Jump to content
EquiNox

Romanii, nostalgici dupa comunism, la 20 de ani de la revolutie

Recommended Posts

Posted

Hai ma lasa-ma!Daca ai ceva de spus spune, daca nu bye

Eviti intrebarea, inseamna ca ti-e rusine. Vrei sa auzi ce am de spus? Cand vad oameni ca tine pe strada am un gust amar in gura. Toti aveti in jur de 20 de ani si sustineti o ideologie care a fost pusa la pamant acuma 20 de ani. Va identificati cu ceva ce nu cunoasteti, ceva impotriva caruia s-a dus unul dintre cele mai crunte razboaie care au fost. Vrei sa iesi in evidenta? Gaseste-ti altceva.

Posted

Sincer?era mai bine pe timpu' lu' Nea Nicu' ;) terminai o facultate si avea si casa si masina si loc de munca.acu mori de foame si cu 10 facultati :-j

mori de foame si cu zece facultati daca esti prost.

atunci da toti aveau un servici toti erau "egali", dar toti o duceau prost! acum ai o sansa sa o duci bine daca te tii de ceea ce faci. de ce ar fi mai rau acum? acum ai o sansa sa ai viata ta nu sa fii manipulat/ingrozit de altii, ai o sansa sa pleci, atunci nu aveai. eu cand o intreb pe maicamea cum era pe vremea comunismului imi spune "nu vreau sa-mi amintesc de asta". crezi ca zice asta de bine ce ii era? vezi si tu ce au de zis oameni precum cioran sau petre tutea despre comunism si apoi zi cat de bine era :)

Posted

inca ceva ca vad ca toti lauda comunisul .... cine vrea sa muncesca daca e harnic si acuma isi gaseste ... ce ii drept is banii mai putini da ai mai mult eposibilitati .... degeaba aveai bani pe vremea lui "cesca" daca nu aveai ce lua de ei .. .. sau in cele mai bune cazuri luai pe sub mana daca aveai cunostinte ... #-o

asta era atunci ... nu vroiai scoala .. la canal cu tine unde au murit o gramada de lume ...

bine ca am scapat de comunism ...

ps. daca eram in comunism ... poate nu avem acces la net cum avem acuma :>

Posted

Eviti intrebarea, inseamna ca ti-e rusine. Vrei sa auzi ce am de spus? Cand vad oameni ca tine pe strada am un gust amar in gura. Toti aveti in jur de 20 de ani si sustineti o ideologie care a fost pusa la pamant acuma 20 de ani. Va identificati cu ceva ce nu cunoasteti, ceva impotriva caruia s-a dus unul dintre cele mai crunte razboaie care au fost. Vrei sa iesi in evidenta? Gaseste-ti altceva.

Ziua de nastere 16 Martie 1992

Cine vorbeste ? Nici macar nu ai trait in timpul comunismului (nicu eu, ce-i drept), dar tot tu esti cu nasul pe sus.

Posted

Ziua de nastere 16 Martie 1992

Cine vorbeste ? Nici macar nu ai trait in timpul comunismului (nicu eu, ce-i drept), dar tot tu esti cu nasul pe sus.

Inseamna ca sunt un geniu daca sunt la facultate deja. ;)

Posted

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?s...p;#entry4395499

Parca erai curios de varsta lui Eugen :tiphat: Aproximeaza si tu...

Posted

Am avut o discutia cu profu' de istorie despre acest lucru , desigur ca regimul de egalitate a maselor si impartire egala a bunurilor aka comunism avea unele avanaje dar tin sa mentionez , ca erau mult prea multe dezavantaje

Cel mai important lucru , NU PUTEAI VORBI LIBER , mi s-a zis ca existau informatori chiar si in Scoala generala care ii intrebau pe colegi lor , -Tactou ce zice la masa , Ce face , etc si mai tarziu se trezea mosu cu militia la usa.

Romania a avut dezavantaju' de a fi avut un regim comunist extrem de dur , povestea acelasi prof ca prin '86 s-a dus in Polonia {Alta tara comunista} si a vazut un club de striptis, care pentru Romania acelei perioade era INADMISIBIL. .

S-a ajuns atunci intr-o astfel de conjunctura astfel incat partidul comunist fabrica si bancuri intodeauna erau 3 : Presedintele S.U.A. {Bush -Nu Ultimu' Presedinte al Americi , Taica'sau} ,Gorbaciov si Ceausescu, acestia 3 erau supusi la anumite probe , intodeauna Ceausescu era cel mai destept , Gorbaciov al 2-lea si Bush al 3-lea .

