Domino628 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Nu pot sa inteleg cum un sondaj realizat pe 35.942 de alegatori poate fi cu doar 0,05% (!!!) diferit fata de nr total de alegatori, adica 9.946.748.Nu fi se pare o hotie pe fata?Un numar de 276 de ori mai mic (!!!) este cu doar 0,05% imprecis.
TheodorescuS Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Mie mi se pare ok... si chiar daca era vre-o furaciune nu aveai tu posibilitatea sa iei un tabel in care furaciunea era evidenta.
Domino628 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 si chiar daca era vre-o furaciune nu aveai tu posibilitatea sa iei un tabel in care furaciunea era evidenta.Omule, nu am luat eu nici un tabel, asta a fost afisat oficial dupa turul I.Tot ce am facut eu a fost sa-l postez aici.
octavian_tavi_3 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Pt ca se chestioneaza un segment reprezentativ de populatie, adica , nu o sa chestioneze 80% de la oras si 20% de la tara, daca populatia e 50% la oras si 50% la tara. Si la fel cu religia, sexul, educatia, etc ...
LuckyShot Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Nu pot sa inteleg cum un sondaj realizat pe 35.942 de alegatori poate fi cu doar 0,05% (!!!) diferit fata de nr total de alegatori, adica 9.946.748.Nu fi se pare o hotie pe fata?Un numar de 276 de ori mai mic (!!!) este cu doar 0,05% imprecis.tocmai ai dat definitia sondajului...
lamez0r Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 mai silent tu crezi ca sondajul e facut de niste oameni fara baze matematice? Statistica este o parte a matematicii, cu propriile ei teorii si teoreme. Statistica este o stiinta foarte exacta. Ea caracterizeaza o majoritate concentrandu'se pe un segment reprezentativ din ea. Statistica nu e de ici de colo. Este o stiinta la fel ca celelalte. Nu te fura nimeni stai calm. Asta e frumusetea matematicii, daca esti destul de destept nu numeri toate voturile ca sa afli un rezultat, numeri o parte repreentativa pentru intreaga multime. Sper ca ai inteles, daca nu, ... mai studiaza.
TheodorescuS Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Omule, nu am luat eu nici un tabel, asta a fost afisat oficial dupa turul I.Tot ce am facut eu a fost sa-l postez aici.da pai asta ziceam... daca era vre-o furaciune cu tabelul asta nu era aia asa tampiti sa-l posteze.
Anonim1 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 un sondaj de poimaine nu aveti?ca daca iese sailor moron in cap de lista nu mai bat drumu spre vechea scoala.cu gripa asta aviatica porcoasa sa aveti grija sa stranutati bine in scoala respectiva si porma sa puneti saliva pe toate clantele.
Domino628 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 mai silent tu crezi ca sondajul e facut de niste oameni fara baze matematice? Statistica este o parte a matematicii, cu propriile ei teorii si teoreme. Statistica este o stiinta foarte exacta. Ea caracterizeaza o majoritate concentrandu'se pe un segment reprezentativ din ea. Statistica nu e de ici de colo. Este o stiinta la fel ca celelalte. Nu te fura nimeni stai calm. Asta e frumusetea matematicii, daca esti destul de destept nu numeri toate voturile ca sa afli un rezultat, numeri o parte repreentativa pentru intreaga multime. Sper ca ai inteles, daca nu, ... mai studiaza.Omule, statistica nu e deloc FOARTE EXACTA.Pt ca asa e si in fotbal sau in alte sute de domenii de activitate.Vezi care is favoriti dar nu se intampla de fiecare data cum ar trebui sa se intample (si aici ma refer la cum arata datele).Intelegi?
