Jump to content
Bobo

Cosmar

Recommended Posts

Posted

Azi noapte pe la 2 m-am pus sa dorm , ma simteam foarte obosit mai ales ca eu lucrez tura a-3-a o noapte da una nu ... bun , m-am pus in pat iar dupa vreo 5-10 minute am atipit...simteam ca ceva nu e in regula...parca simteam ca o sa se intample ceva... pana la urma am adormit , apoi am avut un cosmar , poate cel mai nasol cosmar de cand ma stiu ...

Eram intr-un taxiu si la un moment dat trebuia sa-i zic taximetristului in ce parte sa o ia , eu i-am zis sa o ia spre dreapta , iar taximetristul a luat-o spre stanga , apoi i-am zis "sefule sefule la dreapta" ... de atunci s-a intamplat ceva foarte ciudat , am inceput sa aud numai voci ... foarte multe voci ... si parca se delurau mai multe imagini si auzeam fel si fel de voci...si atunci incercam sa ma trezesc dar nu puteam ... eu eram constient ca visez si incercam sa ma trezesc , incercam sa ii zic lu frate-meu sa ma trezesc , nu stiu daca m-a auzit sau daca am urlat ... dupa ce auzeam vocile alea s-a intunecat totu , nu mai stiam nimic...si tot incercam sa ma trezesc . Pana la urma am reusit sa ridic capul de pe perna ... si eram tot transpirat... si mai ales ca eram speriat + ca-mi batea inima foarte rau .

M-am speriat foarte tare , imi era frica sa mai dorm mai ales ca am auzit ca poti murii in somn din cauza viselor...

Posted

da, am citit nenumrate cazuri de deces in somn.

incearca sa uiti de toate inainte sa te culci si te vei simti mai bine/ nu vei avea cosmar sau pur si simplu nu o sa stii ce ai visat a 2-a zii ...

ps: joia trecuta si eu m-am trezit pe la 4 transpirand ca, calul. Nu mi-am dat seama daca era cosmar sau altceva

Posted

Azi noapte pe la 2 m-am pus sa dorm , ma simteam foarte obosit mai ales ca eu lucrez tura a-3-a o noapte da una nu ... bun , m-am pus in pat iar dupa vreo 5-10 minute am atipit...simteam ca ceva nu e in regula...parca simteam ca o sa se intample ceva... pana la urma am adormit , apoi am avut un cosmar , poate cel mai nasol cosmar de cand ma stiu ...

Eram intr-un taxiu si la un moment dat trebuia sa-i zic taximetristului in ce parte sa o ia , eu i-am zis sa o ia spre dreapta , iar taximetristul a luat-o spre stanga , apoi i-am zis "sefule sefule la dreapta" ... de atunci s-a intamplat ceva foarte ciudat , am inceput sa aud numai voci ... foarte multe voci ... si parca se delurau mai multe imagini si auzeam fel si fel de voci...si atunci incercam sa ma trezesc dar nu puteam ... eu eram constient ca visez si incercam sa ma trezesc , incercam sa ii zic lu frate-meu sa ma trezesc , nu stiu daca m-a auzit sau daca am urlat ... dupa ce auzeam vocile alea s-a intunecat totu , nu mai stiam nimic...si tot incercam sa ma trezesc . Pana la urma am reusit sa ridic capul de pe perna ... si eram tot transpirat... si mai ales ca eram speriat + ca-mi batea inima foarte rau .

M-am speriat foarte tare , imi era frica sa mai dorm mai ales ca am auzit ca poti murii in somn din cauza viselor...

nu am auzit niciodata ca poti muri in somn de la vise <_< poate daca ai probleme cardiace altfel nu cred... eu nu prea am cosmaruri si cand visez eu chiar visez fara sens deci fac niste lucruri ciudate cum ar fi ca visez cum stateam acasa si aveam o prietena care statea la mine in gazda si apoi aveam o intorsatura cumpleta imi continuam visul cu mersul pe o bicicleta sau atacam o baza cu soldati cu pusca :| si eu nu mi-am dat seama niciodata cand visez sa imi pot modifica visul cum zic unii

