Jump to content
Arwen_elf

Radu Beligan

Recommended Posts

Ziua de naştere a celui mai longeviv actor român a fost marcată cu aplauze la Teatrul Naţional. ?Mă simt foarte bine în dimineaţa asta. Am să-i îngrop pe toţi. Am un singur regret, că nu i-am îngropat de tânăr”, spune, netulburat, Radu Beligan, în spectacolul ?Egoistul”, reprezentat ieri-dimineaţă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cel mai longeviv actor român, care a scris timp de peste 70 de ani istoria teatrului românesc, împlineşte astăzi 91 de ani. Actorul numit de Camil Petrescu ?un poet plin de subtilitate, un cărturar cât trei academicieni” a fost aplaudat, ieri, la scenă deschisă, minute în şir, pentru cariera şi longevitatea sa scenică excepţionale.

În spectacolul prin care Naţionalul a dorit să-l sărbătorească pe ?prinţul scenei româneşti”, care a înfiinţat Teatrul de Comedie în 1961 şi a condus destinul Teatrului Naţional peste două decenii, Beligan îl întruchipează pe L?on Saint P?, un mizantrop care rezolvă toate acuzaţiile ce i se aduc, cu cinism şi mai ales cu cecuri de zeci de mii de franci.

3_e9Ya6hakU

sursa Evenimentul zilei

La multi ani maestre !

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...