Jump to content
dragoshevil

Ce semnifica un zambet?

Recommended Posts

Posted

Se spune ca “zambetul este floarea sufletului”.Hmm …intotdeauna m-am intrebat ce este defapt zambetul si de unde vine?

Vedem fel si fel de zambete peste tot,pe strada ,in autobuz,la scoala,la locul de munca dar cu toate acestea nu stim ce este cu el.Sunt zambete frumoase,zambete mai putin frumoase,zambete expresive,zambete simple, dar toate au in ele o anumita cantitate de sentiment indiferent de care este acesta. Zambetul este recunoscut drept un simbol al fericirii si al starii de bine in aproape toate culturile lumii si asta vreau si eu sa cred.

Zambetul este ca o terapie frumoasa si relaxanta.Acesta este mai contagios si decat gripa.Impartim zambete mai mereu dar fiecare cu un inteles diferit.Zambim cand primim ceva,cand dam ceva,cand ne place de cineva dar nu putem spune,cand ne enerveaza cineva dar ne abtinem,una peste alta mai mereu.

Eu intotdeauna am crezut ca zambetul este inocent,cald,frumos si foarte sugestiv.Cineva care zambeste des este mult mai bine dispus si emana energie pozitiva tot timpul.Daca esti vazut zambind cu siguranta ti se va raspunde tot cu un zambet,astfel vei avea o stare de bine tu si ceilalti din jur.

Mi s-a spus ca “zambetul e ca o raza de soare in viata ta si poate si a unei fete” !Oare chiar asa e? Sa vedem... Zambim si ni se zambeste;deja se creeaza o conexiune intre noi,doar prin zambet.Cand mai vine vorba si de o fata ,este foarte important sa zambim,aici ma refer la baieti,normal,se zice ca “zambetul este drumul cel mai scurt catre doua inimi.”

Sunt zambete timide,considerate cele mai misterioase deoarece nu stii ce gandeste persoana respectiva,sunt zambete intelepte si calde care,primite, iti dau o satisfactie enorma in urma unei reusite,zambete frumoase dar ironice,acestea nu pot supara, doar cicali,ceea ce facem cu totii uneori.

“Un zambet face cat o mie de cuvinte” in orice situatie,fie ca e de la o persoana draga,fie de la un necunoscut.

Intotdeauna un zambet adevarat e un motiv de fericire,e o modalitate de a incanta pe cineva cu el,de a face pe cineva la randul tau sa zambeasca,e o “stare mirolobanta”.Doar prin zambet poti invata si pe altcineva sa zambeasca,restul cred ca sunt zadarnice.

Zambetul inseamna viata,stare de spirit si optimism.E un mod de percepere a vietii.

“Un zambet inseamna bucurie,e chestia care ne juta sa trecem peste toate lucrurile negative,ne place sa vadedem oameni zambind caci astfel ajungem si noi sa zambmim,e ceva frumos si fara de care nu prea am putea sa gasim rostul vietii...dar care uneori poate deveni destul de fals”.

Hmm vreau sa cred infatisarea falsa nu este zambet ci doar o expresie a fetei.Atata timp cat nu transmite nimic nu este zambet.

Zambiti!!! Nu costa nimic,dar ne putem imbogati.

Aceasta este parerea mea.Asteptam mai multe pareri...

PS: ma intereseaza deoarece am un studiu de facut.!Multumesc

Posted

zambetul ar trebui sa insemne fericirea sufleteasca si sincera, din punctul meu de vedere.Prin el ar trebui sa dai de inteles mai multe lucruri.. dar pe zi ce trece, zambetul devine un lucru prin care primesti ce vrei, nu mai e sincer, si se bazeaza pe interese :-"

Posted

Ar fi fost util sa precizezi si ce fel de studiu faci - daca e mai mult spre eseu si exprimari in licente poetice sau mai degraba stiintific.

Pentru intelegerea antropologica a prezentei instinctului de a zambi la fiinta umana ti-as recomanda o carte: Maimuta goala a lui Desmond Morris.

Exista confirmari demonstrate aproape stiintific conform carora zambetul este prezent inca din timpul vietii intrauterine. Fascinant este faptul ca acest instinct s-a pastrat intr-o forma complet deturnata: animalele isi arata coltii ca semn de agresivitate atunci cand le este incalcat teritoriul. Omul a transformat acest instinct de aparare in cea mai buna cale spre comunicare si relationare. Un zambet poate inlocui perfect o comunicare verbala si poate capata nenumarate sensuri subtile.

Pe de alta parte este complet dovedit stiintific faptul ca zambetul si actiunea de a zambi au efecte benefice la nivel organic prin legatura subtila intre perifericele motorii ale inervatiei faciale si glanda hipofiza. Deci zambetul e bun pentru sanatatea noastra :).

