Jump to content
alinn

Următorul cutremur din România, mai puternic ca cel din '77

Recommended Posts

Următorul cutremur mare care se va produce în România va fi mai puternic decât cel din 1977, a anuţat Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului. Seismul va avea 7,5 magnitudine, iar urmările vor fi mult mai grave decat cele din '77. Mărmureanu susţine, însă, că Bucuresti nu va fi afectat, dar seismul se va resimţi mai puternic în Iaşi, Bacău şi în Chisinău.

"Va fi ca cel din 1802", spune Mărmureanu despre cutremurul devastator care se va abate asupra ţării noastre. "Cu cât va fi mai târziu, cu atât va fi mai mare[..]. Cutremurul care va veni va avea extindere puternică şi va ajunge până la Odessa, iar intensitatea va fi în jur de 8", a declarat directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Gheorghe Mărmureanu susţine şi că sunt puţine şanse să mai existe un cutremur mai mic între timp.

În 1802, pe 26 octombrie, s-a produs un seism cu magnitudinea de 7,9 grade. În cronicile şi însemnările Bisericii Ortodoxe se arată că atunci "au căzut turnuri de la sfintele biserici, iar alte biserici au căzut de tot" şi că, tot atunci, "s-a rupt turnul cel înalt, Colţea", care era podoaba oraşului, "iar din casele boiereşti şi din cele de obşte puţine au scăpat zdravene".

Sursa+video : antena3

Link to comment

Sper sa nu fie,sa fie doar alarma falsa :)

Sa speram ca nu va fi. Eu stau in Galati :(

Cutremurul va fi cu siguranta, au analizat, lucrul asta se va intampla oricum.. "Cu cât va fi mai târziu, cu atât va fi mai mare[..]. Cutremurul care va veni va avea extindere puternică şi va ajunge până la Odessa, iar intensitatea va fi în jur de 8".

Acum ramane de vazut cand. :-?

Link to comment

oricum cred ca nu o sa fie chiar dezastrul din 77 pentru ca atunci erau si blocuri slabe .. acum au mai fost consolidate dar nu toate...unele sunt vai steua lor ...eu stau in ploiesti .. nu cred ca o sa fiu afectat prea rau daca in bucuresti nu se resimte ...ploiestiul e langa dar totusi e rau pentru cei din orasele in care o sa se simta .. :(

Link to comment

Sa o lasam balta voi chiar credeti aceste lucruri? De ce credeti ca aceste mici cutremure au loc? Se elibereaza energie de sub crusta pamantului, nu se poate acumula atata energie incat sa fie un cutremur de asemenea magnitudine. Doamne prosti si multi. (Lancebut ma refer la cei de la Institul de Fizica a Pamantului)

Link to comment

Tu ai citit tot sau vrei sa pari destept? Sau si tu citesti printre randuri. Stii ce inseamna o multiplicare logaritmica? Guess not. Ai pus niste link-uri fara nici o noima.

@Ca sa iti explic si tie: Am zis ca este imposibil sa fie un cutremur de asemenea magnitudine la noi, datorita cutremurilor minore care au loc din cand in cand, astfel eliberandu-se energie.

Link to comment

cu siguranta daca va veni va fi fatal mai ales ptr blocurile cu bulina rosie din bucuresti..

ma indoies k dak va fi,nu va afevta Bucurestiul...o asemenea magnitudine...apropo,eu stau in Tulcea :( dak pe unii ii apara muntzii,pe noi dobrogenii,ne apara Dunarea

Link to comment

oricum cred ca nu o sa fie chiar dezastrul din 77 pentru ca atunci erau si blocuri slabe .. acum au mai fost consolidate dar nu toate...unele sunt vai steua lor ...eu stau in ploiesti .. nu cred ca o sa fiu afectat prea rau daca in bucuresti nu se resimte ...ploiestiul e langa dar totusi e rau pentru cei din orasele in care o sa se simta .. :(

Cum spune si HipnotyBoy, nici eu nu cred ca va avea magnitudine mare in Ploiesti. Efectul devastator din ce spunea stirea se va duce spre nord est din zona Vrancei. Dar nu tot ce a fost construit dupa 89 este proiectat pentru cutremure mari. Nu stiu exact ce si cum dar sper ca voi invata la facultate. :)

# Buugy - Carpatii s-au format prin incretire in orogenza alpina (recent in comparatie cu viata pamantului), cu alte cuvinte ca munti tineri riscul unui cutremur puternic este mare zona de contact dintre cele doua placi fiind netocita. Adica daca placile se "agata" intre ele si acumularea de energie tot creste la un moment dat se va rupe acea legatura.

# extension0729 - Cutremurele nu au neaparat aria de manifestare circulara. Doar una dintre placile tectonice poate fi zguduita , exemplu : imagineazati-o pe iubita ta care sta pe tine ca pica si tu esti culcat, doar ea se zguduie "rau" :)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...