sergiut22 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 As dori o lista cu scriitori romani de la A-Z. Nu sunt asa multi... cam vreo 200-250. Am cautat peste tot pe net dar nu am gasit o asemenea lista. Caut de 2 zile. Cine m-ar putea ajuta? Lista vreau sa fie de la A-Z in ordinea alfabetica de ex. Ion Creanga Ioan Slavici ................. Mihai Eminescu ................ Si tot asa. Va rog foarte mult sa ma ajutati. In ce priveste Lista cu scriitori Universali aici vreau o lista destul de mica cu cei mai cunoscuti. Mark Twain Jules Vern Fratii Grimm... etc. Va voi mai ajuta cu detalii pe parcurs dar acum vreau sa ma ajutati cu aceasta lista. Lista cu scriitori universali sa fie pentru clasele 5-12. Multumesc .
Lancelot Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 dar nu ai vrea acum sa stam vreo 2 sau 3 luni pana ca sa-ti aranjam noi lista asta?Ps il mut la comunitate in caz ca vrea sa-l ajute cineva pe lenes
Random Hero Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 As dori o lista cu scriitori romani de la A-Z. Nu sunt asa multi... cam vreo 200-250. Am cautat peste tot pe net dar nu am gasit o asemenea lista. Caut de 2 zile. Cine m-ar putea ajuta? Lista vreau sa fie de la A-Z in ordinea alfabetica de ex. Ion Creanga Ioan Slavici ................. Mihai Eminescu ................ Si tot asa. Va rog foarte mult sa ma ajutati. In ce priveste Lista cu scriitori Universali aici vreau o lista destul de mica cu cei mai cunoscuti. Mark Twain Jules Vern Fratii Grimm... etc. Va voi mai ajuta cu detalii pe parcurs dar acum vreau sa ma ajutati cu aceasta lista. Lista cu scriitori universali sa fie pentru clasele 5-12. Multumesc . Am eu o carte cu scriitori romani, maine sau poimaine o sa-ti fac o lista cu ei :)
sergiut22 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 da` multumesc pentru complimente... sa inteleg ca tu nu ai avut niciodata de ajutor...
LuckyShot Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de...ori_rom%C3%A2nicrezi ca asta e de ajuns? poti sa le pui si tu in ordine...
fanaticaldoll Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 e o carte care te-ar putea ajuta.. imediat revin cu titlul ei..dar de ce vrei să fie în stil index? care e scopul? doar 250 de autori să fie? după ce îi selectezi? e o provocare şi asta....eu confuzed!
sergiut22 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de...ori_rom%C3%A2nicrezi ca asta e de ajuns? poti sa le pui si tu in ordine...sper sa le pun in ordine pana in 2010-2011 ;)...@R_SupeRstaRastept sa vad ce iese de la tn :)LE: @fanaticaldollcredeam ca sunt doar 250... pot sa fie si mai multi nu ma deranjeaza..
LuckyShot Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 sper sa le pun in ordine pana in 2010-2011 ;)...@R_SupeRstaRastept sa vad ce iese de la tn :)cu placere!
Ga|\|EzU Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Cartea "aia" despre care vorbiti banuiesc ca este "Istoria Literaturii Romane" de Calinescu.
sergiut22 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Probabil. Nu stiu. Eu doar vreau o lista de la A-Z sa pot cauta sigur sa nu stau 30 min ptr. un scriitor.
fanaticaldoll Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ganezu, cartea lui călinescu ar trebui să o viseze orice persoană care a terminat clasa a 12a :)eu mă refeream la 1001 cărţi de citit într-o viaţă.
LuckyShot Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Cartea "aia" despre care vorbiti banuiesc ca este "Istoria Literaturii Romane" de Calinescu.la aia m-am gandit si eu, dar el vrea neaparat in ordine alfabetica, ceea ce n-ai sa gasesti in "istorie". ca asa pe wiki sunt mai mult de 200 de scriitori trecuti, dar vrea? nu vrea
fanaticaldoll Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Probabil. Nu stiu. Eu doar vreau o lista de la A-Z sa pot cauta sigur sa nu stau 30 min ptr. un scriitor.E benefic să 'pierzi' cel puţin 30 minute pentru un autor, să citeşti despre viaţa lui, în ce context şi-a scris operele... cititul merge mână-n mână cu timpul. S-ar fi creat deja un index până acum dacă nu ar fi fost aşa.
sergiut22 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 la aia m-am gandit si eu, dar el vrea neaparat in ordine alfabetica, ceea ce n-ai sa gasesti in "istorie". ca asa pe wiki sunt mai mult de 200 de scriitori trecuti, dar vrea? nu vreaPai stai asa. hai sa gandim logic. Ti-ar placea tie, sau oricui, sa stai o gramada de timp sa cauti in lista aia un scriitor. Mai la indemana e in ordinea alfabetica. S-ar putea sa existe o lista in ordinea alfbetica.
LuckyShot Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 unde ai nevoie de lista? pe calc? sau o printezi?
Mehico Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 la aia m-am gandit si eu, dar el vrea neaparat in ordine alfabetica, ceea ce n-ai sa gasesti in "istorie". ca asa pe wiki sunt mai mult de 200 de scriitori trecuti, dar vrea? nu vreaIn ultimele pagini din respectiva carte la Indice (cuprins) ii gasesti orodonati alfabetic.
sergiut22 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 In ultimele pagini din respectiva carte la Indice (cuprins) ii gasesti orodonati alfabetic.Istoria Literaturii Romane ?? in cartea asta sunt in ordinea alfabetica?
