Jump to content
Guest stefteo21

Moarte cerebrala provocata intentionat

Recommended Posts

Guest stefteo21
Posted

Cine ar face urmatorul experiment :

O grupa de medici sa-i provoace o moarte cerebrala, apoi sa-l tina asa aproximativ 3 minute si sa-l resursciteze. Teoretic ar trebui sa vada daca exista intr-adevar ceva dupa moarte fiindca ar fi mort complet, fara activitate cerebrala, deci orice s-ar intampla dupa ar fi in afara trupului. Daca si-ar aminti unele chestii ar fi in afara corpului sau, deoarece creierul fiind mort nu-si va putea folosi memoria.

De asemnea, ca apoi cel resurscitat sa nu spuna ca ceea ce a vazut a fost o urmare a ultimelor impulsuri electrice ( unde cerebrale ) pe care le-a emis creierul inainte mortii, ar trebui facuta si o electroencefalograma.

Cine ar participa la un asemenea experiment ? Aici ar trebui sa se ofere atei, care sunt atat de convinsi ca nu e nimic dupa moarte, dar la cat de aroganti sunt unii nu cred ca ar recunoaste nimic. Drept proba stau marturiile celor aflati in moarte clinica care intorsi inapoi la viata au povestit ce s-a intamplat si nici macar unul nu a spus : " Nu e nimic dincolo ".

LE: Ma gandesc ca in felul urmator am putea avea un raspuns stiintific la ce se afla dincolo de moarte. Lasati nr. de telefon si dupa ce termin facultatea de medicina va invit la experiment :))

Posted

Stefteo ce ai zis acolo e lipsit de logica.Daca ateii presupui tu ca nu ar recunoaste atunci de ce ar recunoaste aia care cred ca sunt facuti din tarana?Iar in legatura cu experimentul as zice ca este o prostie.Subiectul fiind mort temporar nu va avea nici o legatura cu lumea exterioara si nici nu va putea sa vada ceva.Iar daca acel suflet zici tu ca exista atunci dupa ce mori sufletul se due in ceruri da?Pai si daca sufletul pleaca si ala invie il cheama inapoi?Bullshit.Asta ar fi experiment bun sa vezi c daca ai sau nu suflet.Daca invie ala inapoi inseamna ca nu exista sufletul.

Posted

Hai sa clarificam niste chestii:

Moartea cerebrala este o moarte ireversibila. Nu se poate vorbi efectiv despre revenire la viata cand este vorba de moarte cerebrala. In momentul in care creierul inceteaza sa mai functioneze, in maxim 5 minute (cu variatii individuale) incep sa moara celulele nervoase iar omul nu mai poate fi salvat niciodata. Declararea mortii cerebrale da startul inceperii prelevarii de organe in vederea transplantului, deci nu e o gluma, nicio sansa de revenire a activitatii corticale!

Restul sunt legende sau SF-uri si cum ti-a zis si blk, carti si filme despre asta exista gramada. Treaba aia cu 'moarte clinica' se refera la diversele stadii de coma profunda sau stari vegetative (adica absenta activitatii cardiace sau a reflexului respiratiei), nicicum la moartea cerebrala.

... Ziceai ca esti student la medicina?? .. of of, mai mai ...

Presupunand prin absurd ca SF-ul de mai sus poate fi realizat (asa, de dragul dezbaterii) experimentul tau este de la foarte nul in sus. De ce? Pentru ca NU AI niciun fel de masura obiectiva pentru ceea ce a 'vazut' subiectul tau. Cum masori obiectiv memoria lui? amintirea? experienta aia din starea respectiva? Il pui sa povesteasca experienta din timpul mortii cerebrale? ... =)) yeah, right, asta e stiinta ...

Encefalograma e zero, nu iti va arata decat daca exista sau nu activitate electrica la nivelul scoartei.

E plina lumea deja de indivizi care s-au aflat in diverse stadii de coma sau stare vegetativa si au experimentat chestii legate de 'viata de apoi' (tunele, lumini, chestii). Niciodata nu au putut fi dovedite stiintific, pentru ca orice apeleaza la memoria subiectiva a individului nu este accesibil dovezilor obiective.

Nu mai spun de faptul ca nu ai nicio sansa sa executi un asemenea experiment cu subiecti umani.

S-au desfiintat pe-acolo pe la facultate si notiunile elementare de deontologie? :D

Guest stefteo21
Posted

Stefteo ce ai zis acolo e lipsit de logica.Daca ateii presupui tu ca nu ar recunoaste atunci de ce ar recunoaste aia care cred ca sunt facuti din tarana?Iar in legatura cu experimentul as zice ca este o prostie.Subiectul fiind mort temporar nu va avea nici o legatura cu lumea exterioara si nici nu va putea sa vada ceva.Iar daca acel suflet zici tu ca exista atunci dupa ce mori sufletul se due in ceruri da?Pai si daca sufletul pleaca si ala invie il cheama inapoi?Bullshit.Asta ar fi experiment bun sa vezi c daca ai sau nu suflet.Daca invie ala inapoi inseamna ca nu exista sufletul.

