Dani Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 In cativa ani intre Qatar si Bahrain se va construi un pod de peste 40 km lungime, care va deveni cel mai mare pod din lume. Constructia, care se va numi Qatar-Bahrain Friendship Causeway va dura in jur de 5 ani de zile si va avea niste costuri de pana la 3 miliarde de $. Alte informatii si imagini
Cyantifc Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Presupun ca nu e zona seismica , un design exceptional , daca as sta pe acolo nu as avea tupeu sa trec pe acel pod :)
The Wizard Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 astia in 5 ani fac pod de 40 km. noi in 5 ani facem 5 km de autostrada pe pamant...
NoComment Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Presupun ca nu e zona seismica , un design exceptional , daca as sta pe acolo nu as avea tupeu sa trec pe acel pod :)zona seismica nu o fi ... dar e o zona expusa la tsunami-uri ... credastia in 5 ani fac pod de 40 km. noi in 5 ani facem 5 km de autostrada pe pamant...Asta e ... e bine ca macar se termina :)
CoCaine Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 astia in 5 ani fac pod de 40 km. noi in 5 ani facem 5 km de autostrada pe pamant...da, dar noi traim in Romania.. nu in Dubai :)
Stargate Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 fain, vad k astia accepta orice provocare si e suficient sa vina un arhitect cu o idee indrazneata si se rezolva.Bv lor, sincer :photo:
TiNker Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 poate daca ar trebui sa mai face un pot peste dunare ar mai dura inca vreo 2 ani,podul sa fie de cateva sute de metri.e o diferenta mare intre noi si o tara bine organizata!
WeedSmoke Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Trebuie sa mai treaca 50 de ani ca se ne permitem si noi asa ceva.
FeNo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Nustiu cati ar avea tupeul sa mearga pe podul ala ... eu unul parca nu as indrazni
acelasi_bandit Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 lol,40 km ,oricum nu as merge p aklo ,mai bne as mai face 200 km
Slaypassion Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Arata foarte frumos acel pod, nu cred ca ar avea multi tupeu sa treaca pe acolo.
Dani Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Nustiu cati ar avea tupeul sa mearga pe podul ala ... eu unul parca nu as indrazni Arata foarte frumos acel pod, nu cred ca ar avea multi tupeu sa treaca pe acolo. da de ce sa le fie frica? va fi facut din hartie?
FeNo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 ' date='Oct 4 2009, 19:25' post='4281324']da de ce sa le fie frica? va fi facut din hartie? Poate as trece dar as calca masina la maxim sa scap cat mai rapid ... nusatiu dar nu m-as simti in siguranta ... PS: Mai era un tunel facut pe sub apa nu mai stiu exact de unde pana unde prin ala chiar nu as avea tupeu sa merg tinand cont ca daca ar fi posibil sa se faca o fisura acolo ... nu ai avea scapare... @ blasph oricum la noi un pod de asta ar dura cam vreo 20 de ani sa se faca .. cum a zis si "The Wizard" mai sus "noi in 5 ani deabia facem 5km de autostrada" deci nu o sa vezi nicidoata la noi asa ceva :-j
blasph Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 De asta nu se fac poduri la noi, la felul in care "crapa" asfaltu pe sosele s`ar dubla numaru celor care mor inecati.Cat despre acest pod, pare frumos. :)
Az. Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Poate as trece dar as calca masina la maxim sa scap cat mai rapid ... nusatiu dar nu m-as simti in siguranta ...PS: Mai era un tunel facut pe sub apa nu mai stiu exact de unde pana unde prin ala chiar nu as avea tupeu sa merg tinand cont ca daca ar fi posibil sa se faca o fisura acolo ... nu ai avea scapare...@ blasph oricum la noi un pod de asta ar dura cam vreo 20 de ani sa se faca .. cum a zis si "The Wizard" mai sus "noi in 5 ani deabia facem 5km de autostrada" deci nu o sa vezi nicidoata la noi asa ceva :-jSunt 2 mari "Channel Tunnel"(40 km aprox) care e facut pe sub canalul manecii si unul in Japonia numit Seikan(50 km aprox) dar asta are doar cam jumate din el pe sub apa .
King_Warlord Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 excentrice ce draq numa lucruri noi si inovatoare fac astia :D
Random Hero Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Trebuie sa mai treaca 50 de ani ca se ne permitem si noi asa ceva.Stai linistit, cel putin noi nu o sa apucam ziua in care o sa vedem un pod din asta in Romania.Merita toate laudele cei implicati in proiect :tiphat:
Andrei.V Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Si pe asta o sal distruga cineva,cum o fost cu turnurile gemene.
ShorTyx Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 arata frumos :)nu va mai imaginati ca o sa se construiasca asa ceva in romania, eu am trecut de stagiul acesta
Mister Sinister Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Stai linistit, cel putin noi nu o sa apucam ziua in care o sa vedem un pod din asta in Romania.nici noi si nici urmasii urmasilor nostri. partial si pentru ca nu prea am avea peste ce sa ridicam un pod de 40 km...