Acest lucru si multe altele incercau sa otraveasca populatia ca noi suntem cei mai tari.

Ei bine asa a fost pana a inceput sa emita Europa Libera si ei bine , nu prea puteau baieti sa opreasca undele la granita :>

Posted

Ia spune-mi, tu mori de foame pe strada? Dar prietenii tai (presupunand ca ai)?

Vorbesti de parca aveai 30 de ani pe vremea cominusmului. Iubesc persoanele care abereaza si sunt atata de sigure pe ele.

+1 cenzor si Nimeni. Macar mai exista putina normalitate.

pe timpu' comunismului aveai o casa o masina si un job pe masura dupa ce terminai o facultate. acu ce ai ? ce iti da statu? suturi in fund nu ? o gramada de studenti termina o facultate si se duc la cules de " banane " prin strainatate..halal tara.. ce pot zice. nu am zis ca am fost de acord cu faptul ca au fost atatea restrictii .. insa pe de o parte era bine. prea multa libertate strica! :angry1:

SilenR jura'te ? :) daca esti prost mori de foamne? la noi in tara cel putin 70-80% dupa parerea mea din populatie fura/da mita/sau tot felu de chestii de genu' unde o sa se ajunga asa ? macar atunci era o anumita corectitudine cel putin din frica sistemului. e adevarat ca era greu si nu sunt de acord cu asta..ratii la mancare si la alte chestii ? total impotriva..insa nici cum e acu..puscariile sunt pline de delicventi hraniti din banii nostri. conducatorii isi bat joc de tara si cauta doar sa isi umple ei buzunarele si sa fure cat mai mult.. e marfa asa nu ? :happy1: ce gandire mediocra au unii..dute ma tu in strainatate si munceste la cules de masline cu facultate sa vad daca iti convine. pentru ce ai pregatire ? sa fii sclavu strainilor?fii serios. :-j

Posted

Regimul comunist din Romania a avut potentialul de a fi acceptabil macar. Asta pana s-a gandit Ceausescu ca ego-ul sau merita rasplatit cu demonstratii ale soimilor patriei si cu cate un tablou in fiecare camera a fiecarei cladiri.

Desi nu se poate nega faptul ca a facut si unele lucruri bune(chestia cu datoriile, care dupa cum a spus si Eugen i-a atras dusmanii care l-au rasturnat), daca le pui pe toate in balanta nu era bine pe vremea aia. Pana la urma regimul comunist este din principiu nedrept, chiar daca au vrut sa credem exact opusul. In plus, nimic nu sterge faptul ca instaurarea sa n-a avut de-a face nici in cea mai mica masura cu vointa poporului nostru.

Nostalgia dupa comunism e doar rezultatul unei manipulari reusite in cadrul acelei reinventari a omului, iar ideile sunt transmise mai departe de cei educati in acest spirit copiilor lor. Mai rau e faptul ca n-avem nici macar un pol opus, al unei relative bunastari la care sa ne raportam. Altfel n-ar fi existat om inclinat in mod naiv sa creada ca era mai bine pe vremea comunismului.

Posted

eram copil sa-mi dau seama cat de bine era, e mare diferenta intre ce a fost si ce este. A fost mai bine? da dar din ce punct de vedere? pai aveai un job, scola se facea pe bune, acuma termini o facultate si nu sti sa spui ce specilaizare ai terminat, ca sa nu mai zic ca habar nu ai un sfert dintre materile care le-ai facut... trist :( doar ca se uita conditiile mizere de pe acea vreme... acum? poti lua si teren pt hotel pe luna dc ai bani, dar nu mai te ajuta nimeni cu nimic, nu ai siguranta nici macar la bugetari, depinzi de prea multi factori care mai tot timpul te dezamagesc... "romanie cum te hului"

