turbomaxim2 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Linux exista de ani de zile si nu a reusit sa darame suprematia lu Bill. Si asta pentru ca marii producatori nu s-au inghesuit sa scrie aplicatii pentru el din simplul motiv ca majoritatea celor ce folosesc LINUX nu prea sunt dispusi sa plateasca pentru a avea un program in calculator. Si daca nimeni nu plateste, nimeni nu munceste. Chrome are o alta hiba: aplicatiile online. Adica leaga utilizatorul de internet si de o conexiune stabila si viabila. Adica cand iti este lumea mai draga si iti arde buza sa folosesti un program nu o sa poti pentru ca ISP-ul are o problema, sau e furtuna afara sau ..... Ca sa nu mai vorbim de nevoia de proprietate pe care o avem fiecare dintre noi adanc infipta in creier. Aruncati doar o privire asupra colectiei de CD-uri pe care le aveti si pe care se pune praful pentru ca nu le-ati utilizat, dar ati simtit nevoia sa le aveti la indemana oricand veti avea nevoie de ele.
AleXandrUC Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Linux exista de ani de zile si nu a reusit sa darame suprematia lu Bill. Si asta pentru ca marii producatori nu s-au inghesuit sa scrie aplicatii pentru el din simplul motiv ca majoritatea celor ce folosesc LINUX nu prea sunt dispusi sa plateasca pentru a avea un program in calculator. Si daca nimeni nu plateste, nimeni nu munceste. Chrome are o alta hiba: aplicatiile online. Adica leaga utilizatorul de internet si de o conexiune stabila si viabila. Adica cand iti este lumea mai draga si iti arde buza sa folosesti un program nu o sa poti pentru ca ISP-ul are o problema, sau e furtuna afara sau ..... Ca sa nu mai vorbim de nevoia de proprietate pe care o avem fiecare dintre noi adanc infipta in creier. Aruncati doar o privire asupra colectiei de CD-uri pe care le aveti si pe care se pune praful pentru ca nu le-ati utilizat, dar ati simtit nevoia sa le aveti la indemana oricand veti avea nevoie de ele.la fel este si cu softul de la Apple Mac OS X! totusi el se vinde pt ca trebuie sa cumperi si produsul..!programele sunt special create pt OS X!..gen...:yahoo messenger for Mac..!si costa bani...!Google vinde soft dar nu vinde produs...!imi vine greu sa cred ca va clatina suprematia Microsoft doar cu Chrome..!oricum versiunea va fii una free..deci..posibil sa castige popularitate!
ellysmark Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 nu cred ca va putea concura cu ''batranul'' windows
xIcarus Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 In sfarsit enorma putere de programare si financiara a lui Google se va dezlantui si va forta Microsoft sa munceasca din ce in ce mai mult si mai bine si mai ieftin.Windows era de mult in scadere, acum cu aparitia atator SO grozave si cu viitorul Chorme OS nu prea cred ca Microsoft va mai avea peste 50% din piata.Nu cred ca stii ce vorbesti. Let's see. Avem linux folosit in general pt servere. Avem mac pt macuri. Avem restul, ca unix care nu sunt importante. Ce mai ramane? Windows, care are mult peste 50% din piata cat zici tu. Google so far au facut un epic fail. Citeste si restul postului meu si ai sa vezi. Google nu are nici un software de calitate.. o sa fie fail parerea mea.+1.Google chrome browser: /failDe ce? Mai rapid la browsing ca opera nu e. Nu are torrent downloader incorporat din cate stiu. Si a mai fost o chestie cu EULA din cate am auzit. Cum ca orice creezi folosind chrome e propriatate google. Asa ca bye. Seriously, google chrome e o prostie. Singurul lucru bun pe care il vad este ca foloseste foarte putin RAM. In rest ioc. Windows 7 este exact cum trebuia sa arate Windows Vista..!de cateva luni testez varianta free..si sunt f multumit..!este f rapid si nu sunt subiectiv cand o spun..!un laptop cu o configuratie modesta va merge ca uns...!are forta..f stabil...!Panoul de dezinstalare este afisat in cateva secunde..in timp ce la Vista si chiar la Xp..era afisat in cateva minute...!astept varianta oficiala..!cat despre Google..mult succes..!:)De acord. Toti spun ca microsoft se duc de rapa cu vista. Incercati windows 7 fratilor, vista e un fas pe langa 7. Google... Succes indeed, dar e imposibil sa detroneze windowsul pentru ca 1: sunt mult prea multe programe facute pentru windows; si 2: in chrome OS au specificat ca vei naviga pe net in cateva secunde. So? Altceva? Nimic? Succes google! O sa aveti nevoie.
octavian_tavi_3 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Windows marketshare 87.90%, in scadere, nu abrupta, dar totusi in scadere.Software de calitate de la Google: Picasa, Sketchup, Docs, Gmail, Android, etc...Google Chrome nici macar nu are 1 an de la lansare, asa ca normal ca inca nu are torrent downloader incorporat (si de ce ar fi chestia asta atat de importanta, exista utorrent).In momentul de fata o distributie Linux moderna booteaza pe un pc antic in 10-20 de secunde sau mai putin fata de peste 1 minut la XP si Vista.Google Chrome OS e destinat netbook-urilor , care sunt folosite aprope numai pentru internet si office, nu pentru jocuri (singurele programe care nu sunt prea bune pe linux) sau Photoshop sau alte aplicatii care cer multe resurse. Desi Windows 7 cere mai putin resurse decat Vista, pe configuratia unui netbook 1 GB ram, 1,6 GHz single core, se misca totusi un pic mai greu. Si pretul, Google Chrome OS fiind gratis , fata de Windows 7 care costa destul de mult, cred ca va beneficia de un avantaj. Deoarece o sa fie opensource o sa atraga multi programatori care o dezvolte aplicatii pentru GCOS, si Linux va beneficia de aceste aplicatii, asa ca eu sincer cred ca Windows o piarda din ce in ce mai mult din dominanta.PS desigur s-ar putea sa ma insel, dar eu astept sa apara GCOS anul viitor si sa vad.
Guest cRoniK Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Deocamdata Microsoft, cu OS Windows este cu mult peste celelalte OS existente si cred ca asa va ramane o buna bucata de vreme. Dc? simplu. pentru ca majoritatea programelor sunt facute pentru windows, iar cele adaptate pt Mac, Linux, ori sunt mai scumpe, ori inexistente.Linuxul este facut in special pentru office, server..si cam atat.Sunt curios daca GC OS o sa se ridice la Nivelul WIndows-ului
xIcarus Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Pai tavi, windows 7 inca e RC. Mai e ceva pana apare final. Windows a inceput descensiunea datorita vista-ului care nu e un sistem grozav. Bun, Chrome e destinat notebook-urilor. Cate notebookuri si cate desktopuri exista atunci? Eu zic ca numarul desktopurilor e mult mai mare. Deci google nu are cum sa acapareze piata atat de tare.
TwentyTwo Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nu prea cred ca va putea detrona windowsul . Totusi sunt curios ce va fii .