Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

_Lexa_

Sugestie regulament guilde si sanctionarea jucatorilor

Recommended Posts

Posted

Notiunea de guild nu mai e vazuta asa cum trebuie. Daca cineva incalca regulamentul de ordine interioara al unei guilde (fura, comportament inadecvat, nerespectarea unor reguli de baza) iese fara sa fi patit nimic, continuand sa jigneasca si sa isi bata joc de guilda din care a iesit.

Ce propun... propun ca sa se faca o sectiune sau un topic care sa contina regulamentele guildelor existente. Atunci cand un jucator va incalca regulamentul unei guilde sa nu mai scape asa usor ci sa fie sanctionat. Din momentul in care a hotarat sa se alature guildei a fost de acord sa respecte regulamentul respectiv.

Asa cum un jucator din momentul in care se hotaraste sa joace pe linkmania este responsabil pentru actiunile sale si se conformeaza regulamentului, asa sa fie si la o guilda.

Guildele actuale si in activitate sa posteze un regulament la o anumita sectiune, un regulament care va fi vazut de catre un moderator in prealabil si aprobat (daca sunt nereguli sau reguli ce nu isi au locul, fie va fi modificat regulamentul, fie nu va fi aprobat) si pe baza acelui regulament jucatorii care se abat de la regulile guildei sa fie sanctionati. Propun ca sanctiunile sa fie intre 1-3 zile, ca durata. Plangerile catre moderatori in ceea ce priveste comportamentul unui jucator sa fie facute doar de catre gm. Acesta va aduce dovezi cum ca respectivul a incarcat regulamentul in vigoare. Daca un moderator va considera ca el a incalcat regulamentul guildei si este pasibil de suspend, va actiona conform regulilor.

Ce doresc cu aceasta sugestie? Disciplinarea jucatorilor, de a invata sa respecte o guilda, de a invata ce inseamna sa joace intr-o guilda. Daca nu sunt in stare sa faca aceste lucruri, pot sa joace singuri.

Linkmania este, in general, o comunitate formata din mai multe comunitati :). Si anume: guildele. Asa cum jucatorii trebuie sa respecte regulamentul comunitatii Linkmania, asa ar trebui sa respecte si regulamentele de ordine interioara ale comunitatilor ce formeaza comunitatea Linkmania.

La fel si pentru aliante. Asa cum unii gm nu vor sa renunte la anumiti jucatori fiindca au gresit si pentru ca sa nu se rupa o alianta din cauza unui jucator, la fel: crearea unui regulament pe baza caruia sa se actioneze. Nu se da x, se da suspend. Desigur, dupa prezentarea unor dovezi clare care arata incalcarea regulamentului aprobat de catre moderatori.

Regulamentul guidelor / aliantelor trebuie sa fie clar, concis si la subiect, fara loc de interpretare.

Ar fi bine ca sa-si exprime parerea mai multi moderatori aici.

Posted

Pentru o mai buna organizare. In momentul de fata, guidele sunt doar de fatada. Cum am mai zis, pentru disciplinarea jucatorilor. Un gm nu are absolut nici o autoritate. Nu se cere ceva exagerat ci organizat. Nu face fiecare de capul lui. Va temeti ca veti avea mai multe plangeri de rezolvat :)? Nu cred... Linkmania este o comunitate formata din mai multe comunitati (guildele) :).

Posted

Un lucru greu de facut nu cred ca este. Se creeaza o sectiune separata, moderatorii nu fac altceva decat sa se uite pe regulamentul propus de catre gm-ii guildelor / aliantelor si sa-l aprobe sau nu. Dupa care copy-paste.

Ce e mult de munca la asta :)? Plangerile vor fi facute doar de catre gm, deci nu vor fi multe. E greu sa va uitati 2 minute pe un regulament si sa ziceti da sau nu? Sau sa creati o sectiune si sa dati copy-paste? E chiar atat de greu?

Posted

hmm din pacae guildele nu au o atat de mare greutate in ochii jucatorilor..pe cat o au xp-ul sau ancienturile de exemplu:))

Oricum tine de bunul simt al fiecaruia felul in care-si trateaza coechipierii :) ...dar eu nu cred ca mai e nevoie sa incarcam regulamentul.

Posted

Pai, atunci cand cineva se alatura linkmaniei isi asuma responsabilitatea de a respecta regulamentul, nu? De ce sa nu se faca asa si la guilde? Te alaturi unei guilde, ii respecti regulamentul si iti asumi eventualele sanctiuni pentru nerespectarea regulamentului.

Guest asdfgh!
Posted

hmm din pacae guildele nu au o atat de mare greutate in ochii jucatorilor..pe cat o au xp-ul sau ancienturile de exemplu:))

Oricum tine de bunul simt al fiecaruia felul in care-si trateaza coechipierii :) ...dar eu nu cred ca mai e nevoie sa incarcam regulamentul.

Problema e ca unii au obrazul prea gros si nu se prinde de ei nimic , iar multe nu

ai ce sa le faci decat X , prin introducerea unor reguli ale guildelor probabil se vor gandi

de 2 ori inainte sa se comporte necivilizat stiind ca pot suferii dupaia.

Pro

Posted

Pai, atunci cand cineva se alatura linkmaniei isi asuma responsabilitatea de a respecta regulamentul, nu? De ce sa nu se faca asa si la guilde? Te alaturi unei guilde, ii respecti regulamentul si iti asumi eventualele sanctiuni pentru nerespectarea regulamentului.

linkmania e o comunitate deshisa, guildul e o comunitate privata. asta e diferenta pentru care guildele nu au nevoie de un regulament intern scris. nu bagi pe oricine in guild. tu ca GM nu tii un membru pana se apuca sa faca cine stie ce manarii. eu le dau kick la primul semn de nesimtire. si am guild full, calumea, cu membri seriosi si activi, nu e gol guildu.

tine de modul cum administreaza GM-ul guilda. e problema lor daca la ei intra oamenii in guild cum intra la gara.

sunt contra sugestiei.

