamantul din Romania este cu mult peste cel din US sau chiar si unele tari Europene. Asta daca VREI sa inveti. Daca esti un cocalar flegmatic, normal ca n-o sa dea profesorul 2 bani pe atitudinea ta.

Nu este peste. Este diferit, ci plusuri si minusuri. Celor dotati intelectual, cu dorinta de a invata (si un minim de suport de acasa) le ofera posibilitati mult mai bune, indiferent ca majoritatea nu inteleg acest lucru. Celor pe care nu-i duce insa capul sau nu sunt interesati de studii nu le ofera mai nimic. Ii tareste prin invatamantul obligatoriu si-i scoate pe piata muncii fara nici un fel de pregatire reala. Nici cunostine teoretice care sa il ajute mai departe, nici meserie.

Rolul scolii nu e sa pregateasca generatii de studenti, ci sa incerce sa ghideze fiecare copil spre o directie potrivita capacitatilor sale, astfel incat in viitor sa poate sa-si asigure traiul decent. Suna ca o fraza de lemn, dar tot adevarat este.

Intr-o tara exista un anumit numar de locuri de munca care necesita studii superioare. Daca numarul celor care au aceste studii este dublu, apare invariabil fenomenul migrarii celor capabili spre alte tari, ceilalti mai putin capabili acceptand posturi sub pregatirea lor, aceasta pregatire fiind practic irosita, la fel si banii cheltuiti de stat. Evident, nu discut de cei care prinn diverse "combinatii" prind posturi care in cel mai bun caz sunt in concordanta cu studiile lor, nu si cu valoarea lor reala.

Aveam o cunostinta, profesor universitar in Budapesta, care a plecat apoi la MIT. Acum vreo 10 ani imi povestea o intamplare tipica pentru SUA. Incerca sa-si convinga un student extrem de capabil sa ramana la MIT, iar acesta l-a refuzat franc in fata, cu urmatoarea argumentatie: Dumneavoastra ca profesor universitar recunoscut, cu studii, cercetari etc. aveti un salariu de 10000 USD si sunteti practic in ultima parte a carierei. Eu am oferte care imi promit acelasi salar in 5 ani de zile si daca lucrurile merg bine, in maxim 10 voi castiga dublu. De asta in universitatile americane sunt atat de multi profesori straini, dintre studentii capabili americani doar cei care au bani de-acasa sau sunt extem de pasionati de cercetari se orienteaza spre viata universitara, ceilalti eventual se reintorc dupa vreo 15 -20 de ani.

O lege devine lege daca e votata si promulgata. Punct. Nu trebuie decat in teorie sa fie corecta, justa, de bun simt etc... In Romania in special.

Posted

@ blk, daca chiulesti de la muzica sau de la cine stie ce materie plictisitoare inseamna ca esti mai prost decat unul care a venit la absolut toate orele? si ce anume face diferenta intre unul care chiuleste la muzica si ajunge matematician si unul care chiuleste la matematica si ajunge cantaret?

Si daca acel copil este impins de parinti spre matematica / fizica etc si are o voce geniala care nu e descoperita niciodata? Nu e bine sa faca muzica? Nu e bine sa faca si dans? Scoala ar trebui sa te invete sa faci de toate, nu numai matematica.

Chestia asta ca "eu vreau sa fac x si doar atat" este extraordinar de retardata. Nu stiu oamenii nici la 25 ani ce vor sa faca in viata si tu chiar crezi ca un copil de 15 ani stie exact ce facultate vrea sa faca? Tu chiar crezi asta?

nu intelegi ca nu poti fi obligat sa vii la scoala? daca parintii nu mai au bani si daca nici nu pot munci in folosul comunitatii pentru ca au cine stie ce dizabilitati, asta cum se mai cheama? spanzuratoare?

Ba da, poti fi obligat. La facultate poti fi obligat foarte usor, poti fi obligat si la liceu. Nu stiu in 1-8 daca se poate in modul brut dar sigur se pot gasi niste penalizari.

Ideea este: copiii ar trebui obligati sa vina la scoala. Sa ii "motivezi" nu merge. Cum ii motivezi, cornulet cu lapte? Le dai o bere? Ori penalizari, ori nu merge. Asa sunt romanii.

in teorie suna bine o astfel de lege, dar e complet anapoda. e la fel ca si taxa pe scaun din restaurante.