Random Hero Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 sper sa le pun in ordine pana in 2010-2011 ;)...@R_SupeRstaRastept sa vad ce iese de la tn :)LE: @fanaticaldollcredeam ca sunt doar 250... pot sa fie si mai multi nu ma deranjeaza..Vasile AlecsandriGrigore AlexandrescuIoan AlexandruDimitrie AnghelPaul AnghelAntim IvireanulTudor ArgheziGheorghe AsachiA. E. BaconskyGeorge BacoviaEugen BarbuIon BarbuNicolae BalcescuStefan BanulescuMihai BeniucLucian BlagaGeo BogzaDimitrie BolintineanuIoan Budai-DeleanuConstanta BuzeaAugustin BuzuraConstantin CantacuzinoDimitrie CantemirIon Luca CaragialeGeorge CalinescuSerban CioculescuVasile CirlovaPompiliu ConstantinescuMiron CostinGeorge CosbucIon CreangaBarbu DelavranceaConstantin Dobrogeanu-GhereaStefan Augustin DoinasMitropilitul DosofteiMihail DragomirescuGeo DumitrescuMihai EminescuPaul EveracNicolae FilimonIon GhicaOctavian GogaBogdan Petriceicu HasdeuIon Heliade RadulescuHorvath ImreGarabet IbraileanuNicolae IorgaAlexandru IvasiucEugen JebeleanuMihail KogalniceanuNicolae LabisIon LancranjanEugen LovinescuHoria LovinescuAlexandru MacedonskiTitu MaiorescuAlfred Margul-SperberGib. I. MihailescuIon MinulescuAndrei MuresanuNeagoe BasarabFanus NeaguIon NeculceCostache NegruzziAlexandru OdobescuAnton PannHortensia Papadat-BengescuAdrian PaunescuPerpessiciusCamil PetrescuAlexandru PhilippideDumitru Radu PopescuDumitru PopoviciTitus PopoviciMarin PredaLiviu RebreanuAlecu RussoMihail SadoveanuDinu SararuMihail SebastianIoan SlaviciMarin SorescuZaharia StancuNichita StanescuFranz StorchVladimir StreinuSuto AndrasConstantin ToiuGrigore UrecheTudor VianuAlexandru VlahutaLista am preluat-o din cuprinsul cartii "Literatura Romana - crestomatie de critica si istorie literara". Cartea este aparuta in 1983, asa ca pe lista e posibil sa fie si alte nume, mai noi, pe care eu le-am omis. Totusi, sper ca am fost de ajutor :tiphat:P.S: imi cer scuze pentru eventualele greseli
sergiut22 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Vasile AlecsandriGrigore AlexandrescuIoan AlexandruDimitrie AnghelPaul AnghelAntim IvireanulTudor ArgheziGheorghe AsachiA. E. BaconskyGeorge BacoviaEugen BarbuIon BarbuNicolae BalcescuStefan BanulescuMihai BeniucLucian BlagaGeo BogzaDimitrie BolintineanuIoan Budai-DeleanuConstanta BuzeaAugustin BuzuraConstantin CantacuzinoDimitrie CantemirIon Luca CaragialeGeorge CalinescuSerban CioculescuVasile CirlovaPompiliu ConstantinescuMiron CostinGeorge CosbucIon CreangaBarbu DelavranceaConstantin Dobrogeanu-GhereaStefan Augustin DoinasMitropilitul DosofteiMihail DragomirescuGeo DumitrescuMihai EminescuPaul EveracNicolae FilimonIon GhicaOctavian GogaBogdan Petriceicu HasdeuIon Heliade RadulescuHorvath ImreGarabet IbraileanuNicolae IorgaAlexandru IvasiucEugen JebeleanuMihail KogalniceanuNicolae LabisIon LancranjanEugen LovinescuHoria LovinescuAlexandru MacedonskiTitu MaiorescuAlfred Margul-SperberGib. I. MihailescuIon MinulescuAndrei MuresanuNeagoe BasarabFanus NeaguIon NeculceCostache NegruzziAlexandru OdobescuAnton PannHortensia Papadat-BengescuAdrian PaunescuPerpessiciusCamil PetrescuAlexandru PhilippideDumitru Radu PopescuDumitru PopoviciTitus PopoviciMarin PredaLiviu RebreanuAlecu RussoMihail SadoveanuDinu SararuMihail SebastianIoan SlaviciMarin SorescuZaharia StancuNichita StanescuFranz StorchVladimir StreinuSuto AndrasConstantin ToiuGrigore UrecheTudor VianuAlexandru VlahutaLista am preluat-o din cuprinsul cartii "Literatura Romana - crestomatie de critica si istorie literara". Cartea este aparuta in 1983, asa ca pe lista e posibil sa fie si alte nume, mai noi, pe care eu le-am omis. Totusi, sper ca am fost de ajutor :tiphat:P.S: imi cer scuze pentru eventualele greseliE si in ordinea alfabetica ... e buna... una mai mare ??? asta are cam 50-70... :) Multumesc R_SupeRstaR !
Random Hero Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 E si in ordinea alfabetica ... e buna... una mai mare ??? asta are cam 50-70... :) Multumesc R_SupeRstaR !Poate te mai ajuta si asta putin, desi este doar cu poetii romani: http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_poe%C5%A3ilor_rom%C3%A2ni
sergiut22 Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 PFOAAAA ASTA CU POETI E SUPER!!!! DACA AR FI ASA SI CU SCRIITORI!! MS MULT!!! :D
LuckyShot Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 daca te uiti in partea dreapta, ai o lista portocalie. acolo alegi categorii (romancieri, poeti...). alegi o categorie si iti apar in ordine alfabetica. MACAR ATAT POTI FACE SI TU!btw, si poetii tot scriitori sunt