mitza4fun Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Am vazut la emisiunea Romania Te Iubesc ca Cetatea Sarmisegetuza este o ruina ...iar goana dupa bratarile de aur este foarte mare ( sau cel putin a fost ) . Totul s'a dus de rupa acolo nimic parca nu aduce aminte de ce era inainte ...de aproape toata istoria Romaniei care usor , usor se duce pe apa sambetei . Acum nu stiu ce parere aveti despre aceasta cetate dar si despre bratarile de aur care sunt si ele un mister care niciodata nu cred ca va putea fi deslusit in Romania. Acum...astept sa vad ce parere aveti voi despre aceste minuni si daca stiti noutati :P ...Un Craciun fericit tuturor !
Random Hero Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Daca vreti informatii despre tezaurul stramosilor nostri, cautati la Moscova, a doua pe stanga.
Rexxar Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Romania a fost furata mereu.Am avut cele mai multe "bogati" si "minuni" date de natura din Balcani,daca nu chiar din toata Europa dar am fost vanati mereu si vom fi si in continuare.Legat de Sarmisegetusa..a fost o cetate importanta si un punct important pentru armata romanilor...dar s-a ales praful de ea.Mai sunt acolo cateva santuri si cateva jumatati de ziduri
GaBytZu97 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Romania nu stie sa puna in valoare ce are.Am fost la Sarmisegetuza (stiu sigur). Faza e ca nu mi-o amintesc. Probabil nu i-am dat atentie deoarece este o ruina...dar daca imi amintesc bine imi place...totusi romania are/avea multe locuri frumoase si uimitoare doar ca prostimea nu stie sa investeasca bani in ele ca sa fie vizitate si de straini
ANdy5 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 nu uitati ca aurul din Dacia a scos Imperiul Roman din criza economica in care se afla acesta
Dirlewanger Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Daca vreti informatii despre tezaurul stramosilor nostri, cautati la Moscova, a doua pe stanga.Romania mai are de platit niste daune de razboi rusilor si de aceea nu pupam tezaurul. Sa ii ia dracu de rusi spurcati. Sa nu il uitam pe ciumpalacu ala de rege mihai....Un libidinos
Random Hero Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Romania mai are de platit niste daune de razboi rusilor si de aceea nu pupam tezaurul. Sa ii ia dracu de rusi spurcati. Sa nu il uitam pe ciumpalacu ala de rege mihai....Un libidinos Am avut de platit in stanga, in dreapta si mai avem putin si ramanem in fundul gol si fara tara, situatia e frumoasa
Razvan Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Am vazut la emisiunea Romania Te Iubesc ca Cetatea Sarmisegetuza este o ruina ...iar goana dupa bratarile de aur este foarte mare ( sau cel putin a fost ) . Totul s'a dus de rupa acolo nimic parca nu aduce aminte de ce era inainte ...de aproape toata istoria Romaniei care usor , usor se duce pe apa sambetei . Acum nu stiu ce parere aveti despre aceasta cetate dar si despre bratarile de aur care sunt si ele un mister care niciodata nu cred ca va putea fi deslusit in Romania. Acum...astept sa vad ce parere aveti voi despre aceste minuni si daca stiti noutati :P ...Un Craciun fericit tuturor !scuza-ma.. sabia lui stefan este in turcia, plus ca tot in turcia este un locusor in care se "vinde" legenda lui baba novac. in romania e ciu-ciu*se scrie Sarmizegetusa
assassingirl Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 *se scrie Sarmizegetusase scrie sarmisugiventuza :>
Dirlewanger Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Am avut de platit in stanga, in dreapta si mai avem putin si ramanem in fundul gol si fara tara, situatia e frumoasa Trimiterea tezaurului in Rusia este si ramane in istoria umanitatii un monument de prostie, de lasitate... nu cred sa existe echivalent in peste 2000 de ani de istorie... numai asta si e suficient pentru ca rusia sa nu il returneze niciodata rusia in perioada aia era o tara in descompunere, bantuita de convulsii si de revolutii, de o instabilitate saritoare la ochi... si peste toate astea, era NOTORIU ca rusi a nu da nimic inapoi, si ca nu isi respecta angajamentele... ganditi de aici, cat de mare a fost lacomia clasei politice romanesti, cat de orbiti au fost de frica de a ramane saraci, de au preferat sa isi trimita acolo tot ce avea mai de pret.... si nu numai asta, dar a fost o imbulzeala si o batalie care sa apuce loc in trenul care a plecat la rusi... au fost si putini oameni politici cinici si lucizi, care si-au dat seama de greseala ce se facea... dar de... turma e turma... lacomia e lacomie... sa incercam sa invatam ceva din acele momente tragice, din care a tasnit lasitatea si prostia... inca un moment in serie cu asta, a fost semnarea pacii cu germania si austria 2 ani mai tarziu... iar ca o nota: din cate stiu... o parte din tezaur a fost recuperata de la rusi in veremea lui carol al II lea, pe cand ministru de externe era titulescu.. evident, nu aur, ci de exemplu ramasitele pamantesti ale lui DImitrie Cantemir.
cIoLaN Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 am vazut si eu emisiunea e trist... poate vor face ceva oamenii de sus dupa ce s-a facut reportajul asta ca la fel nu se facea nimic cu defrisarile din romania numai dupa ce ai facut cei de la proteve atatea reportaje despre defrisarile din munti...
