RAPTURE- Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Nu stiu daca am starea si rabdarea necesara sa-mi expun in mod coerent toate punctele pe care vreau sa le ating, dar ma apasa din ce in ce mai tare gandul ca o sa se aleaga praful de tara asta.In acest topic vreau sa discutam despre situatia actuala in care se afla tarisoara noastra.Nu vreau sa vad trimiteri la istorie, nu vreau discutii despre trecut.Din puct de vedere politic, sper sa nu incepeti o polemica pro/anti Basescu.Si, nu in ultimul rand, nu vreau sa vad cearta...De unde aceasta frustrare?!Stateam zilele astea de vorba cu niste oameni care au trecut suficient prin viata ... si nu erau foarte optimisti cu privire la ceea ce urmeaza sa vina. Ce credeti ca se va intampla cu actuala guvernare?Cum va reactiona multimea la deciziile luate de cei care ne conduc?Se va adeveri afirmatia conform careia, o tara care isi impusca conducatorul va avea o soarata dramatica? Se va alege praful?Sunt doar cateva intrebari care ma macina.
GaBytZu97 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Da, de Romania se va alege praful.Sunt trei motive (doar 3 stiu eu):1. Romania nu investeste in frumusetile naturii pe care le detine. Romania poate fi una dintre cele mai vizitate tari din Europa (parerea mea) deoarece avem zone foarte frumoase cum ar fi Transfagarasanul.2. Noi importam foarte mult. Nu exploatam culturile de fructe/legume. Presupun ca si majoritatea dintre voi de obicei mananca mere importate. Rar se mai duce romanu' la piata sa cumpere fructe/legume.3. Tot mai multe persoane care termina o facultate pleaca din tara deoarece castiga mult mai bine in strainatate si ca sunt respecati mai mult decat in Romania. Majoritatea dintre elevii de azi, cei care vor termina o facultate, vor pleca si isi vor face un viitor peste meleagurile tarii.Sa speram ca o sa ne indreptam si o sa revenim iar pe linia de plutire in cativa ani. :)
Sparky[SV] Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 FMI nu o sa ne mai imprumute bani, oamenii isi vor pierde slujbele, vor iesi in strada si va incepe o noua revolutie. Asta e viitorul tarii noastre.
GaBytZu97 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 O revolutie contra cui? Contra presedintelui? Contra parlamentului?Nu ar avea nici un rost. Ce s-ar intampla daca am face revolutie? Am da anumite persoane jos de la guvern?Sincer nu inteleg contra cui. :(
Sparky[SV] Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Cum a fost in Moldova (daca nu ma insel) asa se va intampla si la noi in curand.
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Din cate stiu Republica Moldova este la picioarele rusilor. E o tara supusa. Din cate stiu erau obligati sa invete rusa in scoli.
.TripDeTrip Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Uite ba,stiu astia de 13 ani ce se va in intampla pe viitor cu tara noastra si nu stie conducerea :oO.T : Sunt de parere ca tara noastra este in decadere,nu avem cum sa stim ce se va intampla in viitor doar sa presupunem unele lucruri bazandune pe faptele ce se petrec actual.Tara este in decadere din mai multe puncte de vedere...Unul ar fi gunoaile care se difuzeaza la televizor,de exemplu emisiunile gen "Acces direct" si alte kkt-uri.Altul ar fi ca nu stim sa "exploatam" lucrurile frumoase din Romania,cum ar fi cetati,pesteri,statiuni montane,orasul Sibiu...Sunt multe,nu stau acum sa le insir,in plus guvernu' e corupt,Basescu e un idiot,doar promite lucruri fara sa le faca...Viitoru pt Romani este intunecat,de aceea majoritatea romanilor pleaca sa lucreze in strainatate...Salarii mai bune,etc.Si nu doar Romania se duce de rapa,lumea se duce de rapa.
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Din cate stiu, Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din tara.Are acele case vechi care au ferestrele podului care seamana cu niste ochi intredeschisi.Stiu ca este obiectiv turistic.Am fost intr-o zi cu tatal unui coleg si cu colegul la scoala. Ne-a explicat ca Basescu a incercat sa scoata tara din "rahat". Geoana si "camarazii sai comunisti" s-au opus. Iar noi nu suntem in masura sa facem pe cineva din guvern "idiot" cat timp nu suntem de acelasi rang sau chiar mai mare decat respectivul.Deci concluzia pe care o trag este ca Basescu (sau Marinarul, cum ii zic majoritatea) a incercat sa ajute tara dar a fost oprit de PSD-isti.
.TripDeTrip Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Nu l-a oprit nimeni,precum am spus mai sus,Basescu e un idiot!Nimic mai mult,nu prea ma pricep la politica da' stiu ca (virgula) cu Basecu nu-i de bine pt romani.
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Aici sunt de parere cu tine.Sa zicem ca ar fi fost oprit de PSD-isti: In 5 ani ar fi putut face mai mult decat sa paveze cateva drumuri si sa planteze 2-3 copaci. Deci cam ai dreptate, e imposibil sa fi fost oprit. E presedintele, ce naiba!
