Jump to content
Guest Nikox

Liceul militar

Credeti ca merita?  

33 members have voted

1. 1. :)

• Da, asa cred
      12
    • Nu prea cred, e greu
      8
    • Nu stiu..
      11
    • Ore prea grele
      2

Recommended Posts

Posted

Inainte de a te lasa prea mult influentata de parerile unora sau altora de pe aici (fie vorba intre noi, toti vorbesc din auzite sau 'de pe langa' liceul militar, nu exista nimeni cu experienta directa dintre cei care au postat) sfatul meu ar fi sa te gandesti la toate motivele pentru care doresti sa mergi la acest liceu. Poate pentru ca ti se pare mai interesant si mai special? Pentru ca mergi impreuna cu colegul tau? Pentru ca vrei cu adevarat o cariera militara? Chiar, asa ce stii despre 'cariera militara'? (poate e cazul sa afli mai multe, din surse credibile) Pentru ca vrei sa pleci de acasa? ... toate astea la un loc?

Sa iti identifici motivele pentru care vrei sa faci un anumit lucru e partea cea mai importanta in luarea unei decizii. Nu te grabi, gandeste-te bine, poti folosi o lista in care sa adaugi pe rand motivele pe masura ce le gasesti. Abia dupa aceea poti sa te concetrezi pe motivele cele mai importante si mai semnificative.

Indiferent de decizia ta, retine ca oricand, in orice situatie, exista posibilitatea de a face o schimbare. Nu este adevarat ca nu te poti inscrie la o alta facultate decat Academia Militara. Poate cu transfer la un alt liceu sa fie mai dificil dar nu imposibil. Oricum, exista alternative de educatie pentru orice situatie, sa fim seriosi, nu este puscarie...

Poate ar fi util sa iei legatura cu liceul, sa faci o vizita acolo, sa vezi cu ochii tai ce si cum, sa stai de vorba cu elevi de acolo.

Decizia pe care trebuie sa o iei este importanta si trebuie sa fie a ta, nu a celor din jurul tau. Daca ai psiholog in scoala, intreaba-l despre asta, cere-i sa obtina informatii pentru tine si sa iti aplice eventual teste de aptitudini si/sau teste de orientare profesionala. Te vor ajuta sa intelegi mai bine ce vrei si care este paleta ta de interese profesionale.

Nu vrei sa ramai ulterior cu intrebarea vietii ... what if?

Posted

Salut.. ! Sunt Nicoleta, ash vrea niste raspunsuri despre liceu

Cum este .. ?

Ce ore se fac?

P.S Am vorbit cu cineva dar nu stiu daca e adevarat #-o

4 ORE DE MATEMATICA #-o #-o #-o ! 3 DE FIZICA SI DE ENGLEZA , 2 ED. Fizica , una de geografie si istorie :pumn::gun:

trezirea la 6 fara un sfert dimineata sa iti faci patul dupa acea mergi la inviorare, faci o baie, iar pe la 6:50 dimineata mergi la masa :banghead: destul de greu dar cred ca merita ! :beer: :-j :hail:

k, then lemme tell you about me: 4ore mate, 4 de romana, 3 de fizica, 5 de engleza(+una de cultura a uk), 4 de info

am ore de la 7, deci am trezesc la 6 20..

Posted

Inainte de a te lasa prea mult influentata de parerile unora sau altora de pe aici (fie vorba intre noi, toti vorbesc din auzite sau 'de pe langa' liceul militar, nu exista nimeni cu experienta directa dintre cei care au postat) sfatul meu ar fi sa te gandesti la toate motivele pentru care doresti sa mergi la acest liceu. Poate pentru ca ti se pare mai interesant si mai special? Pentru ca mergi impreuna cu colegul tau? Pentru ca vrei cu adevarat o cariera militara? Chiar, asa ce stii despre 'cariera militara'? (poate e cazul sa afli mai multe, din surse credibile) Pentru ca vrei sa pleci de acasa? ... toate astea la un loc?

Sa iti identifici motivele pentru care vrei sa faci un anumit lucru e partea cea mai importanta in luarea unei decizii. Nu te grabi, gandeste-te bine, poti folosi o lista in care sa adaugi pe rand motivele pe masura ce le gasesti. Abia dupa aceea poti sa te concetrezi pe motivele cele mai importante si mai semnificative.

Indiferent de decizia ta, retine ca oricand, in orice situatie, exista posibilitatea de a face o schimbare. Nu este adevarat ca nu te poti inscrie la o alta facultate decat Academia Militara. Poate cu transfer la un alt liceu sa fie mai dificil dar nu imposibil. Oricum, exista alternative de educatie pentru orice situatie, sa fim seriosi, nu este puscarie...

Poate ar fi util sa iei legatura cu liceul, sa faci o vizita acolo, sa vezi cu ochii tai ce si cum, sa stai de vorba cu elevi de acolo.

Decizia pe care trebuie sa o iei este importanta si trebuie sa fie a ta, nu a celor din jurul tau. Daca ai psiholog in scoala, intreaba-l despre asta, cere-i sa obtina informatii pentru tine si sa iti aplice eventual teste de aptitudini si/sau teste de orientare profesionala. Te vor ajuta sa intelegi mai bine ce vrei si care este paleta ta de interese profesionale.

Nu vrei sa ramai ulterior cu intrebarea vietii ... what if?

logs a explicat cel mai bine,este hotararea ta,noi doar iti dam sfaturi

Posted

Exact ! :) Vreau cu adevarat o cariera militara :D

Nu ma duc numai pentru ca se duce colegul meu, eu am fost cu ideea :tiphat:

Si oricum pana in februarie mai este chiar putin si ma duc sa vad.. daca iau examenul sau nu

Daca nu il iau este totusi OK !! .. :beer:

Si alte pareri ?? ;) ;;);;)

Posted

Acum vreau sa ma duc cu colegul meu la Alba Iulia si sa vedem cum e, probabil ca ne va placea, dar as vrea sa vad cum sunt si orele si cum se desfasoara.. :-? :-?

Daca nu-mi place ma voi putea transfera? :crybaby: :violent:

P.S Multumesc de informatiile de pana acum ! :beer:

Tu sigur te duci pentru liceu? Sau pentru prietenul ala? :)) Poate ca intra doar unul dintre voi si pe urma se cam incurca planurile.

Stai linistita,o sa faci matematica M2...care este de 1000 de ori mai usoara decat M1. Sfatul meu e sa faci un liceu normal si sa dai admitere la academie. Studiile superioare sunt cele care conteaza cu adevarat oricum.

Posted

Ma duc pentru mine :)) ca asa vreau :P

Nu ma duc pt ala =)) orikm nu ma prea inteleg q el :)) :)) =))=)):gun:

Posted

Trebuie sa recunosc ca perioada in armata a fost una dintre cele mai frumoase din viata mea. Totul depinde de oamenii alaturi de care lucrezi, inveti (in cazul tau). Pot sa spun doar ca va fi foarte solicitant din punct de vedere fizic, dar iti va dezvolta o anumita disciplina, iti vei imbunatati conditia fizica si vei duce o viata mult mai sanatoasa, invatand totusi lucruri noi. Va fi o experienta placuta/neplacuta pentru tine in functie de cum vei aborda aceasta situatie si cum vei sti sa te adaptezi. Aduna mai multe informatii, analizeaza-le si apoi ia o decizie in conformitate cu ceea ce iti doresti cu adevarat.

Posted

Poate te obisnuiesi sa te trezesti la 6,sa iei micul de jun la 7,sa faci SUS drept,SUS drept la fiecare secunda..atunci da e super la liceul militar

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...