operatorxxx Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Va intreb: Politistul(nu institutia!)respecta intocmai legea atunci cand cetateanul il solicita?Ati intalnit cazuri de politisti corupti?Pentru ca eu ma uit la mine in oras si ii vad zilnic la cafele cu infractorii,unii din ei fiind urmariti general...E normal?
marius_truckerfan Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Pai, in primu rand, iti recomand sa stergi locatia aia lunga, deformezi forumul.Si in al doilea rand, pana acu e ceva banal, doar suntem in Romania.
Bobby Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Va intreb: Politistul(nu institutia!)respecta intocmai legea atunci cand cetateanul il solicita?Ati intalnit cazuri de politisti corupti?Pentru ca eu ma uit la mine in oras si ii vad zilnic la cafele cu infractorii,unii din ei fiind urmariti general...E normal?In cine vrei tu sa crezi daca nu in Politie?este normal ca cetateanul sa aiba increde in politie, coruptie este peste tot si in biserica,daca vezi politist cu infractor la caffea ,poate sa fie turnator s-au infiltrat
operatorxxx Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 In cine vrei tu sa crezi daca nu in Politie?este normal ca cetateanul sa aiba increde in politie, coruptie este peste tot si in biserica,daca vezi politist cu infractor la caffea ,poate sa fie turnator s-au infiltratAm facut precizarea de la inceput,eu ma refer la politist nu la Politie ca institutie...Referitor la "infiltrare",daca cel in cauza e cunoscut ca infractor,sta la masa cu polititstul,ce fel de turnator mai e?in vazul lumii?se vede ca ai conceptii diferite in a percepe realitate...fara ofensa,nu o lua personal.
Shadow * ClimaCool Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 E o intrebare ce cuprinde o gama vasta de oameni, nu poti sa zici ca ai incredere in politisti asa cum nu poti nici in parlamentari, nici in medicii din Romania, nici in prietenii tai. Sunt unii care sunt de incredere, altii nu-s. Nu poti sa ii bagi pe toti sub aceeasi oala. La intrebarea daca politistii respecta legea: unii da, unii nu, la fel ca orice om.Simple situatii prin care am trecut:- in Ungaria in localitate viteza 84, au fost de treaba si au vrut sa ne dea amenda minima: 100 de euro; pentru noi totusi nu ni s-au parut asa de treaba si am zis ca nu le ajunge 20? le-a ajuns ... ar manca si ei o ciorba calda ca era noaptea 3:30 si erau -10 grade afara.- directia Cluj - Zalau: depasire de coloana de masini pe linie continua la coborare de pe un pod: permisul suspendat + 470 lei amenda; dar au fost si ei de treaba si s-au multumit cu 100 de lei tot pentru o masa festiva inainte de Craciun- zilnic vad cel putin o masina de politie care sa mearga pe interzis pentru ca langa fabrica noastra vin la niste curve, unu parcheaza si il asteapta pe colegu sau pana o rezolva pe aia timp de o ora. Asta se petrece zilnic si e la ordinea zilei. - cateodata noaptea vine politia comunitara, agata gagicile de la marginea soselei, le duce la sectie ca doar is barbati si ei, apoi le trimite peste jumate de ora cu taxiul inapoiIn afara de asta cunosc vreo 2-3 care sunt politisti de nota 10.Nu poti afirma despre nici o categorie de oameni, mai ales care cuprinde asa multi indivizi, nici un lucru concret: nu poti sa zici ca manelistii is asa, sau rockerii, sau somerii, sau femeile, sau blondele, pompierii, politistii ... etc. Se intalnesc fel si fel de oameni peste tot, si mereu gresim cand ii bagam pe toti dintr-o categorie sub aceeasi palarie doar pentru ca stim despre unul sau altul din ei ce fel de oameni sunt.
