Jump to content
Arwen_elf

Filmări dedicate Annei Frank, disponibile pe YouTube

Recommended Posts

Posted

Filmări consacrate Annei Frank, adolescenta evreică victimă a ororii naziste, sunt disponibile, incepand de miercuri, pe o pagină specială a site-ului YouTube, a anunţat muzeul Anne Frank din Amsterdam Canalul Anne Frank pe you tube

"Mulţumită canalului Anne Frank pe YouTube şi a imaginilor unice, oamenii din lumea întreagă vor putea preciza viaţa şi importanţa Annei Frank", indică muzeul într-un comunicat.

Una dintre filmări arată singurele imagini care există cu Anne Frank, surprinse cu ocazia căsătoriei vecinilor săi, pe 22 iulie 1941.

4hvtXuO5GzU

Otto Frank vorbeste despre fiica sa, intr-un interviu filmat intr-o ascunzatoare amenajata in anexa locuintei sale, unde se refugiase impreuna cu cele doua fete ale sale si cu sotia, in 6 iulie 1942.

AWRBinP7ans

Anne Frank, născută într-o familie de evrei din Germania, a emigrat, împreună cu familia, la Amsterdam, în vara anului 1933. După ce Olanda este ocupată de nazişti, în 1940, familia Frank este nevoită să se ascundă, într-o "anexă secretă" a unei clădiri, împreună cu alţi prieteni. Pe 4 august 1944, Gestapo-ul descoperă ascunzătoarea, iar Anna este deportată la Auschwitz. În octombrie 1944, Anna şi sora ei, Margot, au fost mutate la Belsen, unde au murit de tifos, cu putin timp înainte de sosirea Aliaţilor. Mama Annei a murit la Auschwitz.

La finalul războiului, Otto Frank, singurul supravieţuitor al familiei, s-a întors la Amsterdam, unde a primit jurnalul ţinut de Anna, înainte de a fi deportată. Jurnalul a fost publicat prima oară la Amsterdam, în 1947 şi s-a vândut în întreaga lume în mai mult de 25 de milioane de exemplare. În româneşte, a fost tradus în 1959 şi publicat la Editura Tineretului, iar regizorul Alexandru Hausvater a pus în scenă povestea, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Povestea adolescentei evreice care şi-a povestit viaţa, în vremea ocupaţiei naziste din Olanda, înainte de a fi deportată în lagărul de concentrare unde a murit, a fost inclusă în registrul Memoria Lumii al UNESCO.

"Canalul va propune, de asemenea, o serie de interviuri cu oameni care au cunoscut-o personal pe Anne Frank", adauga muzeul, in comunicatul citat, precizand ca va lansa, in aprilie 2010, un "muzeu virtual" pe internet.

Sursa : hotnews.ro

realitatea.net

Posted

Cine e Anna Frank? Oh da, stai putin. Moartea ei e cu siguranta mult mai importanta decat a tuturor celorlalti oameni de rand.

Daca citeai tot ce a scris baiatu ala la inceput stiai cate ceva despre Anna Frank.....daca nu te intereseaza dc mai postezi?

Posted

Filmări consacrate Annei Frank, adolescenta evreică victimă a ororii naziste, sunt disponibile, incepand de miercuri, pe o pagină specială a site-ului YouTube, a anunţat muzeul Anne Frank din Amsterdam Canalul Anne Frank pe you tube

"Mulţumită canalului Anne Frank pe YouTube şi a imaginilor unice, oamenii din lumea întreagă vor putea preciza viaţa şi importanţa Annei Frank", indică muzeul într-un comunicat.

Una dintre filmări arată singurele imagini care există cu Anne Frank, surprinse cu ocazia căsătoriei vecinilor săi, pe 22 iulie 1941.

4hvtXuO5GzU

Otto Frank vorbeste despre fiica sa, intr-un interviu filmat intr-o ascunzatoare amenajata in anexa locuintei sale, unde se refugiase impreuna cu cele doua fete ale sale si cu sotia, in 6 iulie 1942.