Posted

SilenR jura'te ? :) daca esti prost mori de foamne? la noi in tara cel putin 70-80% dupa parerea mea din populatie fura/da mita/sau tot felu de chestii de genu' unde o sa se ajunga asa ? macar atunci era o anumita corectitudine cel putin din frica sistemului. e adevarat ca era greu si nu sunt de acord cu asta..ratii la mancare si la alte chestii ? total impotriva..insa nici cum e acu..puscariile sunt pline de delicventi hraniti din banii nostri. conducatorii isi bat joc de tara si cauta doar sa isi umple ei buzunarele si sa fure cat mai mult.. e marfa asa nu ? :happy1: ce gandire mediocra au unii..dute ma tu in strainatate si munceste la cules de masline cu facultate sa vad daca iti convine. pentru ce ai pregatire ? sa fii sclavu strainilor?fii serios. :-j

ba du-te tare =)) esti genul de om care prefera sa fie inchis intr-o colivita si sa i se dea mancare cu portia si zici de altii ca au "gandire mediocra"? :)) da, 70% din populatia romaniei sunt prosti, da sunt prosti! am negat eu asta? 70% in cel mai bun caz. daca tu termini o facultate (nu-stiu-ce sectie de la nu-stiu-ce facultate, de care nu a auzit nimeni), normal prietene ca nu iti gasesti de lucru, nu crezi asta? normal ca atunci te duci in spania si culegi capsuni. stii de ce? pentru ca odata pleacat trebuie sa demonstrezi ca poti face lucrul ala, nu numai sa ai o diploma. te rog frumos, vorbeste cu oameni care sunt in diferite situatii si apoi spune ideile tale senzationale si neinteresante. am multi prieteni care sunt plecati cu burse prin ue, sau chiar prin canada, am multi prieteni care au stat intr-un rahat de oras numit tecuci, sau intr-un rahat de oras numit focsani si acum lucreaza afara, si nu, nu aduna capsuni! ti-am zis: esti bun ajungi departe, esti prost ajungi unde vrei tu, o zi buna!

ideea comunismului da e buna, insa pentru oamenii prosti pentru care esenta vietii este definita de cateva verbe, cum ar fi ma fut, ma imbat, ma duc la servici, o sa am copii, ma insor, mor. Nu toti sunt asa, dare to dream..

Posted

ba du-te tare =)) esti genul de om care prefera sa fie inchis intr-o colivita si sa i se dea mancare cu portia si zici de altii ca au "gandire mediocra"? :)) da, 70% din populatia romaniei sunt prosti, da sunt prosti! am negat eu asta? 70% in cel mai bun caz. daca tu termini o facultate (nu-stiu-ce sectie de la nu-stiu-ce facultate, de care nu a auzit nimeni), normal prietene ca nu iti gasesti de lucru, nu crezi asta? normal ca atunci te duci in spania si culegi capsuni. stii de ce? pentru ca odata pleacat trebuie sa demonstrezi ca poti face lucrul ala, nu numai sa ai o diploma. te rog frumos, vorbeste cu oameni care sunt in diferite situatii si apoi spune ideile tale senzationale si neinteresante. am multi prieteni care sunt plecati cu burse prin ue, sau chiar prin canada, am multi prieteni care au stat intr-un rahat de oras numit tecuci, sau intr-un rahat de oras numit focsani si acum lucreaza afara, si nu, nu aduna capsuni! ti-am zis: esti bun ajungi departe, esti prost ajungi unde vrei tu, o zi buna!

ideea comunismului da e buna, insa pentru oamenii prosti pentru care esenta vietii este definita de cateva verbe, cum ar fi ma fut, ma imbat, ma duc la servici, o sa am copii, ma insor, mor. Nu toti sunt asa, dare to dream..

unde statea inteligentu pamantului =)) :rofl1: ma tu esti chiar amuzant. m-am referit la faptul ca atunci era bine deoarece conducerea tarii avea grija de proprii oameni spre deosebire de acu :) atunci gaseai usor un loc de munca..iti puteai lua o casa fara grija zilei de maine..zici de oameni prosti? cate firme is pe cale sa se inchida si sa lase someri? cati lucreaza in afara pe diferite posturi deoarece la noi in tara nu li se asigura un loc de munca decent si un salar pe masura pregatirii lor? ia zi si mie :) daca nu sunt realist inseamna ca ai o vedere a vietii total depasita zic eu.. acu e bine cu libertatea asta..insa la cum o folosim.. nu ne prea ajuta :) sincer tot mai bine e acasa..crede-ma ca si eu am fost plecat..si nu ti-as dori sa stii cum e sa lucrezi si sa te gandesti de undeva departe la cei de acasa si la familia ta, sa ti se faca dor de ei..si sa iti dai seama ce porcarie e la noi in tara..si ca o gramada de tineri sunt obligati sa plece din cauza SISTEMULUI INFECT DE LA NOI..asa ca mai gandeste-te copile la ce afirmi.. :)

