Fury Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Plasturii, guma de mestecat şi pastilele sunt inutile în lupta împotriva fumatului. O echipă de cercetători de la Universitatea Sydney, din Australia, a ajuns la concluzia că voinţa este singura soluţie pentru a scăpa de acest viciu, după ce au analizat 511 studii publicate în ultimii ani, informează "Gândul".Mai mult, persoanele care vor să renunţe la fumat cu ajutorul plasturilor sau al gumelor de mestecat nu fac nimic altceva decât să îşi păcălească organismul. Specialiştii spun că şi aceste soluţii conţin nicotină, deci dependenţa de această substanţă nu va dispărea, deoarece organismul va primi zilnic doze de nicotină. mediafax
Cristian Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Eu am fumat timp de aproximativ 6 ani, ma refer la 6 an de fumat serios si am putut sa ma las fara plasturi, gume sau mai stiu eu ce prostii. Un "mic secret" ca sa-l numim asta ar fi sa le lasi treptat, la o adica cate o tigare in minus la 1-2 zile (acum depinde si de cate tigari fumezi pe zi), iar la un moment dat, cand te simti pregatit sa zici STOP, de azi nu mai fumez deloc (aici trebuie sa ai o vointa extrem de mare). In prezent se fac aproximativ 4 luni de cand nu mai pun o tigare in gura si a inceput sa se simta diferenta.
qwertyz0r Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Hmm, multumesc pentru info, ma pregatesc sa ma las de fumat incepand de satpamana viitoare, ma bucur ca n-ar avea rost, si nu trebuie sa dau bani pe niste plasturi inutile.God, give me streingh.Talk to the Hand, o intrebare, te-ai ingrasat dupa ce te-ai lasat de fumat?
Lemonade Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Nu cred ca e buna metoda aia care zice sa te lasi incet-incet, reducand numarul de tigari sau cu plasturi. Din cate am mai auzit pe la cunoscuti cea mai eficienta metoda este sa-ti propui intr-o zi sa te lasi si apoi sa arunci pur si simplu tot pachetul la gunoi, urmand ca pe viitor nici sa nu mai atingi tigarile. Este o chestiune de vointa si da rezultate, numai ca apoi te ingrasi mult si din nou iti este testata vointa, incercand sa revii la greutatea initiala. Deci e o lupta destul de grea. Am mai auzit si de tigari electronice, insa si acelea contin nicotina, deci nu cred ca sunt eficiente.
Random Hero Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Un "mic secret" ca sa-l numim asta ar fi sa le lasi treptat, la o adica cate o tigare in minus la 1-2 zile (acum depinde si de cate tigari fumezi pe zi), iar la un moment dat, cand te simti pregatit sa zici STOP, de azi nu mai fumez deloc (aici trebuie sa ai o vointa extrem de mare). In prezent se fac aproximativ 4 luni de cand nu mai pun o tigare in gura si a inceput sa se simta diferenta.Nu stiu cat de eficienta e treaba asta. Ca un exemplu din familie: tata a fumat timp de aproape 20 de ani (nu stiu un numar exact). Cu cativa ani in urma se lasase de tigari, a facut pauza doi ani si apoi s-a reapucat (nu avea dorinta sa se lase, dar au intervenit alte probleme despre care nu o sa detaliez). Acum o luna si jumatate s-a lasat din nou, dupa spusele lui, definitiv - n-a mai avut pofta de tigari din ziua in care a renuntat. Deci, vointa este arma.
c1ocan Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Nu va lasati prostiti de toate pastilele si tampenile, cu vointa rezolvi tot, am reusit sa ma las de tigari de aproape 9 luni .@qwerty, eu mam ingrasat de la 67 la 77 in tot timpu asta :)...Asta e singura problema.
