Jump to content
Fury

Apa de gură reduce cu 56% placa dentară faţă de simplul periaj al dinţilor

Recommended Posts

Posted (edited)

Românii nu practică un ritual corect de igienă orală, ceea ce explică şi numărul mare de afecţiuni cronice la nivelul cavităţii bucale, avertizează medicii stomatologi, arată cotidianul "Gândul".

"În gura umană coabitează peste 400 de specii de bacterii. O mare parte dintre acestea cauzează apariţia cariilor şi a altor probleme de sănătate orală precum gingivita, parodontitele, până la pierderea dinţilor," adaugă conf. dr. Anca Silvia Dumitriu, şef al Catedrei de Paradontologie a Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti. "Apa de gură pătrunde în zonele greu accesibile, acţionând asupra întregii cavităţi bucale şi la nivelul mucoaselor", explică dr. Dumitriu.

mediafax

Edited by Tybork
Posted

Apa de gura este foarte bine sa-l folosesti si pt igena guri,facand gargara curata toata gura nu numai dintzi,eu personal odata la 2 zile il folosesc

Posted

Pacat ca noi nu ne putem permite apa de gura.Ce crezi ca zice romanul? "Dau banii pe apa, ma clatesc si dupaia o arunc cand as putea sa ma clatesc cu cea de la robinet".

Ai mare dreptate aici.Nu toti isi permit,si chiar daca si-ar permite nu au mentalitatea necesara folosirii apei de gura.

Posted

Pacat ca noi nu ne putem permite apa de gura.Ce crezi ca zice romanul? "Dau banii pe apa, ma clatesc si dupaia o arunc cand as putea sa ma clatesc cu cea de la robinet".

wtf, e foarte ieftina si eficienta + ca o sticla te tine foarte mult.

Urmeaza sa zici ca si ata dentara e scumpa, nu?

Posted

Nu cred ca se pune problema banilor , doar a neglijentei igienei cavitatii orale . Poti linistit sa-ti cumperi o sticala de apa de gura cu banii care'i dai pe un pachet de tigari :P

Posted

Cred ca romanii nu sunt obisnuiti cu apa de gura. Ei considera spalatul pe dinti partea cu ingrijirea gurii si gata.

Cam asa e .Din toti prietenii si cunostintele mele nu cred ca am auzit pe cineva sa foloseasca :)) .

Posted

hmm eu stiam alte chestii despre apa de gura .. in fine ... nu zic ca nu e buna .. si e normal sa iti curete mai bine placa dentara decat periuta de dinti deoarece poate ajunge si intre dinti ...

daca e sa o luam asa cele mai bune paste de dinti sunt cele vechi ... care se faceau acu 10 - 15 ani ( nu vechi de 15 ani :)) firma de acu 15 ani ) .. si medicii dentisi ne recomanda sa ne spalam de 2 ori pe luna cu paste dalea :P nu ii mai stiu numele ...

Posted

Cine are mentalitatea asta o sa si-o schimbe dupa ce o sa intampine probleme cu dantura. Oricum, nu e scumpa (in jur de 10 lei Colgate Plax, depinde de unde cumperi, ca in farmacii e mai scump) si doar nu iti umpli toata gura :blink: Mie imi ajunge 1 luna sau 2 si chiar da rezultate.

@Cristi: Paste "dalea" gen Colgate Sensitive? :)) Ca am vazut ca alea sunt recomandate, mai nou.

Posted

multi nu mai folosesc nici pasta de dinti

S-a facut un sondaj de opinie pe tema asta? E prima oara cand aud ca multi romani nu se mai intereseaza de a-si peria dintii in mod regulat.

ON: Ma spal pe dinti de doua ori pe zi (daca e nevoie si de mai multe ori) si folosesc apa de gura o data pe zi, cel mult o data la doua zile si nu am probleme cu dintii. Ata dentara nu folosesc, nu cred ca am un motiv anume, dar cu siguranta nu e un lux.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...