Phyxyon Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Romania mai are de platit niste daune de razboi rusilor si de aceea nu pupam tezaurul. Sa ii ia dracu de rusi spurcati. Sa nu il uitam pe ciumpalacu ala de rege mihai....Un libidinos Din cate stiu daunele de razboi catre rusi dupa al II-lea Razboi Mondial au fost platite insutit de romasi in bunuri . Tezaurul ala e unde topit probabil in lingouri . E adevarat ca istoria e importanta insa avem probleme mult mai importante momentan decat a sta debusolati ca am pierdut ceva acum jumatate de secol . E adevarat ca Dacia a fost o provincie bogata insa a scoate de una singura Imperiul Roman din criza e putin prea mult de digerat , cel putin pentru mine ... Stii istoria asta e cam subiectiva , de multe ori e scrisa de invingatori si nationalisti . Mai ales ca vorbim de eveniment petrecute aproape 2 milenii in urma cine stie cata informatie s-a pierdut si cat a fost alterata in timp . Orice istoric oricat de obiectiv ar fi nu poate sa fie decat intr-un singur loc la un moment dat de aceea si istoria asta nu prea e bine pusa la punct . Cel mai bine e sa te gandesti la prezent si viitor caci nu are rost sa stai si sa contempli la ceea ce au pierdut si castigat stramosii tai .
mitza4fun Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 am vazut si eu emisiunea e trist... poate vor face ceva oamenii de sus dupa ce s-a facut reportajul asta ca la fel nu se facea nimic cu defrisarile din romania numai dupa ce ai facut cei de la proteve atatea reportaje despre defrisarile din munti...Da....emisiunea e foarte buna...deschide ochii la oameni dar totusi nu se schimba mare lucru' din pacate..:(
Dirlewanger Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Din cate stiu daunele de razboi catre rusi dupa al II-lea Razboi Mondial au fost platite insutit de romasi in bunuri . Tezaurul ala e unde topit probabil in lingouri . E adevarat ca istoria e importanta insa avem probleme mult mai importante momentan decat a sta debusolati ca am pierdut ceva acum jumatate de secol . E adevarat ca Dacia a fost o provincie bogata insa a scoate de una singura Imperiul Roman din criza e putin prea mult de digerat , cel putin pentru mine ... Stii istoria asta e cam subiectiva , de multe ori e scrisa de invingatori si nationalisti . Mai ales ca vorbim de eveniment petrecute aproape 2 milenii in urma cine stie cata informatie s-a pierdut si cat a fost alterata in timp . Orice istoric oricat de obiectiv ar fi nu poate sa fie decat intr-un singur loc la un moment dat de aceea si istoria asta nu prea e bine pusa la punct . Cel mai bine e sa te gandesti la prezent si viitor caci nu are rost sa stai si sa contempli la ceea ce au pierdut si castigat stramosii tai .Imi amintesc de Putin cum zicea ca Romania mai are de platit pentru niste greseli din trecut,dupa care primeste tezaurul. Asta inseamna ca inca mai avem datorii la bolsevici.E adevarat ca trebuie sa gandim la viitor dar ar trebui sa invatam din trecut.
Lancelot Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 se scrie sarmisugiventuza :>se scrie warn up :)PS tezaurul dacic de la Sarmisegetuza a fost cautat de mult timp de vanatorii de comori..se spune ca multe din piesele de aur sunt ingropate pe albia unui rau din apropiere...pe timpul lui Ceasca s-au dezgropat destule astfel de piese..si s-au scos peste granita :) Cat despre rusi...stati calmi..nu-si pun ei capul cu noi :) au probleme mai mari cu Ucraina si alte state naravase..cat despre datoria noastra..o vom platii mereu
andix3x Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Cat despre rusi...stati calmi..nu-si pun ei capul cu noi :) au probleme mai mari cu Ucraina si alte state naravase..cat despre datoria noastra..o vom platii mereuProbabil pana la urmatorul razboi mondial :) ..Romania mai are de platit pentru niste greseli din trecut,dupa care primeste tezaurulSi oare o sa il mai vedem inapoi ? Normal ca nu . Banuiesc ca acele sume de platit sunt de ordinul zecilor de milioane de euro .Noi abia avem bani sa traim ,de unde sa mai scoatem bani si pentru rusi ?