Jump to content
Dropkillerz

Vantul si ploile s-au dezlantuit. Localitati din toata tara au suferit din cauza precipitatiilor abundente

Recommended Posts

Posted

Vremea a luat din nou autoritatile prin surprindere. Ninsorile, ploile si rafalele puternice de vant din ultimele 24 de ore au afectat 20 de judete si Capitala. Zeci de localitati au avut de suferit din cauza precipitatiilor, iar numeroase drumuri au fost inchise temporar.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta informeaza ca, pâna ieri, la ora 6.00, au fost afectate de precipitatii 39 de localitati din întreaga tara. Cele mai afectate sunt judetele Cluj, Caras-Severin, Maramures, Mehedinti si Constanta. În 9 judete din nord-vestul tarii s-au înregistrat probleme din cauza ninsorilor. Astfel, au fost inundate patru gospodarii si anexe, un subsol si o strada. De asemenea, din cauza vântului puternic au fost avariate 16 fatade de bloc si acoperisuri, noua stâlpi de telefonie, iar 11 autoturisme au fost distruse din cauza copacilor doborâti de rafale. Totodata, patru drumuri au fost închise temporar din cauza ninsorii: în judetul Maramures, Drumul National 18 în Pasul Gutâi, doua drumuri judetene din judetele Salaj si Bistrita Nasaud, dar si un drum comunal. Conform reprezentantilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, stratul de zapada masoara 10 centimetri pe DN 18. Angajatii Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare au intervenit pentru taierea copacilor prabusiti si degajarea carosabilului. Vântul puternic a doborât mai multi copaci, asa ca traficul pe Drumul National 1H, care leaga orasele Alesd si Simleul Silvaniei este blocat. Din nefericire, pentru acest drum nu exista trasee ocolitoare decât la zeci de kilometri distanta.

Traficul de pe sosele, paralizat

Drumul judetean DJ 108 R, care face legatura între Zalau si comuna Treznea, din judetul Salaj, a fost blocat, ieri, dupa ce aproximativ 300 de copaci au fost doborâti, pe muntele Meses, de vântul puternic si de zapada. Nici pe drumul european E 60, care face legatura între Cluj-Napoca si Oradea, situatia nu a fost mai buna. Multe autocare si TIR-uri au ramas întepenite pe sosea pâna la venirea drumarilor. Furia naturii a lasat mai multe localitati in bezna. Orasul Anina, dar si statiunile Semenic, Crivaia, Trei Ape, Garâna sau Brebu Nou au ramas fara curent electric, dupa ce copacii s-au rupt sub greutatea zapezii. Chiar si marile orase au fost afectate de precipitatiile din ultima perioada. La Arad, Craiova si Constanta, zeci de copaci au fost pusi la pamânt de vântul puternic, iar în judetul Dolj, 12 localitati au ramas fara curent electric. În Bucuresti, mai multe cabluri de electricitate s-au rupt, din cauza rafalelor de vânt. Tot în Capitala, zeci de bannere publicitare au fost rupte de vântul puternic. Din cauza vijeliei, o schela s-a desprins de pe un bloc din sectorul 3 si a cazut pe o masina. Orasele Balotesti si Otopeni au ramas în bezna dupa ce firele de medie tensiune au fost rupte. Vremea rea a dat batai de cap si pe litoral. Toate porturile maritime si fluviale de la Marea Neagra au fost închise din cauza vântului. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a mobilizat 12 ofiteri si 216 subofiteri care au intervenit cu 53 de autospeciale, sase motofierastraie si opt motopompe.

sursa:gardianul

Posted

Afara ninge si ei fac licitatii care sa intervina cu utilaje de dezapezire...care cred eu astea trebuiau stabilite dinainte sa se aproprie sezonul friguros

Bun venit in Romania :lol:

Posted

Pacat..e o tara destul de frumoasa dar cu prea multe defecte dar asta e...

Citez:" Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

Defapt era "Romania e o tara frumoasa, pacat ca e populata" , nu ai ce face.

