Jump to content
eugen66

Romania? Cu ce se mananca?

Recommended Posts

România este foarte puţin cunoscută în lume prin simbolurile sale, arată un studiu al FutureBrand, care clasează ţara noastră pe locul 81 din 102 state. "Profilul ţării este dificil de identificat. Oamenii din diferite părţi ale lumii ştiu foarte puţine despre România", se arată în raport, care poziţionează în Top 5 Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Franţa.

Capitolele la care România are parte de o recunoaştere medie sunt mediul natural, istoria, tehnologia de top, puterea de cumpărare şi standardul de viaţă.

"Brandul are un imens potenţial, iar el nu se limitează doar la turism. Acesta are un rol esenţial în atragerea de investitori şi stimularea comerţului. În contextul crizei economice, nevoia de a maximiza oportunităţile şi de a dobândi o identitate puternică este una critică", spune Rina Plapler, director executiv al FutureBrand.

Cel mai bun brand de ţară pentru ...

Afaceri: SUA, Singapore, Japonia, Germania, Canada

Călătoriile de afaceri: Australia, Japonia, Italia, SUA, Noua Zeelandă

Plaje: Tahiti, Bermude, Aruba, Barbados, Bahamas

Protejarea familiei: Canada, Australia, SUA, Noua Zeelandă, Portugalia

Istorie: Egipt, India, Peru, Israel, Italia

Artă şi Cultură: Italia, Franţa, India, Japonia, Grecia

Frumuseţe naturală: Tahiti, Costa Rica. Canada, Noua Zeelandă, Fiji

Staţiuni şi cazare: Canada, Tahiti, Bahamas, SUA, Mexic

Viaţa de noapte: Japonia, Marea Britanie, SUA, Brazilia, Thailanda

Sectorul culinar: Franţa, Italia, Japonia, Argentina, Singapore

Activităţi în aer liber şi sporturi: Australia, Noua Zeelandă, Costa Rica, Canada, Aruba

Odihnă şi relaxare: Tahiti, Barbados, Aruba, Fiji, Bahamas

Siguranţă: Canada, Germania, Japonia, Noua Zeelandă, Bermuda

Cumpărături: Singapore, SUA, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie

Ţara în care ai vrea să trăieşti: Canada, Australia, Noua Zeelandă, Elveţia, SUA

Infrastructura în transporturi: Germania, Irlanda, Canada, Singapore, Bermuda

Standard de viaţă: Germania, Canada, Japonia, Finlanda, Singapore

Libertate politică: Canada, Germania, Australia, Marea Britanie, Noua Zeelandă

Produse de calitate: Japonia, SUA, Germania, Finlanda, Elveţia

Mediu: Finlanda, Germania, Canada, Noua Zeelandă, Islanda

Localnici ospitalieri: Fiji, Irlanda, Aruba, Thailanda, Bermude

Usurinţa de a dezvolta afaceri: Singapore, SUA, Canada, Marea Britanie, Germania

Organizarea de conferinţe şi întâlniri la nivel înalt: Japonia, Germania, Singapore, SUA, Marea Britanie

Ţara pe care îţi doreşti să o (re)vizitezi - Australia, Noua Zeelandă, Maldive, Tahiti, SUA

Cel mai original brand: Japonia, India, Peru, Cambodgia, Bhutan

mediafax

Eu nu inteleg ceva!! Cum au ajuns Canadienii asa de tari in p...? Pana acum 3-4 ani nu stiam mai nimic de ei, acum sunt buni la toate. Bravo lor

Link to comment

Norvegia, Finlanda, Danemarca, Elvetia, Suedia, Australia, Franta, Japonia, Canada, SUA, astea sint tarile bune. Dar...Avand in vedere ca e nashpa cu iarna in tarile nordice iar Canada iarna e minus 30 plus au apele poluate si nu au plaja... ne ramane Australia ca number one ca sa traiesti bine si sa ai si plaja si palmier, apoi vine Franta care au plaji, gastronomie, istorie, sistem medical cel mai bun de pe planeta, si pe urma vine SUA cu plajele lor din Florida, California, Virginia, etc, singura problema este ca te poate impusca orice nebun si frustrat.

Link to comment

canada, k si sua . au facut import de creiere si au selectionat destul de vigilent imigrantii - rezultat, multumitor k nivel de trai

In romania: daca oficialii nu se indura sa promoveze k punct turistic, macar, normal k nu stie nimeni de noi; de ex un coleg d'al meu (peruvian) stie de ceausescu si hagi, atat...si fireste de ce fac tiganii prin orase... :-? :-??

