logs Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 De-a lungul timpului presa romaneasca a evoluat (sau involuat) la fel ca si noi.Ma deranjeaza din ce in ce mai mult ca lipseste curajul de a atinge teme controversate si dificultati reale, presa nu are nerv, e prinsa in multe idei fixe si mereu aceleasi clisee. E un contrast din ce in ce mai mare intre perioadele de glorie ale presei romanesti (si va invit sa descoperiti un Eminescu jurnalist extrem de incisiv si de virulent) si stilul aproape arid de acum. E frustrant cum o natie cu talentul ironiei inteligente, cu inclinatie pentru umorul muscator dar fin, cu discus argumentativ consistent nu are acum decat cateva 'zvacniri' editoriale, imprastiate si alea prin toata presa.Pe de alta parte, avem o inflatie de publicatii indoielnice, frivole, pline de titluri de 'capra si sfada' aratand foarte clar cam pe unde se situeaza gustul publicului romanesc. Dar ce vorbesc eu aici de gust, cand el nu este corect format nici macar de publicatiile traditionale?Dar fara indoiala, asa prost cum e reprezentata presa, cu totii mai punem mana pe cate un ziar, macar din cand in cand. Iar in zona editorialelor exista un grup de oameni care au dezvoltat cat de cat inteligent sectiunea.Care dintre editorialistii din presa romaneasca vi se par 'de valoare' si de ce?Eu personal ii ascult/citesc pentru ca au substanta chiar si atunci cand nu sunt de acord cu parerile exprimate pe Cristian Tudor Popescu si Ion Cristoiu. Si nu ii ocolesc pe Doru Buscu sau Dinescu (in cazul lui parca mai degraba ca partener de discutie televizat decat in sctiitura). In rest ... oameni ca Tolontan, Traian Ungureanu sau Hurezeanu sunt limitati doar la a imbina mereu retorica gaunoasa cu partizanatul oricand, in orice situatie.
Guest stefteo21 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 De-a lungul timpului presa romaneasca a evoluat (sau involuat) la fel ca si noi.Vorbeste la singular te rog, daca simti ca ai involuat e problema ta :P.Despre presa romaneasca pot sa spun ca e formata din jurnalisti de duzina care cauta sa-si castige doar banii de paine si nu prea ii intereseaza ce scriu, insa dintre astia se ridica Robert Turcescu...
Lancelot Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 hmm..din cate tin minte..suntem pe primele locuri din UE ca exprimare a libertatii presei..dar asta nu ne salveaza de la tot felul de pseudo-jurnalisti ..care ne invadeaza cu tot felul de articole/editoriale pline de ode/atacuri furibunde in functie de cine sare cu banul mai mult :) Da cred ca CTP Cristoiu sunt uneori placuti si coerenti in ceea ce scriu ...Favoritul meu ramane Vanea / Ioan Chirila.da stiu ca e din presa sportiva dar cartile si articolele lui le-am devorat tot timpul cu cea mai mare placere si nerabdare
dan!el Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 In parerea mea Cristian TP si Cristoiu sunt cele mai coerente persoane din presa romana. Eu personal citesc doar Academia Catavencu, au baietii astia un umor deosebit pe ei.http://www.catavencu.ro/
Guest SherkaN Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Cristian Tudor Popescu e cam singurul care are o gandire coerenta, stie sa puna punctul pe i. Imi place mult de el, un tip inteligent care tot timpul vede problema dintr-un unghi ... potrivit si care mai ales stie sa puna intrebarile ce te intereseaza ca cititor ; tele/spectator.
Anonim4 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Nu am citit presa de mult timp. Or fi ziaristii destepti si experti in a demasca manevrele, in anchete sociale alea alea, dar daca se lasa cu nimic la ce sa mai citesc?Asa ca sa fiu informat ca altii 'fura legal' si nu patesc nimic, ca isi bat joc de tara si oameni si mai si rad? Mai bine lasa.Aaaa era vorba de cine scrie bine...Toti scriu la fel de bine. :help:
gimy100 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Victor ciutacu,Cristian tudor popescu..etc,Oana dobre etc...
Raul Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Sincer nu mai citesc deloc presa, doar cronici si editoriale, stirile din viata de zi cu zi ma face sa fiu pasiv, pentru ca acum 80% din ziar e despre sex, care daca as vrea sex mi-as cumpara Playboy sau Penthouse, dar na pentru roman e mai ieftin sa ia o Libertatea sa citeasca acolo, si restul de 15% politica si 5% "sport" unde scrie numai de Gigi Becali, Borcea si alde mai mari tarani, escroci.