Jump to content
super_master

Cel mai lung cuvant din lume

Recommended Posts

Posted

Titina este o proteină care ajuta la contractia muschilor. Aceasta este cea mai mare proteina cunoscuta, compusa din 34.350 aminoacizi. Dar cel mai interesant lucru in legatura cu aceasta proteina este faptul ca denumirea ei stiintifica reprezintă cel mai lung cuvant din lume.

Formula chimica a titinei este C132983H211861N36149O40883S693, deci imaginati-va cat de mare este denumirea stiintifica. Aceasta are 189 819 de litere.

Puteti vedea cuvantul aici.

Sursa

Posted

Titina este o proteină care ajuta la contractia muschilor. Aceasta este cea mai mare proteina cunoscuta, compusa din 34.350 aminoacizi. Dar cel mai interesant lucru in legatura cu aceasta proteina este faptul ca denumirea ei stiintifica reprezintă cel mai lung cuvant din lume.

Formula chimica a titinei este C132983H211861N36149O40883S693, deci imaginati-va cat de mare este denumirea stiintifica. Aceasta are 189 819 de litere.

Puteti vedea cuvantul aici.

Sursa

mai degraba ai un cod decat un cuvant :-?

Posted

Mi-ar trebuii mai mult de 2 posturi ca sa postez denumirea ei in engleza ... multumim de informatie, interesante aceste topuri si informatii postate in ultimul timp la stiri

Posted

Si ce inseamna :-? urat cuvant :)

Posted

Arata bine :> Dar se repeta prea mult majoritatea secventelor de litere.

Asa zic si eu .. arata cam naspa, FAKE !!!! :))

Oricum nu se foloseste asa des aceasta substanta chimica si daca s-ar folosi are o denumire mai scurta pe care o folosesc cei care lucreaza cu ea.

Posted

numa bun de password, doar sa te chinui putin sa'l retii :)

sunt curios daca cineva din lume il zice de la cap - coada fara greseli ^_^

Posted

Inseamna ce a scris super_master in primul post -> denumirea unei proteine.

ON: Cred ca nici medicii sau cei specializati nu stiu cuvantul :)) Oricum, e bine ca are o prescurtare.

Posted

formula chimica a titinei ... postezi fara sa citesti stirea ... doar pentru +1

Cred ca am sa intreb pe profa de chimie despre formula asta ... daca nu stie de ea ii dau 2. si ea mi-a dat

Posted

Bla bla bla. Ceva e putred aici :). M-am uitat la intregul cuvant, si daca bine am observat, este o anumita "secventa" care se tot repeta pana la sfarsit :). Si inca ceva, unei formule chimice de 30 de litere (sper ca bine am numarat), ii apartin 189 819 litere ? :) Fiti seriosi.

Posted

Hai ca e prea exagerat :| Nici nu se poate citi, sau pronunta :|

+1

A reusit cineva sa il citeasca sau sa il pronunte ? mi se pare imposibil:)) iti zice unu stii cei aia titina ? nu vrei sa stii ? da si sta jumatate de ora sa iti zica cuvantul #-o :))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...