Guest stefteo21 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Aaa...la faza cu politistul sta la masa cu infractorul urmarit general ai reusit sa fii penibil :P fiindca daca un politist oarecare ar prinde un infractor urmarit general, polistul la randul lui ar primi o avansare grasa...Deci nu cred ca isi sacrifica avansarea lui si sansa la un post mai bun pentru simplu fapt ca se scunfunda intr-o coruptie atat de mare si o lene asa de grasa incat nu-l aresteaza desi e sub ochii lui, ba mai mult sta la o cafea.Eu n-am vazut niciodata asa ceva si sunt din Iasi, dar promit cand am sa vad prima data o scena din asta deschid un topic pe forum in care iti cer iertare in mod deschis."Nu o lua personal " :D
operatorxxx Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Aaa...la faza cu politistul sta la masa cu infractorul urmarit general ai reusit sa fii penibil :P fiindca daca un politist oarecare ar prinde un infractor urmarit general, polistul la randul lui ar primi o avansare grasa... Deci nu cred ca isi sacrifica avansarea lui si sansa la un post mai bun pentru simplu fapt ca se scunfunda intr-o coruptie atat de mare si o lene asa de grasa incat nu-l aresteaza desi e sub ochii lui, ba mai mult sta la o cafea. Eu n-am vazut niciodata asa ceva si sunt din Iasi, dar promit cand am sa vad prima data o scena din asta deschid un topic pe forum in care iti cer iertare in mod deschis. "Nu o lua personal " :D "nu o iau personal" se pare ca in fata celor ca tine politia isi face imagine de necontestat.Daca ai fi fost unul care mai merge cat de cat pe strada,ai fi stiut ca unii urmariti general(nu toti!!!!)mai fac parte din lumea interlopa...cat despre avansare,ma faci sa rad...crezi ca e ca la fotbal,dai 3 goluri si iei prima?la cum zici tu,politistii ar deveni "vanatori de recompense"si am avea cazuri de comandanti promovati si ajunsi in grad datorita "vanatorii"de urmariti!kiar ca ai foat nostim(sa nu zic Penibil),mai mult decat crezi.... eu am deskis un topic,pe care cativa dintre voi l-ati transformat in ceva personal contra mea...nu are cineva dreptul de discuta ceva pe aici?numai decat trebuie sa fie un carcotas?..imi cer scuze,dar activitatea pe acest forum ar trebui sa fie una constructiva,nu de a "vana articole"si de a posta critici negative la orice post.o zi buna!
Dropkillerz Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nu,n-am incredere,pur si simplu imi vine greata cand ma gandesc la politia roamana :)
MoBiLe2 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 am fost scarbit de profesionalismul lor de cate ori am avut o problema si a trebuit sa trec pe la politie.
frankie Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 am fost scarbit de profesionalismul lor de cate ori am avut o problema si a trebuit sa trec pe la politie.Presupun ca era vorba de "profesionalism". Nici nu mai pomenesc de politistii comunitari, aia sunt javre ce ar trebui tinute in lant la tara ! Au o foame de bani in ei de nu-ti vine sa crezi !Mie si unor prieteni nu numai ca ne-au dat amenda 5 milioane (de fiecare !) pentru ca am sarit gardul unui liceu ca sa jucam fotbal, dar ne-au si mintit cand au scris procesele verbale. Ne-au spus ca daca semnam nu mai primim copie acasa iar daca nu semnam, primim. Cainii au uitat insa sa specifice ca pe procesul verbal sunt doua campuri, unul pentru copie iar unul pentru recunoasterea faptei, si ne-au pus sa semnam in ambele locuri (pt ca noi voiam sa primim copia in mana, nu acasa). Am aflat mai pe urma ca ei isi primesc o anumita cota din amenzile pe care le dau si drept raspuns ne-am dus si-am contestat toti amenzile (toti in afara de un dobitoc=) ), am fost in instanta si am scapat de amenzi.
Bobby Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 E o intrebare ce cuprinde o gama vasta de oameni, nu poti sa zici ca ai incredere in politisti asa cum nu poti nici in parlamentari, nici in medicii din Romania, nici in prietenii tai. Sunt unii care sunt de incredere, altii nu-s. Nu poti sa ii bagi pe toti sub aceeasi oala. La intrebarea daca politistii respecta legea: unii da, unii nu, la fel ca orice om. Simple situatii prin care am trecut: - in Ungaria in localitate viteza 84, au fost de treaba si au vrut sa ne dea amenda minima: 100 de euro; pentru noi totusi nu ni s-au parut asa de treaba si am zis ca nu le ajunge 20? le-a ajuns ... ar manca si ei o ciorba calda ca era noaptea 3:30 si erau -10 grade afara. - directia Cluj - Zalau: depasire de coloana de masini pe linie continua la coborare de pe un pod: permisul suspendat + 470 lei amenda; dar au fost si ei de treaba si s-au multumit cu 100 de lei tot pentru o masa festiva inainte de Craciun - zilnic vad cel putin o masina de politie care sa mearga pe interzis pentru ca langa fabrica noastra vin la niste curve, unu parcheaza si il asteapta pe colegu sau pana o rezolva pe aia timp de o ora. Asta se petrece zilnic si e la ordinea zilei. - cateodata noaptea vine politia comunitara, agata gagicile de la marginea soselei, le duce la sectie ca doar is barbati si ei, apoi le trimite peste jumate de ora cu taxiul inapoi In afara de asta cunosc vreo 2-3 care sunt politisti de nota 10. Nu poti afirma despre nici o categorie de oameni, mai ales care cuprinde asa multi indivizi, nici un lucru concret: nu poti sa zici ca manelistii is asa, sau rockerii, sau somerii, sau femeile, sau blondele, pompierii, politistii ... etc. Se intalnesc fel si fel de oameni peste tot, si mereu gresim cand ii bagam pe toti dintr-o categorie sub aceeasi palarie doar pentru ca stim despre unul sau altul din ei ce fel de oameni sunt. Persoanele ca tine infloresc coruptia,multi dintre voi se plang ca este coruptie si voi sunteti aia care dati spaga Dupa parerea ta care este vinovat? ala care vinde droguri s-au ala care consuma?
