No-Brands Romania Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Stiai că ?!? In Evul Mediu si perioada Renasterii umorul este treptat indepartat de la curtile monarhilor si de biserica. Functia bufonului de la curtea regelui pierde din importanta, rasul era considerat in manastire ca un lucru obscen, care impiedica tacerea si linistea in meditare a calugarilor, cu toate acestea s-au gasit in biblioteci culegeri de anecdote. Astfel in aceasta perioada umorul devine o cultura a poporului de rand, care este prezentat prin carnavaluri, balciuri. Exista culegeri de glume usturatoare, cu replici scurte din popor la adresa celor excentrici, culese din birturi, sau alte locuri de adunare a multimii. In timpul reformatiei bisericii, umorul a fost din nou folosit ca munitie pentru sprijinirea principiilor ideologice si cautand sa-si faca adversarul de ras, aceasta fiind insa facuta cu oarecare masura, o discutie teologica controversata fiind faptul daca cumva in timpul sau Isus a ras. In timpul iluminismului (sec.XVII-XVIII) umorul a fost tratat la inceput ca un act gresit, nedemn fata de seriozitate si argumentatia logica. Rasul de aceea in adunarea nationala franceza era interzis, fiind apoi treptat tot mai des folosit in discreditarea adversarului politic. In Germania in timpul anului 1819 si a Revolutiei din 1848 a avut loc o adevarata explozie a numarului de caricaturi, satire, foiletoane umoristice, cu toate masurile Cenzurii de la Karlsbad (1819), miscarea democrata critica aristrocratia si absolutismul. Prin parlamentarii care erau alesi ca reprezentanti ai poporului are loc o apropiere intre umorul popular si cel al claselor superioare, acestea influentandu-se reciproc . (sursa: wikipedia) :tiphat:
DuR@nG0_* Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Nu stiam.Nici eu...si nici nu prea vad rolul acestiu topic..
No-Brands Romania Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Nici eu...si nici nu prea vad rolul acestiu topic.. Ma bucur ca nu ai sete de cultura generala, datorita celor ca tine am parte de mai multe femei bune ! ms prietene, tine-o tot asa !!! :whistle: :whistle: :beer: :bananadance2:
DuR@nG0_* Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ma bucur ca nu ai sete de cultura generala, datorita celor ca tine am parte de mai multe femei bune ! ms prietene, tine-o tot asa !!! :whistle: :whistle: :beer: :bananadance2: cu placere :P
Lord_Bogdan Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ma bucur ca nu ai sete de cultura generala, datorita celor ca tine am parte de mai multe femei bune ! ms prietene, tine-o tot asa !!! :whistle: :whistle: :beer: :bananadance2: Mi-a placut replica asta Btw ca sa fiu on topic chiar nu stiam :)
lexboy Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 am citit prima propozitie si am adormit .. plm , puneti si poze cand faceti topic-uri:P pt. astia ca mine
Valek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 am citit prima propozitie si am adormit .. plm , puneti si poze cand faceti topic-uri:P pt. astia ca mineprosti?N-o lua dur, dar ce sa inteleg?
Guest spanky Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 prosti? N-o lua dur, dar ce sa inteleg? interesant , chiar nu stiam :)
acelasi_bandit Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 neinteresant,oricum mai bne dekt stiri despre MJ
Floopy Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nici eu...si nici nu prea vad rolul acestiu topic..Interesant , tine de cultura generala.
Nach3 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nu stiam ... dar ceva nou la bibilica conteaza :)
RooT92 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ici eu nu stiam,foarte bine ca mai invatam lucruri noi.