Jump to content
EquiNox

Romanii, nostalgici dupa comunism, la 20 de ani de la revolutie

Recommended Posts

Guest besidesthat
Posted

@"in addiction to that" .. chiar sunt curios, cati ani ai?

daca pe mine m-ai intrebat, intr-unul din post-uri mi-am dat varsta, indirect, spunand cati ani de comunism am prins...

daca nu pe mine m-ai intrebat, vorbesc neintrebata, pentru ca era comunista nu a avut un impact atat de puternic asupra mea pe cat pare...

Posted

Doamne nu mai pot cu jepcarii astia de la putere.Este o bataie de joc, statul nu mai exista si nu are putere toti banii nostrii se duc catre firme.

Cu siguranta aveam alte standarde daca nu eram cuceriti si praduiti.

Dupa 20 de ani se vede cu ochiul liber ca tara a fost pradata.

Suntem mult mai saraci si mai tristi ,pacat ca omul tinde mereu spre mai mult si nu este multumit niciodata.

Ceausescu a fost ultimul presedinte care a facut ceva nu doar a spus ca va face "aviz amatorilor" asta e diferenta .

Traim in minciuna si in bataie de joc, voi nu vedeti ce retarzi sunt la putere acum?

Concret nu se intampla nimic dar avem dreptul la libera exprimare , cu burtile goale.Imi este sila sa ma uit la televizor si nu imi vine sa cred cati bani platim pentru campaniile lor electorale.

Posted

Macar inainte existau niste bucurii....o sticla de coca cola :X....o banana ..o portocala ....ceva rar la care te bucurai f. mult( mi'au povestit parintii )......Poate ce'i dinainte de comunism ajung sa regrete vremurile acelea in care gaseai ceva de munca....acum :-??...ciuciu....

Posted

Macar inainte existau niste bucurii....o sticla de coca cola :X....o banana ..o portocala ....ceva rar la care te bucurai f. mult

Parca vreau mai degraba sa traiesc in normalitate mancand banane si portocale cu lada si band cola cu baxul. Crezi ca azi nu exista nicio bucurie? Eu, unul, nu vad in bucuria unor obiecte ca cele enumerate de tine decat ceva superficial, mai degraba niste pofte satisfacute (fie si o data pe an).

Posted

Mda ... eu nu prea cunosc cum era pe vreamea lu Ceausescu .. sunt nascut in 93 .. dar la mare acum 3 ani cativa vecini povesteau pe acolo cum a fost si ce a fost ..

Tare ar fi sa apara acum un moderator sa zica asa :

Ramanem la democratie.

Closed.

=))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Posted

Nostagici nu cred mai degraba sarcastici . Sa fiu sincer nu am apucat prea multe aveam 7 ani la revolutie . In schimb aud din ce in ce mai des . "era mai bine"

Posted

Ce a facut Ceausescu, se numeste recesiune, pentru ca aveam de platit o mare datorie externa dupa al doilea razboi mondial. Si a reusit sa o plateasca, ba chiar sa faca din Romania o tara mare exportatoare de grane, otel si energie electrica. Deci, o tara bogata e cea care exporta, nu cea care importa.

Posted

Daca e sa o luam logic, bunastarea instaurata de regimul comunist s-a incheiat printr-o revolutie, nu prin multumirile romanilor, ceea ce ma face sa ma indoiesc de calitatea superioara a regimului.

Posted

daca pe mine m-ai intrebat, intr-unul din post-uri mi-am dat varsta, indirect, spunand cati ani de comunism am prins...

daca nu pe mine m-ai intrebat, vorbesc neintrebata, pentru ca era comunista nu a avut un impact atat de puternic asupra mea pe cat pare...

n-am nici rabdarea nici timpul necesar sa "rasfoiesc"

Ce a facut Ceausescu, se numeste recesiune, pentru ca aveam de platit o mare datorie externa dupa al doilea razboi mondial. Si a reusit sa o plateasca, ba chiar sa faca din Romania o tara mare exportatoare de grane, otel si energie electrica. Deci, o tara bogata e cea care exporta, nu cea care importa.

off: lucrezi/ ai lucrat cumva pentru chela/mgb/kgb? sau sri macar... just wondering

on: da, un stat "puternic" asa cum il vezi tu este de afara, nu din interior. parerea mea e ca daca ti-ai dori sa traiesti intr-un asemenea stat, esti oleaca deplasat. adica, de ce si-ar dori un om normal sa fie controlat de altcineva? .. in plus statul "puternic" asa cum il vezi tu din exterior e foarte subred si o sa pice candva, poate chiar cu ajutorul "interiorului" sau.. asa s-a intamplat de fiecare data in istorie ;)

apropo, nu uita cu ce pret a ajuns romania in starea in care era in vremea comunismului.. aia nu se numeste nici "un plan inteligent", si nici "pentru un scop nobil", ci se numeste "tiranie".

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...