MiTzA- Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nop, sunt prea hotzi gaborii :(. Ma bucur ca mi-a venit mintea la cap la timp ca sa nu mai dau la academie :).
Shadow * ClimaCool Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ah mi-am amintit ca am trecut odata pe la politie cu un prieten la care i-a furat cineva telefonul de la un club de net, un agent de acolo a rezolvat treaba cu profesionalism si a doua zi dimineata ne-am dus sa ridicam telefonul de la sectie unde erau 5 papagali care tremurau sa ii iertam ca ne-au facut fara tel.Comunitarii sunt intr-adevar mizeria autoritotilor, am fost la politie sa vedem ce si cum e cu amenda cand iti blocheaza roata la tir, ei au fost foarte politicosi acolo si ne-au tratat foarte bine, i-a sunat pe gunoaiele de la politia comunitara care ziceau ca nu apartin de ei. Ne-am dus acolo si am fost luati peste picior, ala cu care trebuia sa vorbim se facea ca se grabeste undeva si fugea cu 5 metri inaintea noastra si noi urlam dupa el. La urma urmei l-am bagat la ma-sa in p... si am platit amenda. Sa nu va faceti de lucru cu politia comunitara, ca ei n-au nici o treaba cu politia, sunt o adunatura de jegosi care nu judeca toti la un loc cat judeca un politist singur, te trateaza de parca ai fi si tu gunoi la randul tau. Mai sunt multe faze cu politia comunitara ce s-au petrecut sub ochii mei dar nu le mai povestesc :PBTW: pentru doctoru .... nu compara mita de zeci de mii de euro pe care o iau unii pentru nu stiu ce lucruri, si o mita pe care il dai ca ai incalcat putin regulile de circulatie, unde a fost linia aia continua, vedeam in fata la 2 km ca era coborare de pe deal, a fost linia plasata aiurea, iar in Ungaria era 3:30 noaptea si mai aveam o ora pana in Romania si tot atata mai era si diagrama, trebuia sa dormim la 20 de km de casa? Sau sa lasam tir-ul incarcat acolo si sa venim acasa? Daca ar fi o reglementare de +/- jumate de ora la asa ceva nu ai avea treaba, dar daca depasesti cu un minut atunci te usca cu o amenda de vorbesti singur, de parca am avea drumurile necesare incat sa te incadrezi in timp, tot pentru o depasire de 15 min a diagramei a luat prietenul cu care am fost 1700 de euro amenda in vama, nici nu vroiau sa discute.
RAPTURE- Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Persoanele ca tine infloresc coruptia,multi dintre voi se plang ca este coruptie si voi sunteti aia care dati spaga Dupa parerea ta care este vinovat? ala care vinde droguri s-au ala care consuma? hahahahhahahhahahhaha :rofl1: Tu inca mai crezi ca se mai poate schimba ceva in tara asta? Lucrurile vor ramane asa cum sunt pentru inca multa vreme. Q: "aveti incredere in politist?" A: de ce as avea ... ? Politzia e mana in mana cu "infractorii", stati fara grija.
MiTzA- Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Aprob. Majoritatea intra pe usa si ies pe alta :). Si cand te gandesti cat de greu sa intra la academie :)
Shadow * ClimaCool Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Despre faptul ca politistii sunt mana in mana cu infractorii cred ca soferii care circula pe autostrada din Romania pot povesti cel ma bine. Cred ca toti au vazut furturi mari pe acolo cand nu a fost nici urma de politie dar erau si de necontactat. Au si ei partea lor de profit cand vine unu langa tine, iti taie prelata si din 25 de paleti stie exact unde sa iti taie prelata sa iti fure singurul palet valoros De unde crezi ca au infractorii astfel de informatii? Si unde crezi ca era politia in acel moment dat?
