Jump to content
Komisaru

LUCIAN CROITORU, noul premier desemnat. Băsescu ar fi dorit ca acesta să fie şi premierul Coaliţiei PDL-PSD

Recommended Posts

Posted

Lucian Croitoru este numele noului premier desemnat de către preşedintele Traian Băsescu joi la Palatul Cotroceni. Băsescu a explicat că nu mai putea prelungi perioada de consultări între partide, în condiţiile în care România are de îndeplinit o serie de angajamente internaţionale, precum obligaţiile asumnate prin acordul de împrumut cu FMI şi Banca Mondială, imposibil de onoarat în lipsa unui guvern plin instalat în funcţie. Băsescu a avertizat partidele politice şi parlamentul că în cazul în care vor invalida noul premier desemnat, ţara riscă pe viitor blocarea viitoarelor tranşe de finanţare din partea organismelor internaţionale. Şeful statului făcut elogiul calităţilor lui Croitoru, amintind că a lucrat cu acesta pe vremea când era ministru şi a putut vedea profesionalismul noului premier. Băsescu a dezvăluit că i-a mai oferit în trecut funcţia de premier lui Croitoru în momentul constituirii coaliţiei PDL-PSD, dar economistul a declinat oferta la acea vreme.

"Am avut consultări cu partidele politice, punctele de vedere fiind relativ divergente, atat intre partide, cât şi în ceea ce priveşte viziunea mea cu privire la formarea unui nou Guvern, într-o perioadă de criză politică. Pentru că criza nu se mai poate prelungi, am semnat decretul de nominalizare a lui Lucian Croitoru ca premier desemnat" a anunţat preşedintele.

observator

Multumim tovarasului Iliescu pentru constiutia blestemata pe care ne-a lasat-o. 60 de ani de dictatura prezidentiala a dus tara la faliment politic, economic si social. Ni se arata muschii tot timpul. Cind ni se va arata si o treaba facuta bine in tara asta. Cind vom avea demnetatea ca traim in tr-o tara fara cultul personalitatii unei institutii pe care o urasc din tot sufletul.

Pacat de neamtu ala. Parea om cu caracter ... Dar acest cacat betiv o comite din nou. Muie marinarului betiv

Posted

Lucian Croitoru este numele noului premier desemnat de către preşedintele Traian Băsescu joi la Palatul Cotroceni. Băsescu a explicat că nu mai putea prelungi perioada de consultări între partide, în condiţiile în care România are de îndeplinit o serie de angajamente internaţionale, precum obligaţiile asumnate prin acordul de împrumut cu FMI şi Banca Mondială, imposibil de onoarat în lipsa unui guvern plin instalat în funcţie. Băsescu a avertizat partidele politice şi parlamentul că în cazul în care vor invalida noul premier desemnat, ţara riscă pe viitor blocarea viitoarelor tranşe de finanţare din partea organismelor internaţionale. Şeful statului făcut elogiul calităţilor lui Croitoru, amintind că a lucrat cu acesta pe vremea când era ministru şi a putut vedea profesionalismul noului premier. Băsescu a dezvăluit că i-a mai oferit în trecut funcţia de premier lui Croitoru în momentul constituirii coaliţiei PDL-PSD, dar economistul a declinat oferta la acea vreme.

"Am avut consultări cu partidele politice, punctele de vedere fiind relativ divergente, atat intre partide, cât şi în ceea ce priveşte viziunea mea cu privire la formarea unui nou Guvern, într-o perioadă de criză politică. Pentru că criza nu se mai poate prelungi, am semnat decretul de nominalizare a lui Lucian Croitoru ca premier desemnat" a anunţat preşedintele.

observator

Multumim tovarasului Iliescu pentru constiutia blestemata pe care ne-a lasat-o. 60 de ani de dictatura prezidentiala a dus tara la faliment politic, economic si social. Ni se arata muschii tot timpul. Cind ni se va arata si o treaba facuta bine in tara asta. Cind vom avea demnetatea ca traim in tr-o tara fara cultul personalitatii unei institutii pe care o urasc din tot sufletul.

Pacat de neamtu ala. Parea om cu caracter ... Dar acest cacat betiv o comite din nou. Muie marinarului betiv

Se baga toti in politica , du-te ma la stadion cu limbaju' tau.

Posted

Traiasca scumpa noastra patrie, Republica Democratoliberala Basesciana in frunte cu conducatorul nostru iubit, tovarasul Traian Basescu, carmaciul neobosit al destinelor natiunii interlopilor si duducilor.

Asta este o noua strategie a lui Basescu. PSD, PNL si UDMR nu vor fi de acord. Se trage de timp in scopul de a mentine actualul Guvern pana la alegeri. Sa zicem ca il valideaza, dar daca il dau din nou jos dupa alegeri alt presedinte decat Basescu, PDL si Basescu din opozitie vor spune ca astia distrug tara. Inca o manevra bolnava a unui presedinte care a turbat tara asta 5 ani. CADEEEEEE!

Posted

Traiasca scumpa noastra patrie, Republica Democratoliberala Basesciana in frunte cu conducatorul nostru iubit, tovarasul Traian Basescu, carmaciul neobosit al destinelor natiunii interlopilor si duducilor.

Asta este o noua strategie a lui Basescu. PSD, PNL si UDMR nu vor fi de acord. Se trage de timp in scopul de a mentine actualul Guvern pana la alegeri. Sa zicem ca il valideaza, dar daca il dau din nou jos dupa alegeri alt presedinte decat Basescu, PDL si Basescu din opozitie vor spune ca astia distrug tara. Inca o manevra bolnava a unui presedinte care a turbat tara asta 5 ani. CADEEEEEE!

am auzit ca lu base nu-i plac ungurii si evreii....

