logs Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Mandria profesionala poate fi un sentiment aparte daca are la baza o meritocratie specifica unui domeniu, unde indivizii ce au o ocupatie comuna se mandresc cu rolul respectivei preocupari. Cu toate acestea mie mi se pare ca acest sentiment nu prea exista in societatea noastra si este foarte des inlocuit si confundat cu anumite comportamente de casta. Acest al doilea caz nu are la baza o dorinta de a performa intr-un domeniu, ci mai curand un gest reflex de a proteja imaginea si avantajele unui grup unit de o denumire profesionala si nu de o practica performanta.Mai exista oameni care sa fie pasionati de ceea ce fac, in ciuda faptului ca poate au un sef de cacao, un salariu de mizerie etc. (Mai) Exista mandrie profesionala?
Dropkillerz Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Cu siguranta este mandrie profesionala,am simtit-o de multe ori si ii foarte placut cand o simti.Eu practic mecanica,multi dintre clienti ma saluta cand ma vad iar o parte dintre ei lasa o atentie(aici nu ma refer numai la bani) si chiar nu-i vorba de atentie,e vorba de gest si faptul ca te simti super ok cand vezi ca persoana respectiva ii multumita de ceea ce i-ai facut.Sunt si tot felul de ciudati carora nu le convine nimic si vor ca sa le faci mai mult degeaba si asa-ti vine uneori sa lasi toate si sa pleci in lumea larga. :DConteaza foarte mult sa-ti placa ceea ce faci,sa combini mereu utilul cu placutul.Mie personal imi place foarte mult aceasta meserie si sper sa fac cariera din ea,nu o fac pentru bani,puteam sa fac alceva,o fac din pasiune si cred ca asta conteaza foarte mult.E o meserie foarte stresanta,acest lucru nu-i din cauza sefului sau a colegilor,ba chiar cu ei treci peste multe si te ajuta la greu,e vorba de meseria in sine, practic esti responsabil de ceea ce se intampla cu persoana care conduce masina sau ce se intampla cu masina.Mecanica nu se face cu forta,mecanica se face cu mintea,trebuie sa stii ce faci si cum sa o faci,trebuie sa te gandesti si sa-ti faci munca mai usoara,Imi cer scuze,m-am cam intins. :D
Lancelot Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Mandria ca ceea ce faci este util? Sau mandria ca o faci bine?:) sau ca ceea ce faci face un bine si altora? Hmm tot felul de intrebari..:) raspunsul e doar unul..fiecare meserie are farmecul ei..iar cei care o fac pot gasii motive de mandrie :) sau se pot inspira de la cei priceputi..si aici deja ajungem la mandria de genul am ajuns la fel de bun ca x sau y :D si asta e un lucru ok ptr ur self ego
Dropkillerz Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Amandoua,cel putin asta e parerea mea,ca sa faci ceva si sa fii mandru de acel ceva,trebuie sa o faci cum trebuie.Niciodata n-am facut ceva,ca x face asa si vreau sa-l intrec,poate doar in domeniul care-mi place mie,un fel de cursa,"who is the best? "
RockaFella Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Niciodata n-am facut ceva,ca x face asa si vreau sa-l intrecÎn primul rând tre' să -i intreci p'altii, apoi să te'ntreci pe tine. Însa dacă ţie-ţi place să trăiesti in anonimat şi-i laşi pe ceilalţi sa ţi-o ia inainte, iar tu te desconsideri mereu, n-ai sa faci nimic. N-ar trebui să te mulţumesti doar cu ce ai, şi nu asculta expresiile băbeşti cum că ar trebui sa- ţi fie de ajuns ce-ţi dă Dumnezeu. Viaţa nu-i aşa.
Dropkillerz Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 În primul rând tre' să -i intreci p'altii, apoi să te'ntreci pe tine. Însa dacă ţie-ţi place să trăiesti in anonimat şi-i laşi pe ceilalţi sa ţi-o ia inainte, iar tu te desconsideri mereu, n-ai sa faci nimic. N-ar trebui să te mulţumesti doar cu ce ai, şi nu asculta expresiile băbeşti cum că ar trebui sa- ţi fie de ajuns ce-ţi dă Dumnezeu. Viaţa nu-i aşa.Probabil ca asa-i,dar eu nu-s genul de persoana care ar vrea sa duca cursa acerba cu mentorul.Desi,cred ca mi-ar place sa stiu mai multe,n-as avea cum :)