Mayhem Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Tin minte ca in Valcea , cand ne indreptam spre munte ne opreste radaru , trage pe dreapta iar politistu vine la tata. I-a zis doar pentru ce l-a oprit si totul s-a rezolvat cu o simpla hartie
iulyan92 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 inainte mituiai usor un polititst acuam nu prea mai merge se fac o multiem de controale si daca i-a prins ii baga la luare de mita :) dar insa ce sa mai vorbim de acei politisti care jucau la aparate? la tatal meu la servici veneau niste jandarmi sa joace la aparate sa joace un biliard si sa mai steie la un pahar de whiskey si o tigara, doar ca localul ala unde lucra tata era mai ascuns printre niste blocruri si nu prea tracea multa lume pe acolo seara
DuR@nG0_* Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 poltistii romani respecta regulile uitati cateva exemple: http://www.youtube.com/watch?v=q7XocxQF804...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=AWFJIiJzgCA...feature=related http://www.realitatea.net/masina-de-politi...tie_445256.html si mai sunt o gramada...dar acestea sunt esentiale pentru a arata ca polititstii romani respecta regulile in totalitate..
K1ddo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Inainte dadeai mita scapai si gata acu nu prea mai merge cum a spus cineva mai sus..daca ii prinde ca i-a mita..
Sethis Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 politisti romani mi`au luat 300 euro sa`mi faca un pasaport evitand niste semnaturi necesare, ma incred in ei ca si in cainele meu cand imi las un papuc afara(mereu o sa roada) , dar inca sper ca intr`o zi cainele/politisu nu o sa roada/fure.
Guest SherkaN Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Topicul pleaca dintr-un punct gresit. NU politistul trebuie sa fie incoruptibil CI CHIAR INSITUTIA PE CARE VOI O DATI LA O PARTE INCA DIN START! Degeaba e polistul "OMUL" corect daca el da dosarul mai departe si vine un judecator care spune "ce dreacu ba baieti ... asta e nepotu` lu` ... " deci INSTITUTIA TRBUIE SA FIE CINSTITA, CORECTA SI CEA CARE APLICA LEGEA, pt. ca daca un politist (OM) e corupt, atunci ea l-ar vana ,l-ar prinde,si l-ar goni ... Al doilea motiv pt. care spun asta, NU polistul e ala care vine sa aplice legea .. legea e deja aplicata, TU ca cetatean tre` doar s`o respecti , iar INSTUTIA tre sa fie prima in respectarea legilor, NU politistii de rand ... in fond si ei sunt doar oameni ... insa INSTITUTIA... trebuie sa fie ceva de neclintit , e ca si steagul unei tari, trebuie sa fie ceva pur, vertical .... fara nici macar o urma de indoiala din partea cetatenilor ei ...
Whiplash Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Degeaba sunt unii cinstiti(si-asa putini) daca politia ca institutie le curma toate eforturile de a-si face datoria. Mai ales ca la noi a ajuns coruptia de asa natura ca orice buticar cu 2 lei in buzunar poate obtine favoruri de la politie/judecatorie. Cred ca toata lumea stie cazuri de politisti care au vrut sa aplice legea urmand sa primeasca un telefon in care sa li se spuna "lasa-l sa plece sau ramai pe drumuri". La polul opus e genul de cetatean cinstit care cand a dat de belea ii baga bani in buzunare cu ambele maini politistului pentru a scapa. Se vede mostenirea turceasca din mentalitatea romanului.Per total, adevaratii infractori isi vad de treaba nestingheriti pentru ca platesc "cotizatia"(pana si cei mai marunti gainari au trecere). Singurii pedepsiti sunt cei care nu o fac.
Bakacsin Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Sincer nu cred ca este mare diferenta intre politistii unguri, romani si bulgari ... la orice oprire tre sa platesti 5 euro ..altfel iti da amenda pentru "ghicesc ei ceva peacolo"btw... daca nu ii aresteaza pe parlamentari pentru furt in masa, ce incredere sa mai ai in oricine care aplica legea? ... la urma urmei avocatii si judecatorii stiu sa intoarca orice situatie sa iasa si de favoarea unuia si a celuilalt... banii vorbesc sau sabia de samurai care am primito de ziua mea :D :starwars: