Jump to content
EquiNox

Salariul minim de 705 lei din ianuarie este nesustenabil pentru companii

Recommended Posts

Posted

Patronatele doresc în continuare îngheţarea salariului minim în prima parte a anului 2010, întrucât o majorare la 705 lei nu poate fi susţinută de firme şi ar duce la creşterea preţului de cost final cu 7%, a declarat astazi, pentru NewsIn, preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci.

"Am făcut acele calcule pe modelul propus de Ministerul Muncii, în care cresc toate salariile din grila Contractului colectiv de muncă şi cele ale angajaţilor cu studii superioare la 1,75 salarii minime, şi a rezultat că Fondul de salarii al companiilor din sectorul privat ar creşte anul următor cu 14,7%", a explicat Corâci.

"Este o creştere nesustenabilă, în condiţiile în care marja medie de profit din (sectorul) privat a fost în acest an cuprinsă între 5 şi 15%, ceea ce ar duce la creşterea preţului de cost final cu 7%", a adăugat el.

Chiar şi la o creştere a salariului minim la 650 lei, de la 1 ianuarie 2010, preţurile de cost final ale produselor s-ar majora cu 3%, potrivit preşedintelui UGIR 1903, care a argumentat că, în acest condiţii, ar fi mai bine ca orice creştere a salariului minim să fie amânată pentru luna iulie a anului următor.

Cezar Corâci a mai spus că o creştere a salariului minim la 705 lei ar duce la majorarea salariului mediu din sectorul privat la 2.170 lei, în timp ce o creştere mai moderată, la doar 650 lei, va mări salariul mediu la 2.044 lei.

Posted

e de rasul lumii.

nici macar 200 euro salar min pe economie.. :-j traim intr-o tara de 2 lei. asta e parerea mea. si asta din cauza noastra. n-are cine sa ia atitudine in fata unor conducatori care isi bat joc de noi efectiv si isi umplu propriile buzunare pe spatele nostru ;)

Posted

Clar ... in strainatate salariu minim era 600 de euro parca ... eu 200 de euro dau lejer pe luna la scoala net si sala .... vai ce-o sa ajunga Romania 8-|

Posted

"am devenit slabi de aia ne conduc altii" ,o tara de c**** cam asta e Romania, tara in cara traim. Tara pentru care stramosii nostri si-ar fi dat si ultima suflare, oricum cuvintele sunt de prisos.... o tara de c****

Posted

salariu 700 lei

1 euro = 4 lei

salariu = 175 euro

preturile aliniate deja la cele europene - de asta au avut grija imediat - salariile---la pu*i-vara........

In italia, daca esti somer si te inscrii la un curs de calificare, esti platit cu 300 E/ luna si faci 4 ore/ zi scoala

SI jegurile alea sunt ca nu exista bani, dar toata populatia romaniei pe ce munceste? pe nasturi? pe boabe de fasole?

ce rusine... :angry1:

Posted

Isi bat joc de noi :) Ca bine spune campania aia, ce le pasa lor de noi? Ce le pasa ca murim noi de frig si chestii dastea daca ei isi pun curu in scaunul calduros din JEEP

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...