Si o canadianca naturalizata in italia, e ferm convinsa ca insulina a fost inventat de un canadian, nu de Nicolae Constantin Paulescu... :hair:

Link to comment

Canada cum sunt asha faimosi? Am doar un lucru de zis: South Park. Si asta e doar un titlu din desenele aniamte cele mai populare din lume.Bine normal ca nu numai de asta.

un simplu desen animat sa faca o tara cunoscuta ? eu pe la s6 sau s7 din south park am aflat ca sunt canadieni (vreau sa arat ca nu mi-a pasat, atata timp cat mi-a placut acest desen nu ma interesa tara in care erau facute) < south park cade , probabil ca daca am calatorii macar 10% din cei care am postat aici in Canada ne-am schimba parerea imediat , dar asa sa aruncam vorbe`n vant suntem buni , de unde stiti voi ca , Canada nu-si merita locu in top 5?

Link to comment

Viata de noapte in Romania nu cred ca o sa vezi curand....

Doar un exemplu iti dau...Mergi si tu linistit seara pe la 2-3 pe strada sa vezi ce intampla mai mereu...sau daca nu mergi ,macar imagineaza-ti putin

iar plaje...nu prea vad sa avem .... cand la noi sunt pline de alge,pietre,tigari si multe altele...

Link to comment

Nagasaky' date='Nov 17 2009, 16:20' post='4421402']

Vad "prea multa" SUA pe listele alea ... imi miroase a propaganda . Si nici tarile de pe lista aia nu au o relatie foarte proasta cu SUA . Ciudat !

Si eu vad "prea multa" Canada si Japonia.... imi miroase a propaganda.

Indiferent de ura pe care multi o purtam americanilor, trebuie sa recunoastem ca sunt dezvoltati ca popor.

Link to comment

Viata de noapte in Romania nu cred ca o sa vezi curand....

Doar un exemplu iti dau...Mergi si tu linistit seara pe la 2-3 pe strada sa vezi ce intampla mai mereu...sau daca nu mergi ,macar imagineaza-ti putin

iar plaje...nu prea vad sa avem .... cand la noi sunt pline de alge,pietre,tigari si multe altele...

imi imaginezi cand e iarna clar seara e pustiu , iar vara iese lumea afara pt. ca e racoare

Link to comment

Si o canadianca naturalizata in italia, e ferm convinsa ca insulina a fost inventat de un canadian, nu de Nicolae Constantin Paulescu... :hair:

Nu-i vina tarii ca ea e proasta ... A fi neinformat e ceva insa sa iti mentii punctul de vedere chiar daca e gresit deja ai probleme la cap .

Ce stiu americanii , canadienii de noi? Pai ce ar putea sa stie? Ce stim noi despre Burkina Faso? Despre Sierra Leone? Nu toata lumea are timp sa stea si sa se documenteze despre valorile fiecarei tari . Omul invata o intreaga viata . De ce ar trebui sa fie ei preocupati sa stie despre noi? Ca noi suntem romani? Ca noi ne tragem din neamu' lu' Decebal si Stefan cel Mare? Bunicu era Dracula ?

Atata timp cat nu sunt discriminat fiindca sunt roman nu prea am nici un interes daca altul stie sau nu despre originile mele . Daca are vointa si am oportunitatea sa-l invat e bine daca nu la fel de bine .

Nu prea ma intereseaza celelalte tari insa Japonia e interesanta in special pentru noi occidentali caci e cu totul o alta lume . Chiar daca in ultimele 2 secole au mai patruns influente din occident japonezii au o cu totul alta istorie , mentalitate un cu totul alt mod de trai . Daca as putea sa vizitez o tara ar fi prima optiune pentru mine si mai apoi Egiptul pentru obiectivele turistice .

Link to comment

Noi stim ce avem , dar strainii nu stiu deoarece li se face frica sa vina intr-o asa tara , pe care o vad la televizor plina de rromi , de jafuri, de crime si de evenimente iesite din comun . Logic ca opteaza pentru o tara care este mult mai linistita , mai primitoare mai frumoasa.

Link to comment

:-?? maimutoii astia de spaghetti, se plang ca asa o criza economica si asa o saracie, nu s-a mai vazut de dupa razboi, dar la ei, daca iti cumperi casa ( apartament sau casuta normala sa zicem 3 persoane la 4 camere, fara vile cu piscine si 4 garaje) si ai rezidenza la acea adresa, nu platesti impozit pe ea, fiind casa ta de locuit. Fireste, daca mai ai una la mare/munte, pe aia, da fiind considerata lux, dai banu'

Am dat doar un exemplu :-? :tiphat:

Cred k ar trebui sa vada mai de-aproape viata prin ro sa nu se mai planga...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...