lego_kid Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Aproximativ 95% din genomul uman a fost candva proiectat ca balast ADN. In timp ce mare parte din aceasta secventa genomica ar putea reprezenta o relicva nefolositoare a evolutiei noastre, anumite fragmente ale sale ar putea functiona in feluri nebanuite si benefice. Conservarea unor parti de ADN balastic de-a lungul a multe milioane de ani de evolutie ar putea implica o functie esentiala ce a fost “dezactivata”. Acum, cercetatorii sustin ca exista undeva acolo o astfel de gena care combate virusul HIV. Si au descoperit cum sa o reactiveze. Munca acestor cercetatori ne-ar putea oferi, in sfarsit, vaccinul impotriva HIV. Au redesteptat potentialul adormit al genomului omenesc pentru a ne transforma pe toti in creaturi rezistente la HIV. Un grup de oameni de stiinta coordonat de Nitya Venkataraman si Alexander Colewhether a dorit sa incerce o noua abordare a luptei impotriva HIV ? una care sa foloseasca propriul sistem imunitar al corpului. Ei stiau ca maimutele Lumii Vechi posedau in organismele lor imunitate la HIV: o proteina denumita retrociclina, care poate preveni patrunderea virusului prin peretii celulelor si demara infectarea. Asa ca au inceput studierea genomului uman, pentru a vedea daca oamenii poseda o gena latenta capabila sa produca rotrociclina. S-a dovedit ca avem in noi aceasta gena, dar o mutatie a dezactivat-o la un moment dat in istoria evolutiei noastre. Venkataraman si echipa sa au decis sa investigheze mai departe fragmentul genomic, facand o serie de teste menite sa verifice daca retrociclina pe care ar produce-o ar tine la distanta HIV-ul de genele umane. Rezultatul a fost pozitiv. Nu mai ramanea pentru echipa decat sa dea inapoi procesul mutagen si sa aduca gena vizata la stadiul de a putea manufactura din nou retrociclina. Oamenii de stiinta au si reusit aceasta performanta cu ajutorul unor compusi denumiti aminoglicoside, care au redat functia initiala genei producatoare de retrociclina, facand-o sa respinga HIV-ul si sa devina efectiv rezistenta la SIDA. Dupa ce mai multe cercetari vor fi efectuate, oamenii de stiinta sunt de parere ca rezultatul muncii lor are toate sansele sa devina o metoda viabila de a-i face pe oameni complet imuni in fata infectiei cu HIV. sursa : Torrents.ro
2dor Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Daca o sa le iasa antitodul osa fie ceva foarte bun, un mare pas inainte
acelasi_bandit Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 well,ar fi cv sa reuseasca ...like 2dor..un mare pas inainte :)
jas2jas Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ar fi un mare + pt. omenireCand au facut astia hiv , nu s-au gandit ca o sa apara antidotul in urmatorii 30-40-50 ani ..
Fury Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 interesant ce vor sa faca ei , dar acuma o sa depinda si de purtator , nu fiecare organism reactioneaza la fel ...
Memmorex Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Chiar o descoperire mare pentru omenire...Dar...pare ceva absurd,dar daca se intampla ca in I am legend?Eu din cate stiu(e posibil sa ma insel),corpul nostru se adapteaza pentru a fi cat mai bine.Atunci cand o sa fie activata aceasta proteina in corpul nostru,o sa aiba loc anumite mutatii minore.Dar daca au loc mutatii majore?
Nagasaky Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 @Memmorex: Oricum e plin de goriloi cu lantzoc la gat in Romania... doar ca nu arata ca unul... who cares . On: Ar putea fi salvate milioane de vieti cu o astfel de descoperire
flakyn1 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ar fi printre cele mai bune descoperiri in medicina.
Stargate Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Nagasaky' date='Aug 12 2009, 12:18' post='4105609'] On: Ar putea fi salvate milioane de vieti cu o astfel de descoperire 1. nu sunt sigur k sunt chiar milioane de bolnavi de HIV 2. fireste ca aceste studii nu vor da nici un rezultat, pt k un virus facut sa mai balanseze numarul populatiei pe terra, nu trebuie sa aibe vaccin. oricum cei care au creeat virusul, nu cred k sunt foarte multumiti de nr relativ mic de victime, mai ales in randul tarilor gen: india, pakistan, china, ecc Concluzie: sperante desarte si praf in ochii oamenilor, care asteapta cu infrigurare un progres, care nu va veni prea curand.
Guest spanky Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 1. nu sunt sigur k sunt chiar milioane de bolnavi de HIV 2. fireste ca aceste studii nu vor da nici un rezultat, pt k un virus facut sa mai balanseze numarul populatiei pe terra, nu trebuie sa aibe vaccin. oricum cei care au creeat virusul, nu cred k sunt foarte multumiti de nr relativ mic de victime, mai ales in randul tarilor gen: india, pakistan, china, ecc Concluzie: sperante desarte si praf in ochii oamenilor, care asteapta cu infrigurare un progres, care nu va veni prea curand. eu cred ca sunt milioane , numai in africa de sud sunt sute de mii ;)