Dani Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Acum o luna am scris un articol despre cum ar putea deserturile sa creeze energie pentru 25% din populatia Planetei, si anume cu ajutorul energiei solare. De cateva zile s-a anuntat cel mai mare proiect pentru desertul Sahara, ce consta in mai multe centrale solare care vor fi construite in aceasta zona, dupa cum se vede si pe harta de mai jos (daca 0.3% din desert ar fi acoperit cu astfel de centrale ar putea tine toata Europa). In plus cica va fi o criza energetica in 2050, iar savantii vor sa sara peste aceasta etapa construind aceste centrale solare. Eu zic ca e o idee buna ca macar scapam de centralele care polueaza atmosfera. Doi la mana, criza energetica nu va fi singura problema cu care ne vom confrunta, pentru ca prin 2025 cica vom duce lipsa de apa. Savantii vor sa combine centralele de desalinizare si agricultura cu aceste centrale solare. De ce vor sa faca asta? Pentru ca, centralele solare vor produce energia necesara pentru a face apa potabila din apa sarata. O parte din apa potabila va fi folosita pentru a iriga zonele agricole si oazele, care se vor face in desert, iar cealalta parte pentru localnici. Nu vor lipsi nici centralele eoliene, care vor fi construite pe litoralele tarilor din Africa si Europa. Acest proiect este sponsorizat de Fundatia Desertec, iar la lucrari se vor implica companii puternice ca si: RWE si E.on. Eu zic ca tipii astia pot avea dreptate pentru ca din cauza incalzirii globale s-ar putea sa se duca pe apa sambetei multe dintre sursele apei potabile. In plus, energia solara si eoliana sunt considerata energii verzi. Voi ce ziceti? Mai multe poze
alcholic Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 ideea e buna ... mai este inca mult de munca ..si cu banii. ...is ff mari costuri si momentan este un hop pentru economia mondiala . .. sper sa reusesca proiectu :tiphat:
celmaislabaN Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Foarte buna ideea, arata bine, si asa nu este nimic p`acolo. O sa fie destul de folositoare se pare. Sa speram ca o vor duce la bun sfarsit
Phyxyon Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Asta pentru 25% din populatia Terrei insa pentru restul 75% ce facem? Stim ca stam cam prost cu resursele de pe acum , cele neregenerabile , pana in 2050 nu prea cred ca o sa fie mai bine . Pe langa proiectul asta cu panouri solare ar fi trebuie sa se faca mult mai multe care sa implice si alte tipuri de energie - cenrtale mareo-motrice , centralele eoliene , centralele geo-termale , etc . Si uite ca tot va temeati ca Romania va ajunge un desert . Perfect asa ne vom putea furniza singuri energia solara ) Asta in cazul in care avem bani sa ne cumparam astfel de panouri solare ...
alinn Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 o idee buna dar nu cred ca investeste cineva bani in asemenea lucruri deocamdata
Shtef14 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Este interesant :) dar presupun ca va costa mult... :(
MonK Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Idei de salvare au fost si vor fi mereu. Toata treaba este ca nu vor fi lasati sa fie puse in aplicare. De ce? Cauzele sunt cunoscute de toti...
Lord_Bogdan Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 O idee foarte buna, numai sa nu se apuce amaratii aia de africani sa le fure :D
Alecswtzu Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Realizabil, dar v-a costa foarte mult probabil, ar fi ceva bun,.
shb Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ideea asta trebuia pusa "pe masa" acum 15-20 de ani, asa poate evitam marirea gaurii in stratul de ozon.
acelasi_bandit Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 E buna ideea,si trebuie aplicata cat mai rapid
marius_truckerfan Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Si FMI ar putea sa contribuie , mearga la gara , acolo sunt sute de miliarde de euro . Cu atatia bani , ar putea face panouri solare pentru 100% populatia Terrei , cat si pentru Marte . Muncitori dinaia ca lumea ar fi pana-i lumea (sper sa nu fie si romani pe acolo , pentru ca am astepta pana in 2099 sa se termine proiectul) :) .
Nach3 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ar fi o idee buna. Dar sa strice atata frumusete de desert ?
Stargate Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 La cat soare e acolo, nu e greu sa transforme in curent electric, problema ar fi intretinerea panourilor, care mereu vor trebui deprafuite - nu uitati k nisipul de desert este incredibil de fin. Asta consider eu o problema reala si nu lipsa de fonduri.Vom vedea.
Fury Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 o idee foarte buna , atat in economisirea unor bani pe termen lung , dar si pentru a combate poluare , o idee excelenta , de ce sa nu fructificam tot ce putem :right:
nu ma cunosti Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 e bine sa se faca in desert.. mai ales ca acolo nu prea rezista tigani :) pt ca cred eu daca ar fi la noi pe camp.. ar fi furata inainte de a fi montata o asfel de centrala :) asa cum fura astia bucati din autostrada
DuR@nG0_* Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 cea mai buna idee pe care am auzit-o vro data...dar desigur v-a costa si foare mult....poate in vro 5-10 ani o sa fie gata :D
Fury Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 cea mai buna idee pe care am auzit-o vro data...dar desigur v-a costa si foare mult....poate in vro 5-10 ani o sa fie gata :Din vreo 15-20 :)
Guest xtc Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 hai frate ma lasi cu lipsa de apa ? pana una alta o sa ramanem fara petrol, si atunci va incepe razboiul, ce 2050 visati? inca 15-20 de ani si ne autodistrugem.