Posted

unde statea inteligentu pamantului =)) :rofl1: ma tu esti chiar amuzant. m-am referit la faptul ca atunci era bine deoarece conducerea tarii avea grija de proprii oameni spre deosebire de acu :) atunci gaseai usor un loc de munca..iti puteai lua o casa fara grija zilei de maine..zici de oameni prosti? cate firme is pe cale sa se inchida si sa lase someri? cati lucreaza in afara pe diferite posturi deoarece la noi in tara nu li se asigura un loc de munca decent si un salar pe masura pregatirii lor? ia zi si mie :) daca nu sunt realist inseamna ca ai o vedere a vietii total depasita zic eu.. acu e bine cu libertatea asta..insa la cum o folosim.. nu ne prea ajuta :) sincer tot mai bine e acasa..crede-ma ca si eu am fost plecat..si nu ti-as dori sa stii cum e sa lucrezi si sa te gandesti de undeva departe la cei de acasa si la familia ta, sa ti se faca dor de ei..si sa iti dai seama ce porcarie e la noi in tara..si ca o gramada de tineri sunt obligati sa plece din cauza SISTEMULUI INFECT DE LA NOI..asa ca mai gandeste-te copile la ce afirmi.. :)

bine prietene, ti se pare ca avem vreo ceva de discutat? tu o tii pe a ta, eu o tin pe a mea, daca tu crezi ca atunci oamenii erau mai protejati si atunci era mai bine, nu ai decat, insa era mai bine pentru masele proaste care nu pot face ceva decat daca sunt condusi si li se impune sa face ceva (e ca si cum ar avea multe sageti cand ies din casa "spre parc" , "spre magazin" , "spre servici boule!"). sistemul nu e infect oamenii sunt dobitoci si se lasa indobitociti. copil esti tu, pentru ca gandesti exact ca ceilalti prosti, pentru ca nu poti trece peste o anumita limita :)

inca ceva: grija de proprii oameni :)) te rog, habar nu ai ce vorbesti: acum sunt niste nesimtiti cu scopuri personale diferite de interesele tarii, de aia vand tot, ca sa castige ei. insa tara nu e a lor, ei sunt doar presedinti pe o perioada limitata de timp. ei vor profit si gata, dupa ei potopul. insa inainte de revolutie, tara era a lui ceausescu, tara era "proprietatea" lui pe o perioada nedeterminata de timp, normal ca avea interese ca romania sa fie prospera, de aia facea fabrici, de aia ii punea pe oameni sa munceasca, nu pentru ca ii pasa lui ca oamenii trebuie protejati.. daca ai fi stiut tu cat de infometati au fost oamenii in anumite perioade comuniste, nu ai mai zice astea

Posted

bine prietene, ti se pare ca avem vreo ceva de discutat? tu o tii pe a ta, eu o tin pe a mea, daca tu crezi ca atunci oamenii erau mai protejati si atunci era mai bine, nu ai decat, insa era mai bine pentru masele proaste care nu pot face ceva decat daca sunt condusi si li se impune sa face ceva (e ca si cum ar avea multe sageti cand ies din casa "spre parc" , "spre magazin" , "spre servici boule!"). sistemul nu e infect oamenii sunt dobitoci si se lasa indobitociti. copil esti tu, pentru ca gandesti exact ca ceilalti prosti, pentru ca nu poti trece peste o anumita limita :)

inca ceva: grija de proprii oameni :)) te rog, habar nu ai ce vorbesti: acum sunt niste nesimtiti cu scopuri personale diferite de interesele tarii, de aia vand tot, ca sa castige ei. insa tara nu e a lor, ei sunt doar presedinti pe o perioada limitata de timp. ei vor profit si gata, dupa ei potopul. insa inainte de revolutie, tara era a lui ceausescu, tara era "proprietatea" lui pe o perioada nedeterminata de timp, normal ca avea interese ca romania sa fie prospera, de aia facea fabrici, de aia ii punea pe oameni sa munceasca, nu pentru ca ii pasa lui ca oamenii trebuie protejati.. daca ai fi stiut tu cat de infometati au fost oamenii in anumite perioade comuniste, nu ai mai zice astea

mai WonderKid ce esti :) nu vezi ca debitezi in afara problemei? e mai bine acu nu?atunci lumea stia de frica macar..acu? iti dau in cap in plina strada..majoritatea cu gandu la furat...putini muncesc 100% cinstit..intrebarea e unde o sa ajungem asa ? ba' stii ce'mi place la tine? ca esti nelimitate bazatule :rofl1: :rofl1: Einstein de Romania ce esti :happy1:

PS: ca sa inchei orice ciocnire prefer sa ma opresc aici.

