Jump to content
eugen66

Un ungur la cultura

Recommended Posts

Posted

Sincer sa-ti zic, pe mine unul DA ma afecteaza pentru ca imi iubesc tara , dar nu si pe cei care ne conduc ...

"Ungurul e ungur si la a 10-a reincarnare"

Go kiss Base`s ass ... asta e pentru fanii lui -_-

Posted

Sincer sa-ti zic, pe mine unul DA ma afecteaza pentru ca imi iubesc tara , dar nu si pe cei care ne conduc ...

si eu imi iubesc tara si sunt mandru ca sunt roman, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i urasc pe romanii de alte nationalitati.. ce mi-au facut? si-au batut joc de mine? nu, asa ca n-am motive..

doi la mana, atata timp cat predecesorii lui Kelemen, si anume romani 100% n-au facut nimic bun.. nu vad problema.. de unde stii ca nu va face treaba mai buna? sunt maghiari care stiu romaneste mai bine ca multi bucuresteni.. sau care stiu istoria tarii..

Posted

Si tiganul pute si la a10 a reincarnare

Ca tot vorbim de autonomie.... Sunt si romani care doresc autonomia teritoriala, nu doar ungurii

Cine te streseaza cu manele si cu mirosul lor in fiecare zi? Ungurul cumva?

Cine iti ciordeste portofelu sau iti da in cap pe strada? Ungurul?

De la unguri ai ce invata. De la tigani NU!

Sa pui un ungur la cultura Romaniei e deja prostie.

edit:Si in 2004 Romania a dovedit ca e o tara de oameni destepti. A votat Basescu si a trait bine. Am ajuns sa-mi fie rusine in tara mea cand o vad atat de indobitocita. Basescu este luptatorul impotriva comunismului. Ce gluma plina de sadism. Sa va fie rusine ca locuiti si traiti in Romania dar va prefaceti ca nu vedeti gunoiul in care este Basescu si ai lui. Guvernul Boc, sluga fidela a lui Basescu a dat afara mii de oameni si multi altii ce au acasa copii de crescut sunt acum in somaj. Guvernul Boc a inchis zeci de mii de IMM-uri si tot guvernul Boc a inghetat posturile bugetarilor. Guvernul Boc a dat legea salarizarii unice care micsoreaza salariile cu cel putin 15%. Boc a dat concediu 10 zile fortate oamenilor ce muncesc cinstit. Acestor oameni li se respinge dreptul de a avea o iarna frumoasa pentru ca in pragul sarbatorilor BOC a taiat din lefuri. Cata fraiereala! Nu-ti vine sa crezi! Romania e in cel mai mare rahat

Posted

Tu cred ca inca nu ai varsta necesara de a procesa in aceiasi propozitie cuvintele "Cultura si Ungur" suntem romani vrem DOAR romani

Tu iar cred ca nu ai varsta necesara sa intelegi muzica de la Rage Against the Machine, deoarece pe pagina anterioara ai "dedicat" cuiva o melodie de la aceasta trupa semnat Killing in the Name. As dori sa te intreb..Sigur ai reusit sa intelegi esentialul melodiei sau pur si simplu ti-a placut titlul acesteia:)? Despre Rage Against the Machine(R.A.T.M. pentru cunoscatori) se stie ca au fost printre primele trupe de rock, care au luptat impotriva rasismului, a sovinismului si a nationalismului...probabil asta n-ai stiut.

@Dani: cu timpul o sa intelegi si tu ca degeaba ne iei apararea in fata unor oameni "inchisi" la gandire...si mie mi-a trebuit mult :).

P.S. Cred ca ar fi indicat sa inchideti thread-ul, deoarece am deviat rau de tot :|.

Posted

Deocamdata e bine ... ca nu a ajuns vreun tigan pe la putere ... dar mult nu cred ca mai dureaza ...

Cu Chioru` si cu Boc sigur nu mai dureaza mult !

Tybork, prea putini cei ca tine :) Daca erau majoritatea ca tine, poate nimeni de aici nu comenta ca a au fost pusi 2 unguri in guvern. Asta`i partea proasta :)

Posted

@Tybork - Nu am nimic cu tine, dupa cum au spus si altii de ar fi si restul la fel ca tine... Dar ma doare cand vad ca tara mea in anul 2010 inca mai este supusa unor astfel de situatii, nu m-as fi simtit jignit daca la cultura era un roman de origine romana ales(cacofonie), dar ma simt jignit ca sa fie cultura in mainile unor cetateni maghiari (ca doar asta reiese si din numele UDMR), putea sa il puna la transporturi nu as fi avut nimic cu el, dar de ce tocmai la cultura, am fost invatat ca fiecare popor are o cultura si o identitate proprie, de ce trebuie cineva al carui stramosi au incercat asuprirea ei, sa o conduca acum?