AWRBinP7ans

Anne Frank, născută într-o familie de evrei din Germania, a emigrat, împreună cu familia, la Amsterdam, în vara anului 1933. După ce Olanda este ocupată de nazişti, în 1940, familia Frank este nevoită să se ascundă, într-o "anexă secretă" a unei clădiri, împreună cu alţi prieteni. Pe 4 august 1944, Gestapo-ul descoperă ascunzătoarea, iar Anna este deportată la Auschwitz. În octombrie 1944, Anna şi sora ei, Margot, au fost mutate la Belsen, unde au murit de tifos, cu putin timp înainte de sosirea Aliaţilor. Mama Annei a murit la Auschwitz.

La finalul războiului, Otto Frank, singurul supravieţuitor al familiei, s-a întors la Amsterdam, unde a primit jurnalul ţinut de Anna, înainte de a fi deportată. Jurnalul a fost publicat prima oară la Amsterdam, în 1947 şi s-a vândut în întreaga lume în mai mult de 25 de milioane de exemplare. În româneşte, a fost tradus în 1959 şi publicat la Editura Tineretului, iar regizorul Alexandru Hausvater a pus în scenă povestea, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Povestea adolescentei evreice care şi-a povestit viaţa, în vremea ocupaţiei naziste din Olanda, înainte de a fi deportată în lagărul de concentrare unde a murit, a fost inclusă în registrul Memoria Lumii al UNESCO.

"Canalul va propune, de asemenea, o serie de interviuri cu oameni care au cunoscut-o personal pe Anne Frank", adauga muzeul, in comunicatul citat, precizand ca va lansa, in aprilie 2010, un "muzeu virtual" pe internet.

Sursa : hotnews.ro

realitatea.net

Propaganda ieftina si plina de kkt.

Posted

o evreica printre alte milioane...pana cand o sa ne mai bata la cap cu chestiile astea? stim ce s-a intamplat, este reprobabil, dar totul are o limita, astia ca si tiganii sau maghiarii, ne tot scot ochii ca sunt persecutati? mai da-i dreaq :angry1:

pana cand o sa mai invinuiasca un popor intreg pt ce au facut cativa? Parca jidanii sunt toti usi de biserici... :sef:

Posted

Daca citeai tot ce a scris baiatu ala la inceput stiai cate ceva despre Anna Frank.....daca nu te intereseaza dc mai postezi?

Multumesc pentru indrumare maestre. Data viitoare promit sa desenez ca era o ironie.

Prea multa cenusa in cap pentru niste morti. Parca ar fi primul popor masacrat de-a lungul istoriei. Oh wait. Ei sunt poporul ales, deci vietile lor sunt mai importante.

Posted
Si cu ce e asta mai presus decat ceilalti colegi de camera pe care i-a avut?
A scris un jurnal pe care il poti citi. Ca sa te mai cultivi si sa treci de la starea de morcov la altceva.(nu m-am adresat in special tie)
Posted

A scris un jurnal pe care il poti citi. Ca sa te mai cultivi si sa treci de la starea de morcov la altceva.(nu m-am adresat in special tie)

De ce dracu mi-ar pasa prin ce a trecut ea? O fi avut o viata grea insa ce sa-i fac? Sa vars lacrimi de crocodil si sa pozez pe indureratul si compatimitorul? Sa invat ce? Sa ma ascund? Ce poti sa inveti? Esti sigur ca jurnalul ala e 100% original? Ca nu a intervenit nimeni si i-a dat putin 'contur' ?

Istoria e scrisa de invingatori nu de persoane obiective . Sunt mii de persoane care au trecut prin astfel de experiente care au ajuns si au trait prin lagare si ele nu au primit documentare , interviuri nimic . Mai lasati-ma cu astfel de propagandistica de rahat dupa 50 de ani .

Posted

De ce dracu mi-ar pasa prin ce a trecut ea? O fi avut o viata grea insa ce sa-i fac? Sa vars lacrimi de crocodil si sa pozez pe indureratul si compatimitorul? Sa invat ce? Sa ma ascund? Ce poti sa inveti? Esti sigur ca jurnalul ala e 100% original? Ca nu a intervenit nimeni si i-a dat putin 'contur' ?

