[Mg^Jupan] Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 probabil k i-a oferit cv garantie, o dovada la mana, daca nu are asa cv , slabe sanse sa isi mai recupereze bani..
smash922 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Daca a luat-o de la un tigan,sigur isi va mai recupera banii :>
Thora! Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 pai eu ce-am zis? daca va putea dovedi, isi va recupera banii. ce daca e un bun folosit? asta nu-l exonereaza pe vanzator de raspundere.1. ai zis ca daca va putea dovedi cine e vanzatorul. Nu are nici o legatura. Eu am spus ca trebui esa dovedeasca ca e vorba de un viciu ascuns. E cu totul altceva.2. pai cum ce daca e un bun folosit? bunurile folosite nu mai au garantie decat in cazul in care vanzatorul o acorda in scris si oricum cazurile sunt extrem de rare.Acum:a. pentru un autoturism nou. Producatorul (prin intermediul vanzatorului) acorda un anumit nivel de garantie. Daca masina este noua si ii cade o usa, ii apare o pata de rugina in termenele stabilite de garantie, producatorul se obliga la reparatii, inlocuirea bunului sau plata de daune, dupa caz.b. pentru un autoturism folosit. Cumparatorul cumpara bunul "asa cum se vede". Faptul ca ii cade o usa pe drum spre casa din cauza ruginii excesive de la balamale nu are nici o lagatura cu raspunderea vanzatorului. Cumparatorul a vazut rugina si a acceptat-o (prin semnarea contractului).Exista extrem de putine cazuri la autoturisme de ocazie in care vanzatorul ofera o garantie. Aceasta este de 6 luni si vanzatorul este dealer autorizat al marcii respective. Ceea ce nu este cazul masinilor din targ.Iar in ceea ce priveste viciul ascuns, acesta este extrem de greu de dovedit.Iti repet, acel viciu trebuie dovedit ca a existat in momentul achizitiei autoturismului. Daca dupa 2 zile de la achizitia unui autoturism de ocazie, ti se strica un piston, un injector, un ce vrei tu, acela nu e viciu ascuns, pentru ca viciul s-a produs ulterior tranzactiei.Iar in cazul de fata este greu de demonstrat ca scurt-circuitul exista inainte de vanzare-cumparare. Daca exista, de ce nu a luat foc in timp ce vanzatorul a adus-o la locul vanzarii?Acum ai inteles?
LuckyShot Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 thora, nu e vorba de garantiile producatorului. e vorba de faptul ca orice vanzator e obligat sa garanteze pentru faptul ca nu-ti da un obiect stricat. indiferent ca e nou sau vechi, indiferent ca l-a folosit doar el sau ca-l are de la altcineva. vanztorul nu trebuie sa ofere o astfel de garantie. nici macar prin contract nu pot inlatura garantia asta pentru vicii despre care vorbesc eu.iar dovedirea faptului ca produsul era stricat cand l-a cumparat, se face prin expertiza.daca va avea noroc, isi va recupera banii. un prieten de-al tatalui meu a patit la fel si si-a recuperat banii pana la urma. nu vad ce e asa imposibil.
acelasi_bandit Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Ce-i in mana nu-i minciuna pana la urma.. mai bne te mai strangi putin si iei cv nou :)
MariuS™ Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Ce-i in mana nu-i minciuna pana la urma.. mai bne te mai strangi putin si iei cv nou :) serios ? iti dau dacia mea, imi dai bmw-ul tau (sa presupunem ca ai), si iti mai dau diferenta vreo 500 euro, e ok ?
Shadow * ClimaCool Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Nu a zis nimeni sa cumpere ceva stricat, vanzatorul i l-a vandut asa cum era cu plusuri cu minusuri. Daca vroia garantie, asta conta ca ducea masina la un service sau punea pe tester, eventual aducea un mecanic si dadeau niste ture in oras inainte sa semneze contractul. Dupa ce l-ai luat, ramai cu ce ai, nu mai are treaba vanzatorul tu ce faci sau ce patesti cu masina dupa ce ti l-a inmanat.
Guest smiley_real92 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Romania... ia-ti frate noua,sau de la cnv care stii ce si cum...alea daca nu se strica azi ,se strica maine
snicker4us Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 1- Nu mai ia nici un $ inapoi.2- Masina de unica folosinta.3- O ramas cu mana in buzunar. ;)
Guess.Who Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Daca omu' e zgarcit , a vrut lucru ieftin .
TiNker Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 asta e daca nu a vrut sa dea ceva banuti in plus pentru ceva mai bun...