In functie de intensitatea trairii emotionale asociate, exista 2 tipuri de zambet:

Zambetul PanAm (denumit asa dupa o celebra companie aeriana americana care a lansat zambetul profesional al stewardeselor) este zambetul conventional, foarte des folosit in interactiunile sociale obisnuite. Il folosim cand vrem sa fim politicosi, amabili, agreabili. Implica doar zona din jurul buzelor si colturile gurii.

Zambetul Duchenne (dupa francezul care l-a studiat prima oara) este zambetul sincer si spontan, semn al bucuriei si fericirii traite in interior. In producerea lui sunt implicati si ceilalti muschi ai fetei (in special ochii), nu numai cei din jurul gurii. Un zambet Duchenne nu poate fi trucat si nu poate fi ascuns. El exprima clar emotiile pozitive ale persoanei si are o influenta majora asupra reactiilor celor din jur.

Chiar asa, voi stiti sa descoperiti un zambet autentic de un fake? :)

Posted

un zambet? O poza? O floare? Cum poti sa definesti o stare de spirit? :) cred ca zambetul e una din putinele trairi pe care o impartasim cu totii..la gramada..indiferent de varsta sau de caracter..doar ca dupa parerea mea..fiecare zambet e personalizat..e un fel de pasaport al fericirii pentru fiecare dintre noi :) nu cred ca se aseamana 2 zambete...asa cum nu seamana nici doi oameni

Posted

Zambetul este un efort inutil.

Crezi tu #-o .Mi se intampla si mie sa zambesc "fortat" ,insa de cele mai multe ori zambesc de fericire.

Guest FernandoCristi
Posted

Depinde din ce cauza zambesti ,daca zambesti de fericire sau asa de forma ca esti fortat .De cele mai multe ori zambesc de bucurie,fericire sau amuzament. :-j

Posted

Mie imi place sa zambesc peste tot pe unde ma duc, chiar daca cateodata zambetul propriu zis este fals (de putine ori) ma simt mai bine cand zambesc si mai vad pe strada cate un om care zambeste din cauza ca zambesc eu. :D

Posted

Zambetul, spre deosebire de ras, este o manifestare tipica a unui impuls de apropiere de cei de jur. Etologia, stiinta despre comportament, a demonstrat ca in realizarea zambetului uman sunt implicate aceleasi grupe de muschi ai fetei ca si in cazul mamiferelor care-si lasa urechile pe spate. Acest comportament este un semn de supunere, prin reducerea aparenta a inaltimii, deci un semnal de non-agresiune, in scopul apropierii pasnice de un alt individ. Cunoscand aceasta origine straveche a zambetului, vom putea distinge mai usor intre zambetul natural si cel fals, care are o cu totul alta semnificatie.

Diferite tipuri de zambet natural :

* Zambetul discret este zambetul in care transformarea mimicii este fina, aproape inobservabila, firava ca si cum fata i-ar fi luminata delicat. Acest tip de zambet apare la copiii care au o latura temperamentala predominant melancolica.

* Zambetul deschis: un zambet larg, evident vioi, dar fara o deschidere prea mare a gurii, arata mai mult o fire activa, puternica, uneori usor agresiva si nonconformista.

* Zambetul timid: mimica usor incordata pe care isi face aparitia un zambet ezitant, uneori tremurat, caracterizeaza un copil foarte sensibil, instabil si vulnerabil, capabil insa de foarte multa putere de implicare afectiva in activitati fizice sau psihice sustinute.

* Zambetul indraznet: in comparatie cu zambetul deschis, zambetul indraznet este tot evident, dar de aceasta data apare deschiderea mai larga a gurii si o usoara incretire a pielii la baza de sus a nasului. Majoritatea acestor copii sunt foarte activi, neobositi atunci cand le place o anume activitate, dar si agresivi si chiar violenti daca nu sunt indeajuns de educati sau mangaiati.

* Zambetul trist: nu este un zambet fals, ci unul in care restul mimicii ramane trista, cu exceptia colturilor buzelor care sunt usor, discret ridicate in sus. In realitate este vorba de un zambet discret, in care mimica si privirea raman triste.

* Zambetul fals: demasca o fire adapabila, inteligenta, creativa, un spirit de conducator, dar si o puternica inclinatie catre evitarea unor responsabilitati morale. Zambetul fals nu are nicio legatura cu mecanismele innascute care determina manifestarea zambetului natural.

Am scris mai sus niste informatii de pe un site care mi s-au parut interesante.

