Jump to content
Irina

Bacalaureat 2010

Recommended Posts

Posted

@blasph

pff nu te-ai interesat deloc amice...

-examenul de competente digitale= examen al tic-> notepad/paint/office, deci nu prea are de ce sa-si faca griji.. cum am mai zis, noi am facut tic doar in clasa a9a, cei de la filologie au facut pe tot parcursul claselor 9-12 tic, si nu au facut informatica

-examenul "oral" la engleza nu se echivaleaza (cel putin cat au declarat astia pana acum)

-atestatul il dai din baze de date sau c/c++/pascal. dupa cum am zis mai inainte, ala de competente digitale il dai la paint/notepad/office. ti se par similare? :(

@tavi

esti sigur ca examenul la engleza il poti da din nou cand doresti? eu intelesesem ca l-ai dat o data si c`est fini la comedie

si zi-mi si mie te rog mai multe despre proba de "ascultare" daca stii ceva.. nu gasesc nimic :-??

@irina

intra pe edu sa vezi ca exista un "articol" despre atestat.. trebuie sa te gandesti la o tema pentru lucrarea de atestat pana la 30 noiembrie

Posted

@blasph

-examenul de competente digitale= examen al tic-> notepad/paint/office, deci nu prea are de ce sa-si faca griji.. cum am mai zis, noi am facut tic doar in clasa a9a, cei de la filologie au facut pe tot parcursul claselor 9-12 tic, si nu au facut informatica

-examenul "oral" la engleza nu se echivaleaza (cel putin cat au declarat astia pana acum)

-atestatul il dai din baze de date sau c/c++/pascal. dupa cum am zis mai inainte, ala de competente digitale il dai la paint/notepad/office. ti se par similare? :(

@tavi

esti sigur ca examenul la engleza il poti da din nou cand doresti? eu intelesesem ca l-ai dat o data si c`est fini la comedie

si zi-mi si mie te rog mai multe despre proba de "ascultare" daca stii ceva.. nu gasesc nimic :-??

@irina

intra pe edu sa vezi ca exista un "articol" despre atestat.. trebuie sa te gandesti la o tema pentru lucrarea de atestat pana la 30 noiembrie

hai ma , LOL ,cum frate atunci de ce mai imi dau oralu la engleza ca aceeasi chestie o primesc si anume certificatul ala si de la atestat..ce oameni :)

Posted

hai ma , LOL ,cum frate atunci de ce mai imi dau oralu la engleza ca aceeasi chestie o primesc si anume certificatul ala si de la atestat..ce oameni :)

la tine nu stiu cum e, dar cica eu as da atestatul la info si la engleza, deci presupun ca si tu...... (eu is mate info bilingv)

Posted

O sa fie o mare laba!

... ma fute la cap cu n`spe probe.

Astia care sunt la profil mate-info cel putin, sunt terorizati (bine, pe mine ma doare in 14 ... deocamdata ).

Acum 2 ani au reusit sa faca praf examenu de capacitate (ala pe care il dadeam noi la sfarsitul clasei a 8-a), anul asta au rezolvat si bacul...

ps;

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării...

"cacat" nu-i mai zice si lui ...

Posted

@blasph

De fapt tu nu te`ai interesat deloc, amice...

Asta era si ideea, dupa 4 ani de informatica am sa raman pe diploma de bac cu "competentele" mele in notepad si paint pentru ca e obligatoriu, iar atestatu la info fiind o simpla hartie inutilizabila..

Cat despre engleza, fiind vorba de 1 certificat recunoscut international, e NORMAL ca un elev care are obtinut deja acel certificat prin sustinerea examenului de la Cambridge sa nu mai fie nevoit sa sustina si examenul din cadrul bacului.

Art.45 (1) La proba C, de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal, elevii pot alege oricare limbă modernă studiată în liceu, indiferent dacă a fost studiată drept limba 1, limba a 2-a sau limba a 3-a de studiu, dacă a fost studiată în regim normal, intensiv, bilingv ori dacă a fost disciplină obligatorie sau opţională.

(2) Evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe, după cum urmează:

a) probă scrisă, cu durata de 90 minute;

B) probă orală, cu durata de 10-15 minute;

c) probă de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute;

(3) Subiectele pentru probele de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, astfel încât să permită stabilirea, pentru fiecare candidat, a nivelului corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

(4) Elevii care promovează, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene, la cerere şi conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Destul de clar si pentru tine?

Posted

Asta era si ideea, dupa 4 ani de informatica am sa raman pe diploma de bac cu "competentele" mele in notepad si paint pentru ca e obligatoriu, iar atestatu la info fiind o simpla hartie inutilizabila..

daca ai atestatul si esti la facultate, te poti angaja la o firma (sa zicem pe baze de date), insa nu poti face acelasi lucru cu certificatul de competente

ps: era doar un exemplu

Posted

Facem pariu pe o cola ca vom da tot ca cei de anu trecut ?:D

Prea s-au schimbat multe. Fiecare vine cu ideea lui si uite asa si anu' asta vom da ca 'pana acum' ( cum au dat aia anu asta )

Posted

Facem pariu pe o cola ca vom da tot ca cei de anu trecut ?:D

Prea s-au schimbat multe. Fiecare vine cu ideea lui si uite asa si anu' asta vom da ca 'pana acum' ( cum au dat aia anu asta )

ar fi cel mai rahat...... la a3a proba: istorie/geografie pas, iar la sport in afara si viteza si baschet....... sper sa nu se dea altceva :))

Posted

In mod NORMAL trebuia ca pana la 1 octombrie sa fie totul pus la punct, dar din cate puteti observa nici acum nu se stie sigur. Iar suntem cobai :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...