Strike^^ Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 O revolutie contra cui? Contra presedintelui? Contra parlamentului? Nu ar avea nici un rost. Ce s-ar intampla daca am face revolutie? Am da anumite persoane jos de la guvern? Sincer nu inteleg contra cui. :( Basescu in locul lui Ceausescu
.TripDeTrip Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 E presedinte da nu e in stare sa faca nimic,vai de capu' lui,il bate soarta ba.
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Iar pe noi (ma refer la cei majori) ne bate prostia. Fara noi nu ajungea presedinte. Noi ne-am facut soarta, si pot spune ca o meritam. Am dovedit (tot cei majori) ca suntem idioti.Majoritatea celor care l-au votat pe Basescu au intre 20-27 de ani.Cei care sunt 27+ n-ar fi facut marea greseala. :(
Guest erifeek Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 E vorba si de mentalitate aici , nu doar de un amarat de presedinte.
Sparky[SV] Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Iar pe noi (ma refer la cei majori) ne bate prostia. Fara noi nu ajungea presedinte. Noi ne-am facut soarta, si pot spune ca o meritam. Am dovedit (tot cei majori) ca suntem idioti.Majoritatea celor care l-au votat pe Basescu au intre 20-27 de ani.Cei care sunt 27+ n-ar fi facut marea greseala. :( sti tu altu mai bun ? oricine ar fi iesit acelasi rahat ar fi fost. Poate doar Crin, desi nici in el nu am incredere.
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Daca venea Crin ne rugam sa fie altu'. Cam asa e mereu.Chiar si voi (incluzandu-ma si pe mine) ati fi furat mult daca ati fi fost presedinte.
uLise Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Iar pe noi (ma refer la cei majori) ne bate prostia. Fara noi nu ajungea presedinte. Noi ne-am facut soarta, si pot spune ca o meritam. Am dovedit (tot cei majori) ca suntem idioti.Majoritatea celor care l-au votat pe Basescu au intre 20-27 de ani.Cei care sunt 27+ n-ar fi facut marea greseala. :(Hai du-te la culcare , ala care ie` geniu. Daca te dai destept citeste in p*m cum trebuie un topic , n-ai vazut ca omu nu doreste discutii de genu Base/anti Base.De asta o duce rau Romania^
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Citeste sa vezi ca nu vrea nici cearta.Nu am spus ca sunt anti-Base'. Am spus doar ca nu il agreez.
uLise Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Din puct de vedere politic, sper sa nu incepeti o polemica pro/anti Basescu.Daca am avea mentalitatea unui german , elvetian , austriac era ceva...le. sry for double
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Daca am avea mentalitatea unui german , elvetian , austriac era ceva...Daca...Mi-ar placea sa aud " Daca am avea mentalitatea unui roman.Din pacate nu este posibil. Tara noastra este "in clasa de jos". Suntem foarte amarati pe langa alte tari.Cum spun si Parazitii : "Romania intra-n UE doar cu numele"
Anonim2 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 De unde aceasta frustrare?!Din anii de comunism cred.Ce credeti ca se va intampla cu actuala guvernare?Va functiona daca finantatorii din spatele politicului ajung la un consens. Peste 5-6 luni cred ca or sa fie schimbari majore.Cum va reactiona multimea la deciziile luate de cei care ne conduc?Incearca sa se descurce cu ce 'primesc' pentru ca au inteles ca protestul e inutil.Se va alege praful?Cu ce clasa politica avem de mirare ar fi sa nu se aleaga praful.
GaBytZu97 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 De unde aceasta frustrare?!Din anii de comunism cred.Ce credeti ca se va intampla cu actuala guvernare?Va functiona daca finantatorii din spatele politicului ajung la un consens. Peste 5-6 luni cred ca or sa fie schimbari majore.Cum va reactiona multimea la deciziile luate de cei care ne conduc?Incearca sa se descurce cu ce 'primesc' pentru ca au inteles ca protestul e inutil.Se va alege praful?Cu ce clasa politica avem de mirare ar fi sa nu se aleaga praful.Cel mai inteligent post. A spus exact prevederile sale.
marius_truckerfan Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Parerea mea, este ca Romania are la pamant un factor foarte important pentru noi : Economia. Cei de la conducere nu fac nimic, stau cu mainile in buzunar si li se falfaie de tara asta, care o duce tot mai rau. Din punct de vedere politic, cred ca suntem printre cei unici, cu asemena conducatori. Eu as zice ca in viitor, peste 5 ani, cand vor fi iarasi alegerile, sa votam (da, pe atunci o sa votez si eu :whistle: ) pe altcineva. Gen Crin Antonescu, daca va candida, sau nebunu' de Vadim . Eu zic ca Romania mai are o sansa, dar la putere sa fie cineva care chiar vrea sa faca ceva cu tara asta.
marius_truckerfan Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Nimeni nu-i cinstit. Toti ar fura. :(Da, ma tem ca aici trebuie sa-ti dau dreptate. Dar cel putin, daca tot fura, sa o lase mai moale, si asa se vad cate probleme avem, nu vrem altele si mai mari. Oricum, de la imprumuturi FMI ne putem lua adio.