Posted

nu am auzit niciodata ca poti muri in somn de la vise <_< poate daca ai probleme cardiace altfel nu cred... eu nu prea am cosmaruri si cand visez eu chiar visez fara sens deci fac niste lucruri ciudate cum ar fi ca visez cum stateam acasa si aveam o prietena care statea la mine in gazda si apoi aveam o intorsatura cumpleta imi continuam visul cu mersul pe o bicicleta sau atacam o baza cu soldati cu pusca :| si eu nu mi-am dat seama niciodata cand visez sa imi pot modifica visul cum zic unii

Nu stiu neaparat daca trebuie sa ai probleme cu inima , am inteles ca iti incarci creierul prea mult ... deci eu eram convins ca visez si ca trebuie sa dorm ,nu stiu cum sa zic...adica stiam ca dorm , stiam ca visez voiam sa ma trezesc dar nu puteam , nu puteam deschide ochii , nu puteam "incheia" cosmarul... nu stiu cum sa explic , a fost cel mai urat vis din viata mea...nu stiu daca mi-am modificat visul , dar parca se delurau imagini din viata mea , auzeam vocile prietenilor , nu stiu ... auzeam un tipat... ciudat...

Chower nu m-am uitat la nimic... nu m-am uitat la filme de groaza , tocmai vazusem o emisiune pe tvr2 despre fotbal , despre istoria cupei romaniei...

Posted

ciudat , nici eu nu stiam ca poti muri de la vise :)) oricum am avut si eu cateva vise ciudate , asta cand eram mai mic , am visat ca m'am batut cu unul si ca mi'am luat un pumn in bot , si cand m'am trezit aveam sange la gura ( dadusem cu gura in marginea patului , aveam d'ala suprapus si era protectia de lemn :rofl2: ) sau inca mai am si acum , sunt sa zicem , pe o scara , carare ingusta si alunec si cad , si cand sa dau de pamant ma trezesc si imi bate inima foarte tare ;

inca ceva , pot pune pariu ca aveti si voi vise d'astea , cineva te alearga , sa te omoare , sa te bata , ma rog :)) si te simti super greoi , si parca alergi cu incetinitorul , si ala se apropie din ce in ce mai mult , e super infricosator , de multe ori visam ca ma trezesc si ca am intarziat la scoala si ca in ziua aia am 2636 de teze (intelegeti voi :)) ) si nu invatasem nimic .

p.s. : incearca faza din desene cu ciupitul , la mine merge :)) ciudat , si eu de multe ori , chiar sunt constient , adica sunt perfect constient ca e doar un vis , in unele cazuri (stiti voi care nebunilor :> ) il las sa continue

Posted

creierul creeaza visul pe baza celor amintite/vazute

cel mai urat vis al meu a fost ca un macelar ma alerga cu un topor...macelarul fiind un giant eu fugeam de mama focului dar dupa ceva timp ma nimerit in cap

inainte sa vad cum ma taie m-am trezit...ciudat

nu stiam ca e posibil sa iti modifici visul...adica sa faci ce vrei tu. eu in vise doar privesc si "simt"

Posted

eu am visat foarte multe cosmaruri

1: Eram in casa si la fereastra era diavolul si facea zgomote foarte urate si incerca sa intre in casa,a intrat in casa si am fugit in camera,a venit,si m-am trezit,imi dadusem seama ca aveam lacrimi in ochi

M-am uitat la prea multe filme de groaza,dar cosmarul tau nu e chiar nimic pe langa al meu

Posted

inca ceva , pot pune pariu ca aveti si voi vise d'astea , cineva te alearga , sa te omoare , sa te bata , ma rog :)) si te simti super greoi , si parca alergi cu incetinitorul , si ala se apropie din ce in ce mai mult , e super infricosator , de multe ori visam ca ma trezesc si ca am intarziat la scoala si ca in ziua aia am 2636 de teze (intelegeti voi :)) ) si nu invatasem nimic

Am avut si eu vise din astea cu bataie. Visam ca pe mine vrea sa ma bata unul "cu viteza normala" si cand incercam sa ii dau un pumn, dadeam cu incetinitorul, de-abia il atingeam. La fel, am avut o gramada de vise in care luam note de 2, de 4 sau aveam diferite probleme legate de scoala.

Visul este un mister :D

Posted

Stai relaxat...inainte sa te culci fi relaxat....culca-te mai devreme , odihneste-te mai mult , nu ai cum sa mori de la un cosmar.