Concluzia este aceea ca daca am fi avut cate putin din perioada comunista si putin din actuala situatie a tarii ar fi fost cu siguranta mult mai bine..aici ma refer la partile bune :)

O seara buna.

Posted

mai WonderKid ce esti :) nu vezi ca debitezi in afara problemei? e mai bine acu nu?atunci lumea stia de frica macar..acu? iti dau in cap in plina strada..majoritatea cu gandu la furat...putini muncesc 100% cinstit..intrebarea e unde o sa ajungem asa ? ba' stii ce'mi place la tine? ca esti nelimitate bazatule :rofl1: :rofl1: Einstein de Romania ce esti :happy1:

PS: ca sa inchei orice ciocnire prefer sa ma opresc aici.

Concluzia este aceea ca daca am fi avut cate putin din perioada comunista si putin din actuala situatie a tarii ar fi fost cu siguranta mult mai bine..aici ma refer la partile bune :)

O seara buna.

Ce-mi plac mie astia care vorbesc si n-au nici o idee despre ce vorbesc. Ce crezi ma, ca inainte nu-ti dadea in cap pe strada? Ai impresia ca inainte nu se comiteau crime, jafuri, violuri? Daca da, esti cu adevarat naiv.

Comunismul, ca ideologie este defect si imposibil de impus, iar modul in care a fost aplicat a fost si mai cretin decat ideologia in sine. Nostalgicii sunt doar aceia care sunt vesnic nemultumiti si prefera sa dea vina pe sistem, sa se ancoreze in trecut, cand doar ei sunt de vina. Daca esti bun si te duce capul, ajungi departe.

Posted

Ce-mi plac mie astia care vorbesc si n-au nici o idee despre ce vorbesc. Ce crezi ma, ca inainte nu-ti dadea in cap pe strada? Ai impresia ca inainte nu se comiteau crime, jafuri, violuri? Daca da, esti cu adevarat naiv.

Comunismul, ca ideologie este defect si imposibil de impus, iar modul in care a fost aplicat a fost si mai cretin decat ideologia in sine. Nostalgicii sunt doar aceia care sunt vesnic nemultumiti si prefera sa dea vina pe sistem, sa se ancoreze in trecut, cand doar ei sunt de vina. Daca esti bun si te duce capul, ajungi departe.

foarte inteligent, respect :tiphat:

Posted

doresc sa nu degenereze aceasta discutie in altceva..am o intrebare pentru tine: pe timpu' comunistilor nu era oare o mai mare frica de a comite infractiuni decat acum?eu asa as crede ! atunci nu te jucai cu legea .. acu cu ajutorul banilor sau relatiilor poti trece usor peste orice..gradul de coruptie e foarte ridicat si asta duce la situatii haotice .. ce ma mai mira ca se produc atatea porcarii.. :) nu am zis ca nu se cominteau fapte de genul..insa sunt sigur ca erau mult mai reduse..tu nu citesti presa? is pline puscariile de infractori hraniti din banii nostri :) ti se pare in regula nu ? :) inchei aici inca odata.. :error:

Posted

doresc sa nu degenereze aceasta discutie in altceva..am o intrebare pentru tine: pe timpu' comunistilor nu era oare o mai mare frica de a comite infractiuni decat acum?eu asa as crede ! atunci nu te jucai cu legea .. acu cu ajutorul banilor sau relatiilor poti trece usor peste orice..gradul de coruptie e foarte ridicat si asta duce la situatii haotice .. ce ma mai mira ca se produc atatea porcarii.. :) nu am zis ca nu se cominteau fapte de genul..insa sunt sigur ca erau mult mai reduse..tu nu citesti presa? is pline puscariile de infractori hraniti din banii nostri :) ti se pare in regula nu ? :) inchei aici inca odata.. :error:

atunci erau pline puscariile de oameni precum petre tutea, iar o gramada de securisti, care s-au dovedit mai tarziu a fi "altceva", faceau legea..

