Jump to content
Arwen_elf

S-a confirmat: pe satelitul lui Saturn va aparea viata!

Recommended Posts

Imagine IPB

Titan, unul dintre satelitii planetei Saturn, are un ecosistem asemanator cu cel al Terrei din primii ani in care viata a aparut pe planeta noastra, sugereaza noile descoperiri facute de misiunea spatiala Cassini.

Survoland de aproape satelitul si fotografiindu-i in detaliu suprafata, naveta Cassini a strans noi evidente care intaresc o veche ipoteza a oamenilor de stiinta de la NASA: amoniacul impreuna cu apa si apa inghetata se afla din belsug pe suprafata satelitului Titan. Coroborand aceste date cu dovezile care indica prezenta abundenta a metanului si nitrogenului, indica existenta tuturor conditiilor geoclimatice prebiotice, cu alte cuvinte, a acelor factori care au favorizat aparitia vietii pe Terra, este de parere Robert Nelson, unul dintre cercetatorii NASA care coordoneaza programul Cassini. Pana de curand, existenta factorilor care sa determine aparitia vietii pe Titan era doar o ipoteza, insa NASA a adoptat aceasta teorie la rang de certitudine in urma cercetatorilor facute pe datele obtinute de Cassini.

Sursa:Sciencenews

Link to comment

sa vada si crestinii cu ochii lor cum apare viata.

O sa spuna ca Dumnezeu a pus viata acolo, asa cum a pus-o si aici :-??

OFF:cat o costa un teren acolo :))

ON:E bine ca stiinta a ajuns si mai departe :) sa vedem ce o iesi poate "maine" ajungem sa facem case in aer.:)

N-ar trebui sa coste nimic, doar nu e al nimanui satelitul... dar ma indoiesc ca transportul pana acolo ar fi foarte ieftin.

Oare cat de repede va evolua viata ce va aparea pe Titan?

Link to comment

Si ...

Cu apa din poza cum ramane ? :))

Nu va dati seama ca ala e soarele, si planeta saturn e pusa cu vre-un program, ceva ?

Nu stiu cat de "autentica"e poza, dar ce pot sa-ti spun e ca suprafata satelitului Titan este acoperita de metan lichid si apa inghetata pentru ca temperatura acolo este de -179 grade Celsius, iar in interiorul satelitului se presupune ca la 100 de km adancime s-ar afla un ocean de apa si amoniac.

Si daca ala e soarele ce? Crezi ca soarele nu se vede de pe Titan sau ce? :))

Link to comment
Guest red_man20

poza arata super bine dar e clar ca e facuta pe calculator...oricum pana o sa ne putem "muta" pe Titan mai trebuie sa treaca destul timp...poate urmasii urmasilor nostri :))

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...