Istoria e scrisa de invingatori nu de persoane obiective . Sunt mii de persoane care au trecut prin astfel de experiente care au ajuns si au trait prin lagare si ele nu au primit documentare , interviuri nimic . Mai lasati-ma cu astfel de propagandistica de rahat dupa 50 de ani .

si daca nu iti place "stirea" ce dreq te crizezi aici ca o ratza ne-f****a ?? te strang chilotii sau ce naiba ai? aa sau si tu esti dala de la caunterstraic ? Daca nu iti comvine ceva comenteaza-ti ideea contra subiectului intrun mod ameabil .. ce naiba asa greu e ?? uitate la tine ce crizat iti mentii punctu de vedere.. de parca doar pentru tine a fost scris topicu asta .. si de parca toti care il citim iti mancam din frigider in acelasi timp .. jesus frate !!!

Posted

stai sa ne intelegem..multitudinea de oameni interesanti care au postat ca nu le pasa despre stire sau despre Anna Frank..

Ori sunt nazisti..ori sunt spameri..pentru ca altfel eu nu vad rostul acestor posturi.

Cat despre tipa asta..se stie ca este un simbol pentru toti cei care au avut de suferit de pe urma Holocaustului

Posted

stai sa ne intelegem..multitudinea de oameni interesanti care au postat ca nu le pasa despre stire sau despre Anna Frank..

Ori sunt nazisti..ori sunt spameri..pentru ca altfel eu nu vad rostul acestor posturi.

Cat despre tipa asta..se stie ca este un simbol pentru toti cei care au avut de suferit de pe urma Holocaustului

Atata timp cat e un forum public am voie sa-mi expun punctul de vedere nu? Nici nazisti si nici spammeri ci doar persoane carora nu le pasa de 'victimele holocaustului' . Da-mi 1 motiv de ce mi-ar pasa de ei si poate mai discutam apoi .

Posted

Ca sa fi in randul lumii trebuie sa de caca pe tine de plans. Sa incepi sa ii pupi in cur pe evrei si sa postezi fraze idiote gen " saracii evrei, RIP, neam de luptatori evreii astia, hitler este un spurcat" etc tec Adica trebuie sa pupi in cur. Nu prea se scrie despre crimele evreilor comunisti rusi , care au facut genocid prin Basarabia, dar cui ii pasa de moldoveni? Israelul este poporul ales, trebuie sa le lingi picioarele cand ii vezi.

Posted

Atata timp cat e un forum public am voie sa-mi expun punctul de vedere nu? Nici nazisti si nici spammeri ci doar persoane carora nu le pasa de 'victimele holocaustului' . Da-mi 1 motiv de ce mi-ar pasa de ei si poate mai discutam apoi .
Spiridus crizat calm. Nu ti-a zis nimeni sa nu iti expui punctul de vedere. Nu te obliga nimeni sa citesti cartea, ba chiar nu te obliga nimeni sa te uiti la coperta. Apropo , daca vrei sa iti expui un punct de vedere asupra cartii trebuie sa o citesti. Sau tu esti atotcunoscator si stii ce e scris in ea *semul intrebarii*

Posted

cine nu a crezut in ideologiile iudaice a fost condamnat. In evul mediu cei ce nu credeau in Isus erau arsi pe rug, mai incoace cine nu credea in comunism era impuscat sau facea bulau pina-i intrau in cap adevarurile marxist-leniniste,iar acum cine nu crede in holocaust va fi tocat pina va visa numai crematorii, pana-si doreste sa arda .. Adevaruri impuse cu forta, omul nu a vazut cu ochii lui si nu crede, care-i problema, il batem pina crede sau il lasam in pace?

@stalker

Mai baga o vizita baiete, daca esti asa de prostanac sa crezi ceva ce spun ovreii , esti ratat de-a binelea.

Astazi , toata lumea stie ca asta e propaganda comunista scornita de ovrei , ca sa ia bani de la nemti .

Unii comunisti vechi din fosta URSS au spus ca unele "lagare" au fost construite de sovietici , ca sa-i invinovateasca pe nemti .

Se stie ca nemtii sunt un popor civilizat dar condusi din 1945 de politicieni slugi anti-germani , pe placul rusilor si al ovreilor.