Guest besidesthat
Posted

"Daca esti bun si te duce capul", nu e o afirmatie relevanta, orice statistica poate arata in cifre procentul de "bunatati dusi de cap":)care mor de foame si sunt rasplatiti cu 3 milioane lei vechi pensii. Exemple: vreau scriitori cu talent, pictori cu talent, actori cu talent, rasplatiti pentru geniul lor... ha ha ha? cine danseaza la TV? Conducerea tarii e in mana unor analfabeti ca si in comunism, tot ce era gresit si aiurea atunci e si acum...

Singura diferenta, in mare, e ca "evolutia" sau "revolutia" a adus cateva cimitire in care toti cei care ne lafaim in pareri pe forum-uri, nu vom calca niciodata pentru a le cinsti clipa de nebunie cand au sperat si au visat...

Pentru ca ne-am "privatizat" sufletele, in lupta de a subzista, de a fi cum spui tu "bun" in ceva si rasplatit pe masura "bun-ului" care am devenit, ne-am depersonalizat... Ciudat paradox al democratizarii, care impune centralizarea, individualismul dar te transforma intr-un "nimeni"... scuze, intr-un "nimic"...

Nu ma refer la mine, am prins ultimii 7 ani de comunism, pastrez amintirea sigurantei zilei de maine, am s-o pierd la un moment dat... desi castig bine(pentru cat timp?), ma simt valorificata((pentru cat timp?)... dar ma uit si in jurul meu: copii de clasele 1-4 au o viata sexuala mai activa ca a mea, drogurile pot fi mai ieftine ca mancarea, stateam la coada la paine... acum sta painea in "cozi" sperand sa fie cumparata... si va fi mult timp asa, asta e o certitudine pentru cei multi... Daca te simti o exceptie de ce sa generalizezi, insa putina decenta in afirmatii n-ar strica... cu un gram de luciditate, treci si peste afirmatiile acelora care au trait in comunism si peste ale acelora care "au auzit" de el...

Ideologia este inspirata din Cartea Cartilor, comunismul a fost si este o utopie... toate celelalte sisteme politice vor da gres... pentru ca ceea ce a primat pentru "primata" om, a fost ego-centrismul exacerbat, nu "binele universal".

...de-asta a si fugit Cioran, din egoism... unui geniu ii pot ierta egoismele si egocentrismele, unei primate, nu... trebuie educata...

in mica masura sunt de-acord cu ce am zis, in sensul ca... n-am timp sa descriu pareri, si certitudinile sunt foarte greu de demonstrat majoritatii...

la 20 de ani de la revolutie, sunt nostalgica... imi e dor de dopurile alea nenorocite cu care se acopereau borcanasele de iaurt, sa il intind frumos si sa fluirer cu ele... asa in cinstea cenusii gasita in canalele de la marginea comunei Popesti-Leordeni, ultima ramasita a unor tineri ca si noi, care prinsi de voluptatea de a spune "nu", au daruit parintilor lor din Timisoara cel mai sfasietor Craciun...

cati dintre noi suntem in stare de ce-au fost ei? cred ca majoritatea vom apuca "n" Craciunuri despre care sa povestim prin forum-uri... pentru ca nu "toti" contam, ci fiecare "eu" in parte... dezavantajul de a nu fi in stare sa traim decat pentru noi insine(cu mici "acareturi", friends and family si cativa anonimi de care depindem sau cu care impartasim aceleasi pareri)

... just try to see the big picture!

Posted

@Parazitu' Ce preferi, sa fie in puscarie criminali hraniti pe banii nostri, sau sa fie oameni nevinovati bagati in inchisori comuniste, torturati, batuti pana cand nu mai stiu de ei sau chiar mor? Da, atunci poate ca era o frica mai mare de a comite infractiuni, dar aparatul represiv al sistemului comunist a distrus vieti si familii doar pentru ca acei oameni au avut o alta viziune. Nu e chiar asa cum crezi tu oricum, ce-ai auzit tu din povesti ca ies aia pe bani din puscarie nu e adevarul pur, intr-adevar exista coruptie dar daca ar fi la nivelurile la care spui tu ca e, mortalitatea in tara asta ar fi uriasa.