Ehm, stii ca exita taxa pe scaun in restauran, nu? Se numeste adaos comercial si se pune in functie de local. Daca ai scaune de plastic si mese din lazi de bere, pretul este la fel ca la supermarket. Daca te duci intr-un restaurant de lux, platesti serviciile, modul de preparare al mancarii si conditiile (scaunele fiind printre ele). Ce zici tu este ca daca ar exista un restaurant de stat nu ar avea voie sa puna adaos comercial?

@beethoven bine ai revenit pe meleagurile astea.

Iti inteleg postul dar invatamantul nostru este totusi foarte bun, avand in vedere conditiile noastre. Cei care vor sa invete, au sanse foarte mari in viata. Toti zic ca e invatamantul praf, ca sunt conditiile nustiucum.. dar nimeni nu da vina si pe cocalarii astia in devenire care chiulesc cu zilele. Recunosc si eu ca sunt profesorii apatici dar cand din 30 oameni, 7 chiulesc si 20 nici nu te asculta, ce sa ii mai inveti? Unde mai e bucuria de a preda?

Sunt convins ca asa ceva nu va fi implementat si se va tampi invatamantul din romania din ce in ce mai mult pana cand va ajunge ceva gen America. Pentru ca, sa fim seriosi, cine vrea o populatie de oameni capabili de gandire critica?

Posted

O lege devine lege daca e votata si promulgata. Punct. Nu trebuie decat in teorie sa fie corecta, justa, de bun simt etc... In Romania in special.

o lege promulgata si chiar intrata in vigoare nu mai poate fi lege daca se dovedeste faptul ca este neconstitutionala.

@blk, ma obosesti. daca-ti spun acum ca n-ai mustata tot ma vei contrazice si vei zice ca ai. n-ai dreptate si cu asta basta.

tu nu faci diferenta intre a fi obligat sa mergi la scoala si a fi pedepsit intr-un anumit mod daca n-o faci. dar orice pana la pedeapsa pecuniara, care nu-si are locul in invatamant, ti-e clar sau nu?

Posted

Pai tu nu prezinti niciun argument, tu doar zici "eu zic ca e asa, ti-e clar sau nu?". Deci nu, nu mi-e clar ce e anti-constitutional pentru ca vorbesc singur si tu doar postezi ca sa ajungi la 2k.

Tot invarti niste cuvinte in stanga si in dreapta dar nu prea stii nici tu ce vrei sa zici. Si de unde "orice pana la pedeapsa pecuniara"? Ce e asa grav la o amenda? Mai bine sa-i taie un deget sau sa-l bata sau ce?

Posted

Pai tu nu prezinti niciun argument, tu doar zici "eu zic ca e asa, ti-e clar sau nu?". Deci nu, nu mi-e clar ce e anti-constitutional pentru ca vorbesc singur si tu doar postezi ca sa ajungi la 2k.

Tot invarti niste cuvinte in stanga si in dreapta dar nu prea stii nici tu ce vrei sa zici. Si de unde "orice pana la pedeapsa pecuniara"? Ce e asa grav la o amenda? Mai bine sa-i taie un deget sau sa-l bata sau ce?

ce e asa de grav la o amenda ?? daca se dau amenzi pentru absente ...pai maine poimaine o sa iti faca dosar ca te-au prins ca bei o bere pe strada...e exagerat , si cum tot iti explica si Lucky nu este nimeni obligat sa se duca la scoala ...in alta ordine de idei de ce dracu sa fiu obligat sa platesc amenda pentru un lucru care nu sunt obligat sa il fac ??

Posted

ce va *beep* pe voi cat de praf e sistemul de invatamant ? Daca voi ati fii mai destepti ati realiza ca voi trebuie sa invatati, nu sa va bage profesoru in cap tot ca voi cand ajungeti acasa sa stiti tot pe-de-rost, nici temele nu le faceti acasa si le copiati dupa cei ce le fac, dar mai aveti tupeu sa ziceti ca e prost invatamantul,

Bravo lor, ma bucur ca au recurs la asemenea masuri. Prea multi mucosi care habar nu au pe ce lume is da ei se ia de toate chestiile

Daca vrei poti sa inveti in orice scoala si sa fii bun la orice, trebuie doar TU sa vrei.

Posted

Vorbesti de parca ROI-ul scolilor este constitutia romaniei. ROI-ul poate fi schimbat in 2 zile si gata. Nu e nevoie de niciun prejudiciu dupa cum ai punctat si tu.