Posted

@Tybork - Nu am nimic cu tine, dupa cum au spus si altii de ar fi si restul la fel ca tine... Dar ma doare cand vad ca tara mea in anul 2010 inca mai este supusa unor astfel de situatii, nu m-as fi simtit jignit daca la cultura era un roman de origine romana ales(cacofonie), dar ma simt jignit ca sa fie cultura in mainile unor cetateni maghiari (ca doar asta reiese si din numele UDMR), putea sa il puna la transporturi nu as fi avut nimic cu el, dar de ce tocmai la cultura, am fost invatat ca fiecare popor are o cultura si o identitate proprie, de ce trebuie cineva al carui stramosi au incercat asuprirea ei, sa o conduca acum?

Sa stii ca din acest punct de vedere iti dau dreptate, si cred ca Base a facut-o in graba acea lista. Dupa cum v-am spus, detest tot ce se leaga de UDMR, si eu, si parintii mei, si inca foarte multi de nationalitatea mea. Uitati-va numai la rezultatele alegerilor din prima tura, ce procentaj a obtinut candidatul de la UDMR in acest an, si ce procentaj a avut candidatul din 2004.

Acest lucru nu inseamna ca cel din 2004 a fost mai bun, ci faptul ca noi maghiarii am inceput sa ni-l deschidem ochisorii, si sa ne dam seama ca UDMR-ul nu pe noi ne reprezinta, ci pe un cerc foarte restrans de persoane care vor neaparat la putere cu orice pret. Ceea ce va spun acum a devenit realitate din momentul in care PSD-ul a pierdut alegerile.

Posted

Stii care e tragedia Tybork ? UDMR indiferent de cineva castiga vor fi la putere, deoarece ei sunt ce mai mari IPOCRITI ei se aliaza cu puterea, indiferent de pozitia politica care va fi la putere ei vor fi aliati, si nu sunt partide care sa ii refuze, pentru ca ei inca prezinta un procentaj semnificativ la alegeri.

Posted

Tu iar cred ca nu ai varsta necesara sa intelegi muzica de la Rage Against the Machine, deoarece pe pagina anterioara ai "dedicat" cuiva o melodie de la aceasta trupa semnat Killing in the Name. As dori sa te intreb..Sigur ai reusit sa intelegi esentialul melodiei sau pur si simplu ti-a placut titlul acesteia:)? Despre Rage Against the Machine(R.A.T.M. pentru cunoscatori) se stie ca au fost printre primele trupe de rock, care au luptat impotriva rasismului, a sovinismului si a nationalismului...probabil asta n-ai stiut.

Nu conteaza pentru ce au luptat ci doar mesajul melodiei.

Daca eu as face rasism as incepe sa zbier pe aici "moarte ungurilor" ,dar nu,nu fac asta si nu am sa o fac,dar este inadmisibil sa fii condus de o alta natie,mai ales unguri.Nu zis ca-s persoane rele,chiar am cunoscut si m-am inteles super cu ei.Pe mine nu ma deranjeaza nimeni atata timp cat nu incepe sa faca pe "sefu" fix in tara mea pe care au aparat-o altii cu propiul sange.

Voi nu intelegeti un lucru,azi ministru,maine presedinte,maine presedinte poimaine Romania devine o Ungarie mai mare.

Am fost cu parintii vara asta la Lacul Rosu si ghiceste te rog care era cea mai utilizata limba acolo.

Cu Chioru` si cu Boc sigur nu mai dureaza mult !

Tybork, prea putini cei ca tine :) Daca erau majoritatea ca tine, poate nimeni de aici nu comenta ca a au fost pusi 2 unguri in guvern. Asta`i partea proasta :)

Tu ai o varsta la care ar trebui sa stii sa numeri,unde vezi tu doi?

Posted

Vicepremier - Marko Bela

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional - Kelemen Hunor

Si tu ai o varsta la care ar trebui sa stii sa faci un post fara sa jignesti pe cineva.

Posted

Vicepremier - Marko Bela 1

Ministerul Sănătăţii - Cseke Attila 2

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional - Kelemen Hunor 3

Ministerul Mediului şi Pădurii - Laszlo Borbely 4

Ana are patru mere,cate mere are Ana?

Si tu ai o varsta la care ar trebui sa stii sa faci un post fara sa jignesti pe cineva.

Eu am jignit,arata-mi.

Posted

:-?? Tybork am o nelamurire un pic in afara topicului: dc sunt numiti maghiari oameni care vorbesc ungureste de mici? Din cate stiu, nu exista o tara cu popor carora sa se cheme maghiari, nu? Atunci de unde aceasta denumire? :-?