Ai auzit vreodata de fenomenul de moarte clinica ? Sunt... de fapt stai ca nici n-are rost ca degeaba ma pun sa explic fiindca ce ai scris acolo n-are noima... de unde stii tu ca daca nu are contact cu lumea exterioara nu poate vedea nimic ?

Cum sa provoci moarte cerebrala. lol #-o

Lol...FTW SSM RG PLM LGJ SMT LL OX YO YO lilwayne... cand faci varsta necesara sa nu te mai regasesti printre manelarii americanilor poti veni sa discuti.. pana atunci nu numai ca te depaseste subiectul, dar nici gandirea ta nu poate ajunge pana acolo unde sa iti dai seama cum s-ar realiza astfel de experiment.

LE: logs inca nu sunt la facultate, am adminiterea in vara si n-am vazut filme pe tema asta ... vorbeam azi cu un prieten care mi-a dat ideea :D probabil ca el o fi vazut filmul... eu nici nu stiam ca este film pe tema asta... si daca este cum se numeste ? Da e absolut corect ce ai spus tu, de aia am si spus moarte cerebrala aproximativ 3 minute, nu mai mult de 5-10. Ar fi intr-adevar ceva gen SF... eu doar am intrebat ce parere aveti :D

Posted

Tu ai zis de moarte cerebrala nu de moarte clinica.Stiu ca nu are legatura cu lumea exterioara deoarece omul cand e mort nu mai stie nimic de el sau de altceva.Moartea cerebrala este o coma IREBVERSIBIL cu abolirea reflexelor.

Guest stefteo21
Posted

Tu ai zis de moarte cerebrala nu de moarte clinica.Stiu ca nu are legatura cu lumea exterioara deoarece omul cand e mort nu mai stie nimic de el sau de altceva.Moartea cerebrala este o coma IREBVERSIBIL cu abolirea reflexelor.

Da asa este. Logs zicea "In momentul in care creierul inceteaza sa mai functioneze, in maxim 5 minute (cu variatii individuale) incep sa moara celulele nervoase " si stiu asta, aici discutam PUR IPOTETIC SI PRIN REDUCERE LA ABSURD.. ca subiectul ar fi reinviat in 3 minute maxim pana ca celulele sa inceapa sa moara la randul lor si subiectul sa fie pierdut. Deci discutia este de dragul de a discuta si este ipotetica... si mai ales intrebarea este cine s-ar implica in asemenea experiment.

Posted

in acest experiment omori fizicul. in rai/lumea de dincolo ajunge sufletul. cum omori sufletul unui om ?

deci, experimentul e inutil. nu dovedeste nimic. decat ca exista oameni plictisiti care-s dispusi sa faca orice.

sa nu se inteleaga gresit, nu sunt fanatic religios, dar daca tot e sa o dam in balarii, atunci sa respectam toate regulile nu numai cele care ne convin.

Posted

in acest experiment omori fizicul. in rai/lumea de dincolo ajunge sufletul. cum omori sufletul unui om ?

deci, experimentul e inutil. nu dovedeste nimic. decat ca exista oameni plictisiti care-s dispusi sa faca orice.

LOLOLOL

Sufletul poate ajunge in rai / iad doar dupa ce moare corpul. provoci moarte clinica => sufletul se duce spre rai => reinvii corpul => ai experienta de dupa moarte.

In fine, in loc sa faci experimentul asta mai bine vorbesti cu oamenii care au trecut deja prin moarte clinica. Sunt destui.

Posted

Cine ar face urmatorul experiment :

O grupa de medici sa-i provoace o moarte cerebrala, apoi sa-l tina asa aproximativ 3 minute si sa-l resursciteze. Teoretic ar trebui sa vada daca exista intr-adevar ceva dupa moarte fiindca ar fi mort complet, fara activitate cerebrala, deci orice s-ar intampla dupa ar fi in afara trupului. Daca si-ar aminti unele chestii ar fi in afara corpului sau, deoarece creierul fiind mort nu-si va putea folosi memoria.

De asemnea, ca apoi cel resurscitat sa nu spuna ca ceea ce a vazut a fost o urmare a ultimelor impulsuri electrice ( unde cerebrale ) pe care le-a emis creierul inainte mortii, ar trebui facuta si o electroencefalograma.

Cine ar participa la un asemenea experiment ? Aici ar trebui sa se ofere atei, care sunt atat de convinsi ca nu e nimic dupa moarte, dar la cat de aroganti sunt unii nu cred ca ar recunoaste nimic. Drept proba stau marturiile celor aflati in moarte clinica care intorsi inapoi la viata au povestit ce s-a intamplat si nici macar unul nu a spus : " Nu e nimic dincolo ".