Posted

Hai sa privim logic.Un independent,oricat de bine-intentionat vrea el sa fie/para,tot va ajunge la mana unui anumit partid.Nu este posibil ca el sa ramana independent si intr-o asemenea functie,deoarece v-a avea nevoie de sustinere politica si de ce nu..si de fonduri.

Ok,nu neg,ca primar al Sibiului si-a facut treaba foarte bine,[sibiu=capitala culturala a Europei,o mare distinctie in opinia mea]

Pe langa asta,din cate am auzit,el este profesor de fizica.Tot respectul dar nu cred ca este cea mai buna specializare pt un viitor premier.

Pe de alta parte,"noul premier desemnat" este doctor in economie,a fost propus pt functia de vice-guvernator al BNR..deci cred ca este destul de competent.

Aveti o varianta mai buna?Nu ca ar influenta cu ceva numele viitorului premier,dar daca tot vorbiti,macar dati o solutie.

Si pana la urma,intre doua rele,ai doua solutii,ori alegi raul cel mai mic ori nu te implici..si tind sa aleg a doua varianta.

Posted

:rofl1:

Stai sa vezi cum incepe turbomaxim sa-l laude pe basescu acush.

Da turbo, ai dreptate. Era mai bine cu Ilici aka Ceausescu 2. Du-te si te impusca prietene.

Posted

Lucian Croitoru a absolvit cibernetica si calculatoare la Bucuresti. A lucrat dupa '89 exclusiv pe post de consilier cu diverse institutii, nu doar FMI, ci si USAID si Phare, dar si pt. diverse firme private, pana sa ajunga la BNR. Are un doctorat in economie, si a lucrat si la noi in diverse departamente ministeriale, de ex. ca expert la departamentul pentru reforma economica.

Spre comparatie, majoritatea activitatii profesionale a lui Johannis a constat in predarea fizicii in licee si scoli generale, pana a ajunge mai intai inspector scolar si pe urma primar in Sibiu. Foarte probabil asta a si fost motivul pt. care la vremea lui Base i-a propus sa faca parte din guvern ca ministru al educatiei.

Comparand insa traiectoria profesionala a celor doi, mie mi se pare cat se poate de rezonabila alegerea lui base

Posted

neamtu ala de care zici tu, bugetar fiind are vreo 6 case.

asa ca stai calm.

cvul lui croitoru e mai valoros decat al neamtului.

Poate sa aibe si 60 de case atat timp cat a facut din Sibiu capitala culturala europeana.

Posted

PSD, PNL si UDMR i-au transmis premierului desemnat Lucian Croitoru ca nu are majoritatea parlamentara pentru formarea guvernului si i-au recomandat acestuia "sa nu intre intr-un joc politic ce il depaseste". Lucian Croitoru a caracterizat insa discutia drept "un proces interactiv" si le-a spus liderilor opozitiei ca nu este un "pion, ci o solutie".

"I-am comunicat unanim si raspicat ca nu a gasit majoritatea pe care o cauta pentru a putea sa aiba sprijin in Parlament", a declarat Mircea Geoana, la finalul negocierilor, care au durat foarte putin timp. El a subliniat ca PSD, PNL si UDMR il sustin ferm pe Klaus Johannis si i-a recomandat lui Lucian Croitoru "sa nu continue sa intre intr-o sarada politica care nu-i face bine nici lui, nici Romaniei".

PSD, PNL si UDMR ii vor trimite o scrisoare

presedintelui Basescu in care isi vor reafirma sprijinul pentru Klaus Johannis si vor cere retragerea desemnarii lui Lucian Croitoru. "Cred ca aceasta intalnire l-a scutit si pe dl. Croitoru de o experienta teribila la patru sau cinci porti diferite. I-am scurtat intr-un fel suferinta", a mai spus Geoana.

"Reprezentantii celor patru grupuri parlamentare prezenti la discutii i-au comunicat lui Lucian Croitoru ca il sustin pe Klaus Johannis la functia de premier". Anuntul a fost facut de prim-vicepresedintele Partidului National Liberal Ludovic Orban, care a declarat dupa intalnirea de la Palatul Parlamentului cu premierul desemnat ca i-a "solicitat lui Croitoru sa se duca la presedintele Basescu si sa-si depuna mandatul".

"Mi-a dat impresia unui om aflat intr-o pozitie neplacuta. A fost foarte incurcat", a precizat Ludovic Orban. "Nu am inteles cum si-ar putea imagina ca va obtine votul de investitura. In afara de votul PDL, la ora actuala nu il sprijina nimeni", a continuat liderul liberal, subliniind ca membrii opozitiei il sustin in continuare pe primarul Sibiului la functia de sef al Executivului.

Lucian Croitoru: Nu sunt un pion al nimanui, sunt o solutie

Premierul desemnat a declarat, la finalul negocierilor cu opozitia, ca nu este pionul nimanui: "Le-am spus ca nu sunt un pion al nimanui, sunt mai degraba o solutie, asa ma vad", a spus el, adaugand ca nu discuta despre depunerea mandatului, ci despre identificarea solutiilor.

"Este un proces interactiv, iar pentru a avea loc interactiile e nevoie intotdeauna de doua parti, raman deschis la aceste discutii", a continuat el. "Cu cat se prelungeste formarea guvernului, cu atat lucrurile se complica", a avertizat insa Lucian Croitoru, care s-a indreptat inspre sediul PDL dupa negocierile cu opozitia.

-------------------------------------------------------

Daca voi nu ma vreti eu va vreau :P

Posted

Epic Win =)))

P.S dac precizai si de negri era perfect

si de arabi

si africani

si mongolezi

...

si orice alta natie care nu e ' germanica '

Cand am citit titlul topicului eram sigur ca era eugen , turbo sau komisaru .

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...