Tybork Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Parintii vor fi sanctionati financiar sau vor face munca in folosul comunitatii pentru chiulurile copiilor Potrivit noii Legi a Educatiei, fiecare parinte este obligat sa semneze un acord prin care se obliga sa plateasca pentru greselile copilului. Astfel, fiecare absenta nemotivata va costa intre 500 si 5000 de lei, iar daca parintele nu are bani, va munci pentru primarie in contul absentelor facute de elev. Sanctiunile impuse de Ministerul Educatiei vizeaza un numar mai mic de elevi chiulangii. Tot din cauza numarului mare de absente nemotivate, elevii isi pot pierde bursaSursa: 9AM
DuR@nG0_* Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 pfff...inseamna ca vinde tata casa sa plateasca amenda...la cate absente am..
darth_sirus Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ce porcarie, in loc sa inbunataseasca sistemu ei se sparg in figuri cu panarame de legi dinastea. Cred ca a fost bine calculata tinand cont ca foarte multi copii absenteasca cu zecile asta e o alta metoda de a stoarce bani de la populatie. Guvern infect
Stef Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Mda, stiti voi proverbu tara arde si baba se piaptana =) ...ce prostie sa ceara bani pentru absente, mi se pare ca ar cam incalca constitutia, daca esti trecut de clasa 10-a nu esti obligat sa vii la scoala, (bine nu esti obligat nici pana atunci).
mortallx Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 la o absenta?OMG dute frate cu legea ta si tot.Da parintii mei sta dupa capu meu sa vada daca chiulesc sau nu...
pizza200 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 eu zic sa se duca toti din ministeru invatamantului la dracu,pe langa faptul ca sunt o adunatura de prosti pusi gramada mai dau si legi din astea cretine sa isi ascunda tampenia
Mayhem Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 DOAR 500 DE MII PENTRU O ABSENTA ? Nu e corect , eu aduc o floare si imi motiveaza 10 absente. O lege foarte ciudata
Mister Sinister Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 DOAR 500 DE MII PENTRU O ABSENTA ? Nu e corect , eu aduc o floare si imi motiveaza 10 absente. O lege foarte ciudatae vorba de 500 de lei...adica 5 milioane vechi. per absenta. intentia de a tine copiii in scoala e laudabila. solutia gasita este, insa, cel putin condamnabila.
Bobby Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 O sa fie o sursa de spaga si pentru profesori,la 10-20 de absente mai bine dai o spaga la profesor(diriginte) si-ti motiveaza orele.Ai o prostie mare legea asta,inca nu am auzit sa fie asa lege nicaieri in lume
Random Hero Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Astfel, fiecare absenta nemotivata va costa intre 500 si 5000 de leiInca o metoda aberanta de a promova invatamantul. Ce mai urmeaza? Ca parintele sa fie amendat cand copilul ia nota mica? Si de ce "amenda" variaza de la 500 la 5000 de lei? #-o
blk Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ITT: Cocalari care au fobie la scoala si se plang ca sunt obligati sa invete. Oh no, acum trebuie sa mergem la scoala si nu vom mai fi asa shmekeri prin baruri toata ziua pentru ca apoi sa mergem pe LinkMania si sa povestim la toti cat de praf e invatamantul la care nu luam parte Hai la teme cu voi.
TombRaider Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ma blk, daca era bun sistemu de invatamant, nu crezi si tu ca aveam trenuri care merg macar mai repede de 40km/h ? e INUTIL sistemu de invatamant din romani avem trenuri de 2 lei nici macar nu avem autostrada drumuri varza pline de gropi infrastructura veche totul praf n-are rost ma, faceti degeaba scoala, ca oricum nu puteti sa faceti nimica :D hai bafta cand o sa vad trenuri care merg cu 250km/h ca in japonia atunci o sa zic ca da
Denzel_Lsd Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ce porcarie ...alta metoda mai fara bani nu puteau sa gaseasca ??daca as fi in scoala chiar as incerca , sa fac zece absente si sa vad ce se intampla daca nu platesc , bat la pariu ca nu se intampla nimic :-j
blk Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ma blk, daca era bun sistemu de invatamant, nu crezi si tu ca aveam trenuri care merg macar mai repede de 40km/h ? e INUTIL sistemu de invatamant din romani avem trenuri de 2 lei nici macar nu avem autostrada drumuri varza pline de gropi infrastructura veche totul praf n-are rost ma, faceti degeaba scoala, ca oricum nu puteti sa faceti nimica :D hai bafta cand o sa vad trenuri care merg cu 250km/h ca in japonia atunci o sa zic ca da Deci motivele pentru care tu ai invata sunt... trenurile de 250km/h. Si oamenii zic ca scoala e de vina ca sunt tinerii prosti.. De fapt in tara raman doar cei fara scoala. Cei care mai dau pe la ore si invata ajung pe la Microsoft etc. Ziceti voi ce ziceti dar invatamantul din Romania este cu mult peste cel din US sau chiar si unele tari Europene. Asta daca VREI sa inveti. Daca esti un cocalar flegmatic, normal ca n-o sa dea profesorul 2 bani pe atitudinea ta.
