logs Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 E 24 ianuarie. Ziua Unirii din 1859, Unirea Principatelor. Este vorba despre Moldova si Tara Romaneasca, doua tari diferite in acele vremuri, dar care s-au unit la 24 ianuarie 1859, sub conducerea comuna a lui Alexandru Ioan Cuza.Unirea din 1859 e inceputul Romaniei moderne si a natiunii romanesti. Ar putea reprezenta pentru noi acum, asa dezbinati si dezorientati cum suntem, un pretext pentru a ne aminti ca suntem cu totii impreuna - romani. O zi ca oricare alta pentru voi? Sau o zi de sarbatoare? Mai au vreo semnificatie reala sarbatorile acestea sau sunt doar niste stiri in plus pe la 'teve' sau activitati 'extra-cucu' pe la scoala?Mai stie cineva Hora Unirii a lui Alecsandri? :)
The Wizard Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 sincer pentru mine e o zi ca orica alta numai ca am motiv sa ii zic mamei sa cumpere prajituri :)
Guest stefteo21 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A trecut prea mult timp ca sa mai insemne ceva ..Nu te supara, dar unde vezi tu ca noi suntem dezbinati ? <_<
Guest AM BICICLETA Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 la fel ca si sarbatorile, o zi ca oricare alta pentru mine :)
cristik112 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 o zi normala ... nu vad ce diferenta ar fi...
octavian_tavi_3 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Era sa uit de ziua Unirii, thanks for reminding me. Anul asa e o zii ca oricare alta. Cred ca pentru majoritatea romanilor evenimentul asta istoric e doar o alta stire in plus la TV.Am fost (noi, romanii) destul de smecheri atunci, cand am ocolit conditiile impuse pentru unire (2 domni, 2 parlamente, etc) si am realizat unirea adevarata.
Razvan Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 ma uit prin topicul asta si un singur cuvant imi vine in minte : epigoniio zi normala ... nu vad ce diferenta ar fi...
eugen88 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 E 24 ianuarie. Ziua Unirii din 1859, Unirea Principatelor. Este vorba despre Moldova si Tara Romaneasca, doua tari diferite in acele vremuri, dar care s-au unit la 24 ianuarie 1859, sub conducerea comuna a lui Alexandru Ioan Cuza.Unirea din 1859 e inceputul Romaniei moderne si a natiunii romanesti. Ar putea reprezenta pentru noi acum, asa dezbinati si dezorientati cum suntem, un pretext pentru a ne aminti ca suntem cu totii impreuna - romani. O zi ca oricare alta pentru voi? Sau o zi de sarbatoare? Mai au vreo semnificatie reala sarbatorile acestea sau sunt doar niste stiri in plus pe la 'teve' sau activitati 'extra-cucu' pe la scoala?Mai stie cineva Hora Unirii a lui Alecsandri? :)Am deschis topic inainte mea :( Eu zic ca este o zi importanta. Macar in ziua asta copii sa puna si sa citeasca ceva despre istoria Romaniei, sa incerce sa o iubeasca, pentru ca numai asa o sa se simta "lezati" cand cineva profita de tara lor. "Nu lupţi decât pentru ceea ce iubeşti." cum scrie in Mein Kampf :D
Komisaru Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 E 24 ianuarie. Ziua Unirii din 1859, Unirea Principatelor. Este vorba despre Moldova si Tara Romaneasca, doua tari diferite in acele vremuri, dar care s-au unit la 24 ianuarie 1859, sub conducerea comuna a lui Alexandru Ioan Cuza.Unirea din 1859 e inceputul Romaniei moderne si a natiunii romanesti. Ar putea reprezenta pentru noi acum, asa dezbinati si dezorientati cum suntem, un pretext pentru a ne aminti ca suntem cu totii impreuna - romani. O zi ca oricare alta pentru voi? Sau o zi de sarbatoare? Mai au vreo semnificatie reala sarbatorile acestea sau sunt doar niste stiri in plus pe la 'teve' sau activitati 'extra-cucu' pe la scoala?Mai stie cineva Hora Unirii a lui Alecsandri? :)Romania moderna? pfffUite logs, am deschis acest topic in urma cu ceva timp despre mandria asta.A fost inchis aiurea, daca ai placerea sa il redeschizi si sa discutam despre tema e ok, daca nu aflii doar parerea mea despre istoria romaniei.
dandi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ai mei tot timpul au sarbatorit, asa mai putin, dar bine, deci nu chiar o zi ca oricare alta :D.
iNm Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Suna chiar trist, dar e doar o alta zi. Din pacate uitam ce au facut inaintasii nostrii :). Suntem urmasii nedemni ai unor inaintasi ilustrii. Cum zicea SilenR mai sus: Epigonii :)
TzaCaNeL Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Pentru mine este o zi importanta. In fiecare an cantam singur Hora Unirii Hai să dăm mână cu mână Cei cu inimă română, Să-nvârtim hora frăţiei Pe pământul României! Iarba rea din holde piară! Piară duşmănia-n ţară! Între noi să nu mai fie Decât flori şi omenie! Măi muntene, măi vecine, Vină să te prinzi cu mine Şi la viaţă cu unire, Şi la moarte cu-nfrăţire! Unde-i unul, nu-i putere La nevoi şi la durere. Unde-s doi, puterea creşte Şi duşmanul nu sporeşte! Amândoi suntem de-o mamă, De-o făptură şi de-o seamă, Ca doi brazi într-o tulpină, Ca doi ochi într-o lumină. Amândoi avem un nume, Amândoi o soartă-n lume. Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate, În noi doi un suflet bate! Vin' la Milcov cu grăbire Să-1 secăm dintr-o sorbire, Ca să treacă drumul mare Peste-a noastre vechi hotare, Şi să vadă sfântul soare Într-o zi de sărbătoare Hora noastră cea frăţească Pe câmpia românească!
- The Doctor - Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Daca exteriorizat nu, macar in sufletele noastre sa fie sarbatoare. Fiecare cum crede de cuviinta.
Guest relife Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 azi mai mult ma intereseaza ce va face Oncescu vs 300, decat ziua unirii
popica Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 azi mai mult ma intereseaza ce va face Oncescu vs 300, decat ziua uniriidaca oncescu e mai important ca istoria ta atunci e cam clara treaba!
marius_truckerfan Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Gimnaziul unde invat eu se numeste Alexandru Ioan Cuza, si cica a fost ceva chestie pe acolo.
mitza4fun Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Am facut o prajitura si m'am uitat la Oncescu cum i'a dat pe toti aia...deci nimic special
Alecswtzu Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 In generala ne scoteau profii afara sa facem o hora acum nu prea mai conteaza...
Lancelot Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 :-? mda..din ce in ce mai putini o serbam..din ce in ce mai putini sunt cei care mai stiu cati ani au trecut de la acea zi memorabila....putini mai stiu si cine a fost Cuza sau Kogalniceanu..deci cel mai sigur putem sarbatorii uitarea :)
Ioana Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 O zi ca oricare alta,daca si 1 Decembrie pentru mine e o zi absolut obisnuita de ce 24 Ianuarie ar fi mai speciala? :) Eu n-am obiceiu' sa serbez sarbatori de genu' acesta...si nici ai mei.
Nathaniel Essex Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 nu sarbatoresc intr-un mod anume. pun steagu in balcon si mai ascult un furdui iancu.
Vasily_Zaytsev Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Pentru mine e o zi ca oricare alta .. :)
stayalive Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Pe 24 ianuarie am un tovaras care-i ziua lui si petrec..Nici nu stiam ca pe 24 ianuarie e Ziua Unirii..