Cristian Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 (edited) Talk to the Hand, o intrebare, te-ai ingrasat dupa ce te-ai lasat de fumat?Nu prea mult dar am luat ceva in greutate si se cunoaste putin burtica :DNu stiu cat de eficienta e treaba asta. Ca un exemplu din familie: tata a fumat timp de aproape 20 de ani (nu stiu un numar exact). Cu cativa ani in urma se lasase de tigari, a facut pauza doi ani si apoi s-a reapucat (nu avea dorinta sa se lase, dar au intervenit alte probleme despre care nu o sa detaliez). Acum o luna si jumatate s-a lasat din nou, dupa spusele lui, definitiv - n-a mai avut pofta de tigari din ziua in care a renuntat. Deci, vointa este arma.Asta depinde de la om la om, de la organism la organism, de cati ani fumezi si multi alti factori. Eu am spus cum a functionat la mine, poate altii care vor sa se lase de fumat au incercat prin alte metode si vor incerca si metoda mea :PL.E.:Ok nu crezi ca metoda aia e buna, dar de ce? @overdoseomg 10 kilograme? Spune-mi te rog, dupa ce te-ai lasat, ai mancat mai mult sau n-ai schimbat nimic?La asta iti pot raspunde si eu, dupa ce te lasi definitiv de fumat ai mai multa pofta de mancare deoarece organismul tau va cere ceva in loc de acel tutun. Edited February 11, 2010 by Talk to the Hand.
qwertyz0r Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Nu cred ca e buna metoda aia care zice sa te lasi incet-incet, reducand numarul de tigari sau cu plasturi. Din cate am mai auzit pe la cunoscuti cea mai eficienta metoda este sa-ti propui intr-o zi sa te lasi si apoi sa arunci pur si simplu tot pachetul la gunoi, urmand ca pe viitor nici sa nu mai atingi tigarile. Este o chestiune de vointa si da rezultate, numai ca apoi te ingrasi mult si din nou iti este testata vointa, incercand sa revii la greutatea initiala. Deci e o lupta destul de grea. Am mai auzit si de tigari electronice, insa si acelea contin nicotina, deci nu cred ca sunt eficiente.Ok nu crezi ca metoda aia e buna, dar de ce? @overdoseomg 10 kilograme? Spune-mi te rog, dupa ce te-ai lasat, ai mancat mai mult sau n-ai schimbat nimic?
Lemonade Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ok nu crezi ca metoda aia e buna, dar de ce? Parerile mele sunt bazate pe ce am auzit de la altii, nu pe propria experienta pentru ca eu nu fumez, deci e posibil sa spun prostii :D Nu cred in metoda cu lasatul de fumat incet-incet pentru ca atunci cand corpul are nevoie de substantele continute de tigari este obisnuit cu o anumita doza zilnica, deci atunci cand incepi sa scazi numarul tigarilor incep sa apara starile de agitatie. Bine, oricum apar atunci cand te lasi, dar ideea e ca daca prelungesti perioada in care renunti la tigari, una cate una, starile de care vorbeam sunt mai urate si, cred eu, decat sa "suferi" o perioada mai mare mai bine renunti definitiv dintr-o data, nu treptat. In plus, daca tot mai alimentezi corpul cu nicotina, acesta o sa ceara in continuare. Chiar si cand ajungi la o tigara pe zi o sa-ti fie greu sa renunti.
RAPTURE- Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Parerile mele sunt bazate pe ce am auzit de la altii, nu pe propria experienta pentru ca eu nu fumez, deci e posibil sa spun prostii :D Nu cred in metoda cu lasatul de fumat incet-incet pentru ca atunci cand corpul are nevoie de substantele continute de tigari este obisnuit cu o anumita doza zilnica, deci atunci cand incepi sa scazi numarul tigarilor incep sa apara starile de agitatie. Bine, oricum apar atunci cand te lasi, dar ideea e ca daca prelungesti perioada in care renunti la tigari, una cate una, starile de care vorbeam sunt mai urate si, cred eu, decat sa "suferi" o perioada mai mare mai bine renunti definitiv dintr-o data, nu treptat. In plus, daca tot mai alimentezi corpul cu nicotina, acesta o sa ceara in continuare. Chiar si cand ajungi la o tigara pe zi o sa-ti fie greu sa renunti.Vorbesti prostii! :-j De maine ma las si eu de fumat. Ma jur ... mai o singura tigara in pachet pe care o s-o savurez maine, la prima ora.Nu stiu daca e neaparat de vointa ... Trebuie sa ai mai nevoie o motivatie, un motiv (puternic) care sa te dertimine sa te lasi.Eu am gasit un astfel de motiv si ... sper sa ma tin de cuvant. Bafta tuturor!ps; era un thread pe la discutii generale cu nefumator vs fumator si pusese cineva o carte p`acolo - cica ar fi buna ... n-am citit-o dar sunt curios ce scrie prin ea ...
