Jump to content
Dirlewanger

UDMR: Limba maghiară să fie oficială nu numai în secuime, ci în toată Transilvania

Recommended Posts

Posted (edited)

Hai ma nu mai faceti pe patriotii pe aici =)) Ne dau ungurii clasa la tot ce vreti voi.

Patriotii pwlii!

Cand se leaga cineva de tigani imediat sariti ca arsi.Acum sunteti patrioti =))

Cine se ocupa cu trafic de carne vie, droguri samd? TIGANII!

Cine violeaza, isi fac vile pe terenuri care nu le apartin samd? Tiganii!

Tiganii o sa distruga Romania asa cum negrii au distrus america.

@cristi mg

Taci dracu! Cand au venit aia de la Ujpest in Bucuresti erati toti kkati la cur.

Tu chiar nu te poti abtine sa nu injuri?

Suspend 5 zile!

Edited by Tybork
Posted

Mda din pacate pentru noi..de dupa revolutie UDMR-ul a prins cred fiecare Guvern...indiferent de culoare..Bazandu-se pe un procent fix de voturi..ei au fost tot timpul folositi ca mijloc de a obtine o majoritate...Si de fiecare data s-a lasat cu concesii..Asa ca folosindu-se de tactica pasilor marunti au ajuns sa ni se urce in cap ...Lucru cu care nu putem si nu trebuie sa fim de acord

Posted

eu sunt din judetu mures ( vecin cu harghita ) si stiu zone unde maghiarii au steagul ungariei la casa iar cand vad ca vorbesti romana incep sa latre la tine. las sa fie limba oficiala maghiara acolo de unde au iesit si sa invete romana

Posted

cum era de asteptat, reactia majoritara este asa cum isi doresc politicienii: toata lumea sare in sus si devine preocupata de asa-zisul pericol maghiar, dar asta e doar praf in ochii poporului, pt ai distrage atentia de la adevarata situatie.

Si anume: dc sa nu vb toata lumea despre ceva care (dpv constitutional este imposibil) sa ii faca pe romani sa nu mai stea cu ochii pe guvern si ei sa fure si sa jefuiasca in liniste? Caci la asta se reduce totul: la furaciunea si dezastrul programat pt romania.

Si culmea este k le iese treaba extraordinar de bine. :angry1:

Posted

secuime

Intact Images

Limba maghiară este oficială de facto în secuime, dar UDMR vrea ca aceasta să fie şi de iure oficială în toată Transilvania, a afirmat joi, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. El a declarat că nu este o noutate ceea ce solicită Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), şi anume declararea limbii maghiare ca limbă oficială în Ţinutul Secuiesc.

Antal a amintit că şi reprezentanţii UDMR "au spus, au scris, au vorbit de foarte multe ori despre necesitate legalizării limbii maghiare în Transilvania", iar Uniunea nu s-a referit doar la secuime, unde "de facto limba maghiară oarecum este o limbă oficială".

"La anumite instituţii militarizate acest lucru încă nu se aplică, ceea ce este o problemă

, dar de facto în secuime limba maghiară este limbă oficială", a spus Antal.

"Asta a spus întotdeauna UDMR, ca pe lângă limba română, şi limba maghiară să fie limbă oficială în Transilvania", a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Comisia Permanentă a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc a făcut public un proiect de hotărâre privind oficializarea limbii maghiare în regiune şi, potrivit documentului, autorităţile publice vor trebui să asigure condiţiile care oferă deplina egalitate a limbilor maghiară şi română.

Proiectul are patru puncte, dintre care primul prevede că "limba maghiară este limbă oficială în Ţinutul Secuiesc, având un statut identic cu limba oficială a statului".

Sursa: Antena3.ro

Astia din UDMR ii au la mana pe sclavii de la pdl si prin santaj ungurii vor obtine tot ce le bese capu!

Acum sa nu sariti la gatul ungurilor din Romania pentru ca sunt cativa idioti care zbiara in stanga si-n dreapta pentru autonomie samd!

Tinta este udmrul! Ei profita de sclavii de la pdl ! I-ar fi macelarit ca pe porci Maresalul Antonescu!

Dirlewanger mie mi-a da eroare sursa ce ai pus tu acolo..

Cred ca toata stirea asta este o eroare,inca nu am auzit ca intro tara o anumita zona al tari sa aiba o alta limba oficiala.Daca este reala stirea, atunci inseamna ca toata Romania o sa aiba 2 limbi nationale si nu numai Transilvania sau Secuieni,daca s-ar baga limba oficiala maghiara numai in Transilvania ar insemna autonomie

Posted

Dirlewanger mie mi-a da eroare sursa ce ai pus tu acolo..

Cred ca toata stirea asta este o eroare,inca nu am auzit ca intro tara o anumita zona al tari sa aiba o alta limba oficiala.Daca este reala stirea, atunci inseamna ca toata Romania o sa aiba 2 limbi nationale si nu numai Transilvania sau Secuieni,daca s-ar baga limba oficiala maghiara numai in Transilvania ar insemna autonomie

A dat copy gresit la sursa. Uite articolul de pe site aici: link. Suna logic ce ai spus tu, deoarece Transilvania nu este independenta.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...