Guest Vrajitoru' Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 TombRider chiar a fost buna gluma.Vezi ca trebuie sa te duci la profesionala daca vrei sa fi mecanic de tren.Il faci sa mearga cu cat vrei tu .Din salariul tau mai cumperi cate o bucata de sina pe luna si o sa se rezolve.Ce naiba aveti ma?Voi credeti ca materiile sunt inutile?Scoala nu este facuta ca,dupa ceo termini s ajungi direct inginer.Dar te pregateste,te invata sa gandesti/Nu o sa te intrebe nimeni sa rezolvi probleme de algebra/geometrie pe strada dar,daca le rezolvi,inveti sa gandesti.Cum daca tragi de greutati ti se dezvolta muschii asa si cu scoala.
LuckyShot Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ma blk, daca era bun sistemu de invatamant, nu crezi si tu ca aveam trenuri care merg macar mai repede de 40km/h ? e INUTIL sistemu de invatamant din romani avem trenuri de 2 lei nici macar nu avem autostrada drumuri varza pline de gropi infrastructura veche totul praf n-are rost ma, faceti degeaba scoala, ca oricum nu puteti sa faceti nimica :D hai bafta cand o sa vad trenuri care merg cu 250km/h ca in japonia atunci o sa zic ca da sunt total de acord cu tine. nu-s nicidecum de vina interesele celor care ne conduc si care primeaza in fata intereselor cetatenilor. d-aia avem gropi, ca-s inginerii incapabili, nu ca se fura banii alocati pentru construirea strazilor si d-aia merg trenurile cu "40" la ora ca suntem incapabili sa construim niste trenuri mai bune sau o infrastructura corespunzatoare, nu ca-si cumpara ei avioane particulare cu banii alocati transportului. zau, in ce pestera traiesti? ti-o fi intrat vreo stalactita in ochi si nu prea mai vezi bine. le: nu e prea constitutionala legea asta. pe ce temei un parinte poate fi obligat sa plateasca atata banet? ce prejudiciu se aduce statului prin faptul ca un prost nu vine la scoala?
- The Doctor - Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Si daca nu platesc, ce poate sa imi faca? Sa imi fure caii de la bicicleta? )) N-au decat... Oricum, cea mai proasta lege data pana acum...Dar nu-i nimic, ca trebuia cumva sa iasa si Funeriu asta in evidenta. Si uite asa a fi injurat de multi....
blk Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 le: nu e prea constitutionala legea asta. pe ce temei un parinte poate fi obligat sa plateasca atata banet? ce prejudiciu se aduce statului prin faptul ca un prost nu vine la scoala?Depinde la ce nivel de invatamant se face. Daca e la liceu, e ok ca ala e "optional" deci se face un fel de contract intre parinte si scoala. In acel contract se pot stipula niste amenzi pentru anumite chestii. La fel cum eu am luat amenda ca am sarit gardul scolii, se poate lua amenda si pentru absente nemotivate.Daca e la 1-8, nu stiu cat de usor ar fi. Dar nu cred ca e asta o problema. Unde e vorba de bani, exista o cale.
bunny Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Nu va fi aplicata, au mai fost incercari de genul. Si-n plus chiar daca s-ar aplica, nu la o suma atat de mare, exagerata chiar.
