Jump to content
14ALEX14

A murit Nicu Constantin

Recommended Posts

Actorul Nicu Constantin a incetat din viata, astazi, la varsta de 70 de ani, dupa ce a fost internat timp de peste patru luni la Spitalul Clinic Militar de Urgenta din Capitala, pentru suferinte pulmonare severe.

Despre viata lui Nicu Constantin

Nicu Constantin s-a nascut pe 31 iulie 1939, la Eforie Sud. A crescut la malul marii si de mic a inceput sa munceasca: a vandut limonada si lapte batut pe plaja. Pe la 8-9 ani vindea si ziare, iar la 16 a plecat in Cpitala.

"I-am spus mamei ca voi ajunge la cel mai bun teatru de revista din Bucuresti!" povestea actorul.

A jucat la Teatrul "Constantin Tanase", intre 1960 si 2000, unde a sustinut peste 9.000 de reprezentatii, a facut show umoristic si la Teatrul de Opereta, insa romanii i-au putut admira talentul si in peste 900 de emisiuni TV si radio. A devenit astfel un maestru al scheciului de televiziune, dar si-a demonstrat valoarea si in film.

S-a remarcat in roluri de comedie, alaturi de alti colegi celebri, Alexandru Arsinel, Mihai Fotino, Stefan Tapalaga sau Draga Olteanu Matei.

Se lauda ca este unul dintre cei mai infocati suporteri ai echipei de fotbal Rapid si obisnuia sa glumeasca despre sarmul sau in fata femeilor. Avea umor in tot ce povestea : chiar si in relatarile despre cum s-a casatorit cu Mandita Constantin, o voce exceptionala cu o cariera muzicala de 20 de ani la Teatrul de Opereta.

Maestrul povestea ca la New York s-au cununat in haine de imprumut, cuplul transformand petrecerea unora dintr-un restaurant de peste Ocean in propria lor nunta.

In 2001, Nicu Constantin a devenit cetatean de onoare al orasului Eforie Sud si a fost distins cu Ordinul Cultural clasa I.

In 2005, la Gala Uniter, a primit premiul special pentru teatru de revista, iar in 2006, premiul Uniter pentru intreaga activitate.

Comandantul Spitalului Militar, generalul Ioan Sarbu, a declarat, pentru Mediafax, ca actorul Nicu Constantin a murit la ora 16.45, dupa ce la ora 14.00 a intrat in stop cardiorespirator, medicii reusind atunci sa il readuca la viata.

Doua ore mai tarziu, a urmat un al doilea stop cardiorespirator, care i-a fost fatal.

Sotia lui Nicu Constantin a fost permanent in spital alaturi de acesta, pe toata durata spitalizarii.

Inca un actor mare sa mai dus

Click Sursa

Link to comment

asta e viata...

incep sa moara toti marii actori. problema mare e ca acum apar pitici porno, nikite si alte specimene.

R.I.P

NU doar, sunt si tineri talentati, dar nu sunt mediatizati, :dontknow:

Cat despre Nicu Constantin, Dumnezeu sa-l ierte, pana la urma toti murim si doar 3 lucruri conteaza in viata.

1 ar fi oameni pe care te poti baza, 2 ceea ce ramane in urma ta si 3 ceea ce stii.

Link to comment

Nu e vorba de ghinion...e vorba de mersul vietii..din pacate generatia lui ..a lui Dem Radulescu..Pitis..Puiu Calinescu..si altii si altii..e pe duca..din spate avem si tineri talentati e adevarat..dar parca nu au acelasi farmec..aceeasi scoala a vietii :)

Oare ce va face partenerul sau de scena fara el?..

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...