LE: Ma gandesc ca in felul urmator am putea avea un raspuns stiintific la ce se afla dincolo de moarte. Lasati nr. de telefon si dupa ce termin facultatea de medicina va invit la experiment :))

In momentul ala poti si sa visezi orice =))

Posted

blk, teoria ta e absurda, ABSURDA !!!

nu ai cum sa detasezi sufletul de corp. nu exista dovada stiintifica ca exista, astfel nu poti spune ca dupa ce omori trupul reusesti sa trimiti si sufletul in locul care trebuie. astfel, experimentul nu demonstreaza nimic, decat ca poti sa omori pe cineva si apoi sa ii aduci la viata si apoi ii omori din nou. ceea ce e cool in opinia mea.

oricum, subiectul e interesant dar nu are rost sa-ti pierzi prea mult timp cu el din moment ce, intr-o zi ai sa afli raspunsul direct de la sursa.

Posted

Filmul cel mai cunoscut si fix pe tema asta (o sa iti vezi experimentul cu ochii :D) e Flatlines (Dincolo de moarte) cu Julia Roberts si Kevin Bacon produs prin '90.

Cartea clasica pe tema experientelor dincolo de moarte este Life after life a lui Raymond Moody, publicata in 1975 si care cuprinde pe langa marturiile celor care au experimentat diverse stari in moartea clinica, un soi de stadialitate a experientelor extra-para-pesudo-corporale (ma rog, nu imi amintesc prea multe, am avut cartea in mana la un moment dat dar nu mai mult de cateva minute, m-a amuzat tema :)). O gasesti de cumparat si online aici daca te pasioneaza subiectul.

Alte surse de inspiratie daca vrei sa dezvolti:

Doctors create out-of-body sensations

How it feels to die

Daca erai student in an mare la medicina ti-as fi sugerat o licenta pe tema asta :D. Sa cada comisia de la faculta de medicina din Iasi de pe scaun =))

Tell me that I'm nice ;;) ... completez io cu pedanteria :D

Posted

sa fiu on: da, as vrea.

toata lumea e curios daca chiar exista cineva acolo sus, sau nu.

iar chestia cu "aroganta" .. doar idiotii sunt asa, eu unul as spune sincer ce am vazut

Posted

iar chestia cu "aroganta" .. doar idiotii sunt asa, eu unul as spune sincer ce am vazut

cand creierul nu-si mai primeste ratia de oxigen incepe sa mearga ciung'. fie ca vrea fie ca nu vrea incepe sa delireze.

Posted

intradevar ... un astfel de experiment, reusit va da raspuns la unele intrebari despre moartea de apoi dar nu cred ca vor fi doritori care sa se puna in pericol ... :(

Posted

... Ziceai ca esti student la medicina?? .. of of, mai mai ...

Tu chiar il crezi? Nu revenirea din moarte e de domeniul SF`ului, ci tentativa lui de a da la medicina.

ON: Deja se vorbeste despre Medici vs. Dumnezeu. E ca si cum "sufletu ajunge in rai, la Dumnezeu" conform miturilor, iar medicii reusesc sa`l readuca pe pamant. Cool. Deci medicii is mai puternici decat Dumnezeu. Atunci mi-am ratat cariera.

Guest stefteo21
Posted

Tu chiar il crezi? Nu revenirea din moarte e de domeniul SF`ului, ci tentativa lui de a da la medicina.

ON: Deja se vorbeste despre Medici vs. Dumnezeu. E ca si cum "sufletu ajunge in rai, la Dumnezeu" conform miturilor, iar medicii reusesc sa`l readuca pe pamant. Cool. Deci medicii is mai puternici decat Dumnezeu. Atunci mi-am ratat cariera.

Era de asteptat sa fii ratat :) ce vrei de la unu care arunca cu noroi in toti de pe forum si el e sursa suprema de inteligenta si mistocareala... nu mai iti mai zic nimic ca mai iau si warn apoi din cauza ta si n-ai merita efortul deja ti-am acordat atentie prea mare.

blk, teoria ta e absurda, ABSURDA !!!

De fapt exact ce-a zis el este ideea, nu e absurda :)

Posted

moldovean ? Fuck me, am postat in thread-ul unui moldovean.

poti sa spui ce vrei si sa te bati cu pumnii in piept cat vrei ba moldovene', dar RockaFella are un punct de vedere valid.

cat despre abilitatile tale in domeniul medicinei...si eu am vrut sa-ti spun ca tu nu ai ce cauta cu un bisturiu in mana. evident ca in gluma, serios, glumesc.

apropo moldovene, tu din start ai asumat ca experimentul tau e perfect, dar ai omis un lucru esential. sufletul. nu poti sa dovedesti daca sufletul a parasit corpul sau daca a ajuns unde trebuie. so....YOU THIS TIME FAIL DOCTOR !!!

PS: 'moldovene/moldovanule' le spun la toti prietenii sau cunoscutii din moldova. nu o folosesc ca pe o insulta.

Posted

Daca imi faci legtura la pamant ma bag.

Sa-mi dati biletzele catre rudele voastre moarte cu intrebari despre unde au ascuns aurul, ce numar are contu din elvetia samd.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...