Posted

Naspha,mi s'a intamplat si mie sa fiu constient in vis:-s,Trebuia sa ma trezesc la ora 6 pt.a pleca in excursie dar oboseala ma facut sa uit sa pun telefonu sa sune :banghead: si dimineata visam k eram intr'un tunel si trebuie sa ma trezesc sa plec in excursie cand ma uitam in stanga vedeam peretele cu ceasu kre arata ora 5:50 si nu stiam cum sa ma trezesc :-?? ......... pana la urma m'am trezit fix la ora 6:00 :cool2:.Asteptam f.mult acea excursie :crazy: si probabil din acest caz....

Stresu,frica,oboseala si chiar si febra pot duce la aceste cosmaruri...

Posted

Cosmarul este o categorie de vis ce are loc in timpul somnului REM (somnul nostru are mai multe faze, una din ele se numeste REM - Rapid Eye Movement. In etapa asta apare miscarea rapida a ochilor). Continutul cosmarului este evident neplacut, cu trairi de teama intensa si anxietate si are un efect inspaimantator si extrem de realist pentru cel care viseaza. De obicei, trezirea are loc in mod brusc, cu stare de transpiratie si puls accelerat, cu rememorare totala sau partiala a continutului.

Ce descrii tu, e exact descrierea clasica din orice manual de specialitate :).

Orice om normal are din cand in cand cosmaruri. Nu trebuie sa te ingrijorezi decat daca aceste episoade neplacute apar cu o frecventa mare in timpul noptii sau mai multe nopti la rand. Nu exista in lume cazuri de oameni care sa fi murit din cauza cosmarurilor. Cel mult, ele pot fi un factor declansator pentru alte boli cronice de care sufera cineva (boli coronariene, insuficienta respiratorie, etc.).

In general, cauzele aparitiei cosmarurilor nu sunt bine definite. Ele sunt in mod clar influentate de intamplarile din timpul zilei, de starea de stres sau de presiune psihica pe care o resimtim in perioadele aglomerate, de oboseala (mai ales de starea de oboseala cronica) de starea de sanatate sau de anumite tratamente medicamentoase.

Cea mai simpla metafora ce explica si corect din punct de vedere stiintific de ce apar visele/cosmarurile este legata de functionarea neurologica si neurochimica a creierului nostru. La fel cum hardul din computer are nevoie sa fie curatat si devirusat periodic, si creierul uman are nevoie sa isi ruleze asemenea programe 'antivirus' pentru a descarca impulsurile, informatiile, tensiune intrapsihica ce s-au acumulat in perioada de functionare a constiintei.

Cel mai bun lucru pentru tine ar fi sa te concentrezi mai degraba asupra a ceea ce poti face pentru a dormi mai bine si a imbunatati calitatea somnului tau.

Cele mai simple trucuri cuprind fixarea unei ore rezonabile de culcare (preferabil inainte de miezul noptii) evitarea stimulilor agresivi inainte de somn (filme horror la teve sau stiri din alea soc), sa eviti sa mananci inainte de a te culca. Ultima masa ar trebui sa aiba loc cu cel putin 2 ore inainte sa mergi la culcare si sa fie o masa usoara. Uneori ajuta foarte mult o scurta plimbare de relaxare sau un ceai (clasic, ceaiul de tei induce un efect calmant si usor sedativ).

Posted

Ce imi place ^_^

De cele mai multe ori imi dau seama ca visez si fac ce vreau...numai cand ma alearga scheleti cu cutite in mana fug de mama focului si cand se apropie de mine....POC!ma trezesc

Posted

Ai 20-21 de ani. Da`l incolo de vis, treci peste. Doar nu lasi un morman de imagini si de sunete sa te sperie.

Have fun dude, smoke, drink, have sex. Nu o sa mai visezi nici pe dracu :lol:

Posted

Ce ciudat , credeam ca sunt singuru care are probleme... Eu am niste vise cu o copila moarta cu fata plina de sange si care vine cu un topor la capu meu iar cand se pregateste sa dea cu toporu ma trezesc transpirat :/

Posted

Ce ciudat , credeam ca sunt singuru care are probleme... Eu am niste vise cu o copila moarta cu fata plina de sange si care vine cu un topor la capu meu iar cand se pregateste sa dea cu toporu ma trezesc transpirat :/

Use Rexona. Lol

Este normal. Toata lumea are cosmaruri fie ca isi aduce sau nu aminte de ele. Am inteles ca un psiholog este in masura sa te faca sa treci peste aceste faze. Nu stiu cum si nu cred, dar probabil o pot face.