Posted

linkmania e o comunitate deshisa, guildul e o comunitate privata. asta e diferenta pentru care guildele nu au nevoie de un regulament intern scris. nu bagi pe oricine in guild. tu ca GM nu tii un membru pana se apuca sa faca cine stie ce manarii. eu le dau kick la primul semn de nesimtire. si am guild full, calumea, cu membri seriosi si activi, nu e gol guildu.

tine de modul cum administreaza GM-ul guilda. e problema lor daca la ei intra oamenii in guild cum intra la gara.

sunt contra sugestiei.

Quote no.1:

Problema e ca unii au obrazul prea gros si nu se prinde de ei nimic

Quote no.2:

se vor gandi de 2 ori inainte sa se comporte necivilizat stiind ca pot suferii dupaia.

Posted

Pentru o mai buna organizare. In momentul de fata, guidele sunt doar de fatada. Cum am mai zis, pentru disciplinarea jucatorilor. Un gm nu are absolut nici o autoritate. Nu se cere ceva exagerat ci organizat. Nu face fiecare de capul lui. Va temeti ca veti avea mai multe plangeri de rezolvat :)? Nu cred... Linkmania este o comunitate formata din mai multe comunitati (guildele) :).

Un lucru greu de facut nu cred ca este. Se creeaza o sectiune separata, moderatorii nu fac altceva decat sa se uite pe regulamentul propus de catre gm-ii guildelor / aliantelor si sa-l aprobe sau nu. Dupa care copy-paste.

Ce e mult de munca la asta :)? Plangerile vor fi facute doar de catre gm, deci nu vor fi multe. E greu sa va uitati 2 minute pe un regulament si sa ziceti da sau nu? Sau sa creati o sectiune si sa dati copy-paste? E chiar atat de greu?

Spammer, double post. b-(

Uhm, nu tine de staff chestia asta, ci de cei 7 ani de-acasa al player-ilor, care dupa cum spui tu, si stiu si eu, majoritatea nu-l au. Nu-i putem reeduca.

Posted

Nu e mai bine sa previi un lucru? Nu e mai bine ca sa se evite astfel de "incidente"? Atunci cand cineva va aplica pentru o guilda va stii la ce se asteapta, se va gandi de 2 ori inainte sa aplice.

Ma asteptam la un suport mai mare de la actualii gm sau fostii gm care stiu ce inseamna sa incerci sa organizezi un numar de jucatori.

Posted

membrii care intra la mine in guilda iau la cunostinta regulamentul inainte de a da join. regulamentul este postat pe forumul privat al aliantei mele. cine vrea sa intre in guild/ally este trimis la regulament mai intai. daca dupa o perioada acesta incalca regulamentul in mod repetat si voit, este scos din guild si la revedere :)

eu ca GM de guild nu-mi voi posta niciodata membrii pe un forum public; cu alte cuvinte nu-mi spal rufele decat in familie. daca tu doresti sa-ti speli rufele in public.. be my guest :)

@OT: faceti cum credeti :)

Posted

A nu se considera ca se cere suspend la orice porcarie. Exemplu: un individ citeste regulamentul, e de acord, " :X", "cea mai mijtoh guildaaaa" & stuff si dupa aia te trezesti ca ala face ce il taie capul, vorbeste guilda pe la spate, fura, injura membrii, face tot felul de lucruri. Crezi ca cu un X rezolvi totul :)?

Posted

Prea o iei in serios lexa cu regula asta :)) . Fiecare guild master isi rezerva dreptul de a lua in guild pe cine vrea, asa ca daca este sa patesti ceva...poti da vina pe gm sau il poti certa pe el.

@daca vorbeste guilda pe la spate, sunt siguri ca o sa aflati.

@daca fura, pai..ce sa fure? daca iti fura de pe cont vina iti apartine

@daca injura membrii guildului/ally il postati + X

cum au zis si moderatorii, n-au ei treaba cu ce oameni luati voi in guild

Posted

mie sugestia asta imi suna a : hai sa scapam gm-ul de orice responsabilitate

esti gm, ai grija pe cine bagi in guild :)

vad ca tinerii s-au obisnuit sa transfere de liste de ym, conturi de hi5 , ... fara sa le pese daca faca avansuri fratilor sau chiar parintzilor lor =))

cam aceasi poveste este si la guilde (de fapt la jocurile online in general )

daca nu iau membrii la gramada atunci gm-ii baga in guild dupa lvl, resets , ....

Posted

Lexa, fiecare guild/ally are regulile ei dupa cum bine stii. Daca le incalci, parasesti "ajutat" acea guilda/ally. Mi se pare normal ca acest lucru sa tina de bucataria interna si nu de moderatorii linkmania.

Dar daca luam cazul al doilea spus de tine (dupa ce este dat afara continua sa isi bata joc), atunci raspunde in fata moderatorilor linkmania.

Pe scurt, daca e in guild si greseste e judecat intern, daca nu mai e in guild si greseste, e judecat de moderatorii/admini.

Cat despre educarea jucatorilor, aici nu poti face nimic. Intotdeauna un frustrat acasa/viata particulara, va refula aici pentru ca stie ca nu pateste nimic grav. Pentru ei, exista regulamentul si adminii linkmania.

Posted

Depinde de persoana care conduce respectivul guild, daca nu stie sa-si tina in frau colegii, inseamna ca nu este o persoana potrivita pentru respectiva functie. Nu putem implica staff-ul Mu Link in treburile interne ale guildelor.

:closed:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...