Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

L3x@

Despre vanzari-cumparari

Recommended Posts

Posted

Multi supraevalueaza valoarea itemelor, asta e clar. Stiu, e prost cine cumpara si nu cine vinde. Ma gandeam daca ar exista un anumit regulament care sa interzica specularea anumitor preturi. Multi dau piata peste cap supraevaluand sau vanzand cu preturi prea mici. Asa cum exista Consiliul Concurentei in realitate, ma gandeam ca poate ar fi bine sa existe Consiliul Concurentei si aici pentru a elimina specula si de a avea o piata echilibrata. Se poate face un topic pinned la "Vanzari-Cumparari" cu limite de pret ale unor iteme ca reper (minim si maxim). Cei care vor depasi acele limite vor primi un avertisment (ca la contorul de afk; limita o vor stabili moderatorii).

Ce ziceti :)?

LE: nu am pus la sugestii pentru ca vreau mai mult decat pro/contra, o discutie :).

Posted

sa stii ca unii strica piata . ce zici tu ar fi un etalon al valorii aproximative a obiectelor si nu am mai fi nevoiti sa intrebam pe unu si pe altu "cam cat face x ? " . dar trebuie sa ajutam cativa caci trebuie sa trecem fiecare obiect cu fiecare optiune ...de ex : thunder armor . pai thunder armor poate sa fie add4 hp , add8 hp ,add12 hp ,....

dupaia poate sa fie lk hp sau lk add hp...o sa fie o lista lunga , trebuie trecute pe categorii :mg,sm ca sa nu caut juma de ora prin topicu ala .

mi se pare o idee buna. +1

:tiphat:

Posted

Pai ce sa zic,sunt de acord cu ce ai scris dar nu cred ca se va face un regulament..Desi multi umfla preturile,nimeni nu cumpara deci...

Avand in vedere ca jucam ca sa cumparam iteme bune pentru pvp, cred ca ar putea fi obligat printr-un regulament.

Posted

Da dar nu stiu...sa fie regula pentru orice item..sau cum ..?

cam complex.. :P

Anumite iteme de la fiecare rasa sa fie cu anumite limite de pret (minim si maxim) catre celelalte rase.

Exemplu:

Item de Blade Knight luck+dsr+dd din bok +5 (0... +9):

- un item de sm / mg / dl din bok+5 cu optiuni identice;

- un item de elfa din bok+5 cu optiuni identice + o diferenta din partea vanzatorului de pana la 20 de jewels;

- 300 de jewels (bless / soul);

etc.

Valorile sunt date la nimereala, moderatorii le vor stabili, ce si cum.

Lista ar cuprinde vreo 40 de puncte. O treaba de 1-2 ore, in 2-3 persoane. Daca se vrea, se poate.

Posted

nu stiu daca e neaparat o idee rea, dar punerea ei in practica tine din pacate de subiectivitatea noastra. sa presupunem ca vand un item si cer 3 poh (pretul din lista),dar avand 2 sau mai multi cumparatori fiecare ofera in functie de cat are. si daca unul din ei imi ofera pe pm 10 poh atunci ce fac? il refuz si ii dau primului cu 3 poh? plus ca mai e si situatia in care se face trade-ul pe iteme. si atunci cum stabilesti valoarea? sunt prea multe considerente de luat in calcul pentru realizarea lor. chiar daca intocmesti o lista de acest gen, nu poti obliga sa se si respecte. in cel mai rau caz (si aici ma refer la probabilitatea unui ss) vom cumpa numai din ally sau de la prieteni. recunosc ca nici mie nu-mi convin preturile din prezent, dar cred ca ele se datoreaza lipsei de iteme. goldeni putini si foarte greu de omorat, cc-uri rare, si alte asemenea.

Posted

nu stiu daca e neaparat o idee rea, dar punerea ei in practica tine din pacate de subiectivitatea noastra. sa presupunem ca vand un item si cer 3 poh (pretul din lista),dar avand 2 sau mai multi cumparatori fiecare ofera in functie de cat are. si daca unul din ei imi ofera pe pm 10 poh atunci ce fac? il refuz si ii dau primului cu 3 poh? plus ca mai e si situatia in care se face trade-ul pe iteme. si atunci cum stabilesti valoarea? sunt prea multe considerente de luat in calcul pentru realizarea lor. chiar daca intocmesti o lista de acest gen, nu poti obliga sa se si respecte. in cel mai rau caz (si aici ma refer la probabilitatea unui ss) vom cumpa numai din ally sau de la prieteni. recunosc ca nici mie nu-mi convin preturile din prezent, dar cred ca ele se datoreaza lipsei de iteme. goldeni putini si foarte greu de omorat, cc-uri rare, si alte asemenea.

Acel exemplu de oferta de 10 poh, unul din exemplele care dau piata peste cap. Ca a avut unul o oferta prea mare zice la alte persoane. Acele persoane ridica stacheta la fel. De ce? Pentru ca cineva a fost prea disperat sa ia acel item? Despre iteme am zis ca se pot face corelari, nu e greu. Cat despre cei care vor sa dea mai mult pe un item, il pot pune la licitatie (si aici se pot stabili limite). Daca il pui la licitatie pot cere un singur fel de item, jewels s.a.m.d. la acea licitatie. Cand vor vedea ca se poate lua suspend la un numar de abateri, se vor incadra in acele limite foarte usor :).