Mackensen Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Pentru cei dependenti e foarte greu, de exemplu tata, a venit intr-o seara la mine si mi-a spus "Ba vreau sa las si io dracu tigarile astea, ca dau banii degeaba, da nu pot asa deodata, nu tre sa ma mai superi, si le las asa incet", de la 1 pachet pe zi, a ajuns acum la un pachet la 4 zile...eu zic ca e un inceput bun.Daca va ganditi asa putin (fumatorii) ca nu va domina tigara, ci voi pe ea, atunci nu e o problema, de ex eu... eu nu fumez de nevoie, fumez de placere, si cand am chef.Multi veti spune: "da, prima data e placere, dupa vei deveni dependent", nui adevarat.Trebuie sa va doriti sa nu va apucati...si putina vointa...
Guest spanky Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Specialiştii spun că şi aceste soluţii conţin nicotinăce ? :lol: are si taica'miu d'astea si scrie pe pachet ca acestea contin nicotina , nu a trebuit sa chem un savant sa ma ajute ; oricum pe el nu il ajuta , fumeaza 3 pachete pe zi :-j
Alecswtzu Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Este greu dar nu imposibil, eu m'am lasat cand m'am apucat de box acum o jumatate de an, imi preocupam timpul cu sportul si nu am mai fumat.
Guest relife Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 gumele de mestecat si plasturii sunt simple aberatii , doar pt a le vinde la prosti, ca ei sa se imbogateasca de pe urma produselor astea, vointa e totul
AStoria Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Si eu m-am lasat vreo 6 luni de ele si dupa , cand au venit niste vechi tovarasi iarasi m-am reapucat . Mnaaa asta depinde , pot sa zic ca imi e un viciu urat deja , daca nu ma pot lasa , nu ma mai pot controla :P . Sper ca pe viitor sa ma pot lasa , ca vad dimineata cum tusesc ... :(
Andu Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nu stiu cum e cu vointa asta sau cu lasatu,dar eu unu nu reusesc.Intradevar nu mi-am batut capul prea mult,dar am incercat de cateva ori.Am aproape 13 ani de cand fumez,din care vreo 9 de fumat intensiv si tot nu reusesc sa ma las. Am avut mici tentative, dar nu am rezistat mai mult de o saptamana, cel mai probabil din cauza anturajului si din cauza tatalui meu care fumeaza. Am auzit de la un prieten care si-a cumparat plasturi ca a reusit sa renunte dupa 2 saptamani de purtare a acestora . Ma gandeam sa incerc si eu .
AStoria Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nu stiu cum e cu vointa asta sau cu lasatu,dar eu unu nu reusesc.Intradevar nu mi-am batut capul prea mult,dar am incercat de cateva ori.Am aproape 13 ani de cand fumez,din care vreo 9 de fumat intensiv si tot nu reusesc sa ma las. Am avut mici tentative, dar nu am rezistat mai mult de o saptamana, cel mai probabil din cauza anturajului si din cauza tatalui meu care fumeaza. Am auzit de la un prieten care si-a cumparat plasturi ca a reusit sa renunte dupa 2 saptamani de purtare a acestora . Ma gandeam sa incerc si eu .E o prostie , crede-ma . Un coleg de clasa acuma 1 luna era plin de plasturi de alea , zici ca era batut , s-a lasat cat s-a lasat (cat timp a avut efect nicotina din plasturi) si dupa iarasi a venit cu noi la fumat . Intradevar a redus considerabil numarul de tigari , de la 1/2 pachete pe zi , la maxim 10 tigari pe zi .
Cristi-MG- Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Asa e :) mama s-a lasat de fumat dupa ce a incercat toate tampeniile care nu au functionat . si a zis "de azi nu ma fumez" a trecut o sapt :)
acelasi_bandit Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Sunt niste prostii plasturii astia....Trebuie sa ai o vointa mare..Tigarea aia electronica e la fel o tampeni...a fumat tata o saptamana din aia si degeaba...Am tras si eu din aia..e naspa rau..fumul ala nici nu il simti,degeaba zic ei ca e la fel ca cel de tigare..asta este