Posted

Defapt era "Romania e o tara frumoasa, pacat ca e populata" , nu ai ce face.

cum nu ai ce face?? mai bine ai tace si te-ai abtine de la replici idioate si tu si restu si in loc sa dati replici inteligente cu referire la ce rahat e romania , mai bine ai merge in fata blocului si ai ridica de pe jos o hartie si ai arunca-o la gunoi

dar deh .. romania o sa fie tzara buna numa cand a avea singura grija de ea .. pf , vai'samar

Posted

cum nu ai ce face?? mai bine ai tace si te-ai abtine de la replici idioate si tu si restu si in loc sa dati replici inteligente cu referire la ce rahat e romania , mai bine ai merge in fata blocului si ai ridica de pe jos o hartie si ai arunca-o la gunoi

dar deh .. romania o sa fie tzara buna numa cand a avea singura grija de ea .. pf , vai'samar

ia nu ne mai critica tu ca nu sti ce fel de perosoane suntem si nu sti ce facem.... dc nu te duci tu in fata blocului sa aduni hartii in loc sa vi aici cu comentarii de genu ?

Posted

Citez:" Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

Nu exista tara cu defecte :| cum e aia ?

Poate vrei sa zici ca conducerea e de cacat

Poate vrei sa zici ca politicienii sunt de cacat

Dar tara nu are nimic , nu are defecte :|

@ tu postezi doar de spam

si nu te lua de Stalk3r , faci doar spam cand nu joci samp.

Posted

Nu exista tara cu defecte :| cum e aia ?

Poate vrei sa zici ca conducerea e de cacat

Poate vrei sa zici ca politicienii sunt de cacat

Dar tara nu are nimic , nu are defecte :|

@ tu postezi doar de spam

si nu te lua de Stalk3r , faci doar spam cand nu joci samp.

Si crezi ca daca fac spam primesc ceva? nu cred...si nu postez pt spam,daca postam pt spam ma vedeai in toate topicurile cu fel si fel de posturi ...

Posted

pai cu oameni ca tine cred si eu.

poftim gandire de roman.

de ce dracu sa ridic eu hartia din fata blocului si nu ala de o arunca?

ce o sa zica nesimtitu de arunca: lasa ca se gaseste un prost sa o ridice.

Posted

ia nu ne mai critica tu ca nu sti ce fel de perosoane suntem si nu sti ce facem.... dc nu te duci tu in fata blocului sa aduni hartii in loc sa vi aici cu comentarii de genu ?

eu nu ma plang ca tine domnule armani, tu si toti astia cu vaishamar romania, nu stiti decat sa va plangeti si sa asteptati sa vii se dea totu pe tava, da cand ii vorba de lucrat mai bine meri si'ti freci carnacioru dintre picioare..

@anonim , gandeste`te de doua ori, " cu oameni ca mine " ar fii o romanie mai curata si cultivata, cu oameni ca tine .. pha de ce sa fac eu curat, daca arunci tu arunc si eu, daca arunca ala arunca si celalalt si tot asa , gandeste-te inainte sa scoti ceva pe gura pt dzeu!

Daca ridici tu de pe jos, poate se simte si altu si o sa faca si ala gestu asta, dar daca arunci tu pe jos, arunca si celalalt .. normal ca toata lumea o sa arunce .. cat de sucit la cap tre sa fii sa nu intelegi asta ?

Dracu sa mor daca nu imi vine sa`mi arunc laptopu pe geam cand citesc atatea idiotenii pe aici.. , toata lumea vaaaai romania, huaaa romania , da de facut nimeni nu face nimic .. doar se plange.

Posted

@anonim , gandeste`te de doua ori, " cu oameni ca mine " ar fii o romanie mai curata si cultivata, cu oameni ca tine .. pha de ce sa fac eu curat, daca arunci tu arunc si eu, daca arunca ala arunca si celalalt si tot asa , gandeste-te inainte sa scoti ceva pe gura pt dzeu!

tu crezi ca ala de face mizerie, daca ma vede ca matur dupa el se potoleste?

nu e mai normal sa primeasca amenda?

daca arunca unu cu chiloti de la balcon, tu fugi repede sa strangi suspensoare? dap. esti un civilizat

la ce sa ma gandesc? la cum strangi tu rahati de caine de pe trotuar? ok, nu e chiar ce aveam in minte pentru azi dar fie.

Posted

Ori e frumoasa ori are defecte? Defectele suntem noi oamenii care nu stim sa avem grija de tara noastra si ne batem joc de "ea" .

Posted

Drumul judetean DJ 108 R, care face legatura între Zalau si comuna Treznea, din judetul Salaj, a fost blocat, ieri, dupa ce aproximativ 300 de copaci au fost doborâti, pe muntele Meses, de vântul puternic si de zapada.

Urat... 300 de copaci - cat o sa dureze deblocarea drumului?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...