Razvan Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 mai silent tu crezi ca sondajul e facut de niste oameni fara baze matematice? Statistica este o parte a matematicii, cu propriile ei teorii si teoreme. Statistica este o stiinta foarte exacta. Ea caracterizeaza o majoritate concentrandu'se pe un segment reprezentativ din ea. Statistica nu e de ici de colo. Este o stiinta la fel ca celelalte. Nu te fura nimeni stai calm. Asta e frumusetea matematicii, daca esti destul de destept nu numeri toate voturile ca sa afli un rezultat, numeri o parte repreentativa pentru intreaga multime. Sper ca ai inteles, daca nu, ... mai studiaza.defapt chiar nu are cum sa fie asa de exacta. este aproximativa: nici atunci la inceptul secolului XX cand era vorba de pesti nu era exacta, ci aproximativa. defapt nici macar nu prea ai cum sa intervievezi 0.1% din populatie si sa ai aceleasi rapoarte ca la 100%, poate doar aproximative. adica, wtf?sa-ti dau un exemplu? incearca sa castigi la cursele de cai prin metoda asta
Stargate Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 mai silent tu crezi ca sondajul e facut de niste oameni fara baze matematice? Statistica este o parte a matematicii, cu propriile ei teorii si teoreme. Statistica este o stiinta foarte exacta. Ea caracterizeaza o majoritate concentrandu'se pe un segment reprezentativ din ea. Statistica nu e de ici de colo. Este o stiinta la fel ca celelalte. Nu te fura nimeni stai calm. Asta e frumusetea matematicii, daca esti destul de destept nu numeri toate voturile ca sa afli un rezultat, numeri o parte repreentativa pentru intreaga multime. Sper ca ai inteles, daca nu, ... mai studiaza.Hmmm ia sa vedem ce sustinea un tampit de scriitor acu' mai bine de 100 de ani despre politica romaneasca: tu votezi cu cine vrei, din urna iese cine trebuie...Oare cine sa fie? cin' sa fie? Ghici ghicitoarea mea...Daca voi aveti iluzii desarte k politica a suferit vreo modificare in tot acest timp, va inselati dragilor :P :beer:
Arisect Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 bine graiesti StarGate. Politica este ce era si in trecut. Daca nu era un job profitabil nimeni nu m-ai candida. Peste tot in politica se fura dar poate intr-o zi se va opri (doamne-ajuta)Il sustin pe Mircea Geoana deoarece nu mai avem alta alternativa. Ce a facut Basescu? NIMIC
TheodorescuS Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 bine graiesti StarGate. Politica este ce era si in trecut. Daca nu era un job profitabil nimeni nu m-ai candida. Peste tot in politica se fura dar poate intr-o zi se va opri (doamne-ajuta)Il sustin pe Mircea Geoana deoarece nu mai avem alta alternativa. Ce a facut Basescu? NIMICNici macar nu te-a invatat sa scrii Basescu :( poate o s-o faca gioana
Arisect Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ce face omu face si maimuta.Nu te baga in vorba daca nu ai ceva de zis.
TheodorescuS Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ce face omu face si maimuta. Nu te baga in vorba daca nu ai ceva de zis. Daca ceilalti zic ca in parlament se fura si tu zici la fel, deci corect : Ce face omu, face si maimuta ! De unde stii tu ca Base' fura sau n-a facut nimic ? L-ai mirosit tu la oua de fiecare data sa vezi ce si cum ? Esti penibil! Tu nu stii limba romana da iti permiti sa ai pareri despre presedinte. Nici nu meritai sa scriu atat, nu-ti mai raspund, asta ca sa nu crezi eventual ca tu ai avut dreptate.
Arisect Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Multumesc ca nu imi mai raspunziChiar crezi ca nu am nici o idee despre politica? Ce a facut bine Basescu? A construit ceva? A scos tara din criza? NU. Promite dar nu face nimic.Asa ca te rog dute si joaca-te.
channel Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Romania le este Frica de mai rau de asta majoritatea nu vor sa iasa alti canditati Presedintemacar stie ca Basescu nu i-a Bombardatdeocamdata:))
champions Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 se paote doar traim in mileniul al 3 nu :blink:
Domino628 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Da, clar, INSOMAR-ul il arata pe Geoana castigator.Deci se stiu deja rezultate alegerilor:http://www.ziare.com/basescu/basescu/updat...-basescu-968022Prostanacu' a iesit presedinte...
Guest Xspeed Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 e ca sondajele de la B1 si antena 3 b1 = 82% base 18% geoana antena3 = 18% geoana 12% base abia scapasem de threaduri politice, o sa vedem cine iese
Smokie Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 indiferent cine va iesi, furati tot vom fiAsa e, dar macar se schimba ceva.