Jump to content
logs

24 ianuarie - Ziua Unirii

Recommended Posts

Posted

E 24 ianuarie. Ziua Unirii din 1859, Unirea Principatelor. Este vorba despre Moldova si Tara Romaneasca, doua tari diferite in acele vremuri, dar care s-au unit la 24 ianuarie 1859, sub conducerea comuna a lui Alexandru Ioan Cuza.

Unirea din 1859 e inceputul Romaniei moderne si a natiunii romanesti. Ar putea reprezenta pentru noi acum, asa dezbinati si dezorientati cum suntem, un pretext pentru a ne aminti ca suntem cu totii impreuna - romani.

O zi ca oricare alta pentru voi? Sau o zi de sarbatoare? Mai au vreo semnificatie reala sarbatorile acestea sau sunt doar niste stiri in plus pe la 'teve' sau activitati 'extra-cucu' pe la scoala?

Mai stie cineva Hora Unirii a lui Alecsandri? :)

Guest stefteo21
Posted

A trecut prea mult timp ca sa mai insemne ceva ..

Nu te supara, dar unde vezi tu ca noi suntem dezbinati ? <_<

Guest AM BICICLETA
Posted

la fel ca si sarbatorile, o zi ca oricare alta pentru mine :)

Posted

Era sa uit de ziua Unirii, thanks for reminding me. Anul asa e o zii ca oricare alta. Cred ca pentru majoritatea romanilor evenimentul asta istoric e doar o alta stire in plus la TV.

Am fost (noi, romanii) destul de smecheri atunci, cand am ocolit conditiile impuse pentru unire (2 domni, 2 parlamente, etc) si am realizat unirea adevarata.

Posted

E 24 ianuarie. Ziua Unirii din 1859, Unirea Principatelor. Este vorba despre Moldova si Tara Romaneasca, doua tari diferite in acele vremuri, dar care s-au unit la 24 ianuarie 1859, sub conducerea comuna a lui Alexandru Ioan Cuza.

Unirea din 1859 e inceputul Romaniei moderne si a natiunii romanesti. Ar putea reprezenta pentru noi acum, asa dezbinati si dezorientati cum suntem, un pretext pentru a ne aminti ca suntem cu totii impreuna - romani.

O zi ca oricare alta pentru voi? Sau o zi de sarbatoare? Mai au vreo semnificatie reala sarbatorile acestea sau sunt doar niste stiri in plus pe la 'teve' sau activitati 'extra-cucu' pe la scoala?

Am deschis topic inainte mea :(

Eu zic ca este o zi importanta. Macar in ziua asta copii sa puna si sa citeasca ceva despre istoria Romaniei, sa incerce sa o iubeasca, pentru ca numai asa o sa se simta "lezati" cand cineva profita de tara lor. "Nu lupţi decât pentru ceea ce iubeşti." cum scrie in Mein Kampf :D

Posted

Romania moderna? pfff

Uite logs, am deschis acest topic in urma cu ceva timp despre mandria asta.A fost inchis aiurea, daca ai placerea sa il redeschizi si sa discutam despre tema e ok, daca nu aflii doar parerea mea despre istoria romaniei.

Posted

Suna chiar trist, dar e doar o alta zi. Din pacate uitam ce au facut inaintasii nostrii :). Suntem urmasii nedemni ai unor inaintasi ilustrii. Cum zicea SilenR mai sus: Epigonii :)

Posted

Pentru mine este o zi importanta. In fiecare an cantam singur Hora Unirii :))

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inimă română,
Să-nvârtim hora frăţiei
Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!
Piară duşmănia-n ţară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori şi omenie!

Măi muntene, măi vecine,
Vină să te prinzi cu mine
Şi la viaţă cu unire,
Şi la moarte cu-nfrăţire!

Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi şi la durere.
Unde-s doi, puterea creşte
Şi duşmanul nu sporeşte!

Amândoi suntem de-o mamă,
De-o făptură şi de-o seamă,
Ca doi brazi într-o tulpină,
Ca doi ochi într-o lumină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soartă-n lume.
Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
În noi doi un suflet bate!

Vin' la Milcov cu grăbire
Să-1 secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare,

Şi să vadă sfântul soare
Într-o zi de sărbătoare
Hora noastră cea frăţească
Pe câmpia românească!

Posted

azi mai mult ma intereseaza ce va face Oncescu vs 300, decat ziua unirii

Posted

azi mai mult ma intereseaza ce va face Oncescu vs 300, decat ziua unirii

daca oncescu e mai important ca istoria ta atunci e cam clara treaba!

Posted

:-? mda..din ce in ce mai putini o serbam..din ce in ce mai putini sunt cei care mai stiu cati ani au trecut de la acea zi memorabila....putini mai stiu si cine a fost Cuza sau Kogalniceanu..deci cel mai sigur putem sarbatorii uitarea :)

Posted
O zi ca oricare alta,daca si 1 Decembrie pentru mine e o zi absolut obisnuita de ce 24 Ianuarie ar fi mai speciala? :) Eu n-am obiceiu' sa serbez sarbatori de genu' acesta...si nici ai mei.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...