Acum, parerea mea: Cercetatorii spun ca zambetul "se invata", insa nu e asa. Altfel, cum ne-am explica zambetul inocent al copiilor nou-nascuti? La intrebarea : de ce zambim? cred ca sunt multe motive care trebuie aduse in discutie. Zambim pentru ca este un reflex al omului (oamenii de stiinta sunt convinsi ca daca zambim des, sistemul nostru imunitar se intareste si astfel ne cresc sansele unei vieti de lunga durata), pentru ca ne ajuta sa ne descoperim personalitatea (cele 6 tipuri de zambet mentionate mai sus) si pentru ca aceasta este calea cea mai simpla de a alunga monotonia sau tristetea din sufletele noastre, dar si din sufletele persoanelor carora le adresam zambetul. De multe ori, zambetul ne ajuta sa transmitem anumite stari si emotii interioare, fara a fi nevoie de cuvinte.

Posted

Zambetul, spre deosebire de ras, este o manifestare tipica a unui impuls de apropiere de cei de jur. Etologia, stiinta despre comportament, a demonstrat ca in realizarea zambetului uman sunt implicate aceleasi grupe de muschi ai fetei ca si in cazul mamiferelor care-si lasa urechile pe spate. Acest comportament este un semn de supunere, prin reducerea aparenta a inaltimii, deci un semnal de non-agresiune, in scopul apropierii pasnice de un alt individ. Cunoscand aceasta origine straveche a zambetului, vom putea distinge mai usor intre zambetul natural si cel fals, care are o cu totul alta semnificatie.

Diferite tipuri de zambet natural :

* Zambetul discret este zambetul in care transformarea mimicii este fina, aproape inobservabila, firava ca si cum fata i-ar fi luminata delicat. Acest tip de zambet apare la copiii care au o latura temperamentala predominant melancolica.

* Zambetul deschis: un zambet larg, evident vioi, dar fara o deschidere prea mare a gurii, arata mai mult o fire activa, puternica, uneori usor agresiva si nonconformista.

* Zambetul timid: mimica usor incordata pe care isi face aparitia un zambet ezitant, uneori tremurat, caracterizeaza un copil foarte sensibil, instabil si vulnerabil, capabil insa de foarte multa putere de implicare afectiva in activitati fizice sau psihice sustinute.

* Zambetul indraznet: in comparatie cu zambetul deschis, zambetul indraznet este tot evident, dar de aceasta data apare deschiderea mai larga a gurii si o usoara incretire a pielii la baza de sus a nasului. Majoritatea acestor copii sunt foarte activi, neobositi atunci cand le place o anume activitate, dar si agresivi si chiar violenti daca nu sunt indeajuns de educati sau mangaiati.

* Zambetul trist: nu este un zambet fals, ci unul in care restul mimicii ramane trista, cu exceptia colturilor buzelor care sunt usor, discret ridicate in sus. In realitate este vorba de un zambet discret, in care mimica si privirea raman triste.

* Zambetul fals: demasca o fire adapabila, inteligenta, creativa, un spirit de conducator, dar si o puternica inclinatie catre evitarea unor responsabilitati morale. Zambetul fals nu are nicio legatura cu mecanismele innascute care determina manifestarea zambetului natural.

Am scris mai sus niste informatii de pe un site care mi s-au parut interesante.

Acum, parerea mea: Cercetatorii spun ca zambetul "se invata", insa nu e asa. Altfel, cum ne-am explica zambetul inocent al copiilor nou-nascuti? La intrebarea : de ce zambim? cred ca sunt multe motive care trebuie aduse in discutie. Zambim pentru ca este un reflex al omului (oamenii de stiinta sunt convinsi ca daca zambim des, sistemul nostru imunitar se intareste si astfel ne cresc sansele unei vieti de lunga durata), pentru ca ne ajuta sa ne descoperim personalitatea (cele 6 tipuri de zambet mentionate mai sus) si pentru ca aceasta este calea cea mai simpla de a alunga monotonia sau tristetea din sufletele noastre, dar si din sufletele persoanelor carora le adresam zambetul. De multe ori, zambetul ne ajuta sa transmitem anumite stari si emotii interioare, fara a fi nevoie de cuvinte.

Da,depinde de situatie,stare de spirit,un zambet poate spune multe defapt totul ca si o privire daca cunosti cu adevarat persoana respectiva:)

Posted

De multe ori esti fortat sincer . De exemplu cand ma intanlesc cu cineva pe strada , persoana respectiva sigur imi va zambi . Deci si eu sunt obligat sa fac asta :| ..

PS: Zambet ca zambet .. Rasu ` ii baza =))

Posted

Zambetul este un efort inutil.

gandeste-te doar cum poti transforma ziua unui om printr-un zambet si cat de mult poti sa indispui pe cineva cu o expresie a fetei ce lasa de dorit.

Guest mada_madalin5
Posted

Simplu :pentru enervarea unora , atunci cand le arunci un zambet asa in sictir si cu dispret :P :D



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...