Posted

cosmarul asta se repeta la tine? eu nu am avut un vis care sa se repete vrodata

Posted

Hu-ha ...

Bai se intampla ceva bizar in orasu asta!

Acum 2 seri am avut si eu un cosmar. Buey, deci pur si simplu simteam fizic ceea ce visam.

Al dracu de nasol.

Si eu stiam ca poti sa mori in vis ... dar daca zice logs ca nu, o cred pe cuvant.

ps; aveam o prietena care tot asa a avut un cosmar. Dimineata cand s-a trezit, mai ca-i daduse sangele de la cat de tare stranse pumnii.

Posted

eu am visat foarte multe cosmaruri

1: Eram in casa si la fereastra era diavolul si facea zgomote foarte urate si incerca sa intre in casa,a intrat in casa si am fugit in camera,a venit,si m-am trezit,imi dadusem seama ca aveam lacrimi in ochi

M-am uitat la prea multe filme de groaza,dar cosmarul tau nu e chiar nimic pe langa al meu

=))

faza cu transpiratu . Traiti acel moment la intensitate maxima , normal ca sangele pompeaza mai mult sange pentru ca creierul sa asimileze cat mai multe (sa zic asa) . Transpiratul e de la inima , aveti mai sus motivul de ce . Nu e ca asa va spune visul "TRANSPIRA !" , lol.

Din vis nu mori (adica nu mori din cauza ce se intampla in vis , ca vine una si iti da cu toporu in cap si mori si irl) , mori din cauza tensiunii arteriale prea ridicata . (desii nu am auzit asa ceva)

Din cate am mai vazut si auzit , cosmarurile / visele mai ciudate (cum ai avut si tu bobo) nu e intr-o singura parte / vis / seara , exista o continuare , un fel de chain dream . Deci tot posibilul sa ai o "continuare" la acel cosmar / vis curand . Nu sunt sigur , asta e ceea ce am mai auzit pe la altii (care au ceva treaba cu chestiile astea) .

Posted

nasol de voi eu am numa vise xxx :X :)) si rare ori ce visez se si intampla cate odata am senzatia de dejavu :) sau cate odata mai visam ca sunt super men si saream de pe bloc si aveam o senzatie dinaia asa reala in stomac ca si cum chiar saream :)))

Posted

Am avut multe cosmaruri,si de cele mai multe ori am putut sa-mi modific cosmarul,adica sa fac ce voiam eu sa fac si chiar devenit o placere. Dupa ce ma pliciseam sa fac pe ,,eroul" din cosmarul meu ma trezeam...

Incearca sa fi mai relaxat ziua...sa te culci devreme ..bla-bla...si totul va fi bine...

Nu cred ca ai de ce ai putea fi ingrijorat...

Posted

nai de ce sa fii speriat. e ceva normal sa ai cate un cosmar. toti avem. iar la tine faptul ca nu te puteai misca/trezi a facut din visul ala un cosmar. si mie mi s-a intamplat sa visez ceva de genul asta, dar dupa vreo 2, 3 zile m-am calmat. acum te simti mai ciudat, asa se intampla dupa ce visezi ceva foarte urat, dar ai sa vezi ca in cateva zile ti se va parea ceva normal :)

Posted

nasol de voi eu am numa vise xxx :X :)) si rare ori ce visez se si intampla cate odata am senzatia de dejavu :) sau cate odata mai visam ca sunt super men si saream de pe bloc si aveam o senzatie dinaia asa reala in stomac ca si cum chiar saream :)))

Tu esti un pic mai special. Zici "nasol de voi" insa cred ca e putin mai nasol de tine daca visezi doar xxx.

Asta ar fi prima chestie. A doua este Super Men. Adica, tu esti mai multi super barbati de-odata, nu ?! :lol:

Posted

Daca e un vis mai 'adanc' , de exemplu am visat nush ce , ma concentram asupra detaliilor... de exemplu erau 2 masini m-a concetram sa vad ce este pe bord =)) si de ce dracu is masinile alea acolo =)

Stai chill , asta inseamna ca esti fff obosit.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...