Deci ceea ce zici tu este ca e ok asa cum e, nu? Tiganii si toti sarantocii din romania sa iasa cu studii medii fara sa calce vreodata pe la scoala, nu? Nu mai bine le dam diploma cand fac ei 18 ani si am terminat cu balciul asta?

legat de prima parte. statul nu are niciun drept sa impuna astfel de amenzi. saritul gardului(spre exemplu) este prevazut in roi si pedepsit. absenteismul nu. daca se va introduce si penalizarea absenteismul in roi este in continuare problema fiecarei institutii in parte, si iar nu tine de stat. altfel spus, aplicarea unor astfel de amenzi tine de fiecare unitate de invatamant in parte, fara a putea fi impuse de stat.

cel putin asa vad eu lucrurile.

Posted

legat de prima parte. statul nu are niciun drept sa impuna astfel de amenzi. saritul gardului(spre exemplu) este prevazut in roi si pedepsit. absenteismul nu. daca se va introduce si penalizarea absenteismul in roi este in continuare problema fiecarei institutii in parte, si iar nu tine de stat. altfel spus, aplicarea unor astfel de amenzi tine de fiecare unitate de invatamant in parte, fara a putea fi impuse de stat.

cel putin asa vad eu lucrurile.

Si daca ministeru invatamantului le zice tuturor scolilor sa aplice aceasta modificare in ROI, nu o vor face, nu? Ca vezi-doamne, si-asa au scolile prea multi bani. Eu zic ca daca se da green-light la chestia asta, multi vor fi de acord.

Normal mi se pare ca daca se va aplica vreodata o metoda de genul asta, banii se vor duce la unitatea de invatamant respectiva, nu la "stat".

Posted

Si daca ministeru invatamantului le zice tuturor scolilor sa aplice aceasta modificare in ROI, nu o vor face, nu? Ca vezi-doamne, si-asa au scolile prea multi bani. Eu zic ca daca se da green-light la chestia asta, multi vor fi de acord.

Normal mi se pare ca daca se va aplica vreodata o metoda de genul asta, banii se vor duce la unitatea de invatamant respectiva, nu la "stat".

deci vezi ca am dreptate? nu e normal ca statul sa perceapa astfel de amenzi si tocmai el le va incasa. si cu banii astia cica vor reabilita sistemul de invatamant aka isi vor reabilita ei casele.

Posted

deci vezi ca am dreptate?

LOL?

nu e normal ca statul sa perceapa astfel de amenzi si tocmai el le va incasa. si cu banii astia cica vor reabilita sistemul de invatamant aka isi vor reabilita ei casele.

Unde au zis ca vor reabilita sistemul de invatamant cu banii astia?

Posted

nu ca lol. ce crezi ca "vor" sa faca cu ei? sa astupe gropile?

Sa cumpere materiale pentru laboratoare etc. Iti dai seama ca daca e aplicata o amenda de genul asta nu se vor face multi bani. Aproape instant vor scadea drastic numarul de absente. Nu vor fi chiar asa multi bani.

p.s. tot va merge sa cumperi scutiri de la medicul de familie.

Posted

Sa cumpere materiale pentru laboratoare etc. Iti dai seama ca daca e aplicata o amenda de genul asta nu se vor face multi bani. Aproape instant vor scadea drastic numarul de absente. Nu vor fi chiar asa multi bani.

p.s. tot va merge sa cumperi scutiri de la medicul de familie.

laboratoarele din scoli? ;;)

Posted

singurul mod pe care-l vad (legal) ca statul sa poata beneficia de o parte din acesti bani este impozitarea lor.

impozitarea cui? a amenzilor? :-? asta numai in cazul in care sunt incasate de unitatile de invatamant direct.

oricum ma, n-o sa iasa o astfel de lege. au ei vise umede, dar nimic altceva.

Guest pupu92
Posted

Panarame de legi. Guvernu vrea sa stoarca bani nimic altceva.

Posted

Oamenii se chinuie saracii sa-si intretina copii ...majoritatea muncesc pe un salariu de nimic , minimul pe economie 8-10 mil si sa le dea 5 mil pe o absenta ? si sa fie si obligati sa o faca ...nu cred ca se va ajunge prea departe cu legea asta pare aberanta , acum cva timp mai era un topic de genul unde cine nu este virgin pana la 21 de ani sau asa cva va fi exmatriculat ..pare fake :| s-au nu 5 mil pentru absenta.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...