@besidesthat - pura filozofie ce-ai insirat tu acolo, dar hai sa fim seriosi si sa nu exageram. Ma indoiesc de viata sexuala activa a copiiilor de clasa a I-a si de drogurile mai ieftine ca mancarea. Este, cred eu, o insulta adresata tinerilor care au murit in ziua aceea sa fim nostalgici ai comunismul, este o insulta la adresa lor sa spunem ca era mai bine atunci, ca preferam sa fim oamenii cu creierul spalat produsi de aparatul comunismului sovietic decat sa fim noi, ca preferam niste vremuri in care ideea de libertate, individualitate, exprimare este pur si simplu desfintata violent, ca preferam o era a cultului personalitatii unui analfabet si sotiei lui savante cu 4 clase. Dar asta este doar parerea mea.

Posted

@Parazitu' Ce preferi, sa fie in puscarie criminali hraniti pe banii nostri, sau sa fie oameni nevinovati bagati in inchisori comuniste, torturati, batuti pana cand nu mai stiu de ei sau chiar mor? Da, atunci poate ca era o frica mai mare de a comite infractiuni, dar aparatul represiv al sistemului comunist a distrus vieti si familii doar pentru ca acei oameni au avut o alta viziune. Nu e chiar asa cum crezi tu oricum, ce-ai auzit tu din povesti ca ies aia pe bani din puscarie nu e adevarul pur, intr-adevar exista coruptie dar daca ar fi la nivelurile la care spui tu ca e, mortalitatea in tara asta ar fi uriasa.

@besidesthat - pura filozofie ce-ai insirat tu acolo, dar hai sa fim seriosi si sa nu exageram. Ma indoiesc de viata sexuala activa a copiiilor de clasa a I-a si de drogurile mai ieftine ca mancarea. Este, cred eu, o insulta adresata tinerilor care au murit in ziua aceea sa fim nostalgici ai comunismul, este o insulta la adresa lor sa spunem ca era mai bine atunci, ca preferam sa fim oamenii cu creierul spalat produsi de aparatul comunismului sovietic decat sa fim noi, ca preferam niste vremuri in care ideea de libertate, individualitate, exprimare este pur si simplu desfintata violent, ca preferam o era a cultului personalitatii unui analfabet si sotiei lui savante cu 4 clase. Dar asta este doar parerea mea.

cu asta nu am zis ca am fost de acord in nici un caz..nici comunistii n-au fost usa de biserica..asta e clar..insa din punct de vedere social se traia mai bine si nu era frica si grija zilei de maine indiferent de conditia materiala si morala a fiecaruia :)

Posted

cu asta nu am zis ca am fost de acord in nici un caz..nici comunistii n-au fost usa de biserica..asta e clar..insa din punct de vedere social se traia mai bine si nu era frica si grija zilei de maine indiferent de conditia materiala si morala a fiecaruia :)

chiar crezi asta? du-te si intreaba-ti parintii, bunicii si discutam maine

Guest besidesthat
Posted

Exagerarea este defectul pe care mi-l asum si pentru care multumesc ca am si defecte:)

Daca te indoiesti de ce am spus, inseamna doar ca nu vizitezi scari de bloc sau curtea scolii noaptea... As da oricand la schimb orice cutie de coca-cola, orice dublu-click si orice concert underground pentru a readuce siguranta si caldura acelor vremuri... am dreptul sa fiu egoista asa cum toti cei care cred ca e mai bine acum gandesc doar din punctul lor de vedere... respect pentru naivitatea tinerilor din Timisoara, daca se nasteau in `90, probabil ii gaseam aici pe forum sau in scari de bloc:) just jockin`... ceea ce e sigur, nu vom mai avea parte de revolutii... e mult mai comod sa ai "libertatea de exprimare" si sa te exprimi doar prin cuvinte...

Licentiatului Vanghelie, ii va fi imposibil sa inteleaga de ce orice predicat care se naste cu ajutorul lui " a fi" poate fi exprimat printr-un un verb auxiliar, predicativ sau copulativ... si nu ma intreb de ce... ma intreb doar cum am putea sustine ca avem "libertate de exprimare" cand nu avem capacitatea de a exprima ceva sau acest "ceva" lipseste cu desavarsire...

mi-am spus doar parearea... voi face parte din categoria "batranelor" care spun prin tramvaie"era mai bine inainte" :)

Nu te contrazic, daca aparent, asa par... de cele mai multe ori ma contrazic pe mine insami... daca te vei afla in acelasi tramvai cu mine mormaind "ce ma seaca comunistii astia", cel mai probabil iti voi zambi pentru complimentul facut...

revolution is just a state of mind...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...