Jump to content
Strike^^

Construcţia noii centrale nucleare din România va demara până în 2030

Recommended Posts

Cea de-a doua centrală nucleară din România, care se preconiza a fi dată în folosinţă în anul 2020, va avea 1.000 MW şi va începe să fie construită până în 2030, se menţionează într-o anexă a proiectului de buget pentru 2010 al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, citată de Mediafax. Potrivit acesteia, autorităţile analizează trei posibile amplasamente pentru această centrală, situate în Transilvania, pe râul Someş.

Estimările iniţiale ale oficialilor din domeniul energiei nucleare avansau drept dată a utilizării noii centrale nucleare anul 2020, aceasta urmând să funcţioneze cu reactoare de a treia generaţie. Potrivit oficialilor din domeniul energiei nucleare, caracteristicile acestui tip de reactor nuclear, din punctul de vedere al securităţii, sunt mult superioare reactoarelor de generaţia a II-a şi a II-a plus, mai ales în privinţa terorismului. "Reactoarele de astăzi (de tip CANDU - n.r.) funcţionează pe bază de fisiune, sistemul de răcire fiind asigurat de pompe, în timp ce viitoarele reactoare vor funcţiona pe bază de fuziune, sistemul de răcire fiind realizat prin termosifonare", explicau sursele menţionate în vara anului trecut, precizând că durata de viaţă a reactoarelor de generaţia a III-a este dublă faţă de cea a reactoarelor folosite în prezent, adică de 60 de ani cu posibilitatea de prelungire până la 100 de ani.

Noua centrală nucleară care va fi construită, cel mai probabil, în Transilvania va avea o putere instalată de până la 2.400 MW şi va asigura din 2020, împreună cu cea de la Cernavodă, aproximativ 30-35% din consumul de energie electrică al ţării. Studiul pentru amplasamentul noii centrale a costat Guvernul aproape 100.000 dolari, studiile de impact asupra mediului şi cele de seismicitate urmând să fie efectuate în viitorul apropiat.

Singura unitate nucleară din România, de la Cernavodă, funcţionează cu două grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare, care asigură circa 18% din consumul naţional. Alte două reactoare, cu puteri similare, vor fi construite până în 2015 - 2016, în urma unei investiţii estimate la patru miliarde de euro.

infoportal.ro

Link to comment
Guest LoLz0o0r

Cu ce ma incalzeste asta pe mine daca romanii n-au ce pune pe masa si aia dau milioane/sute de milioane (cat or da) pe o centrala nucleara.

Foarte adevarat.

Link to comment
Guest stefteo21

Cu ce ma incalzeste asta pe mine daca romanii n-au ce pune pe masa si aia dau milioane/sute de milioane (cat or da) pe o centrala nucleara.

Mie nu-mi pasa ce au sau nu au de pus romanii pe masa... crezi ca daca nu construiesc o centrala nucleara or sa aiba mancare ? fii serios

Link to comment

Cea de-a doua centrală nucleară din România, care se preconiza a fi dată în folosinţă în anul 2020, va avea 1.000 MW şi va începe să fie construită până în 2030...

de-aici sa inteleg ca o vom putea folosi inainte sa fie construita? sau cum? ca nu inteleg. s-mai prost de felul meu... :(
Link to comment

Cea de-a doua centrală nucleară din România, care se preconiza a fi dată în folosinţă în anul 2020, va avea 1.000 MW şi va începe să fie construită până în 2030

pana in 2030 ? hai bre ma lasi ?!

o sa construiasca centrala asta exact cum au construit si autostrada aia de 42 de km

Link to comment

'este baietii , dati cu centrale nucleare , da'o drecu' de planetaa si de incalzire globala :peace:

Energia nucleara este solutia pentru dependenta de petrol: Energia atomica nu se face vinovata de emisii poluante, asa ca politicienii si chiar si unii activisti pentru mediu au imbratisat ideea ca este o alternativa curata la carbune si gazele naturale, care poate functiona si in absenta soarelui si vantului. Mai multe state - Franta este cel mai de succes stat in acest sens- isi asigura o parte a necesarului de energie din surse nucleare, iar alte state se pregatesc sa isi construiasca centrale atomice. Insa energia nucleara nu poate solutiona criza climatica, in primul rand pentru ca Occidentul trebuie sa taie acum din emisii si nu peste cativa ani, cand vor fi puse in functionare primele reactoare noi. Pana prin 2020 deci, nici vorba de ajutor din partea energiei nucleare. Un alt minus il constituie costul - centralele nucleare ar trebui, cel putin teoretic, sa fie scump de construit si ieftin de operat. Din nefericire, se dovedesc exorbitant de scump de construit, in unele cazuri costurile initiale marindu-se de patru ori pana la finalizare.
Link to comment

Ahahaha, astia fac planuri cu 100 de ani inainte ... Pana in 2030 se sfarseste lumea. Doamne, m`apuca rasu` cand vad: "Pana in 2030 vom incepe lucrarile" ...hahhaha, penibil :))

ps: Cum zicea si Radu mai sus, ei incep lucrarile in 2030 si o pornesc in 2020 ? ahahhaha, se vede clar, bataie de joc.

Link to comment

Bine ba, bine, dar n`o pot face undeva mai departe de Oradea ? :| Musai pe Somes ? :|

Si cum dumnezo o da in folosinta in 2020 daca, constructia incepe in 2030 ?

Ahahaha, astia fac planuri cu 100 de ani inainte ... Pana in 2030 se sfarseste lumea. Doamne, m`apuca rasu` cand vad: "Pana in 2030 vom incepe lucrarile" ...hahhaha, penibil :))

ps: Cum zicea si Radu mai sus, ei incep lucrarile in 2030 si o pornesc in 2020 ? ahahhaha, se vede clar, bataie de joc.

O fi fost prost ala care a scris articolul: poate constructia incepe in 2020 si va fi data in folosinta in 2030 :-?? Macar de-ar fi cumva, dar sa o construiasca.

Cred ca articolul asta e mai aproape de adevar. Din ce inteleg eu, pana in 2020 o sa fie total functionala centrala de la Cernavoda.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...