Posted

Uite model de gandire. Simplul fapt ca am pus la indoiala situatia evreilor din timpul WWII ma face nazist, sa inteleg?

Posted

Lance a cam dat in bara cu replica aia , LOGIC ca ai dreptul sa iti exprimi punctu de vedere.. da hai sa nu ne scoatem ochii intre timp si sa discutam mai .. calmi ..

@guma-turbo-maxim tu nu incapi in canada ?aa de cand esti si tu pe langa americani te-ai facut si tu roz si obez, inteleg .. nu mai vezi bine cu ochii .. , eu tot ce am incercat sa zic e ca sa se discute pe o cale amiabila ambele puncte de vedere nu sa ne scoatem ochii .. asa ca pastreaza-ti insultele pt doamna de mamica-ta si nu le arunca in altii daca habar nu ai ce au zis.. ce zici ? nu ? ... ... ...

Posted

Ma socheaza profund lipsa de civilizatie din unele comentarii ilustrate mai sus - imi dau seama ca unii comentatori sunt probabil niste "spiridusi crizati", dar totusi... Anne Frank e importanta pentru ca reda viata oribila pe care o traieste o familie oprimata exclusiv din cauza nationalitatii lor. Sigur ca nu a fost singura care a suferit, dar a fost aleasa ca simbol din cauza chinului si luptei extraordinare pe care familia a dus-o pentru supravietuire.

Se plang unii ca despre crimele evreilor comunisti rusi nimeni nu vorbeste; pai mai baieti, va opreste cineva sa vorbiti VOI despre asta? Strangeti VOI fotografii, documente, inregistrari video, faceti voi muzee reale si virtuale pe net si o sa va asculte lumea - nu exista un monopol al suferintei.

Altii obiecteaza ca e facut mult prea mare tam-tam pe tema evreilor, ca e totul o manipulare: pai ia ganditi-va, ce e logic sa faca un popor care a fost amenintat cu exterminarea definitiva si organizata: se protejeaza, manipuleaza, intarata si militeaza impotriva crimelor de orice tip impotriva sa.....

Ce vina au evreii ca alte popoare nu's in stare sa faca la fel ?

Posted

Ma socheaza profund lipsa de civilizatie din unele comentarii ilustrate mai sus - imi dau seama ca unii comentatori sunt probabil niste "spiridusi crizati", dar totusi... Anne Frank e importanta pentru ca reda viata oribila pe care o traieste o familie oprimata exclusiv din cauza nationalitatii lor. Sigur ca nu a fost singura care a suferit, dar a fost aleasa ca simbol din cauza chinului si luptei extraordinare pe care familia a dus-o pentru supravietuire.

Eu nu vad lipsa de civilizatie, ci doar niste persoane cu pareri contrare. Cat despre exclusiv din cauza nationalitatii lor, as putea in cel mai bun caz sa cred ca aceasta Anne Frank a fost o victima colaterala, caz in care odihneasca-se in pace. Sa nu-mi spui acum ca erau cu totii niste sfinti.

Altii obiecteaza ca e facut mult prea mare tam-tam pe tema evreilor, ca e totul o manipulare: pai ia ganditi-va, ce e logic sa faca un popor care a fost amenintat cu exterminarea definitiva si organizata: se protejeaza, manipuleaza, intarata si militeaza impotriva crimelor de orice tip impotriva sa.....

Ce vina au evreii ca alte popoare nu's in stare sa faca la fel ?

Negrii au fost tinuti sclavi acum doua, trei secole si plangeau dupa libertate, iar acum sunt liberi sa zburde comitand delicte in numele identitatii rasiale. Evreii au avut un holocaust(posibil), iar apoi s-au simtit la fel de indreptatiti sa sugrume o lume intreaga timp de aproximativ 45 de ani cu o doctrina conceputa pentru a minti si a inrobi omul. Vede cineva vreo asemanare?

Plus, ma tot intreb de ce oare sunt minimizate ororile comunismului, mai multe si mai longevive de altfel, spre deosebire de un holocaust indoielnic(dar a carui veridicitate e protejata de lege in multe state), care oricum a avut loc la o scara mult mai mica.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...