Guest spanky Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 lol ....intre 500 si 5000 .....cine sa plateasca 50 de milioane ? ce lege ^_^
LuckyShot Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Depinde la ce nivel de invatamant se face. Daca e la liceu, e ok ca ala e "optional" deci se face un fel de contract intre parinte si scoala. In acel contract se pot stipula niste amenzi pentru anumite chestii. La fel cum eu am luat amenda ca am sarit gardul scolii, se poate lua amenda si pentru absente nemotivate.Daca e la 1-8, nu stiu cat de usor ar fi. Dar nu cred ca e asta o problema. Unde e vorba de bani, exista o cale.eu am zis ca e neconstitutionala o astfel de lege din moment ce absentele nu fac parte din regulamentele de ordine interioara ale scolilor, asa cum este saritul gardului si din moment ce nu se aduce niciun prejudiciu statului. statul este obligat sa asigure invatamantul gratuit pana in clasa a 10-a sau cat o mai fi acum, dar asta nu presupune o obligativitate legala din partea copilului sa si frecventeze orele. pai in cazul asta, se vor gasi cateva categorii de parinti care-si vor retrage copiii de la scoala, asa ca nu vor rezolva nimic pana la urma.
blk Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 eu am zis ca e neconstitutionala o astfel de lege din moment ce absentele nu fac parte din regulamentele de ordine interioara ale scolilor, asa cum este saritul gardului si din moment ce nu se aduce niciun prejudiciu statului. statul este obligat sa asigure invatamantul gratuit pana in clasa a 10-a sau cat o mai fi acum, dar asta nu presupune o obligativitate legala din partea copilului sa si frecventeze orele. pai in cazul asta, se vor gasi cateva categorii de parinti care-si vor retrage copiii de la scoala, asa ca nu vor rezolva nimic pana la urma.Ce prejudiciu a adus statului faptul ca eu am sarit gardul? Niciunu.Ce prejudiciu aduce statului faptul ca sunt doar o treime din oameni la ora? Nu isi poate face cursul calumea. Daca nu sunt destui nici nu poate sa predea ca majoritatea nu sunt la scoala. => timp irosit si de profesor si de elevi.Zi-mi si mie ce grupa de parinti si-ar retrage copiii de la scoala? Cine se gandeste "eu trimit copilul la scoala ca sa chiuleasca, acum daca astia nu ii dau voie sa chiuleasca mai bine sa stea acasa"? Eu sincer nu cred ca sunt parinti de genul asta. Oricat de distrus ar fi un parinte si cat de sarac lipit este, toti isi dau seama ca scoala este cea mai buna sansa pe care o are copilul sa faca ceva in viata.
- The Doctor - Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 M-am uitat mai bine...Doar zvonuri...Unde e procentul cu votul Parlamentului? Orice lege e votata in Parlament, daca trece de 50% este acceptata.Cine ar vota o asemenea lege? #-o
LuckyShot Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ce prejudiciu a adus statului faptul ca eu am sarit gardul? Niciunu.Ce prejudiciu aduce statului faptul ca sunt doar o treime din oameni la ora? Nu isi poate face cursul calumea. Daca nu sunt destui nici nu poate sa predea ca majoritatea nu sunt la scoala. => timp irosit si de profesor si de elevi.Zi-mi si mie ce grupa de parinti si-ar retrage copii la scoala? Cine se gandeste "eu trimit copilul la scoala ca sa chiuleasca, acum daca astia nu ii dau voie sa chiuleasca mai bine sa stea acasa"? Eu sincer nu cred ca sunt parinti de genul asta. Oricat de distrus ar fi un parinte si cat de sarac lipit este, toti isi dau seama ca scoala este cea mai buna sansa pe care o are copilul sa faca ceva in viata.ti-am mai zis ma, saritul gardului este prevazut in regulamentele de ordine interioara ale scolilor si nu presupune neaparat existenta unui prejudiciu, pe cand absenteismul nu poate fi impus la nivelul asta, ci doar direct de catre stat. si unde este pericolul social in faptul ca un copil nu vina la scoala? asta daca stii ce e ala pericol social din punct de vedere juridic. in legatura cu categoriile de parinti care si-ar retrage copiii de la scoala pe motivul asta, ele sunt acele categorii de parinti carora le este indiferent daca copiii lor merg la scoala, familiile de tigani, familiile de tarani cu venituri foarte mici si care prefera sa-si tina copiii acasa sa munceasca pamantul decat sa dea 5 milioane pe o absenta etc. si crede-ma ca deja sunt FOARTE multi copiii in Romania care nu se duc la scoala si ce face statul in privinta asta? da amenzi pentru absente?
blk Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Vorbesti de parca ROI-ul scolilor este constitutia romaniei. ROI-ul poate fi schimbat in 2 zile si gata. Nu e nevoie de niciun prejudiciu dupa cum ai punctat si tu.Deci ceea ce zici tu este ca e ok asa cum e, nu? Tiganii si toti sarantocii din romania sa iasa cu studii medii fara sa calce vreodata pe la scoala, nu? Nu mai bine le dam diploma cand fac ei 18 ani si am terminat cu balciul asta?