Tybork Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caineo furnica poate supravietui pana la 2 saptamani sub apa animalul cu cel mai mare creier in proportie cu corpul este furnicacucuveaua este singura pasare din lume care vede culoarea albastrasingura felina care nu-si poate retrage ghearele este ghepardulalbinele, broastele testoase si termitele sunt complet surdesobolanii rezista mai mult fara apa decat camilelepanza de paianjen are o rezistenta remarcabila. Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din mersexista doua animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagaluldelfinii dorm cu un ochii deschisi inima unei balene albastre este la fel de mare ca o masinalimba unei balene albastre este la fel de lunga cat un elefant fluturii percep gustul cu picioarelebufnita este singura pasare care poate deosebi culoarea albastrapeste 10.000 de pasari mor anual din cauza coliziunilor cu ferestrelepasarile nu transpirapisicile au cate 32 de muschi in fiecare urecheSursa: Ancutza' Blog
Guest spanky Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [*]panza de paianjen are o rezistenta remarcabila. Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din mers am mai auzit'o si tot nu o sa o cred niciodata , adica un avion cu reactie cu 900 km/h intra in panza aia si nu o rupe ? :rofl1: saracele pasari , pwnd by the window
NoComment Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Am auzit si eu despre panza de paianjen ... cum ca cei de la NASA cauta un aliaj dintre panza de paianjen si alte metale ( sau ceva de genul asta ) pentru viitoarele navete spatiale ...
Guest MaGic_MaStEr Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Foarte interesante,gg din nou Tybork,mai ales cea cu panza de paianjen :).
TwentySix Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 pe unele le stiam pe altele le-am aflat acum,cat despre aia cu panza de paianjen eu am vazut un documentar cum ca e de 10x mai rezistenta decat otelul ....
LuckyShot Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 cucuveaua este singura pasare din lume care vede culoarea albastrabufnita este singura pasare care poate deosebi culoarea albastrapai numai cucuveaua sau toata familia bufnitelor cu toate speciile ei poate vedea culoarea albastra?
pizza200 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 cucuveaua este singura pasare din lume care vede culoarea albastrasobolanii rezista mai mult fara apa decat camilelepanza de paianjen are o rezistenta remarcabila. Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din mersexista doua animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagalulSursa: Ancutza' Blogcele mai interesante
Kabuky Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Foarte interesante,majoritatea nu le stiam,oricum cea cu panza de paianjen este cea mai cea.... :)
K1dduletz Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 sobolanii rezista mai mult fara apa decat camileleasta chiar nu o stiam, eram convins ca cele mai rezistente animale fara apa sunt camilele
Random Hero Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [*]singura felina care nu-si poate retrage ghearele este ghepardulInteresant, dar cum functioneaza mecanismul de retragere a ghearelor? Imi place sa privesc pisica atunci cand le scoate :Dsobolanii rezista mai mult fara apa decat camileleasta chiar nu o stiam, eram convins ca cele mai rezistente animale fara apa sunt camileleDar tot gandacii vor conduce lumea in urma unui eventual cataclism de proportii epice. :>
Cristi-MG- Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Interesant, dar cum functioneaza mecanismul de retragere a ghearelor? Imi place sa privesc pisica atunci cand le scoate :Dfelinele ( pisica mea ) au un sistem la gheare ca un .. tirbuson ca sa zic asa .. cand apesi pe pernitele de langa gheara ele ies .. pernitele se apasa inspre interior ... ma rog nu stiu sa iti explic mai corectFoarte interesant tybork :) iar treaba cu panza de paianjen e clara .. dar ce paianjen are panza de diametrul unui creion ?
Sparky[SV] Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Aia cu bufnita si cucuveaua se cam contrazicApropo, sunt doar 17
Vasily_Zaytsev Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 exista doua animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagalulCe as vrea sa vad si eu in spate fara sa intorc capul (mai ales la teste :wub: )
-GUNIT- Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 exista doua animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagalulwtf cum vede iepurele in spate fara sa isi intoarca capul?
.Clark Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 LOL,n-am mai auzit asa ceva,oricum e bine de stiut.Balena are limba cat un elefant oO
m1cro Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Panza de paianjen are o rezistenta remarcabila. Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din mers.Exista doua animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagalul. Peste 10.000 de pasari mor anual din cauza coliziunilor cu ferestrele. Astea sunt top3
Tybork Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Ma bucur ca va plac aceste informatii, dar as dori sa va rog sa nu exagerati cu posturile "foarte interesant", "prea tare".O seara placuta!
Axxell Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 -o furnica poate supravietui pana la 2 saptamani sub apa :blink: Chiar nu o stiam pe asta, foarte interesant :)