Sonic Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Siemens a anuntat pe 7 iunei ca a decis sa vanda divizia de telefonie mobila datorita pierderilor inregistrate in ultimii cativa ani. Cumparatorul va fi producatorul taiwanez de echipamente de telefonie mobila BenQ. Vanzarea va fi finializata la data de 1 octombrie 2005, compania Siemens avand de dat 350 milioane euro firmei BenQ: 250 milioane euro pentru a ajuta BenQ sa preia divizia de telefonie mobila, plus alte 50 milioane euro pentru achizitionarea unui pachet de noi actiuni BenQ.In primul trimestru al acestui an, cota de piata a Siemens a scazut la 5,5 procente comparativ cu primul trimestru al anului trecut.Productia de telefoane mobile reprezinta doar sase procente din cifra sa de afacer, dar are de suferit imaginea firmei. Cei 6000 de angajati vor fi preluati de BenQ dar nu se stie pentru cat timp.
seba18 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 compania Siemens avand de dat 350 milioane euro firmei BenQ eu nu inteleg un lucru, poate imi explicati voi. cum adica: siemens vinde si tot siemens da si banii? vreau si eu sa cumpar ceva, orice, in sistemul asta
rhazek Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 oricum telefoanele mobile siemens erau nashpa A50, A52..etc suckxda` alea mai performante erau ceva de ele (nu ma refer doar la design)
De Kracht Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Mai, eu am Siemens si trebuie sa recunosc ca merge destul de bine. Cu bateria are el probleme dar n-ai ce face; daca si bateria era buna nu era, poate, cea mai ieftina marca de telefoane mobile.
csoka.zsolt Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Eu pana acum am avut numai Siemens , si n-am avut nici macar cea mai mica problema cu ele!Chiar si bateria m-a tinut 5 zile!P.S. : Acum am un Siemens C65 , si bateria ma tine 4-5 zile, si-l butonez destul de mult!