Posted

nu zic sa nu dea 10000 de poh , dar sa nu mi ceara ala 1000 de poh pe item...daca cere un pret decent , ofertele cresc...

sa nu mai spun ca , dadeau post cu ce voiau sa vanda si cand le dadeam pm zicea "ofera" si ii ziceam (De ex) 20 b ,si imi zice,nu m3n , am avut oferte de 100 de b...asa si ? care i prob ? de ce nu ai dat daca ai avut oferta ? voiai sa te imbogatesti pe capu meu...X(

Posted

nu poti impune unui player cu cat sa-si vanda marfa e liber sa ceara cat vrea,ce vrea sau ce-i trebuie

acum mai exista si : nu-i prost cine cere e prost ala care da

De ce sa nu i se impuna? Tu, in realitate, poti face ce vrei cu un sac de cartofi pe piata?

Poti face ce vrei alegand ce produs vrei sa scoti: chips-uri, un semi-preparat (cartofi pai), fulgi de cartofi, il poti da pentru folosirea amoniacului, pentru bauturi alcoolice il mai poti da sau pur si simplu vinzi cartoful de pe taraba. Dar, totul pana aici pentru ca trebuie sa indeplinesti anumite standarde apoi ce te obliga sa te incadrezi in anumite tipare.

Posted

o dam in marketing?

eu zic sa se lase asa cum e , preturile oricum variaza in functie de ce se cauta pe moment

acum sunt la moda poh/fenir/anciente mai incolo cine stie poate vor fi itemele 380

Posted

o dam in marketing?

eu zic sa se lase asa cum e , preturile oricum variaza in functie de ce se cauta pe moment

acum sunt la moda poh/fenir/anciente mai incolo cine stie poate vor fi itemele 380

Deci e ok daca iti cer 8 din 10 jucatori set anubis + set hyon pe un fenrir, nu? Doar e "la moda". Si pe piata sunt lucruri la "moda" dar pana si alea se incadreaza intr-un tipar ca pret 8-|.

Guest LoveRain
Posted

nu poti impune unui player cu cat sa-si vanda marfa e liber sa ceara cat vrea,ce vrea sau ce-i trebuie

acum mai exista si : nu-i prost cine cere e prost ala care da

asa e.

din moment ce e marfa lui vrea sa scoata cv profit pe ea.. daca vrea o vinde cu cat il multumeste ,daca nu o da la pg.

tu daca ai avea DK set (de exemplu) exe opts bune.. l'ai da la cat l'ar evalua un admin un pretz standard? sau ai cere mai mult pe el stiind faptul ca ce greu l'ai adunat sa il faci..?

parerea mea e ca fiecare are dreptul sa ceara si sa ofere cat vrea.

Posted

asa e.

din moment ce e marfa lui vrea sa scoata cv profit pe ea.. daca vrea o vinde cu cat il multumeste ,daca nu o da la pg.

tu daca ai avea DK set (de exemplu) exe opts bune.. l'ai da la cat l'ar evalua un admin un pretz standard? sau ai cere mai mult pe el stiind faptul ca ce greu l'ai adunat sa il faci..?

parerea mea e ca fiecare are dreptul sa ceara si sa ofere cat vrea.

de ce nu vreti sa intelegeti ca nu impune nimeni nimic ? acest tabel este doar pentru un pret de referinta :yum: fiecare vinde cu cat vrea dar lumea vrea sa stie de pe tabel "cam cat face " , deci un pret aproximativ... :tiphat:

Guest smiley_real92
Posted

Chiar daca am vrea nu se poate!

daca un item costa max 100 jwl sa zic,si il vor multi playeri,cum sa dea mai mult? :) daca atat e maxim,si sunt mustrati daca depaseste..

Posted

sunteti complet retarzi...nu mi pasa daca iau ban dar nu am vazut oameni ca voi...scrie omu ce vrea sa faca o data , de 2 ori si voi tot prostia voastra o tineti...daca vreti sa faceti spam faceti va o guilda numita "suntem_ratati_si_Facem_spam" si cu topic pe forum si spammati acolo cat vreti...daca as fi admin ar fi vai de curu vostru cu replicile voastre de tot cacatu si figurile care dau din voi . Omu a sugerat ceva si voi ii taiati creaga de sub picioare ca niste frustrati ca nu ati mai avansat deloc...X(

Posted

mda

cine a facut topicu explicami mie cum cuantifici tu faptul ca incepand de maine pana vineri se cauta itemu X mai mult decat e in lista cu 50%? a

daca lumea cauta in perioada asta ds cu nu stiu ce optiune de ce sal dau la 20jwl cat e pretu normal si sa nul dau la 50jwl. de aia se cheama bisnita ma =)) greu

Posted

erm...vrei sa-ti faci set bun de pvp si nu ai jwls sa cumperi? :P adica wtf, daca am un item gd lk dsr dd+13 si vreau sa-l vand pe 800 de joli, il vand si atat, nu-mi pasa ca dau peste cap nu stiu ce preturi sau alte iteme :)

free game, free sells...

daca trebuia sa platesc (bani) sa joc mu si erau regulile astea deja eram de acord, dar asa cat jocul e gratis, pai vand ce vreau, cu cat vreau :P . Si daca faci aceste preturi, cu toate ca ar trebui sa fi prea nebun sa stai sa faci preturile la tooooaaate itemele, intr-un fel m-as simti obligat de tine sa vand acel item cu X de jwls <exemplu

ma astept sa-mi sariti in cap :D , dar pe rand

Posted

:banghead::banghead::banghead:

off: iti aduc o lama sa te tai?

on: inca ceva, ca sa scapi de acest "fenomen" al pietii, iti poti procura singur/a itemele necesare, daca nu-ti convine sa te targuiesti cu omul in cauza.. :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...