Traiesc in limba ungara pe teritoriul romanesc si muncesc pt romania, nu am absolut nimic impotriva lor, cine munceste si isi vede de treaba este bine primit oriunde (teoretic, fireste); asa cum si in alte tari sunt o sumedenie de alte minoritati, care isi vad de traditiile lor nestingheriti, aste este democratie - ok.

Cand unul minoritar ajunge intr-o functie pe care altii o vad cheie, naste un val de indignare, asta este un pic exagerat?

Fiecare are aceleasi drepturi constitutionale, nu? Poate ca istoria cand se repeta, nu este ceva nou, nu? De sute de ani tarile romanesti au fost conduse de straini cu mana forte, tocmai pt k romanii nu sunt in stare sa isi faca ordine in ograda. trist dar adevarat.

Poate asa suna mai bine la comunitatea europeana, pe care trebuie sa ii lustruiasca la fund din greu romanii pt a merge mai departe. Vom trai (poate nu bine) si vom vedea... :dontknow:

Posted

Nu conteaza pentru ce au luptat ci doar mesajul melodiei.

Daca eu as face rasism as incepe sa zbier pe aici "moarte ungurilor" ,dar nu,nu fac asta si nu am sa o fac,dar este inadmisibil sa fii condus de o alta natie,mai ales unguri.Nu zis ca-s persoane rele,chiar am cunoscut si m-am inteles super cu ei.Pe mine nu ma deranjeaza nimeni atata timp cat nu incepe sa faca pe "sefu" fix in tara mea pe care au aparat-o altii cu propiul sange.

Voi nu intelegeti un lucru,azi ministru,maine presedinte,maine presedinte poimaine Romania devine o Ungarie mai mare.

Am fost cu parintii vara asta la Lacul Rosu si ghiceste te rog care era cea mai utilizata limba acolo.

Tu cred ca deja ai depasit deja problema ridicata de mult.

Neplacerea multor de aici s-a legat de faptul ca Base l-a desemnat pentru functia de ministerul culturii un ungur.

Faptul ca este ceva inadmisibil sa fii condus de o alta natie, mi se pare mie sau am mai fost noi condusi de Carol I care a fost conducatorul tarii noastre intre 1866-1914?

Deci, in perioada respectiva a fost admisibil, in secolul XXI nu mai este admisibil?

Dar vad ca trebuie sa va mai afirm de cateva ori ceea ce am afirmat in primul meu post "Detest UDMR-ul si toti membrii acestui partid" ceea ce inseamna ca nu sunt de acord cu functiile lor, nici in parlament, si nici in guvern!

Tybork am o nelamurire un pic in afara topicului: dc sunt numiti maghiari oameni care vorbesc ungureste de mici? Din cate stiu, nu exista o tara cu popor carora sa se cheme maghiari, nu? Atunci de unde aceasta denumire?

Stargate eu nu ma supar daca imi spui ungur, problema incepe atunci cand multi folosesc acest cuvant ungur ca si un fel de umplutura pe langa injuraturile la adresa noastra, ceea ce ma cam supara.

Posted

ei lasa, k si romanii au avut grija sa isi faca renume prin strainatati si cand aude lumea ca esti roman, deja ai eticheta de infractor.

Pe cand voi sunteti judecati in romania, romanii au la dispozitie toata europa...trist.

scuze de off-topic. :dooh:

Posted

Yea, n`am fost atent, n`am citit toata lista.

Nu mai fi asa ironic in posturile tale ca nu ti se potriveste.

Nu-s,ti se pare.

Tu cred ca deja ai depasit deja problema ridicata de mult.

Neplacerea multor de aici s-a legat de faptul ca Base l-a desemnat pentru functia de ministerul culturii un ungur.

Faptul ca este ceva inadmisibil sa fii condus de o alta natie, mi se pare mie sau am mai fost noi condusi de Carol I care a fost conducatorul tarii noastre intre 1866-1914?

Deci, in perioada respectiva a fost admisibil, in secolul XXI nu mai este admisibil?

Dar vad ca trebuie sa va mai afirm de cateva ori ceea ce am afirmat in primul meu post "Detest UDMR-ul si toti membrii acestui partid" ceea ce inseamna ca nu sunt de acord cu functiile lor, nici in parlament, si nici in guvern!

Stargate eu nu ma supar daca imi spui ungur, problema incepe atunci cand multi folosesc acest cuvant ungur ca si un fel de umplutura pe langa injuraturile la adresa noastra, ceea ce ma cam supara.

Lasa-l pe Carol,el nu intra in discutie acum,el a vrut ca sa fie bine si ministrii unguri vor sa fie bine,pentru ei.

M-am exprimat gresit,aici ii vorba de o natie care sustine ca o parte din Romania este a lor.Este inadmisibil sa pui un ungur la ministerul invatamantului.

