Jump to content
Tybork

Ninsoare la Roma, o data la un sfert de secol.

Recommended Posts

Posted

Coloseul a fost ȋnchis vizitatorilor, autobuzele au r?mas blocate ȋn trafic, iar centralele telefonice au fost asaltate de romani ȋngrijorati si curiosi. Elevii au iesit cu ȋnv?t?toarele ȋn curtea scolilor, centrul vechi a fost deschis traficului pentru a debloca ambuteiajele create de ninsoare. Nimeni nu a ratat ocazia s? fotografieze evenimentul inedit, iar pe retelele sociale de pe internet au luat nastere grupuri cu titlul de genul “12-02-2010- ninsoare la Roma”, care, doar ȋn cateva ore, au ajuns la zeci de mii de ȋnscrieri.

Ultima oar?, Roma a fost acoperit? de un strat de z?pad? ȋn februarie 1986: atunci temperatura a coborat la 11 grade sub zero ȋn cateva cartiere ale capitalei. Meteorologii au anuntat, ȋnc? de acum dou? zile, c? exist? posibilitatea unor precipitatii ȋnsotite de ninsoare. Dar nimeni nu s-a asteptat la un spectacol pe cat de inedit, pe atat de intens, ca acela din dimineata zilei de vineri, 12 februarie. Timp de cateva ore, fulgi mari si densi de z?pad? au c?zut neȋntrerupt din cer, acoperind, practic, integral, capitala Italiei.

“Ninsoarea a fost mai abundent? decat ne-am fi asteptat, dar am reusit s? facem fat? situatiilor de urgent?”, a anuntat Gianni Alemanno, edilul Romei, ȋn dup? amiaza zilei de ieri. Z?pada si gerul, dou? evenimente la ordinea zilei ȋn alte capitale europene, sunt extrem de rare ȋn capitala Italiei. Astfel, prim?ria a activat la timp “planul anti-ninsoare”: au fost distribuite pe tot cuprinsul orasului peste 400 de tone de sare, ȋn timp ce str?zile au fost cur?tate de 700 de autovehicule speciale. In total, au fost trimise pe teren 2000 de persoane iar 60 de asociatii de voluntariat si-au adus contributia, ca personal auxiliar.

“Roma sub z?pad? pare o mireas?, e cel mai frumos oras din lume”, exclam? Alessandro Gaudino, unul din membrii fan-clubului creat ad-hoc pe internet. “E cel mai frumos cadru pe care-l poate avea Roma- o capodoper?”, r?spunde o tan?r?.

Z?pada la Roma a fost si prima stire la principalele telejurnale ale zilei. Evenimentul meteorologic a creat si numeroase probleme ȋn capital?: multe autobuze au r?mas blocate ȋn trafic, cateva situri arheologice, precum Coloseul, au fost interzise turistilor din cauza intemperiilor, ȋn timp ce aeroportul de la Ciampino a fost temporar ȋnchis.

Situatia a reintrat la normal ȋn cursul dup?-amiezei, desi fortele de ordine au anuntat c? exist? riscul form?rii unui strat de gheat?. Pentru toti, ninsoarea a r?mas o amintire de neuitat: ziarele de azi au relatat c? si papa Benedict al XVI-lea a contemplat ninsoarea de la fereastra apartamentului s?u din Vatican.

Sursa: Hotnews

Un eveniment de-a dreptul neasteptat ceea ce se intampla in Capitala Italiei. Avand in vedere faptul, ca ultima oara in Roma a nins in februarie 1986(adica acum 24 de ani), romanii care lucreaza in apropierea orasului au parte de un fenomen cu care nu s-au intalnit pana acum :).

Posted

Ma intreb: daca la ei ar da o ninsoare asa cum a fost prin sudul tarii noastre, i-ar face fata? Noi ca noi, am mai avut ninsori grele si tot ne descurcam greu, dar ei?

P.S: Urat cu diacriticele :(

Posted

Intr-adevar, pentru ei e ceva de neasteptat. Insa la noi o asemenea ninsoare, cred ca nici nu se lua in seama, tinand cont de ceea ce se intampla acum in Romania. (sau acum 2 zile cand in Bucuresti pe Splaiul Independentei apa atingea 20cm pe strada si vreo 10 pe trotuar) -> asta pana si la noi a fost de neasteptat.

Guest Cappyzor
Posted

:) daca ar fi zapada ca la noi .... cred ca mor toti din roma =))

apropo :) nu arata bine cu diacriticele alea :)

Posted

la ei poti sa spui ca i-a surprins iarna, dar la noi an de an vin ca milogii autoritatile si zic "ne-a surprins zapada". Cum dracu sa te surprinda an de an zapada? nu te inveti minte? o_O

Posted

da am vazut aseara la stiri ... cum se bucurau aia :)) ca nu merg la scoala ...

ciudat ca se intampla la un interval asa mare de timp ... chiar daca este o tara mediteraneana :)

Posted

clima se schimba..apar tot felul de fenomene ciudate ale naturii..asta din cauza ca nu stim sa ne protejam viata.si mediul in care traim.. :)

# natura e imprevizibila.. :)

Posted

Ce se intampla? incalzire globala sau racire globala?In Roma este drastic circulatia rutiera si in conditi normale,acuma cu ninsoarea asta ce a cazut sa creat un chaos total.Stau in Milano ,cand ninge aici, un drum ce faci deobicei in 30 min il faci in 3 ore.Nu am fost inca in Roma, dar se zice ca-i cosmarul soferilori sa treci orasul cu masina.

Posted

Z?pada la Roma a fost si prima stire la principalele telejurnale ale zilei. Evenimentul meteorologic a creat si numeroase probleme ȋn capital?: multe autobuze au r?mas blocate ȋn trafic, cateva situri arheologice, precum Coloseul, au fost interzise turistilor din cauza intemperiilor, ȋn timp ce aeroportul de la Ciampino a fost temporar ȋnchis.

asta e intampla peste tot unde ninge abundent

Posted

Am un var in Italia... si in ziua in care a nins, il vad pe mes, ceva neobisnuit pentru el... il intreb ce cauta acasa...la care imi spune ca a inceput sa ninga cu fulgi mari, si toti oamenii din italia nu mai muncesc...va dati seama cum e sa ninga odata la cativa zeci de ani.Imi spunea ca din '85 nu a mai nins.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...