Jump to content
lego_kid

OMS avertizeaza: Virusul gripei porcine are o viteza de propagare fara precedent

Recommended Posts

Imagine IPB

Virusul gripei porcine are o viteza de propagare fara precedent comparativ cu alte epidemii, avertizeaza OMS, care a renuntat sa mai dea bilanturi privitoare la evolutia pandemiei.

"Virusul se propaga la nivel international cu o viteza fara precedent. In cursul pandemiilor din trecut, treceau mai bine de sase luni pentru o propagare atat de ampla, asa cum se inregistreaza acum cu virusul H1N1 in mai putin de sase saptamani", a anuntat OMS, relateaza AFP.

Totusi, OMS vorbeste despre "caracterul benign al simptomelor la majoritatea pacientilor, care in general isi revin, chiar si fara tratament medical, intr-o saptamana de la aparitia primelor simptome".

"Numararea cazurilor individuale nu mai este esentiala in tarile cele mai afectate pentru a urmari nivelul sau natura riscurilor", a mai spus organizatia, care se va limita la a furniza informatii doar despre tarile afectate recent.

"OMS va continua sa le ceara acestor tari sa comunice primele cazuri confirmate si, pe cat posibil, sa furnizeze saptamanal cifre si descrieri epidemiologice pentru noile cazuri", a precizat OMS.

Potrivit NewsIn, organizatia le cere tarilor afectate sa urmareasca evolutiile neobisnuite, ca de exemplu contaminarile grave sau fatale in cadrul grupurilor de populatie, sau a simptomelor neobisnuite ce ar putea semnala ca virusul devine mai periculos.

Sursa: torrents.ro

Link to comment
Guest The_KniveS

Totusi, OMS vorbeste despre "caracterul benign al simptomelor la majoritatea pacientilor, care in general isi revin, chiar si fara tratament medical, intr-o saptamana de la aparitia primelor simptome".

ar fi bine sa fie asa :)

Link to comment

Cata naivitate ... virusul NU e letal . Nu e nici macar mai grav decat o gripa normala . Cei care au murit au murit din cauza mai multor afectiuni care combinate cu aceasta boala duc la moarte . Cautati cata lume a murit de o banala raceala de-alungul timpului ;) . Cred ca e cea mai ucigatoare boala (desigur daca mai ai si pulmonie si HIV si etc). Recititi postul unde scrie foarte foarte CLAR : Totusi, OMS vorbeste despre "caracterul benign al simptomelor la majoritatea pacientilor, care in general isi revin, chiar si fara tratament medical, intr-o saptamana de la aparitia primelor simptome".

E un virus ca oricare altul CLAR facut in laboratoare (oare de ce a pornit de langa Mexic iar Mexic e langa America? ) .

Link to comment

Eu nu cred ca au esuat cand l-au creat, oricum nothing more than to panic people, in toate stirile auzim ca cei infectati au venit din SUA, pai nu sunt atatea cazuri de infectie in SUA la cati se imbolnavesc astia ai nostrii de vin din afara si oricum daca e sa mor asta e, duck it noi sa fim sanatosi.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...