Nu-i destul ca si-au batut romanii joc de aceasta parte incat nu se mai stie nimic concret dar acum mai vine si un ungur sa-si bata joc.

@Stargate Atlantis,te rog taci ca 90% din cei care ne fac cunoscuti peste hotare sunt negri,si umbla in satre, 7% sunt ciobenii care vin dintr-un sat uitat de lume si cand se intorc in tara sun mari oameni de afaceri si 3 % sunt romanasii nostri.

Posted

eugen66 nu cred ca parerile tale de neonazist + limbajul acesta ne intereseaza pe noi

nici eu nu sunt de acord cu un ungur la cultura dar asta nu este o stire

Guest MaGic_MaStEr
Posted

' date='Dec 21 2009, 22:42' post='4548268']

si eu imi iubesc tara si sunt mandru ca sunt roman, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i urasc pe romanii de alte nationalitati.. ce mi-au facut? si-au batut joc de mine? nu, asa ca n-am motive..

doi la mana, atata timp cat predecesorii lui Kelemen, si anume romani 100% n-au facut nimic bun.. nu vad problema.. de unde stii ca nu va face treaba mai buna? sunt maghiari care stiu romaneste mai bine ca multi bucuresteni.. sau care stiu istoria tarii..

Da' poti sa zici tu ce vrei,ungurii is tot unguri,eu unu' nu ii suport... si nu pot sa cred ca tara noastra este condusa de unguri,doamne :|.... noi la ei in Ungaria nici macar nu avem partid cred.... vai si amar....

Posted

eugen66 nu cred ca parerile tale de neonazist + limbajul acesta ne intereseaza pe noi

nici eu nu sunt de acord cu un ungur la cultura dar asta nu este o stire

Sa inteleg ca nu te intereseaza cine conduce tara asta,nu? Nice.....

Posted

BA da prost mai esti,o sa moara romanii de foame si o sa se imbogateasca Unguri?

Daca castiga Geoana mergeau toti banii la Comunisti

Si tiganul pute si la a10 a reincarnare

Ca tot vorbim de autonomie.... Sunt si romani care doresc autonomia teritoriala, nu doar ungurii

Cine te streseaza cu manele si cu mirosul lor in fiecare zi? Ungurul cumva?

Cine iti ciordeste portofelu sau iti da in cap pe strada? Ungurul?

De la unguri ai ce invata. De la tigani NU!

Sa pui un ungur la cultura Romaniei e deja prostie.

edit:Si in 2004 Romania a dovedit ca e o tara de oameni destepti. A votat Basescu si a trait bine. Am ajuns sa-mi fie rusine in tara mea cand o vad atat de indobitocita. Basescu este luptatorul impotriva comunismului. Ce gluma plina de sadism. Sa va fie rusine ca locuiti si traiti in Romania dar va prefaceti ca nu vedeti gunoiul in care este Basescu si ai lui. Guvernul Boc, sluga fidela a lui Basescu a dat afara mii de oameni si multi altii ce au acasa copii de crescut sunt acum in somaj. Guvernul Boc a inchis zeci de mii de IMM-uri si tot guvernul Boc a inghetat posturile bugetarilor. Guvernul Boc a dat legea salarizarii unice care micsoreaza salariile cu cel putin 15%. Boc a dat concediu 10 zile fortate oamenilor ce muncesc cinstit. Acestor oameni li se respinge dreptul de a avea o iarna frumoasa pentru ca in pragul sarbatorilor BOC a taiat din lefuri. Cata fraiereala! Nu-ti vine sa crezi! Romania e in cel mai mare rahat

Mutate in Brazilia cu Mazare!

Sa inteleg ca nu te intereseaza cine conduce tara asta,nu? Nice.....

Mai bine decat sa fim condusi de Comunisti!

Posted

Da' poti sa zici tu ce vrei,ungurii is tot unguri,eu unu' nu ii suport... si nu pot sa cred ca tara noastra este condusa de unguri,doamne :|.... noi la ei in Ungaria nici macar nu avem partid cred.... vai si amar....

cred ca am vorbit singur pana acuma.. repet: UNGURII DIN ROMANIA N-AU LEGATURA CU UNGURII DIN UNGARIA! (aici ma refer in general) in privinta multora din Ungaria, ungurii din Romania sunt considerati tradatori.. intelegi acuma?

cred ca mai intai ar trebui sa va uitati in oglinda si dupaia sa-i atacati pe altii..

Posted

Spanciocule, pleaca nene unde ai treaba. Ai auzit si tu de cuvantul "comunist" si deja bubui de inteligenta?Basescu ce plm e?

Mai ai pmul de la mine?Cand vrei sa imi mai dai quote sa te uiti la pm mai intai :)))))))))

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...